- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Hobby elektronika
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fodor0410
tag
válasz
Cs1csó #16349 üzenetére
Értem. Még egy utolsó. Írtam a gyártónak megint, hogy nem kevés a 210V egy kicsit? Meg hogy lehet-e külső AVR-t rakni az UPS elé. A következő a válasz:
Usually 210V is enough for most of electronic equipment’s. Of course you can add an external voltage regulator, but please have in mind that you need a servo-motor AVR. It has a different principle than the AVR from your UPS (which is a relay AVR).
Tényleg csak a motoros AVR jó? -
Cs1csó
titán
válasz
fodor0410 #16348 üzenetére
+- 10% eltérés belefér, ennyit minden eszköznek bírnia kell 230V esetén 210-250V között okés, ez alatt vagy felett avatkozik be a UPS. Ha tartósan magas vagy tartósan alacsony a feszültség és a szolgáltató nem foglalkozik vele ( nem fog mert mint írtam a tűréshatáron belül van) és szeretnéd pontos feszültségértékeken tartani az eszközeidet akkor sajnos csak egy megoldást tudok: egy ONLINE (dupla konverziós) UPS vásárlása. (ott az eszközök ellátása folyamatosan az akkumulátorról történik tehát "tűpontos" 230W-ot kapnak az eszközök, a UPS a hálózati áramot csak az akkuk folyamatos töltésére használja. )
A hátránya: hangos (hiszen a UPS folyamatosan dolgozik, persze ez nem feltétlen gond, ha egy melléképületben, mellékhelyiségben, nem lakószobában pl. folyosó, van elhelyezve) a saját fogyasztása is nagyobb - nem tudom mennyi egy sima Line-Interaktív típus is fogyaszt 20-30W-ot - és az akkukat is jobban amortizálja, de ez az ára a folyamatos, tiszta áramnak. -
fodor0410
tag
válasz
Cs1csó #16347 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Közben visszaírt a gyártó, ahol a következőt írták:
The UPS is working fine. Being the fact that input power is 250V, the AVR (automatic voltage regulator) is in function and it is lowering the output power. This is why the fan is also working.Létezik, hogy normális a jelenség? A 210V nekem kicsit kevésnek tűnik a 230-hoz képest.
Esetleg kéne valami eszköz az UPS elé, ami csökkenti vagy 230V körül tartja a feszültséget?Köszi előre is!
-
Cs1csó
titán
APC, CyberPower, EATON, PowerWalker márkák azok amik nálunk kaphatóak és a Synology NAS kompatibilitási listán rajta vannak, persze ezek USB-s kommunikációs porttal szerelt változatai.
Az Rj45-ös védelmet akkor érdemes használni, ha minden védve van amivel össze van kötve, az is egy rézdrót azon is átmegy a villám, de nem kell feltétlenül a UPS-re kötve lenni ha feszvédős elosztó mögött van a többi cucc az is elég.
Ez egy elég népszerű UPS: Eaton 5E 850i USB DIN
esetleg a kistesója: Eaton 5E 650i USB DIN teljesítményben ez is elég.fodor0410
Ha egyszeri alkalom, vagy csak ritkán történik ilyen akkor nincs gond, lehet az AVR (feszültségszabályozó) kapcsolt be.
Ha folyamatosan megy a ventilátor az nem jó, esetleg kapcsold ki áramtalanítsd húzd le róla a fogyasztókat, dugd vissza a hálózatba kapcsold be és teszteld terhelés nélkül, majd valami fogyasztóval akár szimulálhatsz is egy áramszünetet - lekapcsolod az áramot -
-
fodor0410
tag
Sziasztok!
Adott egy NJOY Horus Plus 1500 UPS.
Eddig semmi baja nem volt, viszont ma egyszer csak elindult a hűtő ventilátora.
Megnéztem és a kimeneti feszültség csak 210V volt, míg a bemeneti 250V.
Akku kapacitásra 100%-ot írt.
Mi lehet a baja? Esetleg megérett akkucserére vagy valami más elektronikai baja lehet?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! -
arn
félisten
Upst keresek a nappaliba a synology nashoz (ds720+), meg a modem a router es a backup vinyo menne errol (Inkabb az aljzathiany miatt). Semmi masra nem lenne szuksegem, hogy egy 5-10 perc aramszunet utan biztonsagosan leallitsa a nast.
Az rj45ost van ertelme hasznalni, ha olyan dolgok is vannak a routerre kotve, amik nem upsrol mennek (tvre kotve van egy shield)? A net koaxon megy a modemba, tehat max az abbol kijovo kabelt tudnam rakotni.
a tvs blokk a tvvel, hifivel, stb szvsz tul sok lenne egy upsre kotve.
-
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #16339 üzenetére
Ez a "BRG" nálunk nem is kapható nem is ismertem (ami hazánkban nem kapható azzal nem nagyon szoktam foglalkozni) de ez csak KVÁZI szinuszos tehát nem annyira jó mint a CP 1300 vagy 1500 (a 70-80k-s modellek)
Ez az EATON nem rossz de VIGYÁZZ! mert ez konkrétan "francia" csatlakozós nem sima Schuko, tehát van egy "rúd" a konnektorba ami belemegy a francia csatlakozós konnektorba
Amúgy drága is 100k körüli ami nem kibontott hanem zsír új.
Ez jobb lenne: Eaton Ellipse PRO 1200 USB DIN 86k-tól
(Csak az ALZA játszik? Nem Magyarországon élsz?)
Dany76
Nem kellene ennek problémának lenni, pl. ennek a UPS-nek csak egy schuko csatlakozója van, tehát ha több eszközt akar valaki rádugni akkor egy elosztós hosszabbítóval kell továbbosztani és a védendő eszközöket abba dugni.
Ez a UPS család nem sikerült túl acélosra, ígéretesnek tűnt de volt már rá panasz.
-
Dany76
tag
Sziasztok! Egy szakértő véleményét kérném ki. Lehet az UPS-en egy aljzathoz több fogyasztót is rácsatlakoztatni akár 3-4et? Ugyanis kétségeim vannak második UPS ment el úgy, hogy egy hosszabbító volt rákötve egy aljzathoz mivel nagy volt a távolság a fogyasztóktól. Rendesen működött mindkét alkalommal tartotta az áramot mikor a biztosítékot lekapcsoltam a házban, de visszakapcsolást követően egy szikra és kikapcsolt. Ha bekapcsoltam a szünetmentest elindult de már ha csak kihúztam nem tartotta az aku az áramot, mindjárt kikapcs. Először hibás szünetmentesre gyanakodtam, de aztán mikor megismétlődött nem tudom hol a hiba. A tipus Cyberpower UT1050 EG (630W) rákötve 1 x kis Nas, 1x router, 1x külső wifi antenna es 1x IP kamera rekoreder (6 kameraval)
-
Piftuka
veterán
válasz
Cs1csó #16335 üzenetére
Igazad van, hogy az "Offline" rendszerű nem elégséges.
A CyberPower BR1000ELCD kapcsán kitaláltad a gondolataimat.
Éppen erről akartam kérdezni, hogy megfelelő-e, mert az ára és a leírása alapján szimpatikus volt.
- Amúgy nem vetettem el az eredetileg ajánlott "CP" modellt sem.
--> Ez egyébként ugyanaz, mint a "BRG 5 év gyári garanciával?
- És megtaláltam a régi "Pulsar Ellipse"-em utódját is: EATON Ellipse PRO 1200 FR USB
--> 4 védett, és 4 csak szűrt "Schuko" csati, nagy teljesítmény... Igaz, koax védelmet nem tud. De 36 hónap jótállás van rá.
-
Cs1csó
titán
válasz
LimeLord #16336 üzenetére
Ekkora teljesítményért ez drága.
Kstar Micropower 600VA LED
Legrand Keor SP 600VA
Eaton 5E 650i USB DIN
Legrand Keor-M 600VA -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #16334 üzenetére
Mekkora esélyem van arra, hogy esetleg mégsem fog működni a PC-m egy "kvázi szinuszos" UPS-sel?
Passz, nincs tapasztalat minden PSU vs. UPS vonatkozásában. Mint írtam, a jobb PSU-k és a jobb UPS-ek (amiknek mondhatnám, hogy gyors az átkapcsolási ideje ( ms) mert a túl hosszú átkapcsolási időt sem bírja sok PSU, és a tiszta szinuszhoz közel a kvázi szinusza nem durva négyszögjeles.
Ez nem rossz bár csak "OFFLINE'" típus ennek két hátránya van:
1. nincs AVR mód tehát nem tud feszültséget szabályozni (a túlfeszültségtől véd de a +-10%-os eltérésnél többet nem tud korrigálni max ha túl nagy lenen a feszültség akkor átvált akkura így védi meg az eszközöket)
2. az átkapcsolási ideje is hosszabb mint egy line-interaktívnak.A line-interaktív modernebb technológia. Van aki szerint az Offline technológiás UPS-ek megbízhatóbbak, mondhatnám "igénytelenebb" de a pozitív értelemben tovább bírják.
Ezek lehet jobbak lennének:
- Legrand Keor Multiplug 800VA 25k-tól de az ALZA-ban nem kapható ha jól látom
- CyberPower BR1000ELCD 1000VA 37k-tól drágább mint a többi bár erősebb is, az ALZA-nál 40k. -
Piftuka
veterán
válasz
Cs1csó #16326 üzenetére
Köszönöm az újabb részletes információt!
- A szkennert/nyomtatót, ahogyan az 5.1 erősítőt is természetesen elegendő az UPS szűrt részébe csatlakoztatni, de a fentebb említett "elegem van a hosszabbítókból" elv miatt mindenképpen az UPS berendezéssel szeretném áram alá helyezni őket.
Szóval olyan eszköz volna ideális, amelyen van legalább 6 "Schuko" csatlakozó, és abból legalább 3 akkuval védett (PC, monitor, modem).
- Az eszközök fogyasztásáról kérdeztél...
A PC-m terhelés alatt ~120 Watt maximum.
A monitor 30 Watt
Az 5.1 hangrendszer 69 Watt.
A "Lenovo T450" maximális terhelésen 36 Watt.
A "UPC Connect Box" modem ~12 Watt.Összesen tehát jelenleg maximum ~300 Watt fogyasztásról beszélünk.
- Nagyon köszönöm a kiegészítést az internet vonalvédelemre vonatkozóan! Természetesen az "RJ 45" csatlakozóra gondoltam, és abból is szükséges 2 az UPS eszközön, mert az egyiket a számítógép, a másikat a tévé használja. (Igaz, kényelmi szempontból alkalmaztam két kábelt, mert együtt a kettő természetesen nincsen használatban.)
Viszont, ha jól értem, és jól gondolom, hiába védem az UTP kábeleket, ha a modem koax kábele nincsen védve túlfeszültség ellen.
"A koaxnak van speciális kis eszköze ami direkt villámtól védi a koax kábelre kötött eszközöket: [link]"
Ez pedig tökéletes megoldásnak tűnik.
Nem tudtam, hogy létezik ilyen.
- A modem koax csatlakozó dugaljába kell ezt bedugnom, majd pedig abba a koax kábelt?
FYKI:
- A tévé, BD lejátszó, házimozierősítő, videorecorder, stb. részt természetesen külön konnektorba csatlakoztatott, ilyen túlfeszvédett-koaxvédett elosztóba tervezem csatlakoztatni."Ahogy írtam, ezek a jobb kávzi UPS-ek és jobb PC tápegységek jól elvannak egymással."
Mekkora esélyem van arra, hogy esetleg mégsem fog működni a PC-m egy "kvázi szinuszos" UPS-sel?
Egyébként a Fortron-t éppen azért kérdeztem, mert jól ismerem a tápegységek piacáról.
A kérdés az, hogy például egy ilyen megfelelő lehet-e számomra!? -->
Mert árban világbajnok. (Azért nem mindegy, hogy ~30.000, vagy 80.000 forintot kell kiadnom a célra.)
-
Egon
nagyúr
Üdv!
Az alábbi hardvereket szeretném egy szünetmentes tápegységgel ellátni, biztonságos leállás céljából (nem lenne hátrány, ha 8-10 percet elbírná az eszközöket, hogy 2-3 perces áramszünet esetén ne kapcsoljanak le feltétlenül):
- HP G8 microserver 4 diszkkel (Xpenology fut rajta),
- Digi ONT,
- 1-1 db router és 24 portos nem PoE switch,
- NVR.A fenti célra az alábbi használt UPS-t néztem ki: [link]
Megfelelő lehet? Ha nem, akkor mi az amit érdemes lenne megvenni? -
Cs1csó
titán
válasz
djzolee91 #16327 üzenetére
Egy sima Line-Interaktív típus is jó, kvázi színusszal, legyen rajta USB-s szoftveres vezérlés, hogy tartós áramszünet esetén ha szükséges le tudja állítani a NAS-t.
Hogy "HIVATALOSAN" melyik támogatja azt a Synology oldalán lehet megtudni a kompatpibilitási lista alapján betallózod a NAS-od pontos típusát és és UPS-ekkel való kompatibilitását és ki fogja adni.NEM HIVATALOSAN: az ismertebb márkák fel szokták ismerni a NAS-okat és kommunikálni is tudnak vele.
Teljesítményben egy 600-900VA közötti bőven elég egy 600VA-es is már 360W-ot tud tartani, egy NAS mindennel együtt 30-50W-ot ha fogyaszt.EATON, APC, CyberPower, PowerWalker
Pl.: Eaton 5E 850i USB DIN -
djzolee91
tag
Sziasztok!
Synology NAS-hoz milyen szünetmentes tápegységet érdemes venni, mire kell figyelni?
Előre is köszönöm! -
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #16325 üzenetére
A vezetékelés sok helyen probléma, gondolj bele 30 25-30 éve max volt egy tévé és kész. Most kész káosz a szórakoztatás: PC, noti, tablet, telefon, router, beltéri egység, töb tévé, házimozi rendszer stb.
Egyszerűbbnek tartom én is a Schuko-t egy otthonban gyakorlatilag minden eszköz normál konnektoros.
Nem nagyon tudok olyat amin 3 UTP van és még koax védelem is.
Ami szokott lenni: egy Rj45 BE és egy KI, tehát ha az UTP kábelen jönne villám, feszültség akkor azt megfogja az UPS és a belőle kijövő netkábel már biztonságos persze ez csak akkor "100%"-os ha MINDEN eszköz védve van tehát ha a UPS-ből ami kijön UTP azt egy olyan router-be dugod ami szintén a UPS-re van kötve és az egy olyan PC-vel van összekötve ami szintén a UPS-re van kötve és ami a PC-re van kötve pl. monitor az is a UPS-re van kötve vagy ha a PC össze van kötve egy tévével is akkor annak is legalább egy feszvédős elosztó mögött kellene lenni. DE ha van egy külső HDD ami gyakran össze van kötve mondjuk a PC-vel vagy akár NAS szintén belső hálón - UTP kábellel - akkor annak is védve kell lenni minimum feszvédős elosztóval a lényeg SEMMI sem legyen direktbe a hálózatra kötve, mert elég egy eszköz és azon keresztül mindenhová elérhet a villám "szerencsés" esetben csak az adott eszközt teszi tönkre rosszabb esetben végigmenehet mindenen.UPS megoldások:
- van UPS ami csak Rj11 modem védelem van (nekem volt ilyenem nem is tudtam használni mert Rj45 kellett volna
- RJ 45-ös védelemmel ellátott - ez a leggyakoribb és a legpraktikusabb is.
- lehet van koax védelmes is de nem nagyon ismerekA koaxnak van speciális kis eszköze ami direkt villámtól védi a koax kábelre kötött eszközöket: [link]
Ahogy írtam, ezek a jobb kávzi UPS-ek és jobb PC tápegységek jól elvannak egymással.
A Fortron (Magyarországon FSP) is jó a Legrand is egy komoly villamossági sokmindent gyártanak villanykapcsolóktól kezdve mindent. [link]
-
Piftuka
veterán
válasz
Cs1csó #16322 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes, alapos választ!
Mivel ez alapján felmerültek újabb kérdések, igyekszem pontosítani...
- Nem feltétlenül ragaszkodom a külön túlfeszültség védett elosztóhoz. Ha használható az UPS önmagában, konnektorba kötve, annál jobb.
Éppen a jelenlegi sok hosszabbítótól szabadulnék, mert jelenleg minden eszköz egy konnektorba, és összesen 3 hosszabbítóval csatlakozik. (A tévé, BD player, és a többi házimozi cucc is.)
Felújítunk, lesz új vezetékezés, konnektorok, ezért vártam eddig az újabb UPS vásárlással.
Volt ~20 éve egy kiváló "MGE Pulsar Ellipse 500"-asom, meg is van, sok évig használtam, de amikor megvettem az első aktív PFC-s tápegységemet ~15 éve, azzal azonnal leoldott. Azóta nincsen UPS-em.
És mivel elegem volt a hosszabbítókból, a Schuko-C13 átalakító sem jöhet szóba. Szóval akkor csak "Schuko" aljzatos UPS-t szeretnék.
- Az UTP kapcsán akkor lehet, hogy én nem értettem jól, amit az UPS-ek fotóin láttam... Bizonyos típusokon nem 1, hanem 2, vagy 3 UTP aljzat van.
Hogyan tudom végül is rácsatlakoztatni a UPC connect box-ot? Abba megy egy koax kábelen a net, és abból jön ki 2 UTP kábel. Egyik megy a tévébe, a másik a számítógépbe.
Mi tehát a "titok" az eszköz UPS-re kötésekor?
- Nagyon köszi a tippeket! Megnéztem mindegyiket... Nagyon szimpatikus a "CyberPower CP" sorozat, de nagyon drága...
Azért fél éve vettem a komplett új PC-t, ennyit már nem nagyon akartam költeni a célra.
Viszont a fenti kérdésemet is ismételve... Egyáltalán szóba jöhet bármelyik "kvázi-szinuszos" megoldás is?
Lásd a "Pulsar Ellipse"-em és az aktív PFC-s tápegységem esetét...
Mi van, ha ezek közül megveszem bármelyiket, de áramszünet esetén a battery rész ugyanúgy nem működik, mert azonnal leold?
(Fogyasztásmérőt mindenképpen készülök venni; nem csak emiatt.)
- Milyen alternatívák vannak még? Fortron? Az ALZA kínálatában látom, hogy remek, monitorozható, LCD kijelzős darabjaik vannak nekik is, jó áron...
- És mit érdemes tudni erről a "Legrand" márkáról? Sose hallottam róla? Csak nem egy magyar vállalkozás terméke, mint pl. az Elpumps, vagy a SAL (Somogyi)?
-
Cs1csó
titán
válasz
tpeter77 #16323 üzenetére
Az "SW" széria ahogy nézem szinuszos ezt is jelenti: SINE WAVE, az elejére még az is oda van írva, hogy "PURE" = TISZTA
150-200W-nak pár percet egy 800-1000VA-es már tud adni.
A visszajelzések alapján egy "minőségi" PSU (PC tápegység) és egy "minőségi" UPS között nem szokott probléma lenni.
A Gond a régi és/vagy gagyi PSU-k (pl. LC Power, Zeusz) és régi erősen négyszögjeles szinuszt adó UPS-ekkel van.Amiket írtál azok bírják a kvázi szinuszt ha az egy minőségi UPS-ből jön.
De a végső választ csak egy teszt tudja megadni. -
tpeter77
addikt
válasz
Cs1csó #16279 üzenetére
Szia csicso,
1. Ez a PowerWalker tisztán szinuszos?
Ha nem az, akkor melyik eszköz tud max 2 percre védelmet nyújtani 150-200W terhelés mellett?2. Gold és Platinum minősítésű tápegység (Corsair, Fsp, BeQuiet) mellett is fontos a tisztán szinuszos kimenet vagy elég a kvázi szinuszos is?
-
Cs1csó
titán
válasz
Piftuka #16321 üzenetére
Szia, nyomtatót "sima" szünetmentesre nem szokás csatlakoztatni elég komoly lehet az induló áramfelvétele, az meg hogy pont nyomtatás közben jöjjön az áramszünet nem valószínű, tehát azt inkább nem kötném rá, az 5.1-es rendszer fogyasztását jó lenne tudni, azt rá lehet kötni bár azt sem tartom túl fontosnak.
A laptopot is rá lehet kötni, de ha az akkuja jó akkor az sem szükséges.
A 2 UTP védelmet nem tudom hogy gondolod, nem tudom hogy van e amelyik ilyet tud jellemzően van egy RJ45-ös be/ki és esetleg rj11 be/ki csatlakozó.
A jobb minőségű UPS-ek amíg van áramszolgáltatás csendesek, csak ha elmegy az áram és bekapcsol az inverter akkuról tudja táplálni az eszközöket.
2 méteres kábel nem biztos, hogy lesz de lehet venni hozzá és akár a fali konnektor akár a UPS és a védendő eszközök közé lehet tenni hosszabbítós elosztót.A csatlakozó mindegy otthoni eszközöknek praktikusabb a schuko mint a C13-as csatlakozó, de átalakítóval megoldható.
A UPS-t érdemes - a gyártók ezt írják az ajánlásukba - közvetlenül a fali konnektorba dugni, de nem gond ha a fali konnektor és a UPS közé teszel egy hosszabbítós elosztót akár oda tehetsz feszültésgvédőset is. Ami inkább fontos, hogy a fali konnektor és a hozzá vezető kábelek minőségiek legyenek és a végén egy megfelelő legalább 16A-es biztosíték legyen, ennek karakterisztikája mindegy ( C vag B)
A szünetmentes és a védendő eszközök közé feszültségvédős elosztót ha a szünetmentes csak kvázi szinuszos nem szabad tenni (áramszünet esetén a UPS által adott kvázi szinuszt a feszvédős elosztó hálózati zavarnak érzékelheti és leoldhat) , és amúgy is fölösleges jobb ha már a UPS-t is védi tehát inkább a fali konnektor és a UPS közé tedd ha akarod.
A UPS-ek nagy része - Line-interaktívak - tudják a feszültségszabályozást tehát védik az eszközöket a túl magas és a túl alacsony feszültségtől, ilyenkor bekapcsol az inverter és átvállt akkura. Ez jellemzően úgy működik, hogy a hivatalos 230V plusz-minusz 10% eltérést még engedélyez de a felett vagy az alatt bekapcsol.
Természetesen Online típusnál ez a gond nem áll fenn, mert ott FOLYAMATOSAN az akkumulátorrol történik az eszközök ellátása a hálózati áramot a UPS csak az akku(k) töltésére használja természetesen ennek ára van: drágább az ilyen UPS, többet fogyaszt, hangosabb, és az akkuk is jobban amortizálódnak. [link] [link]Ezt a UPS-t ajánlanám: CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA 73k-tól
Erre akár mindent "is" ráköthetsz.
( a PC-d monitorral max 270W-ot ehet, a modem elhanyagolható talán 10W, notebook-ot neked kell tudni de jellmezőne max 100-150W, a többit nem tudom.
Amit linekeltem annak van CP 1500-as nagyobb testvére ami még többet tud tartani 85k-tól 900W-ot képes tartani meg merem kockázattni, hogy ez a teljes hóbelebancot elbírná még komolyabb terheléses fázisban is.HA olcsóbban szeretnéd megoldani azt csak KVÁZI szinuszos típussal lehet, de nagy teljesítményű ott is lehetséges:
- CyberPower UT1500E 1500VA 37,5k-tól
- Legrand Keor SP 1500VA 46k-tól
- APC Back-UPS 1400VA 54k-tólAz első kettő ár/érték arányban jó és nagy teljesítményűek akár azokra is mehet minden
Érdekes lenne egy konnektoros fogysztásmérővel egy kis terheléses tesztet csinálni, nekem van egy ilyen és arra világít rá, hogy a tényleges fogyasztás jóval alacsonyabb ellenben lehetnek kiemelkedő áramfevételi tüskék amik már megközelítik a "papíron" megadott fogyasztási értékeket.
Ha komolyabb vonalvédelem kellene akkor arra talán az APC Smart csalát tagjai tudnak megoldást nyújtani de azok kb. 140k-tól indulnak. [link] [link]
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
A segítségeteket kérem az alábbiakban!
- Az adatlapomon látható számítógépemhez szeretnék egy megbízható UPS megoldást vásárolni.
A számítógép + UPC modem + monitor + 5.1 erősítő/hangfalszett, esetleg + laptop (töltővel) + esetleg nyomtató/lapszkenner lenne csatlakoztatva rá.
- A lényeg, hogy az évente felénk többször előforduló áramkimaradások esetén megvédje az eszközöket, pár percig stabilan, amíg szabályosan le tudom kapcsolni őket.
- A villásdugós csatlakozást preferálom
- Jó volna, ha a modem vonalát is védené, legalább 2 UTP kábel bekötésének lehetőségével
- Ha megoldható, csendes legyen (tudom, ezek a nagy UPS-ek már belső ventit kaptak a hűtésükre)
- Szintén hálás volnék, ha legalább 2 méteres gyári tápkábele lenne.
- A "cipőt a cipőboltból" alapon az APC, CyberPower, EATON (MGE), Fortron vonalon maradnék, valószínűleg ebből a kínálatból: ALZA - Szünetmentes tápegységek
- Hogy mennyibe kerüljön? Első körben mondjuk 50.000 forint maximum...
Kérdések:
- A gyakorlatban mi az előnye/hátránya a 3 pólusú, "V" tápcsatis megoldásoknak a villásdugóval szemben?
- UPS mellé ("alá") érdemes vásárolni túlfeszültség elleni védelemmel szerelt elosztót, vagy direktben a konnektorból érdemes üzemeltetni?
- "Corsair RM650x" tápegységem van... csak valódi színuszos UPS megoldások jöhetnek szóba?
- Az UTP vonalvédelemnek (plusz két bekötés, plusz egy kábel a rendszerben) van-e bármi negatív hatása az internet hálózat működésére, stabilitására, sebességére?
Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv: Piftuka -
ricsip
addikt
válasz
Cs1csó #16318 üzenetére
Egy ilyen APC mögé van kötve az egyik switchem itthon. Simán van 1,5-2 év uptime-ja, az is csak azért nem még több év, mert volt hogy kihúztam a tápját ha valamit matatni kellett vele. A nem-UPS-védett többi switcheimnek is simán van 1 éves uptime-ja. Tehát még pillanatnyi kimaradás sem szokott itt a környéken lenni, nemhogy olyan hosszú ami az UPS-mögötti eszközet is leállítaná.
-
Cs1csó
titán
válasz
neo-geo #16315 üzenetére
Nem teljesen értelek "elég lenne nekem a legkisebb" ?
A hűtőnél az induló áramfelvétel lehet nagyobb és Zsoltnak igaza van igényli a tiszta szinuszt, plusz ha amiket írtál azokat összeadjuk elég combos fogyasztás jön össze.
Milyen tévé aminek 200W a fogyasztása, a leírásában volt?
Ezeket összeadva közel 500W fogyasztást kapunk tehát - egy kicsit felé lőve - egy 1000-1200VA-es UPS kellene.
Ezt ajánlanám: CyberPower CP1300EPFCLCD 1300VA
Nem olcsó de tiszta szinuszos minőségi elektronikás cucc.+1 Ricsi, tégy hivatalos panaszt a szolgáltatónál, ez nem normális. Nálunk akár hónapokig sincs gond.
-
neo-geo
senior tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy elég lenne nekem a legkisebb táp is arra, hogy egy Samsung hűtőt, csatlakoztatott terhelés 100W, ez nem tudom mit jelent, nem találtam csak éves fogyasztást, ami 317 kWh. Van még ehhez egy pS4 slim 165W, és egy TV 200W fogyasztással. A cél, hogy csak a pillanatnyi áramszünetet tudjam elkerülni, mivel új helyre költöztem, és napi 2-3 is van ilyen. Esetleg tudtok ajánlani valamit?
-
Cs1csó
titán
válasz
Csongi2015 #16313 üzenetére
A 700VA-es is elbírja a konfigot (max fogyasztás kb. 250W lehet) de inkább a nagyobbat vedd.
-
Csongi2015
tag
Sziasztok!Szep napot mindenkinek!Szeretnek szunetmentes tapegyseget vasarolni!
Csak APC johet szoba.
A konfig:
Super Flower 450 w
i5 6600
Gigabyte alaplap
3 HDD
1 SSD
5 ventillator
MSI X470
4x4 gb RAM
1 DVD Iro
Monitor 24 col Samsung LED
Ez APC Back UPS BX700UI 700VA / 390W
vagy ez APC Back UPS BX950UI 950VA / 480WKoszonom!!!
-
Cs1csó
titán
válasz
ricsip #16310 üzenetére
A magyar gazdaság amúgy sem egy nagy valami (biorobotos összeszerelő üzem ami csak azért működik mert az EU-t védő vámok, és a megalázóan alacsony bérezés, és a pofátlanul magas állami támogatások miatt versenyképesek vagyunk az EU-val és az azon kívüli országokkal szemben. Plusz a kormány (MNB) árfolyampolitikája is segíti a pénzromlást.
A Monopoly-s játékpénz lassan többet ér mint a forint. -
ricsip
addikt
Örömmel láttam h. UPS fronton is sokat javult az árszint és a híresen fasza forint kapcsolata.
2015-ben vettem az APC SMT750I-met, 3+2 év garival, 70 ezer Ft környékén az Edigital-ban.
Ma ugyanez 130 ezer-től indul, és csak 3 évet adnak rá. -
s:zozo
aktív tag
válasz
s:zozo #16236 üzenetére
Sziasztok!
Megtörtént az APC Easy 1000VA (BV1000I-GR) visszaküldése
és megvettem csicso82 tanácsára Eaton 5E 850i USB DIN (5E850iUSBDIN) típusú szünetmentest.
Nem bántam meg, sokkal kellemesebb vele az együttlét.
Fontos, a NAS védelme, ezért a kommunikációs portot neki adtam, + rá van köve a számítógép + router + az apró.
[link] C13/C14 tápkábel volt csak a dobozban, ezt jó ha tudjátok.
Nálam van mindenféle otthon, tehát nem volt probléma az igényemnek megfelelő csatlakoztatás.
Köszi mindenkinek a tanácsokat. -
Cs1csó
titán
Jó lenne tudni milyen konfiguráció (CPU, VGA) de általában ez elegendő lehet: Eaton 5E 850i USB DIN (IPON-nál is kapható)
-
Edorn
senior tag
Milyen szüntementes tápot tudnátok ajánlani (lehetőleg ipon.hu-ról) irodai használatra? Asztali gép (nem tudom milyen táppal) + monitor. Költségkeret: ne legyen túl drága, de megbízható, legyen 5 perc áramszünet esetén leállítani a gépet.
-
ricsip
addikt
válasz
lp4EverLaci #15677 üzenetére
https://elmuhalozat.hu/tudnivalok/energiakozeli-informaciok/halozatuzemeltetes
--> Milyen tartományban szabványos a feszültség?
-
Cs1csó
titán
válasz
Melorin #16302 üzenetére
+1 zsolt501
Itt egy fogyasztás kalkulátor ami viszonylag jó (még ennek a végeredményéből is érdemes egy 10%-ot levonni) beQuiet! PSU kalkulátor
A monitorokat se feljetsd a végén hozzáadni kb. 30W-ot fogyaszt egy monitor.
még egy kisfogyasztású PC monitorral is simán felvesz 100-150W-ot a játszós gép 300W-ot esetleg van még pár eszköz pl. router stb. akkor azok is hozzáadódnak.
Plusz minél több az eszköz anná nagyobb a veszteség pl. 1db 100W-os eszközt tovább tud tartani egy UPS mint 10db 10W-os eszközt. Nálad kapásból van 4 eszköz.A legjobb az lenne, ha a játszós gépednek meghagynád a EATON 850VA-est, a másig office-os géphez pedig vennél egy kisebbet, oda elég egy 600VA-es is pl.: Legrand Keor SP 600VA
Kstar Micropower 600VA LEDHa a két konfigurációt egy UPS-ről akarod akkor pedig egy nagyobbat pl.:
Legrand Keor SP 1000VA Eaton 5E 1100i USB -
Melorin
addikt
Eaton 5E 850VA USB DIN szünetmentesem van, és azt szeretném kérdezni, hogy mi a megoldás a következőre:
2 PC van rádugva, az egyiken csak office megyeget, elég alacsony fogyasztása van. A másik gépen viszont játszok, és olyankor azért fogyaszt rendesen a gép. Néha a szünetmentes elkezd csipogni, az őrületbe kergetve, de továbbra is ad szuflát. A gyári leírás szerint túl magas a fogyasztásom. Mit kéne vennem, hogy ilyen ne legyen? -
zsolt501
nagyúr
válasz
valakky #16300 üzenetére
Ez egy Sony DLP-s projektor, tavaly vették újonnan, volt pár áramszünet mostanában, és akkor vették észre hogy a kép igen csúnya lesz és a készülék hangja is megváltozik ilyenkor, átvittem a szinuszos UPS-em és azzal nem csinálta ezt, neki egy APC kvázi szinuszos szünetmentese van így levezethető, hogy nem szereti a kvázi szinuszos jelet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megújult a PROHARDVER!
- Kedvenc zene a mai napra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robot fűnyírók
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- EATON Protection Station 500 FR - akku nélkül
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- JÉG!! EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- APC BX1400UI szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest