Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
''A S-ATA nem piros, hanem narancssárga! A piros kábel fekete nyáklapon működik csak, de az is akkor, ha a RAM-modulod is piros. Ezzel a színnel jelzik a Dual Channel technológiát. Hajrá Gigabyte!!''- ezt most komolyan írtad? A zöld fejecskéből ítélve talán nem..láttam piros, narancs, szürke kábelt, lap színétől függetlenül mind működött..
1ébként nekünk is van usb-párhuzamos átalakítónk, sőt usb-soros átalakítónk, pénteken egyik srác usb-sata átalakítót keresett, az még nincsmeg nem is láttam, de valszeg lennie kell, mert a sata rackek is működnek valahogy usb-n keresztül...
A héten még az volt jó sztori, mikor házaspár bejön feldúlva:
-Jó napot, javítanak itt gépeket?
-Hogyne uram, természetesen...
-Van egy gépünk, de mikor már outlookot indítom kikapcsol, valami szörnyű hangja van az egyik ventillátornak.
-Ne is folytassa, valszeg csapágyas a cpu hűtő, nem hűti megfelelően a processzort.
-És ki tudják ezt cserélni nekem most azonnal?
-Az azonnallal valszeg probléma lesz, nálunk beérkezési sorrend van a javítandó eszközöknél..
-De hogy képzeli ezt?! Nekünk azonnal kell a gép.
-Uram, mindenkinek azonnal kell a gép, ha gondolja van sürgősségi javítás, de annak ára van...
-És sürgősségi nélkül mennyi lenne?
-xxxx Ft uram...ha behozza a gépet belenéznék milyen foglalatú hűtő kell/ ugyanis emberünk nem tudta megmondani milyen gépe van/
Asszonyka közbeszól: De ugye cseregépet kapunk? //
-Nem asszonyom, nem kapnak cseregépet, 2 okból nem: nem nálunk vették a számítógépet, és amúgy sem garanciás...de 1 ébként ha nálunk veszik sem adunk cseregépet, csak ha extrém esetekben elhúzódik a javítás időtartama /ezeket már kicsit olyan stílusban mondtam, mint mikor az ovisokkal beszélgetek ha esetleg szülőkkel beesnek a boltba/
-Renden, behozzuka gépet...
Na hétfő óta hozzák, szerencsére azóta se értek be vele
szerk: #3501 1010:
SATA- serial ata/soros/, PATA parallel ata/párhuzamos/
Ha jól tudom pata vinyókat is lehet raidbe kötni, speckó raidkarival. 1ébként igazából annyi lenne a fő különbség, hogy a pata elméleti sebessége 133MB/s, a sata1-é150MB/s, a sata2-é 300MB/s, ami ugye azért vicces, mert a 133-as sebesség közelében sincs egyik vinyó semEltekintve a speckó, pl raptor vinyóktól, de azok nem 7200-on pörögnek.
A sata előnye még, hogy használat közben is el lehet távolítania rendszerből, anélkül hogy baja lenne, gyakorlatilag mint egy usb eszközt, ezenkívül valamivel alacsonyabb a fogyasztása, és 1xűbb raidbe kötni, mint pata-s társait..ha tévedtem javítsatok ki
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest