Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
Flottatéma is, de idevág, hogy a KÜF flotta, bár megszűnt, de a Sweet TV kedvezményes előfizetési lehetősége továbbra is kint van az oldalukon. Ha valakit érdekel esetleg.
-
Bl.Gyo.
őstag
-
patex1983
őstag
Ha NAT-olt az IP-d és helyette saját, pulbikus IP-t szeretnél, az fizetős szolgáltatás lesz, már ha egyáltalán van ilyen szolgáltatás a T-nél.
Egyébként nekem a DIGI-nél is NAT-olt az IP-m, de nincs baj a Sweet.tv-vel, igaz én csak androidos boxon használom a Play-ről letöltött saját app-jával.
-
doc
nagyúr
válasz
zelikocc #1587 üzenetére
"az összes általad említett szolgáltatás on demand felhőben levő szolgáltatás, tehát egy meglévő fájlt streamelsz, míg a sweettel egy élő adatfolyamot streamelsz"
Ez teljesen jogos felvetes, en is gondoltam ra, de live van Youtube-on es Maxon is, hibatlanul mennek... Ugyanugy ahogy a twitch is, ugyanezen a gepen, ugyanabban a browserben.
"A kidobálós probléma meg nagyon érdekes továbbra is.
Telepítsd újra az Apple TV-t, ezt tudom még mondani."Marmint factory reset az Apple TV-re? Azzal biztos nem szivatom magam, meg amugy nem is ertem hogy az miben segitene
Egyelore probaljunk ezen a NATos vonalon maradni, aztan remeljuk hogy tenyleg segit
BTW kivancsisagbol rakerestem itt a topicban, a "szaggat" kifejezesre hozott 6 kulonbozo embertol panaszokat (magamat nem beleszamolva, velem ugye 7), tobben emlitettek hogy minden mas jol mukodik csak a sweet szaggat. Azert ez eleg jelentos resze az itt forumozo keves usernek szerintem...
-
zelikocc
senior tag
Van egy különbség a szolgáltatások között: az összes általad említett szolgáltatás on demand felhőben levő szolgáltatás, tehát egy meglévő fájlt streamelsz, míg a sweettel egy élő adatfolyamot streamelsz, bár technikailag nem kellene hogy ebben különbség legyen, de ki tudja... lehet érzékenyebb az élő adatfolyam.
A kidobálós probléma meg nagyon érdekes továbbra is.
Telepítsd újra az Apple TV-t, ezt tudom még mondani.Még egy tipp: valamilyen tűzfal esetleg? Akár a Telekomos ONT-n valami ami beleszól? Van valami netvédelem vagy netpajzs szolgáltatása a T-nek most, nem tudom hogy az nem szól-e bele? Ezt esetleg mások tudják megmondani, mert én saját routert használok, nálam nincs ilyen.
-
mcll
senior tag
Sem én sem más sosem állítottunk olyat, hogy egyesegyedül XY-nál van a probléma. És hidd el ha mindenkinél szaggatna a kép/hang azt biztos nem hagyná senki szó nélkül, mert az akármilyen kicsit is szaggat, az bizony zavaró. Fogadd már el amiket írunk neked. Részemről pedig itt befejeztem, teljesen értelmetlen bármit is írni, mikor te csak hajtogatod a magadét.
-
doc
nagyúr
válasz
zelikocc #1581 üzenetére
Hat, ha segiteni szeretnel azt koszonom, bar nem egeszen ertem hogy pontosan mivel, annyit mondtal hogy ugyis nalam van a hiba, mert nalad a speedtest jo es nem szaggat.
Most mertem egy speedtestet a geprol amin nalam menni szokott a sweet, es IGEN, ahol neha szetesik, megszakad: 880 MBit/sec. Wifin, tehat eleg valoszinutlen a "kabelhiba"."Láttam már olyan UTP kábelhibát, hogy csak néha jött elő vele probléma, ezért tanácsoltam azt is, hogy próbáld ki másik kábellel..."
Es ez olyan kabelhiba ami CSAK es kizarolag a sweet.tv-t erinti, es tokeletesen, hibatlanul megy vele a Disney, a Max, a Netflix, az Apple TV, a Prime video es a Youtube? Erdekelne hogy lehet ilyen kabelhibat eloallitaniDe leirom sokadszorra is: nem elviselhetetlen a problema, engem kulonosebben nem is zavar, de LETEZIK, tobbunknel is.
Sokkal jobban erdekelnek a TENYLEG zavaro es idegesito problemak, elso korben az hogy par naponta kidobalja az egyik eszkozt. BTW milyen logika menten dobalja ki az AppleTV-t, es SOHA nem dobja ki az ugyanarrol a halozatrol csatlakozo browseres logint?
-
zelikocc
senior tag
Ha nem vetted volna észre, segíteni próbáltam a hiba felderítésében, de oké, nekem mindegy.
A speedtestet az Apple TV-n mérd, ne a telefonon és ne az asztali gépen. De ez is csak egy tipp volt a többi közül.
Láttam már olyan UTP kábelhibát, hogy csak néha jött elő vele probléma, ezért tanácsoltam azt is, hogy próbáld ki másik kábellel... esetleg próbáld akkor WiFi-vel is...
Nagyon sokminden lehet, amiket csak nyomozva lehet kideríteni...De mindegy, mert te már eldöntötted, hogy nálad lehetetlen hogy bármi rejtett hiba legyen.
Innentől én elengedtem a dolgot. -
doc
nagyúr
válasz
zelikocc #1577 üzenetére
Mar milyen hibára gondolsz? A folyamatosan kidobalos-új kódot kerosre? Arra úgy tűnik megvan a magyarázat, a NATolt IP, egyertelmuen a Sweet TV az amelyik ilyen esetben kidobalgatja a készüléket.
ha a szaggatasra gondolsz, elég sokan írtak itt a fórumon is hogy elofordul, de valószínűleg sokakat nem zavar annyira hogy panaszkodjon miatta (mint ahogy engem sem, csak reagáltam a másik lehurrogasara aki emiatt panaszkodott hogy nála elofordul, mivel arra is egyből az a reakció jött hogy egyesegyedul nála ilyen - én csak szóltam hogy nem csak nála).
de, írtam pont ma hogy kábelen csatlakozik az AppleTV.
En egyébként a szaggatast/szetesest számítógépen látom (mivel nálam ott megy a sweet), de elég sokszor lattam már ilyet az Apple TV-n is, pedig arra ritkán jarok.
Csinaltam én is speedtestet, kanapén heverve WiFi-n a telefonrol 800 MBit/sec. Ez kevés lenne a Sweetnek?
(ha a gepnel jarok, lemerem ott is, de ha ez kevés a sima TV-adásnak mikor a 4K tökéletesen jön 4-5 különféle streamingen, akkor… tudom, AKKORIS nálam van a hiba és kész)
-
zelikocc
senior tag
Logikusan gondold végig, mert nem nagyon érted: ha a sweet-nél lenne a hiba, akkor mindenkinél ugyanazt csinálná. De nem mindenkinél csinálja, sőt, elenyésző.
Innentől kezdve a sweet felőli hibát ki lehet zárni, hiszen ha ott lenne a hiba, akkor pl. én is tapasztalnám.Egyébként azt még nem írtad le (vagy elsiklottam felette) hogy hogyan kapcsolódik az Apple TV-d a routeredhez? Kábelen, vagy WiFi-n?
Ha WiFi, akkor próbáld ki kábellel, nem szerencsés a WiFi az ilyenekre amúgy sem...
Ha kábellel, akkor pedig tesztként próbálj ki egy másik kábelt, mert akár kábel hiba is lehet.
De lehet még ötletelgetni, mert sokminden lehet.
Most mértem egy speedtestet Apple TV-n (1. generációs 4K) és 926/918 és 1ms ping Telekom szerverre mérve. Lehet, hogy ezért nincs gondom? Mégegyszer mondom, nem tudom nálad milyen körülmények vannak, de ott kellene keresni a hibát. Nem az "ön készülékében" hanem gyakorlatilag valahol a bejövő optikai kábel után bárhol.Ha NAT-olt IP-t kapsz, akkor szolgáltatót felhív és ki kell kapcsoltatni a NAT-ot. Stb stb.
-
hedgehog
senior tag
"https://www.whatsmyip.org/ itt ha az oldalon kiírt IP cím nem egyezik meg azzal, ami a router/modem WAN IP címe, akkor NAT-olt"
(telekom fórumból közbeszerezve) -
hedgehog
senior tag
Még az jutott eszembe, hogy lehet hogy téged NAT mögé tett a Telekom, és esetleg azt nem szereti a sweet, vagy az appletv+sweet.
Egyébként a fenti felsorolásodból kimaradt a Yettel TV (bár talán AppleTV applikációja még nincs). Ha van yetteles mobilelőfizetés akkor olcsóbb, ha nincs, akkor kell hozzá kérni OtthonNET-et, bár úgy jóval drágább. (három hónapig ingyen kipróbálható)
-
mexel
veterán
Kiderült úgy tűnik. CoreElecből minden eszközre felkerült az Omega és a PVR részt nem kezeli olyan jól mint a nexus. Visszaraktam a Nexust és úgy tűnik minden oké lesz
Szerk: éppen ebben a pillanatban 1 pillanatra megállt a kép, kb 1-2 mp-re szétesett az rtl és folytatódik tovább
-
doc
nagyúr
válasz
tobias40 #1567 üzenetére
Elhiszem hogy ez a kodkeros problema nem tomeges jelenseg, de ez engem kevesse vigasztal (plane asszonyt, aki mondjuk reggel bekapcsolna hazimunka melle mikozben en 85 km-re onnan dolgozom).
A jogi problema az teljesen ertheto (meg ha duhito is). Ahhoz mondjuk NAGYON jo lenne ha az EPG-ben jelolve lenne, baromi duhito mikor varok egy adott filmet, aztan mikor elkezdodik, akkor vagja a kepembe hogy "na haver te ezt nem nezed, lol".
-
tobias40
veterán
Hidd el ha tömeges lenne a probléma akkor felrobbanna a fórum az elégedetlen efikkel!
Látod hogy nagyon kevés az aki panaszkodna a szolgáltatásra,sajnos nálad vmi egyedi probléma lehet amit így nehéz kiszűrni.
Nálam is jó 3 eszközzel,ami gond szokott lenni az hogy némelyik filmet nem adják le a jogi xarságok miatt de az engem ritkán érint. -
doc
nagyúr
Az utolso kodkeres ugyanezen az eszkozon KETTO napja volt.
Neztem amugy de nem talaltam "private address" opciot a kabeles nethez. Megneztem a routeren, ugyanez a MAC address van honapok ota, nem valtoztatja. Ezen kivul egyetlen mas eszkozon fut az app (plusz a gepen browserben, de azt nem is latja a device listaban)
-
doc
nagyúr
válasz
hedgehog #1563 üzenetére
Nekem is Telekom van (gigabit), soha semmi mas nem akad, csak ez... De megtudtuk hogy a hiba csak az en keszulekemben van (meg meg jonehany masik usereben), szoval nincs itt semmi latnivalo
Mondjuk lehet tenyleg az en keszulekem rossz, mert peldaul a csatornalistaban az adasok neve egyaltalan nem frissul, erre sem nagyon panaszkodtak masok, vagy hogy a historyban teljesen ossze van keverve a "title" csatornanev es a valodi URL.
"Nem mondom hogy sosem volt gond, de általánosságban nincs." - jo hat nalam sem percenkent ketszer, de azert minden nap elofordul tobbszor. Nem elviselhetetlen, de zavaro.
-
hedgehog
senior tag
Szerintem a probléma valahol ott keresendő, hogy ugye a sweet-et is egy szerverközpont szolgálja ki, meg a többi ilyesmit is. Ha a te szolgáltatódnak ahhoz a szerverközponthoz rossz a kapcsolata, akárcsak néha, akkor a sweet is rossz lesz nálad olyankor.
Nekem a Telekommal nem jellemző ez az akadás. Nem mondom hogy sosem volt gond, de általánosságban nincs. -
mcll
senior tag
Akkor még egyszer leírom. Ha egy adott szolgáltatónál a hiba a szolgáltatói oldalon lenne, akkor az kb az összes felhasználóra kihatna, mivel forrás oldali a probléma. De mivel a panaszok száma elenyésző, és pl itt is a legtöbben nem tapasztaljuk ezeket a hibákat, így kimondható hogy a hiba nem a Sweet-nél van. Ettől persze lehet hogy más alkalmazással nincs problémád, de ez nem jelenti azt hogy a hiba a Sweet-nél van. Minden szolgáltató más-más megoldásokat alkalmaz (másképp terheli az eszközt, proci, sávszél, miegymás), így lehet hogy az egyik csatorna hibátlan, a másik már nem.
-
mcll
senior tag
Én ezt értem, de láthatod, hogy nemigen panaszkodik más a Sweet-re mint az embered. Én csak azt tudom mondani amit én tapasztalok. És gondolom mások is ezt mondják amit ők tapasztalnak.
Amúgy lehet az a bizonyos tv nem kezeli jól valamiért a Sweet app-ot, nem tudom. Ezer oka lehet a problémának, nem feltétlenül a szolgáltató a hibás. Főleg hogy akkor majd mindenki panaszkodna ilyen hibákra. -
mexel
veterán
Próbáltam ma kipróbálni az akadást, még mindig azt állítja egy ismerősöm hogy neki minden eszközn nagyon akad. Sajna nem tudtam már inygen regizni, mindig azt írja helytelen emailcím. Úgy látszik már végleg vége az ilyen regnek. ( nem használtam csak tesztelni, van más tv-m)
Pontosabban a 10 perces és egyéb mailcímeket nem engedi
-
mcll
senior tag
Itt a howto ha valakit érdekel:
Sweet.tv E2-n:
1. EPG Import bővítmény telepítése
2. archivczsk telepítése CLI-n (https://github.com/archivczsk/archivczsk/releases):
Itt vannak a releasek:
https://github.com/archivczsk/archivczsk/tree/main/build/ipk
Ráböksz a release-re, majd alul "view raw" jobbklikk link másolása és azt teszed be az opkg install sorba
opkg update
opkg install https://github.com/archivczsk/archivczsk/releases/download/v2.3.2/archivczsk_2.3.2-
20230519.ipk
init 4
init 3
3. archivczsk bővítmény beállítása:
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/rady-a-tipy/digitalna-kola/item/ako-spustit-sweet-tv-na-prijimacoch-s-os-enigma-2
(a 3. ponttól kezdődően)
1. indítsd el a plugint
1. A fehér QR kódos ablaknál csak nyomj ok-t
2. Engedd hogy frissítsen
3. Restart E2
4. Indítsd el megint a plugint
5. Update addons? Igen
6. Restart E2
7. Indítsd el megint a plugint
8. Piros Manager gomb, majd minden más szolgáltatást tegyél disabled-re (úgysem fog menni egyik sem, csak a Sweet).
9. Plugin beállítások:
ArchivCZSK plugin settings
Beállítás végeztével ZÖLD gomb (mentés)
10. Sweet beállítása, áljj a sweet bejegyzsésre OK, majd kék gomb
Beállítás végeztével ZÖLD gomb (mentés)
4. EPG Iport beállítása
1. Bővítményekben EPG Import plugin indítása
2. Kék gomb (Források)
3. Alul a Sweet TV legyen kipipálva
4. A Sweet TV opción állva sárga gomb (Jelenlegi forrás) hogy leszedje a Sweet tv EPG-t
5. Zöld gomb (mentés)
Ha valamiért le kell törölni a plugint akkor:
1. opkg remove enigma2-plugin-extensions-archivczsk
2. rm -rf /tmp/archivczs*
3. rm -f /tmp/archivCZSK*
4. opkg list | grep archivczsk
nem adhat kimenetet, akkor jó5. opkg update
6. rm -rf /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/archivCZSK
7. rm -rf /var/etc/epgimport/sweettv.sources.xml
8. sweet.tv bouquetet törölni /etc/enigma2 alól
9. hdd alól törölni:
sweettv.channels.xml
sweettv.data.xml
10. init 4
11. init 3
Lehet jobb itt egy full rebootot csinálni
12. opkg remove enigma2-plugin-extensions-archivczsk
13. rm -rf /tmp/archivczs*
14. rm -f /tmp/archivCZSK*
15. opkg update
16. rm -rf /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/archivCZSK
17. rm -rf /var/etc/epgimport/sweettv.sources.xml
18. sweet.tv bouquetet törölni /etc/enigma2 alól
19. hdd alól törölni:
- sweettv.channels.xml
- sweettv.data.xml
20. init 4
21. init 3
Lehet jobb itt egy full rebootot csinálni
-
mcll
senior tag
Én pl a Sweetnél nagyon szeretem a 7 napos videotárat (ok nem mindegyik csatorna esetén van, de nagyon soknál igen) is, meg hogy az Enigma2-es beltéribe be tudtam integrálni, ahol sokkal jobb kezelni mint bármilyen felületen. Amúgy nekem is egyik kedvencem az ID.
-
doc
nagyúr
válasz
martonl #1548 üzenetére
Tenyleg, koszi. Sajna itt sincs ID channel, nem gondoltam hogy ez ennyire nehez
Viszont szuperul osszeszedtetek az alternativakat, koszi mindenkinek
Szoval ami eddig szoba jott:
DirectOne
Itt/Ott TV
MindigTV
Telekom TV GO
Viszont...
Most hogy atalakult az HBO, megjelentek rajta az ID-s musorok, beszelek asszonnyal hogy ez jo-e neki a live TV helyett -
doc
nagyúr
válasz
martonl #1546 üzenetére
Na errol en sem hallottam, most raneztem, es ugyan a weboldalrol uvolt az amatorizmus, ez gyakorlatilag pont az amit keresek. A viszonylag olcso alapcsomaghoz akar kulon-kulon is hozza lehet adni azt a par csatornat amit szeretnek. Egyetlen problemam van vele: nincs ID channel
-
zelikocc
senior tag
válasz
Arni9010 #1537 üzenetére
Nálam az Apple TV tavaly ősz óta be van jelentkezve és megy probléma nélkül, szóval nem annyira biztos ez.
Pár napja viszont minden eszközömet kidobta a rendszer pl. android tv-t is. Akkor újra bejelentkeztem mindenhova és azóta szintén jó.
Csak a 4. eszköz utániakat dobálja ki - ami amúgy legalább ennyire idegesítő azokon az eszközökön.Azt javaslom, hogy töröld le a sweet.tv appot és telepítsd fel újra.
Nézd meg a beállításokban, hogy nem-e kavar bele valami "privát WiFi cím" ami elrejti az eszköz valódi MAC címét, mint az iPhone-nál? -
doc
nagyúr
válasz
boborján2 #1539 üzenetére
Koszi, megneztem, tenyleg siman elo lehet ra fizetni, bar a nagy csomag (amiben az egyetlen olyan csatorna van, amit asszony nez, az ID
) baromi draga. Egyelore akkor marad a sweet TV, aztan ha lejar a huseg akkor korbenezunk, ki lehet-e hozni normalis aron valahol mashol.
-
doc
nagyúr
Azt hittem megjavult, mar regota nem kerte a kodot a TV, de most megint...
Multkor direkt kitoroltem minden eszkozt, a telefonrol is leszedtem az appot, egyedul ket TV maradt, ennek ellenere siman keri megint a kodot (es raadasul minden ilyen alkalommal uj eszkoznek latja ugyanazt).
Elkepesztoen amator ez az egesz sajnos
Tud esetleg valaki arban normalis hasonlo browserbol es appbol HASZNALHATO TV appot?
-
zelikocc
senior tag
válasz
martonl #1529 üzenetére
Ma pontban éjfélkor elment az adás.
Újraindítottam a TV-t és minden csatorna folyamatos ütemes szaggatásba kezdett. Másik TV-n is ugyanez. Többet állt a kép mint amennyit ment. A nettel nem volt probléma.
Most a reggel próbáltam, mostmár jó.Valami szerver oldali hiba lehetett.
-
gabor1974
tag
14 napos freeben vagyok, 2 hét múlva 2 hetes freet lehet uj mail címmel s revolutos ideiglenes kártyával újraregelni vajon?
-
artad
csendes tag
válasz
pkaresz #1522 üzenetére
Lehet, hogy beetetés volt, de évekig ez ment. Egy IT-s ex-kolléga mondta, hogy kb 2 évig azt használta, annyit kellett tennie, hogy hetente vagy 2 hetente belépett egy újabb kamu e-mail címmel.
De ha tényleg beetetés volt, akkor jól tették, végülis ez is egyfajta biznisz modell. -
artad
csendes tag
De ha már itt tartunk, nem ítélem el azokat sem, akik ezt kihasználták. Ha egy cég ennyire nem figyel oda a dolgaira (főleg úgy, hogy egy e-mail cím validálás alap dolog kellene, hogy legyen), akkor ne csodálkozzon, hogy esetleg átverik...
-
artad
csendes tag
Sziasztok!
Ez valami design flaw volt a Sweet.tv fejlesztői részéről, vagy "belefért náluk a keretbe", hogy egészen mostanáig évek óta kamu email címmel lehetett regelni és még visszaigazolást sem kértek? Kvázi ha valaki nem akart fizetni, akkor hetente vagy 2 hetente egy kamu email címmel regelt és nézhetett x adást.
Kétlem, hogy eddig nem vették észre... -
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat! Szerintem akkor nála lehetett gond
-
mexel
veterán
Elképzelhető hogy főműsoridöben akad pl az rtl?
-
gabor1974
tag
Hali..
Több címen tudom használni? Simán lecserélem akkor a TTv t az ingyenesre😁Egyszerű s nagyszerű tv okosítót hozzá tudnátok ajánlani olcsón?( 20 éves tv im vannak, de nem cserélem mert fűtik a szobát s már fullhd lcd k😁)
-
boborján2
senior tag
válasz
boborján2 #1487 üzenetére
Megjött a ctrl-c ctrl-v válasz.
Gyakorlatilag nem kaptam választ semmire.
(Részletes epg, tv2 csoport nem nézhető stb...stb... fontosabb dolgokat kérdeztem)Kb annyit írtak ,hogy figyelgessem webet/appot mert folyamatosan fejlesztik.
Figyelgetem egy ideje , de minden ugyanaz azóta is.Vicc kategória ez így
-
Foremi
tag
Sikerült megoldást találnom a fenti problémára. DuckDuckGo böngészővel működik a webes felület. Igaz a felvételek némított hanggal indulnak el, de ez könnyen felhangosítható.
Próbálkoztam más böngészőkkel is. Van ahol be sem engedett jelentkezni, ez volt a leggyakoribb hiba. Másikkal működött, csak teljes képernyőre nem lehetett váltani. Már kezdtem feladni a reményt (igazából fel is adtam, csak több hét kihagyás után ismét próbálkoztam böngészőkkel, de ezúttal többet is megnéztem), meglepődtem, hogy DuckDuckGo-val megy.
Fontos kiemelnem, ez a probléma csak régi iPadOS-on jelentkezik, de aki ilyent használ, lehet hasznos lesz amit írtam, jó lett volna ha valakitől ezt hamarabb olvasom.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest