-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Cs1csó #16326 üzenetére
Köszönöm az újabb részletes információt!
- A szkennert/nyomtatót, ahogyan az 5.1 erősítőt is természetesen elegendő az UPS szűrt részébe csatlakoztatni, de a fentebb említett "elegem van a hosszabbítókból" elv miatt mindenképpen az UPS berendezéssel szeretném áram alá helyezni őket.
Szóval olyan eszköz volna ideális, amelyen van legalább 6 "Schuko" csatlakozó, és abból legalább 3 akkuval védett (PC, monitor, modem).
- Az eszközök fogyasztásáról kérdeztél...
A PC-m terhelés alatt ~120 Watt maximum.
A monitor 30 Watt
Az 5.1 hangrendszer 69 Watt.
A "Lenovo T450" maximális terhelésen 36 Watt.
A "UPC Connect Box" modem ~12 Watt.Összesen tehát jelenleg maximum ~300 Watt fogyasztásról beszélünk.
- Nagyon köszönöm a kiegészítést az internet vonalvédelemre vonatkozóan! Természetesen az "RJ 45" csatlakozóra gondoltam, és abból is szükséges 2 az UPS eszközön, mert az egyiket a számítógép, a másikat a tévé használja. (Igaz, kényelmi szempontból alkalmaztam két kábelt, mert együtt a kettő természetesen nincsen használatban.)
Viszont, ha jól értem, és jól gondolom, hiába védem az UTP kábeleket, ha a modem koax kábele nincsen védve túlfeszültség ellen.
"A koaxnak van speciális kis eszköze ami direkt villámtól védi a koax kábelre kötött eszközöket: [link]"
Ez pedig tökéletes megoldásnak tűnik.
Nem tudtam, hogy létezik ilyen.
- A modem koax csatlakozó dugaljába kell ezt bedugnom, majd pedig abba a koax kábelt?
FYKI:
- A tévé, BD lejátszó, házimozierősítő, videorecorder, stb. részt természetesen külön konnektorba csatlakoztatott, ilyen túlfeszvédett-koaxvédett elosztóba tervezem csatlakoztatni."Ahogy írtam, ezek a jobb kávzi UPS-ek és jobb PC tápegységek jól elvannak egymással."
Mekkora esélyem van arra, hogy esetleg mégsem fog működni a PC-m egy "kvázi szinuszos" UPS-sel?
Egyébként a Fortron-t éppen azért kérdeztem, mert jól ismerem a tápegységek piacáról.
A kérdés az, hogy például egy ilyen megfelelő lehet-e számomra!? -->
Mert árban világbajnok. (Azért nem mindegy, hogy ~30.000, vagy 80.000 forintot kell kiadnom a célra.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Eredeti játékok OFF topik
- RIOS Gépház: Új formázási lehetőség a fórumon: spoiler tag
- Politika
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- Asztrofotózás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest