Hirdetés
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
tegnap elött megoldottam a wlan problémát az ominózus ügyfél/cégnél
kiértem, beböktem a notit és élből elindult a net wlan-on
próbálom a főnök gépét, azon tényleg nem megy
eszközök újraindít, gépekből a wlan profilokat töröltük, és egyből elindult a net.
hurrá időben hazaérek - 2 perc, a net és a belső háló ip cím ütközéssel leállt az egyik repeater-en, majd összeomlott a wlan megint. Itt már ronda dolgokat mondtam elkezdtem átnézni a gépeket, minden autómatikus ip cím kérésére volt állítva, hát megadtam nekik fix ip-t. nem jött össze, akkor ip cím ütközés üzenetet küldött, majd megállt a net - ami érdekes volt, hogy a router lan részén továbbra is ment a kommunikációs és az összes repeater továbbra is maximális jelerősséggel működött.
közben a kolléga, akivel mentem eliszogatott a tulajjal, majd megkezdődőtt a barátok közt és elkezdtek tv-zniidegileg már kész voltam teljesen, beállítottam egy Linksys routert, a D-Link-et szó szerint kitéptem a konnektórból, majd kértem a repeater-ek papírjait (nem emlékezhetek az összes beállításra én sem), meg szóltam nekik, hogy ugyanmár! szedjék le a kütyüket a falról, mert kicsit nehézkes egyik kézben a notit fogni, állni a lépcső szélén. közben meg átállítani az eszközöket.
- hát a papírok nincsenek meg, azokat már mikor kidobtuk
- ne mond már, nincs egy hónapja, hogy az utolsót hoztam, azt mondtad, hogy elrakod!
- hát azt nem tudom hol van
aztán veszekedtek egy sort a fiával, hogy azok bizony megvannak valahol, majd kinyitotta az egyik szekrényt belenézett, becsukta, hogy azok bizony nincsenek itt
- nézz bele megint abba a szekrénybe!
- miért?
- nézz bele!
kinyitota, de nem tűnt fel neki, hogy a szemével egyvonalba ott figyel a doboz
- a narancssárga dobozt kérem!végre elindult minden, este 9, indulni kéne, mert az otthoniak már elég ingerülté váltak (én telefont kaptam, hogy jó volna, ha hazaérnék már!, kolléga pedig sms-t, hogy ha fél 10kor nincs otthon, akkor ne is menjen!) - tulaj eltűnt, közben a másik épületben is bekonnektáltak a gépek és hurrá minden stabilan működött újra, negyed 10, indulás...rekord idő alatt értünk haza: 17 perc - ~30km
Most várok két hetet, ha addig nem lesz semmi gond, akkor bevasalom rajt az új eszköz árát és túlórástól éjszakai pótlékostól mindent
Aztán, hogy nehogy időben vége legyen a napnak, még volt egy megbeszélt nyomtató javításom, amit igaz jeleztek napközben, hogy se kép se hang, de természetesen akkor szóltak, hogy másnap reggel kell!, hogy működjön, amikor már sem alkatrészt nem tudtam magamhoz venni, sem szerszámot. Odaértem háromnegyed 10-re a kilenc helyett, rávágtam egy nagyot a nyomira (korábban ez bejött már ennél a göncnél), semmi. Előkotortam a kábeleit széthúztam mindent, újra össze, egy pillanatra felvillantak a lámpák. kicsit meggörbítettem az érintkező tüskéit, és láss csodát, elindult. igaz, amint hozzáértem, megint megállt. letettem a földre a kábelt, adaptert, addig játszottam vele, míg be nem tudom kapcsolni a nyomit, oszt otthagytam - stabilan neki volt feszítve minden a falnak, amíg nem rángatják a kábeleket, addig menni fog, utánna meg majd viszek másik kábelt meg adaptert, oszt kicserélem.
Ez a hét is érdekes volt eddig hazaérkezésileg:
hétfő - este háromnegyed 10 után
kedd - este fél 12
szerda - fél 10 (igaz nem dolgoztam addig, inkább csak lógattam a lábam 5 után, meg hazafele elmentünk pizzáért)
csütörtök - ma elviekben legkésöbb este 7-re hazaérek
péntek - délutántól nekem már hét vége lesz és nem áll szándékomban senkinek semmit sem csinálni - legkorábban kedden...
ehhez ugye még mind hozzátartozik, hogy minden reggel legkésöbb 7kor már nem vagyok otthon (kivétel a mai nap, mert 7:30 után másztam ki az ágyból és 8 óra elött 1 perccel már bent is voltam a cégben - igaz a borotválkozás kimaradtés kétszer kellett felöltöznöm, mert először rossz gatyát vettem fel
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ettől szaggatnak a játékok! - Tech Percek #1
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V16 /R7-8845HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 165Hz
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 165 Hz FHD+ IPS/
- Dobozos ÚJ Asus Tuf A15 /R5-7535HS/16GB/512 GB SSD/RTX2050 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari 2027.03.
- Hibátlan lemezes PlayStation 5 Fat (CFI-1216A)Alza garanciás 2025.10.07-ig/beszámítás van
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F +RTX 4060 GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P Smart 32GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest