- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
fero02 #83599 üzenetére
Rohony Miki már akkor is jól csinálta, mikor 20 éve a Cora-hoz járt fel a beszállításról tárgyalni, sokat melózott ő azon, hogy jól menjenek a dolgok... Garaiék voltak igazán jókor, jó helyen, a Worktransos Szebegyinszkivel együtt...
Jártam én a Gallicoopban már akkor, a 90-es évek elején, mikor a Zvi és társai után kikapcsolták a villanyt, gázt, és Garaiék még csak szervezkedtek a termelés újraindításán... -
fero02
nagyúr
Áhhh, Rohony csak jókor volt jó helyen, kb pont semmi köze az üzlet sikerességéhez.
Az Erdélyi-Garai birodalomnál pedig szintén nem ők voltak az eszesek, hanem saját a munkaerő közvetítő cégük vezetője. De most már ott is hamarosan más szelek fognak fújni (nem a munkaerőre gondolok. -
fero02
nagyúr
Ezt helyi lakosként alá tudom támasztani.
Első körben Ukránokat hoztak be, de már ők is leléptek innen a nevetséges bérezés miatt. Utána hozták a turbános versenyzőket és ezzel egyidejűleg jelentek meg más üzemekben is, pl az örménykúti gyárnál a híres-neves Szarvasi Mozarella Kft-nél is, az ezzel szoros összefüggésben lévő tehenészeti telepen is.
-
Rick4
félisten
válasz
Attix82 #83564 üzenetére
Az semmi, Szarvason a Gallicoop nevű pulykafeldolgozó cég mongolokat meg pakisztániakat alkalmaz, nyilván nem direktben,m hanem munkaközvetítőkön keresztül. Nyilván sokkal kevesebb a végső összeg, amit ki kell munkabár helyett fizetni, nincs szakszervezeti jellegű problémakör sem, és teszik a dolgukat reggeltől estig. Miért is lenne más a munkaadó érdeke, mint hogy ugyanazért a munkáért minél kevesebbet kelljen fizetnie?
Ezek nem olyan feladatok, amit egy 8 osztályt végzett ember ne tudna elvégezni, nem csak a mérnökök, hanem a kétkezi melósok is versenyszférában dolgoznak, csak ott nekik kell versenyezni a helyért. Ez van, de ez volt 25 éve is, csak akkor még az volt, hogy mindig volt egy magyar, aki elvállalta ugyanazt kevesebb pénzért. Mostmár van román, szerb, török, mongol is.
-
GrotESC
aktív tag
-
MadGame
senior tag
tisn: Van, de másé az élvezet, de azért kösz az ajánlatot
macilaci78: „11 hónapig voltam egyhusztomban munkanélküli. 100 beadott önéletrajzra jött kb 15 visszajelzés, köztük elutasítók és interjúra behívók is. Rázni kell a fát, hátha leesik valami.
A másik lehetőség, hogy mászol, azaz teszel érte, például újat tanulsz, vagy költözöl.
És úgy is érthette, hogy a nő szakmával a lába közt születik. Nem szép ezt kijelenteni, de tény, hogy van, aki ebből megél.”
Rázom én, de ha még a legegyszerűbbről sem jön visszajelzés… Vagy elutasítás. Hónapokon keresztül. Közben meg fizesd a TB-t és hasonlók. Költözés is szóba jöhet, Kecskemét. Pest semmiképp. Szóval már két várost bombázok.
A nőcis témát meg nem veszem magamra
ShadowX: Minek már egy harmadik diploma, úgyse megy az ember vele semmire… Inkább OKJ-n gondolkodtam (az még úgy sincs), valami informatikain. Remélem még igaz a hír, hogy az első kettő ingyenes iskolai oktatási rendszerben és nem kell 26 év alatt lenni hozzá. -
macilaci78
nagyúr
válasz
quailstorm #83591 üzenetére
Lebutítva a munkámat én parkettát árulok, sok német ajkú, illetve angolul beszélő ügyfél jön be hozzánk, aki vásárolni akar és hoz magával tolmácsot. Van, aki hivatásszerűen a nyelvtudásából él, de b@szhatja, ha se idegen nyelven, se magyarul nem tudja, mi az, hogy parketta. Amikor már messze áll a valóságtól az, amit angolul, vagy németül mond a véglénynek, akkor szoktam átvenni a szót.
Persze szlávokkal, olaszokkal, Távol-keletiekkel nem boldogulok, de volt olyan kínai, aki fordítóprogramba diktált és így volt az angol a közös nyelv. -
Silεncε
őstag
válasz
ShadowX #83589 üzenetére
"A nyelvtudás meg egy must have kategória. És itt nem az angol meg német a nagy szó (illetve ezek csak akkor ha tényleg olyan szinten beszéled, ahogy kevesen). Kell mellé egy spanyol/francia/olasz...mint második idegen nyelv. - már ahol. Szoftverfejlesztőként még a németemmel se megyek sokra, nemhogy akár valami spanyol/olasz vagy egyéb nyelvvel. Az a szerencsém, hogy felszedtem magamra annyi angolt gimnáziumban/azóta, hogy tudok boldogulni. A többi nyelvnek 0 értelme van.
-
ShadowX
őstag
válasz
MadGame #83576 üzenetére
Amikor én beíratkoztam egyetemre akkor sem úgy állt a világ. Sajnos elmúltak azok az idők, amikor nagyon nagy távlatokba lehet tervezni. Jogosan mondják azt, hogy a diploma csak egy alapot ad, illetve az egyetemi atmoszféra az ami kimozdít a gödörből (ha nem kétkezi munkát akarsz végezni).
Én is annó angol szakot végeztem (még az osztatlan képzésben). Aztán kikerültem a munkaerőpiacra, ráadásul a válság kezdetén. Gondolhatod...nagyon nehezen sikerült bekerülnöm egy munkahelyre (állami szféra). Ekkor elkezdtem újra az iskolapadba ülni és közgazdásznak tanulni. Minden szabadságom és szabadidőm ráment az alap + mesterképzésre az 5 év alatt amíg tartottak a képzések. De...az alapképzés után előléptettek a régi munkahelyen, meg mivel sokat is dolgoztam kicsit rugalmasabban kezelték a munkaidőmet. A mesterszak után közbeszólt a sógorkoma-jóbarát rendszer, így csak ígérni tudták hogy mehetek feljebb a ranglétrán. Ezt 1 év "várakozás" után meguntam és váltottam a versenyszférára.
Itt kezdhettem 6 év munkaviszonnyal a hátam mögött mindent a nulláról. 2 év alatt már másodjára léptettek elő, igaz nem kevés munkám van benne (jelenleg is 2 pozíciót csinálok, amíg meg nem találják a régi helyemre az utódomat).
Plusz 1,5 éve indítottam egy vállalkozást is, mivel nem akarok életem végéig egy lábon állni és alkalmazott maradni.
Egy biztos, nyitottnak kell lenni mindenre, tanulni kell folyamatosan és fejleszteni magad, mert máshogy nem megy. Most azt csinálom, hogy mivel újabb diplomának már nincs értelme, így a cég által használt rendszerekből képzem magam. Az új munkakörömet pl. ennek köszönhetem.
Mint írtam nagy szerepe van annak is, hogy milyen ember az illető. Láttam már olyan zsenit, aki élete végéig droid munkát fog csinálni, mert képtelen bármiféle interakcióra az emberekkel. Abban nagy koponya amit csinál, de ennyi. Meg találkoztam már olyannal is, aki a bölcsészdiplomája ellenére dinamikus és nyitott személyiség volt. Őt a végzettsége akadályozta sok esetben, de aztán talált olyan munkahelyet aki megfinanszírozott neki egy új diplomát, mivel látták hogy megtérül.
A nyelvtudás meg egy must have kategória. És itt nem az angol meg német a nagy szó (illetve ezek csak akkor ha tényleg olyan szinten beszéled, ahogy kevesen). Kell mellé egy spanyol/francia/olasz...mint második idegen nyelv.
-
csoszogi
tag
válasz
MadGame #83579 üzenetére
Udv, mivel pontosan nem tudom milyen szakon es mikor vegeztel, de mint irtad BTK, en bemennek az egyetemre, szetnezni. A GINOP-ok miatt van keret alkalmazasra meg par evig. Sokszor ezeket meg sem hirdetik, csak kiplakatoljak, vagy belso facebook csoportba irogatjak. Ha van megfelelo papirod, akkor mar az eleg. Nem is WC pucolás, tulelesre jo....
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #83585 üzenetére
Abszolút nem kurvalkodasra gondoltam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MadGame #83576 üzenetére
11 hónapig voltam egyhusztomban munkanélküli. 100 beadott önéletrajzra jött kb 15 visszajelzés, köztük elutasítók és interjúra behívók is. Rázni kell a fát, hátha leesik valami.
A másik lehetőség, hogy mászol, azaz teszel érte, például újat tanulsz, vagy költözöl.És úgy is érthette, hogy a nő szakmával a lába közt születik. Nem szép ezt kijelenteni, de tény, hogy van, aki ebből megél.
sarkanyolo2: Oktatni sem egyszerű már megszerzett PhD-val, ha nincs státusz, az egyetemnek nem lesz pénze a munkádra. Ha nincs pedagógusi végzettséged, nem mehet taníthatsz általános és középiskolában sem.
Az említett ismerősöm 2 PhD-val kapott tanársegédi fizut, 160k nettó, Budapesten. Éhen halni sok, megélni kevés, lakbér 100k például.És igen, idegen nyelvet perfektül beszélni önmagában tesz, hogy azon a nyelven sem ért az ember semmihez.
-
tisn
addikt
válasz
sarkanyolo2 #83583 üzenetére
most nezem ez a szoged topik, nem a nougyes
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
NO offense. Alapvetően a bölcsész diploma instant eladható tudást nem biztosít szerintem se, csak ha MSC-PHD, vagy valamelyik ágából egy téma nagy tudója vagy, oktatsz ezzel a tudással. Amennyiben nyelvi oldalról vagy bölcsész, akkor az már más kérdés, ha tudsz egy nyelvet azzal sok mindent lehet kezdeni, de önmagában az, hogy jól beszélsz egy nyelvet, sokszor(nem mindig) nem elég.
Ügyintézőt keresnek valahova okés lehet. De ezt is megspékelhetjük, vegyünk egy fuvarozó céget, kérnek mondjuk egy logisztika OKJ-t is, vagy tolmácsnak mennél, tolmácsi képesítés nélkül nem alkalmazhatnak mert feltétel.
Alapvetően kisebb cégnél, KKV-nál keresnék munkahelyet, ott elég ha tudsz valamit(akár nyelv), de nem feltétlenül kérik a papírt, mert nem cégfilozófia.
-
zeon.hu
nagyúr
-
MadGame
senior tag
Nem vagyok férfi, ergo nem megyek kőművesnek és hasonlók, de köszi a tippet.
Ne haragudj, amikor beiratkoztam továbbtanulni, nem így állt a világ, nehogy már az én hibám legyen, hogy nem kapok/kapunk munkát.
macilaci78: próbáltam, beadtam, nap mint nap, nincs válasz. Amúgy ez is felháborító, legalább egy nemlegest küldenének. -
tisn
addikt
válasz
MadGame #83572 üzenetére
Hogy érted, hogy könnyebb ellenállás?
mar amikor a btk-ra mentel, tudnod kellett volna, hogy abbol nem fogsz megelni
es ferfikent nagy valoszinuseggel eltartani se fog egy jol kereso mernokmar itt a nehezebb utat, a tobb tanulast kellett volna valasztani
nem tudom hany eves vagy de meg abszolut nem keso, hogy egy targonca vagy munkagepkezeloit, egy komuves vagy barmilyen szakmat megszerezz es dolgozz
ez van, ez nem egy csillamponis vilag, ahol mindenki azzal foglalkozhat (es azt jol meg is fizetik) amit szeret
de vannak java tanfolyamok, ahol utana allast is adnak, a tanfolyami koltseget meg a munkaberbol vonjak, szoval el mehetsz programozonak meg most is
sirni felesleges, most szerencsere olyan idoszak van, hogy munka az van boven, volt ennel rosszabb idoszak 2008-2012 kozott
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MadGame #83572 üzenetére
Hogy érted, hogy könnyebb ellenállás? - ahogy bármelyikünk. Ha kell a pénz, úgyis bevállalsz valamit, ami annyira nem tetszik, vagy marad az éhhalál.
Beszélsz németül és konyítasz az IT-hez. Adj be önéletrajzot Media Marktba, vagy valamelyik hasonló áruházba és legyél bolti eladó. Szeged határváros, ha már szerbül, románul nem beszélsz, a némettel is érsz annyit, mint az angollal.
Cégekhez is beadhatod az önéletrajzod, ahol osztrák, német célpiac is van, ott van értelme. Majd szépen adnak egy szószedetet a szakmai dolgokról. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #83571 üzenetére
a magasabb igenyszintert fizetni kell
ha ez nem megy, lejjebb kell adniez van, nem jar alanyi jogon jo minosegu keco senkinek
-
MadGame
senior tag
válasz
macilaci78 #83561 üzenetére
„Asztalost, villanyszerelőt, hidegburkolót, ácsot, bádogost, stb mindig keresnek, egy munkájára igényes szaki, aki a megbeszélt időben teljesíti a vállalt munkát nem tud ma Magyarországon annyi pénzt elkérni, ami ne fizetnének meg. Sajnos annyira égető a szakemberhiány, hogy a kóklerek is urasan megélnek vidéken is.”
Jó, tudom én, így utólag már én is azt mondom, hogy bár szakmát tanultam volna (az is megszűnt anno utolsó évben, idegenvezető lennék). Egyrészt, az életben is többre mentem volna vele, másrészt, lenne biztos állásom.
De aki nem ilyet végzett, nem szakmunkás, azzal mi legyen??tisn: „koltozz bp-re, ott lesz melo
de amugy, egyszer vegre nem a konnyebb ellenallas iranyaba lenne erdemes menni (btk), hanem megofgni a nehezebb veget a dolognak (akar egy komives/viszszerelo/vellanyszerelo/gipszkartonos/cnc tanfolyam)”Nem költözök Pestre. Hogy érted, hogy könnyebb ellenállás? Aki nem fizikai munkát végez, az már nem is dolgozik vagy nem akar dolgozni? A felsorolt szakmák nálam nem jönnek szóba.
-
tisn
addikt
válasz
sarkanyolo2 #83565 üzenetére
no de egy egyeduallo keveset kereso ember miert venne ki teljes lakast?
-
SirRasor
addikt
-
válasz
pilóta #83559 üzenetére
Én azért nem akarok olyan "amerikás" világban élni ahol a nagymamát bevágják az otthonba és karácsonykor meg hálaadáskor meglátogatják vagy elhozzák.
Nálunk is van 3 idős ember akiket hetente meglátogatunk, segítjük, bevásárolunk, számítógépet frissítünk, stb.
Ez Budapestről rengeteg időt és pénzt emésztene fel és más lenne az érzés is.
Odakint 3 évente elköltöznek a meló után több ezer mérföldre, aztán a pszichiáterek meg milliomosok lesznek. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Attix82 #83564 üzenetére
Azért Németországban a török vendégmunkásoknak nagy múltja van.
De ha már Kecskemét szóba jöhet, akkor német nyelvtudással a Mercedes gyár például jó lehet. De Szegeden is van nem egy olyan vállalkozás, aki Bosch, VW, Opel termékekhez gyárt alkatrészt és bizony jól jön, ha valaki megérti, amit a német mérnök gagyarászik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
MadGame #83558 üzenetére
Én is azt írtam, hogy ennyi év tanulás, belefektetett energia után pénzt is lehetne keresni. Nem nézem le a bölcsész diplomát, tudom, hogy van mögötte munka, kurva sokat tettek azért, hogy diplomás munkanélküliek legyenek, az élelmesebbje meg akár a szakmáján kívül tud boldogulni.
Azért a diplomás és a WC-s néni közt van még lehetőség. Asztalost, villanyszerelőt, hidegburkolót, ácsot, bádogost, stb mindig keresnek, egy munkájára igényes szaki, aki a megbeszélt időben teljesíti a vállalt munkát nem tud ma Magyarországon annyi pénzt elkérni, ami ne fizetnének meg. Sajnos annyira égető a szakemberhiány, hogy a kóklerek is urasan megélnek vidéken is.Csinálsz, amit akarsz: a szeretett városban nem szeretem munkát, vagy a nem szeretem városban szeretett munkát.
A barátom pedagógusi végzettséggel is rendelkezik, olasztanárként többet keresne, mint most, nem beszélve arról, hogy nem kéne 0,5-3 éves projektekre pályáznia a megélhetéséért. Persze, hogy nem a szakma csúcsa, de most már legalább pénzt kapna érte. Amikor a lengyel phd-t kezdte, a beiratkozási ceremónián az intézetvezető köszöntőbeszédében elmondta, hogy az ő munkaerőpiacuk az Európai Unió lesz. Ezzel gyakorlatilag elmondta, hogy a leendő végzettségüknek nincs munkaerőpiaci értéke, de akkor ez a phd volt a 3 éves projekt, amiért fizettek.
-
MadGame
senior tag
válasz
martonx #83557 üzenetére
Eddig is itt éltem, másfél évre elköltöztem Debrecenbe és most vissza.
Érdekes, mert anno vendéglátásban is el tudtam helyezkedni, nem néztek semmit. Most már kv-t főzni sem engednek, mert nincs szakmunkás papírom… Nem a a tapasztalatot nézik.
Amúgy nem tudom, miért kell lenézni a bölcsészdiplomát. Van, aki humán beállítottságú és amikor tervezte az életét és beiratkozott, "még jó ötletnek tűnt". A továbbiakról nem tehet az ember. Nem lehet mindenki orvos, informatikus, közgázos stb. Értem én, hogy az fizet, de ha 100 évig élnék, akkor se tudnék ilyeneket elvégezni.
Lehet mondani, hogy én választottam, igen, ezt aláírom, de nem kell mutogatva körberöhögni az embert, mert olyan életkörülmények közé jutott, hogy nem tud elhelyezkedni. Inkább szomorú, hogy ennyi év tanulás, belefektetett energia után nem tud az ember elhelyezkedni sehol sem. -
martonx
veterán
válasz
MadGame #83552 üzenetére
Semmi gond, akkor már csak programozónak kell tovább képezni magad, vagy ha képességeid nem igazán engedik, akkor tesztelőnek
ááá ezen a poénomon azóta is röhögök
Tanulhatsz mondjuk turkológusnak is, csak utána kár azon bosszankodni, hogy Bivalybasznádon akarsz letelepedni, és milyen már, hogy ott nincs turkológus munka.
-
martonx
veterán
válasz
Rimuru #83547 üzenetére
"az elet is dragabb atlagban pesten" - ezzel szeretik vidéken nyugtatni magukat az emberek, de hidd el, én mint kétlaki ember mondhatom, hogy ez nem így van, vagy legalábbis csak részigazság.
Az igazság az, hogy Pesten borzalmasan sok pénzt el lehet költeni, ugyanakkor odafigyeléssel a vidékinél olcsóbban is ki lehet hozni az életet. Azaz rajtad áll, hogy olcsóbban vagy drágábban fogsz-e élni.
Ugyanakkor az is igaz, hogy több pénzből könnyebben költ az ember, a költésre meg pesten kismillió dolog csábít, már csak a szar életfeltételeket kompenzálandóan is, szívesebben költesz olyan pótcselekvésekre, amik egy vidéki nyugodt kiegyensúlyozott élet közben eszedbe se jutnának
De önmagában az nem igaz, hogy drágább az élet (vagy csak elhanyagolhatóan), inkább csak pszichológiai oka van annak, hogy több pénzt költesz. -
macilaci78
nagyúr
Teljesen más xFt/óra díjjal összekanalazni a havi betevőt, mint YFt/hó fizetésért havi 20 napon beülni a billentyűzet mögé.
colomb2: ami Budapesten drágább, az a lakhatás, parkolás és az utazással töltött idő.
A hipermarketek, rezsi, bérlet, üzemanyag kb ugyanannyi. Parkolásra nincs olyan konstrukció, hogy kifizetsz egy évre szóló Corben Dallas világjegyet és ott és annyit parkolsz, amennyit akarsz. Az meg, hogy a munkába járásra napi 1-2 órát rá kell szánnod akár tömegközlekedve, akár saját gépjárművel, az teljesen megszokott itt.MadGame: te választottad.
Neked is elmondom, hogy ennyi befektetett energiával olyan végzettséged is lehetne, amiből meg is lehet élni.
-
ShadowX
őstag
Szóval a Bp akkor Budapest és nem a cég.
MadGame: a fő profil a számviteli szolgáltatások területe. Van sok bölcsész is nálunk. Hidd el, nem csak maga a diploma és a szak/kar számít. Persze díjazzák (és bizonyos területeken kötelező is, nálunk a közgazdász végzettség), de láttam már olyat, hogy a fülem kettéállt olyan éjsötét volt a jelölt a szakterületi végzettsége ellenére. -
macilaci78
nagyúr
válasz
MadGame #83542 üzenetére
Egy jó barátom bölcsész: klasszika filológus és olasz tanár, 2 phd-val (egy hazai és egy lengyelországi), folyékonyan beszél olaszul, angolul, társalgási szinten németül, latinul.
Ennyi pénzre is váltható tudással és a megszerzésére szánt idővel inkább a küszöböt rágja a szakmájában, minthogy elmenjen pénzt keresni akár itthon, akár külföldön.Én is voltam szar helyzetben, a pénzért már dolgozni is hajlandó voltam, mindegy volt, mit. 36 évesen a mostani a 13. bejelentett munkahelyem, 5,5 éve dolgozom itt.
-
MadGame
senior tag
válasz
macilaci78 #83528 üzenetére
Nem, Pest abszolút kiesik. Csak Szeged vagy Kecskemét. Látom, hogy Pesten van egy csomó…
sss: Onnan jöttem el (IT Services Hungary). De azért köszi -
MadGame
senior tag
Sziasztok!
IT-s, informatikával foglalkozó cégeket, kisebb vállalatokat keresek Szegeden, ahol ügyfélszolgálatosként / helpdeskesként / service deskesként tudnék elhelyezkedni, akár magyar, akár B2-es (jelenleg infós szókinccsel) német nyelven.
Tapasztalat: egy éves munkaviszony egy multi IT cégnél német nyelven service deskesként.
A segítséget előre is köszönöm! -
pachito
őstag
Sziasztok, Szegeden hol érdemes utp kábelt meg csatifejet venni? 14-15 métereset kellene kötnöm néhányat.
-
vizslakutya
senior tag
Te nagyarcú ember,majdnem azt írtam,hogy nagy iq-val rendelkező ember,de az tényleg ferdítés lett volna,az nem zavar,hogy azok a körforgalmak nem a város területén vannak, hanem az állami kezelésű főutakon? Ami a városban van,az mind példásan rendben van tartva.
Nem ez volt kampányszöveg,hanem úgy összesen az egész. Különösen a 45 soros kijelentéssel árultad el magad,a narancsszöveget bizony sorokra ,leütésekre fizetik. Neked megvolt bőven az elvárt mennyiség!
De az vigasztal,hogy a Kőröshegyiek jól járnak,nem elég a tiszta virágos falu,üdvözlő körforgalommal,a Balaton közelsége,ráadásnak ott leszel Te is nekik! Jó utat!
(Sokan fognak itt siratni,hiszen "üdítő színfolt" vagy (voltál?).Na és most jöhet az újabb ekézés,bírom az ilyen tagokat,mikor elfogy a töltény jön a partner fikázása!
Nyugodtan,nem zavar,sok időt már nem szánok az olvasásodra,konkrétan semennyit. -
Rick4
félisten
válasz
vizslakutya #83503 üzenetére
1. Sosem ferdítek, az egyszerű oka csak annyi, hogy nincs rá szükségem, tények támasztják alá az állításomat. Nyugodtan olvasd végig a hozzászólást újra, és próbáld értelmezni, amit olvasol. Bemásolom neked azt a részt,amire sejtésem szerint megpróbáltál válaszolni, ne keveredj ismét értelmezési problémába:
no meg ugye az említett városkaput jelképező körforgalmak különösen jellemzőek Szegedre...
Véleményem szerint igaz, hogy ez nem egy egyszerű tőmondat, de azért annyira nem lehet bonyolult, hogy átlagos iq-val rendelkező embereknek se legyen gond ebből kihámozni annyit, hogy akkor nem egy belvárosi, hanem egy városszéli körforgalommal próbálkozunk, hát, ez neked most nem jött össze...
Aztán hogy ezeket te miért nem látod, vagy ha látod, miért tagadod, nem tudom, de nem is számít, ahogy a véleményed se számít.
Ha meg ez neked kampányszöveg, még úgy is hogy leírtam már két éve, meg egy éve is, akkor főleg nincs kérdésem. -
SirRasor
addikt
Édesapámnak muszáj volt 2 stroke után.
Néha gyertyához használtam, de ahhoz vettem elektromos gázgyújtót. -
sarkanyolo2
őstag
válasz
vizslakutya #83515 üzenetére
Szillérire jött bizony, de nem tudom, hogy ilyen jellegű lehet-e.
-
martonx
veterán
válasz
vizslakutya #83518 üzenetére
Őket már próbáltuk. Egyelőre egy szál pesti céget találtam, csak gondoltam hátha tud itt valaki közelebbről is céget.
-
martonx
veterán
Tudtok-e Szegeden olyan épületgépészeti céget, akik központi porszívókkal foglalkoznak?
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Hátha itt lesz tuti válasz:
Szerbiába lépve melyik kúton kapok adatkártyát?
Jövő hónapban többször megyünk Bulgáriába (ott működik a hazai kártya) dolgozni és út közben is kéne net. -
vizslakutya
senior tag
Felsővároson kapott más is levelet a Telekomtól a kb 10 órás leállásról hóvégén?
Vajon ez optikára való átállást jelenthet? 🤔 -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #83512 üzenetére
Nincs,ott van bérlési feltételek közt.
(D2 jó rá,heti =7000 HUF) -
válasz
macilaci78 #83512 üzenetére
Itt plató méreteket sem írnak meg matricát sem, de egy kérdést megér.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Rhino666 #83511 üzenetére
Google 2. találat. Ponyvás, B-s, szegedi, de hogy matrica van-e rajta...
-
Ponyvás-platós-pályamatrciás (B kategóriával vezethető) kisteherautót (hol) lehet bérelni Szegeden?
-
PowerBuldog
veterán
Red Dead Redemption 2 (PS4) valakinek nem kell?
-
martonx
veterán
Tudtommal nincs, azaz továbbra is maradunk egy élhető, de sajnos egy helyben toporgó város (mondjuk erre egy esetleges fityisz jelölt se lenne garancia, hogy bármi is változna érdemben)
Épp ma délután voltam a ligeti felújított játszótéren. Tök jó, meg szép, csak ilyen felújított játszótérre ahogy elnéztem az ott megjelent tömeget, kb. négyszer akkora igény van, mint amennyi játszótér. Pl. ott lévő hm, 50 - 100 gyerekre van kemény 4 darab hinta. Hát nem erőltették meg magukat. -
veze
őstag
válasz
vizslakutya #83503 üzenetére
jut eszembe van már a fityesznek polgi jelöltje, vagy még mindig csak keresik az embert??
még sehol nem olvastam egy árva nevet sem, pedig már tavalyra igérték -
válasz
martonx #83504 üzenetére
Amikor még minden nagykerbe volt nem vettem mert "sajnáltam" rá a pénzt most,hogy a sharkoon leállt a gyártásával azért csak jó lenne 1-2 példány....
Nincs jelenleg a piacon aminek ennyire jó lenne a hely kihasználása és még mellé szép is.Átvettem egy barátomtól egy ITX kínai házat az valami borzalom...
Még beszélni is fáj róla... -
vizslakutya
senior tag
Ez nem 4 éves kép ,ez a mai valóság,ha vennéd a fáradságot és megnéznéd ,rájönnél,hogy így van.
Azért ez maradt meg bennem,mert nem szeretem a ferdítéseket,márpedig ez az volt a részedről.
Amúgy ez 1 szépen megírt, burkolt kampányszöveg amit közreadtál,nem baj,hiszen tudjuk választás évében vagyunk! -
Rick4
félisten
válasz
quailstorm #83492 üzenetére
Ez megtörténhet, és meg is történik minden más városban ugyanígy, egyetemre járni nem feltétlenül 50-100 km-re való közelség az előny, hanem hogy mit lehet ott tanulni, mennek azok máshova is, nem csak ide.
Persze, ez is fontos, de mint a városok általában, azért lettek akkorák, mert az ott lakók vagy tudtak valamit, akár egymástól elesve a tudást, vagy a város volt földrajzilag annyira jó helyen, hogy fontos utak, kikötők keresztezésében épült. Itt ugye ebből ma már sok minden nem fedezhető fel, az ipari oldal egyelőre 20 éve nulla, ezen az autópálya megléte se segített, és úgy általában véve még próbálkozást se látok, egy történet van, a 600 lakásos lakópark a város kellős közepén. Kíváncsi leszek, mikor kell majd onnan indulni, ha az ember egy óvodát útba ejtve akar a melóba érni, és persze a környéken muszájból közlekedők menetidejének növekedésére is kíváncsi leszek..
Oké, hogy a tudás alapú cégeknek nem kell hatalmas gyárkémény, meg 10m széles kapu sem, a K+F annyira nem látványos mint egy termelő üzem, de azt is meg kell érteni, hogy különösebb statisztika nélkül is bizonyos, a városlakók kisebb része kutató, nagyobb része valamilyen szakmában tevékenykedő, akár kétkezi munkás, akár közfeladatot ellátó személy, ők nem fogják idehozni maguktól a tőkét, a fejlődést, ha a városvezetőket a jelenlegi és a múltbéli állapotok nem zavarják ( és ezek szerint nem zavarják), és ők maguk sem akarják megtartani a szegedi cégeket ( ne menjünk bele, hogy miért is, de példának jó a Szilánk és a KÉSZ, illetve közeli rossz példa a sever center is, akik 2.5 milliárdért eladják a szegedi ingatlant, de Miskolcon és Kecskeméten ettől még jól elvannak ) illetve láthatóan a közepes vállalkozások sem fontosak, nincs gyakorlatilag a városban egy jól működő, huszonéve a piacon lévő kereskedő- szolgáltató réteg sem, akkor pont azok az értékes emberek mennek el, akikre itt lehetne szükség.
Egy viszont biztos, a Mars téren a Gyuricza lángosa a legjobb az országban, ezt is végigpróbáltam, mindenhol kuka lett a lángos útja, ők jól csinálják a mai napig.
-
Rick4
félisten
válasz
vizslakutya #83494 üzenetére
Én nem a google maps alapján tájékozódom, és nem 4-5 éves képekkel próbálom a mondanivalómat alátámasztani, nem mindenki keresi azonos szinten az igazát....
Még mostanában is beletekerek az autókba havi 3000 km-t, pár éve még havi 6000-eket mentem, és az ment legalább 6-7 évig. Hidd el, nem sok város van az országban, ahol ne jártam volna, és nem csak keresztül utaztam, hanem ott volt dolgom, és ha már ott voltam, pont ebből a szemszögből is kritikusan néztem mindent.
De persze ha a 45 soros mondókámra neked csak ennyi reakció volt, és az is ilyen formában sikeredett, akkor ezt akár még sikerként is elkönyvelheted...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest