Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
Pont ugyanez nekem is. Mindegy hogy újraindítom, vagy bezárom vagy bármi… az android TV-n nálam is jó, csak az meg lassú.
csƵ: én Facebook messenger chaten írtam nekik, de lehet hogy újra fogok. Weboldalon is biztos van elérhetőség pl e-mail. Amikor először írtam ez miatt akkor még itt nem jelezte senki hogy nála is ilyen probléma lenne. Most úgy néz ki mindenkinél megjelent ahogy frissített az app. -
Komi28
senior tag
Sziasztok, miként lehet visszanézni az adásokat, Sony androidos tv-n? Van valami amit még aktíválni kell?
-
zelikocc
senior tag
Nálam is ugyanez a helyzet.
A múltkor az megoldotta a megállásokat, hogy az egész Apple TV-t újratelepítettem, de csak pár hétig volt jó. Azóta megint csinálja.
Most megnéztem, eddig sose néztem, de nálam is wifit ír csatlakozás típusának az app, pedig kábelen van csatlakoztatva, szerintem ez csak bugos kijelzés.
Szerintem jelezd te is a problémát az ügyfélszolgálatnak, mert én anno jeleztem. Ha több felhasználó is jelzi, akkor legalább tudni fognak róla hogy nem egyedi. -
csƵ
addikt
Apple TV 4K ethernet verzión van az app. Néha meg-megáll a kép, amit el és vissza kapcsolás után tudunk tovább nézni.
Érdekes, hogy a SWEET.TV beállításában azt írja, hogy WiFi-n csatlakozik. Miért? -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Érdekes megfigyelés:
Csak a 7 napos próbára regisztráltam, ami lejárt. Ma ránéztem, feldobot ablakokat, hogy válasszak csomagot, meg hogy lejárt. De a jobb felső sarokban kiikszelve ezeket, megy tovább a tévé, csatornát is tudok váltani.
Ez most bug vagy feature? -
válasz
enginev3.0 #2372 üzenetére
eleinte nekem is az volt a benyomásom, hogy ez egy háztáji szolgáltató, ami egy lakossági tévéelőfizetést oszt szét
-
boborján2
senior tag
Nekem az a nagy kérdés,hogy tud szerződni a csatornákkal DRM nélkül.
Az elején csodálkoztam is,hogy a péklapátba vált mindenen ilyen rohadt gyorsan csatornát. Hát DRM nélkül...
-
devast
addikt
válasz
enginev3.0 #2372 üzenetére
Én abban látom a problémát, hogy ez a cég is úgy gondolja, hogy attól lesz sikeresebb, meg úgy tud terjeszkedni, hogy erőből tolja a marketinget, miközben egyáltalán nem koncentrál a termék/szolgáltatás minőségére. Az ilyenek szoktak hirtelen megszaladni, aztán meg kipukkanni mint a lufi.
-
cantus
tag
Külön SWEET.TV-gomb került a Samsung Smart TV-távirányítókra:
[link]
Vajon a szolgáltatás minősége is fejlődni fog? Vagy csak annyi a cél, hogy minél többen használják, nem számít mennyit fog megszakadni, megállni, töltögetni a stream. -
totron
addikt
Majdnem teljes a paletta, de van, ami hiányzik.
-
Santi22
aktív tag
válasz
szaboi6512 #2365 üzenetére
Igen, de már azt tudjuk, hogy lesz a One-nál januártól és azt hittem, hogy ennek keretében lesz a sweetnél is.
-
unravel
őstag
Bővül az RTL Connected TV portfóliója, behúzták a Sweet.tv-t [link]
-
urgoz
aktív tag
válasz
boborján2 #2357 üzenetére
Én még azt is elnézném nekik, ha nem javítanák, csak az appba rakjanak egy 4:3 / 16:9 választó gombot. Elférne a többi között, majd én nyomkodom. Még a legalja Digi Online-ban is van ilyen, ha már a technikai háttér, vagy a szakembörök tudása nem teszi lehetővé az automatizálást.
-
boborján2
senior tag
válasz
enginev3.0 #2358 üzenetére
Ott csak szimplán technikus mindenki, még a legutolsó kábelhuzigáló emberke is.
-
boborján2
senior tag
A hibás képarányra megkaptam a választ.
Lényegében ők egy nagyon profi csapat, és minden bejelentést szinte azonnal vizsgálna/javítanak. A tesztelő csapat minden platformon folyamatosan keresi van e hiba.
Mire a levelet olvasom (ez volt délelőtt) már lehet hogy meg is van javítva.Ehhez képest a maúni most is nyújtott.
A nagy tesztelő csapat szerintem a cseh kettőt nézi, vagy szimplán vakok.
De hogy nincs még egy ilyen cég, aki ekkora lovon ülve próbálja elhitetni az emberekkel ,hogy mekkora technika van náluk és micsoda géniuszok az fix.
-
takacska
csendes tag
válasz
Santi22 #2353 üzenetére
Nekem küldtek egy mailt, abban is nullás volt a számláló, hogy ma utoljára még elérhető. Kifizettem, és töröltem a kártyát. Pár hónapja még egy magasabb összegű havi szerződés volt, akkor is törölni akartam, akkor ajánlott 3200-at. Belementem, de a korábbi szerződés fordulónapján levonta azt a havidíjat is, mintha két szerződés lenne. Javukra legyen mondva, reklamáció után egy nappal visszautalták. Most nem bíztam a véletlenre.
-
urgoz
aktív tag
válasz
whiskeys #2350 üzenetére
Ez nem jóság kérdése, régen 4:3 képarányú tévék voltak, és értelemszerűen a régi tv műsorokat, sorozatokat 4:3 képaránnyal forgatták. Ezek közül rengeteget ismételnek ma is.
Aztán mikor bejöttek a 16:9-es tévék a 2000-es években, akkor kitalálták az analóg kapcsolójeleket, hogy mindig az aktuálisan sugárzott műsornak megfelelő képaránnyal láthassuk a műsort. Manapság a digitális stream metaadatai tartalmazzák, hogy a megjelenítő milyen képarányt alkalmazzon. Sajnos sok szolgáltató, így a Sweet tv se tudja ezt az egyszerűnek tűnő feladatot megoldani. -
válasz
boborján2 #2347 üzenetére
fhd-ban is van. 1440x1080 a felbontás dvb-n, a felbontás ugyanannyi mindkét oldalaránynál, csak a kép nyújtása változik. a dunán pl rendszeresen megy 4:3-as hd adás. normális esetben egy szolgáltatónak ezt nem probléma kezelni akár fekete csíkkal, akár az oldalarány változtatásával.
-
boborján2
senior tag
FHD akart lenni.Bocs
Egyébként ha úgy nézzük van ,mert lehet a felbontással játszani,de most ezzel az erővel minden is van,csak a kutya nem használja. A HD tv csatornák 16:9 -ben tolják ,és ha 4:3 van,akkor belekódolják a fekete sávokat. Ez a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás,higy a képarány ne sérüljön.
Ugyanakkor az alap problémán ami ebben a szolgáltatásban a torz képet eredményezi , ez a kérdés nem változtat.
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
Eddig az app-ban (samsung) és a weben is a kedvencekkel nyitott a TV, de az utóbbi frissítések óta mindkét helyen az összessel nyit. Ez zavaró, mert nagy részét nem nézem a csatornáknak. Van rá lehetőség, hogy beállítsam, mivel nyisson?
Köszi!
-
boborján2
senior tag
HD csatornán igen.
Mivel HD szabványban nincs 4:3 kimenő jel. Ezt úgy oldják meg hogy a 4:3 anyagra már a csatorna ráteszi a 16:9 konverziót. A két szélre fekete csíkot helyeznek így a 4:3 anyag 16:9 ben kerül kiküldésre.Ezzel nincs további teendő,mert jól fog megjelenni.SD 16:9 csatorna esetén 4:3 sugárzásban kiküldenek a streamben egy úgynevezett kapcsoló jelet. Ebből a jelből tudja az elosztó kábel tv társaság hogy ott 4:3 sugárzást kell tovább adni a végpont felé.
Ez az amivel a sweet nem foglalkozik és mindent default 16:9-ben sugároz. -
Steveboy0624
újonc
Egy élő példát mondok:
RTL Gold - Barátok közt ismétlés. A műsor 16:9-es képarányban kerül sugárzásra Sweet.tv által és így rossz a megjelenítés minősége. Jó lenne, ha a felhasználó ilyen esetekben 4:3-ra tudná változtatni a képarányt. -
Santi22
aktív tag
Nem az a probléma itt, hogy a 4:3-as kontentet kinyújtja az app "szélesvászonra" és nem csinál két szélre fekete csíkot? Nem néztem még sweeten 4:3-at, csak így értelmezem, amit boborján2 ír.
Ez azért elég sok régi filmnél is probléma lehet, ha tényleg úgy kinyújtja teljes képernyőre. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
boborján2 #2327 üzenetére
Mert nincs értelme a 4:3-nak. Nincs már 4:3 megjelenítő. Az összes tv, amit tudsz venni, az mind 16:9, 16:10 képarányú. Minek kell egy régi technológiát erőltetni csak azért, mert a műsorkészítő cégeknek nem telik új kamerára?
Ennyi erővel visszahozhatnánk a szívódiesel autókat, a kurblis ablakemelőt, a floppy-t... -
cantus
tag
Sziasztok,
Csak szólok, hogy ma van utoljára a fél áras, előre fizetős black friday akció, 3,6,12 hónapos csomagok vannak:
[link] -
boborján2
senior tag
válasz
V.Stryker #2326 üzenetére
Ami régi műsor és olyan, ott meg jó lesz a fekete csík a két szélén
Mi az hogy nem kéne átvenni 4:3 anyagot? Ha egyezer a csatorna régi 4:3 anyagot tesz a műsorba ,akkor mit kellene vele csinálni?
Mert szerintem semmit, csak megfelelő méretaránnyal továbbítani.Nem hiszem el hogy ez 24 végén még megugorhatatlan feladat. Főleg úgy hogy a csatorna jól adja ki a képet, mert a többieknél rendben van a 4:3.
-
boborján2
senior tag
A 4:3 képarány az idegen fogalom a sweetnél?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
enginev3.0 #2318 üzenetére
Akkor sem volt ingyen, csak akkor az adódból fizették.
Plusz ugye, amit Santi22 írt a #2319-ben. -
Santi22
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2318 üzenetére
Eddig kifizette az mtva, hogy leadják azt a két meccset az m4 sporton, amit éppen adni akartak az aznapi meccsek közül, a többit eddig se nézhetted ingyen.
RTL-ék meg most rátették a kezüket az összes meccsre és emellett jelenleg a sport1-2 az amelyik leadja azt a két meccset, aminek a helye korábban az m4sport volt.szerk.: Jelenleg pl egy Liverpool - Real Madridot nem tudsz nézni (kivéve RTL+ ugye), mert a sport most a villa-juve és a zagreb-dortmund meccseket adja.
-
Santi22
aktív tag
válasz
enginev3.0 #2314 üzenetére
Gondolom megy a f*szméregetés a tv2-vel... a mi kárunkra...
Közben utánanéztem kicsit jobban, One-nál elvileg benne lesz január 1-től:
"Stratégiai megállapodást kötöttünk az RTL Magyarországgal! Ennek köszönhetően 2025. januártól a hazai távközlési szolgáltatók közül kizárólag a leendő One márka értékesítheti és terjesztheti streamingszolgáltatásukat, az RTL+-t. Ügyfeleink így akár televíziós csomagjuk részeként is élvezhetik majd az RTL+ teljes kínálatát, beleértve az UEFA Bajnokok Ligája mérkőzéseit is!
További részletek hamarosan, figyeljétek híreinket!" -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
enginev3.0 #2314 üzenetére
Elég vastagon fizettek a jogokért. Szóval valahogy vissza kell hozni az árát.
-
Santi22
aktív tag
Bajnokok ligáját nem lehet nézni, mert RTL+ és az nincs? Hát szerintem akkor itt dőlt el nekem, hogy nem fogom előfizetni.
-
csƵ
addikt
válasz
martongunar #2307 üzenetére
Wi-fi-re állítottam az Apple Tv-t, úgyis visszakockázódik. Passzilom, mi lehet ilyenkor a gond…
-
csƵ
addikt
Beregisztráltam a sweet-re. Miért van az, hogy ha át akarom állítani a minőséget automatáról 1080p-re, akkor 1-2mp-ig működik, aztán bekockázódik az egész?
-
zelikocc
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!