Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
Kickass #2798 üzenetére
a sajat szolgaltatasukkal az a gond, h keptelek kiadni ÉVEK ota egy nyamvadt TV-s appot, hogy ne a hulladek Set top Boxuk kelljen hasznalni... Szo szerint minden egyes orszagban korulottunk van Telekom TV app, csak nalunk nincs...
Az mellett meg enyhen pofatlansag, hogy direkt technikalilag kvazi "blokkolnak" mas szolgaltatast, h rakenyszeritsenek h az oveket hasznald... Hat azert sem....
-
Kickass
őstag
Telekom előfizusok, miért nem használjátok a telekom saját tv szolgáltatását? Rendben van, hogy a sweet olcsóbb, de ha van otthoni net én biztos nem szívnék az akadozó sweet-el. Vagy a saját szolgáltatásuk is laggol?
-
vampire17
addikt
tess: https://sysadmin102.com/2025/01/opnsense-wireguard-proton-vpn-setup/
Cloudflare full ugyanez. Csak ott a WG confignal a Cloudflare wireguard endpointjat kell megadni, amit itt lehet kinyerni:
-
kano
nagyúr
válasz
Neil Watts #2781 üzenetére
Igen. A felületen látszik a 4 eszköz a profilban. Ha eléred a négyet, akkor az ötödik esetén már a legrégebbi helyett regisztrálja az újat.
-
tobias40
veterán
válasz
Neil Watts #2781 üzenetére
Tudjátok a "családban" használni négyen egyidőben de minden családtag csak 1 eszközön nézheti!
-
graver40
csendes tag
válasz
zelikocc #2785 üzenetére
Ahogy nézem az oldalukat, optikai hálózaton szolgáltatnak internetet, valamint telefont és tévét lehet előfizetni. Optikai hálózat errefelé nincs, csak a Telekom vezetékes, amin itt egy Telekom-csoport tag cég szolgáltat internetet. De ahogy az árát nézem, még hűségidővel is megközelíti azt a Digit, amit éppen a durván megemelt ár miatt mondtam le. (Valamivel olcsóbb, ha tőlük van a net is, ami itt nem opció.)
-
graver40
csendes tag
válasz
boborján2 #2784 üzenetére
Ha egy év hűségidővel szerződsz, akkor kétlem, hogy élne a 14 nap elállás.
A Direct One-nál ennyit írnak:
"Mi történik, ha szerződésemet a hűségidő alatt mondom fel?A hűségidő alatt biztosított havidíj- és egyéb kedvezményeket illetve letéti díjakat a lemondáskor visszamenőleg egy összegben számlázzuk." -
graver40
csendes tag
válasz
zelikocc #2777 üzenetére
A One keresője szerint nem szolgáltat nálunk (max. mobilnetet). A TamaNetnél, amit ajánlottál, az elérhető szolgáltatás mobilinternet. Végigzongoráztam a kínálatot, hidd el! A Direct One netes tévéje a Direct Now lenne még elérhető, de nincs próbaidőszak, 1 év hűségidő, vagy anélkül nagyon drága. De zsákbamacskát nem vennék egy évre.
-
Sziasztok!
Ha jol remlik 5k az L csomag, amivel 4 eszkozon nezheto a TV. Nem tudom hogy kerdezzem finoman, bocsanat.
Ez a 4 eszkoz gondolom egy idoben, egy haztartasra szol, igaz?
Koszi!
-
Akelaus
senior tag
A Viasat History HD másnál sem magyar nyelvű?
-
zelikocc
senior tag
-
graver40
csendes tag
A hónap vége felé jár le a 3 hónapos Sweet tv előfizetésem. Sok csatorna, jó felület, kedvencek lehetőség, nincs hűségidő, és kedvező ár, szóval tetszett. Viszont az állandó fagyások ( pl. főműsoridőben 5 percenként) használhatatlanná teszik (igen, Telekom). Mivel nem tudok internetszolgáltatót váltani, mert nincs alternatíva errefelé, kénytelen leszek lemondani a Sweetet. Most az Itt-Ott tévét próbáljuk. Eddigi tapasztalat: 24 óra ingyenes próbalehetőség, valamivel kisebb csatornakínálat, mint a Sweet-nél, viszont nincs fagyás. Sajnos elég "fapados" felület, nulla információ az adásokról, nem lehet kedvencekbe (vagy bárhogy) rendezni a csatornákat, tehát még az aktuális műsorról sincs semmi infó. A háromféle díjcsomag kombinálható, eszerint változik az ár is, illetve van lehetőség egyesével pluszban beválogatni csatornákat, de sajnos nem az összesből lehet válogatni, hanem igen korlátozottan, pedig ez egy nagyon jó lehetőség lenne.
Hónapról-hónapra kell előfizetni, nem vonják automatikusan a díjat. Nincsenek kedvezmények, bár a díjaik még vállalhatóak, de picivel drágábbra jön ki nekünk, mint a Sweet kedvezményes ajánlata. Most teszt jelleggel használjuk, ha nem lesznek komolyabb fennakadások, akkor ez marad. Kár a Sweetért, mert sokkal felhasználóbarátabb, és árban is jó, de amíg meg nem oldódik a probléma, addig felejtős. -
bigrob
őstag
válasz
Stylewars_kp #2763 üzenetére
Korábban írtuk az 1200as ajánlat linkjét.
-
zelikocc
senior tag
Akkor neked, meg egyébként másoknak is egyszerűbb lenne szolgálatót váltani.
One, TamaNET ezeket ajánlom ha Telekomon kívül nincs más szolgáltató, mert szolgáltatnak Telekom vezetéken is.
Vagy bármi más ami elérhető a címen.Én továbbra sem veszek észre semmi problémát, minden jól megy TamaNET-el már 2 hónapja. Továbbra is sokszor kell a Telekomos mobilnetenről haza csatlakozni VPN-en, mert valami weboldal lassú vagy nem tölt be, otthonról meg simán megy.
Kritikán aluli lett a Telekom “szolgáltatása”
-
Garada
őstag
válasz
Stylewars_kp #2763 üzenetére
Ez egészen zseniális, ezért egyébként bejelentés esetén simán kaphatnak valami szép büntit, mert ez a kommunikáció minden csak nem kidolgozott.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
szaboi6512 #2737 üzenetére
A legszebb az, hogy elfogadtam és 4900ft-t vontak le. Panasz után pedig felajánlatottak 2900 as havidíjat.
-
vampire17
addikt
hat az nem hiszem...
Ilyesmi mar tudja: https://allegro.hu/ajanlat/tp-link-er605-5-portos-dual-multiple-wan-vpn-17209474655
-
enginev3.0
félisten
Nálunk is akadozik
-
gabo89
senior tag
"A fél internet túsz a DT és a Cloudflare vitájában"
Megoldást én nem tudok, nem értek hozzá. Ha asztali gépen nézed, vagy android-ról, próbáld ki a WARP -ot.
Esetleg szolgáltató váltás. A One, ahol nincs vezetéke, Telekomos vezetéken is szolgáltat sok helyen, az is megoldás.
Itt is téma volt már, illetve a telekom topik tele van vele. link1 link2 -
Valakinek nincs véletlenül egy működő műsorújságja Kodi / iptv simple alá?
Köszönöm!
-
will5
tag
Amúgy azt le tudná valaki írni, hogy a VPN-es megoldással hogyan lehet ezt a telekomos szarságot kikerülni?
Én smart tv-n használom vagyis használnám a sweet.tv-t. Úgy néz ki gyakorlatban, hogy van a telekomos modemem, abból vezetékkel jön a net egy rotuerbe, és erről a routerből megy a vezeték a tv-be.
Ha jól értelmeztem az előzményekből akkor nekem szükségem lenne egy vpn-es routerre illetve egy vpn előfizetésre. Aztán egy beállításra. Túl sokat nem konyítok a hálózatokhoz sajnos. Van valami leírás amiből egy kezdő is megérti hogy lehet összehozni?
Bár attól tartok nem érné meg anyagilag az egész. -
Garada
őstag
Én most raktam össze a sokadik probléma után, hogy a T-nek ekkora köze van ahhoz, hogy gyakorlatilag nézhetetlen a Sweet. Eddig betudtam annak amíg nem néztem fel ide, hogy sok lett az előfizető vagy szimplán gond van a szolgáltatással de ezek szerint nem. Mobilnetről tökéletesen megy, ahogy ismerősöknél is más netszolgáltatónál. Lehet ezzel bármit kezdeni? Az utóbbi időben annyira felbosszantott, hogy le is mondtam már egyébként de az F1-es szezon miatt fontos lenne mert az m4 sport oldala is borzalom, hagyományos szolgáltatást meg nem akarok csak emiatt.
-
tobias40
veterán
Mi lehet itt a gond Openatv 7.5.1 alatt ha csak 10-15 mp-ig megy a kép azután meg megáll?
Elvileg mindent úgy csináltam mint a 6.4 alatt de pl az epg-nél sem jelenik meg a sweet tv választási lehetősége és így nincs is epg.
Mintha nem futna le rendesen az export és nincs "sweettv-tv file sem.. -
hdavidka
csendes tag
válasz
werestom22 #2746 üzenetére
Mostmár páran megkérdezték ezt, lehet beírom a kis ablak szövegébe, hogy egyértelmű legyen.
-
gabo89
senior tag
válasz
werestom22 #2743 üzenetére
Azt a kódot kell beírni a sweet.tv profilodban az eszköz / tv csatlakoztatásánál.
Mobil alkalmazásban: profil -> TV csatlakoztatása
Asztali böngészőben: profil -> Eszközeim -> " Nézd TV-n" , Csatlakozási kód, Aktiválás -
werestom22
újonc
válasz
hdavidka #2725 üzenetére
Szia Dávid!
Kérlek segíts a KODI alatt sehogy sem akar futni a sweet tv addon.
Csak a Login és a Settings fül jön be. Login bead egy Enter Code ablakot hat nagybetűvel de nem történik semmi...
Az IPTV Simple Client fent van, talán ennek a beállítását rontom el...
Tudnál segíteni? -
boborján2
senior tag
válasz
szaboi6512 #2740 üzenetére
Egyébként az "ingyenes" csatornákon mindíg volt ilyen reklám megazakítás , vagy mostanában lett divat ezzel boldogítani a népet?
-
boborján2
senior tag
Sajnos csalódtam megint a sweetben.
London élőzene HD. Épp csapatja a BSB ,ezzel előcsalva belőlem suhanc korom legszebb házibulis emlékeit , amikor ezeket hallgattuk és az ember sok hajtás után végre célegyenesbe került
. És a koncert közben rtl reklám , meg sweet tv film ajánló. Köszi szolgáltató!!
-
boborján2
senior tag
válasz
szaboi6512 #2737 üzenetére
Nincs itt semmi baj. Ahogy írták ez egy különleges ajánlat.
-
szaboi6512
őstag
Kihagyhatatlan ajánlat....
-
btomi89
csendes tag
Sziasztok,
Úgy látom az MTV 80's csatornán megoldották a rossz képarány problémát?!
-
vampire17
addikt
Suliban az alapokat... en rendszerInformatikat tanultam 2 évig, majd mernokinfot a miskolci egyetemen. De ez semmit nem er az eletben... (pontositok! Az elmelet az er, de gyakorlati tudast nem ad, vagy max osregit...)
Szoval elmenet az suli, gyakorlat meg autodidakta modon esetleg oktatasokkal... De magadtol sztm eredmenyesebb...
Side note: Megtetszett ez a Cloudflare warp
teszt jelleggel osszeraktam egy site to site configot Tailscale helyettesítesere. Tetszik benne a sok plusz feature , ami nincs a Tailscale ben , viszont kb minden van benne ami abban is
-
vampire17
addikt
válasz
zelikocc #2728 üzenetére
Technikailag termesztesen VPN. Viszont ahogy az "atlagember" a VPN-t ertelmezi (ertsd megkerulni vele regiot, vagy elrejteni magad teljesen) arra pont nem jo, mert egyreszt nem valaszthatsz szervert, masreszt az IP cimed bizonyos esetekben lathato lesz a tuloldalon. A Cloudflare-t inkabb utvonal/sebesseg optimalizaciora talaltak ki, mint amire itt is hasznalnank
Nekem is ez a munkam, nyilvan egy IPsec Site to Site, ami egy ceges kornyezetben a leggyakoribb, az nekunk VPN, az atlag ember meg nem erti miert is jo ez barkinek
-
urgoz
aktív tag
Január óta a volt Mindigtv Go, jelenleg One Földfelszíni TV streaming platformján HD minőségben nézhető egy ingyenes regisztráció után a TV2. Nincs semmilyen műsor korlátozás, ráadásul 7 napos catchup is van. Ilyenkor vakarózik az ember, hogy akkor ezeknek a kesze-kusza jogszabályoknak és szerződéseknek, amelyek az egyik platformnak megengedik, a másiknak pedig megtiltják ugyanazt a fajta terjesztést, mi értelmük van. Jó, tudom, kiegészítő szolgáltatás, bla-bla. De akkor is...
-
zelikocc
senior tag
válasz
vampire17 #2727 üzenetére
“ez ugye nem "VPN" a szo hagyomanyos ertelmeben”
De az. Csak selective, vagy Policy alapú, vagy ki hogy hívja, de attól még VPN. Az FX Telekom is ezt használja, én is static routeokat vettem fel hozzá amikor használtam. De meguntam, mert mindig állítgatni kellett valamit rajta és a sebességen, pingen is veszteség volt, plusz a router prociját megeszi. Napi 8 órában + időnként készenlétben is ilyeneket csinálok, nem akarok még otthon is rendszeresen szívni vele hogy akkor most ez nem jó az nem jó. Plusz nem lenne jó ha készenlétes időmben nem menne pont valami aminek kéne. -
vampire17
addikt
válasz
vampire17 #2722 üzenetére
na sikerult egesz jol beloni a dolgot
OpnSense alatt alliottam be, ezzel a repoval generaltam Wireguard configot: https://github.com/ViRb3/wgcf
Ezt a leirast kovetve pedig megcsinaltam a routingot, jelenleg csak egy gepre (a PC-mre)
https://docs.opnsense.org/manual/how-tos/wireguard-selective-routing.htmlkis gebasz volt az MTU-val es a MSS-el (elobbit en 1420-ra, utobbit 1380-ra alliottam) illetve en kiszedtem az ipv6 cimeket a generalt configbol, mert nalam okoztak problemat.
De igy most mar 1000/1000 neten ilyen erteket hoz:
Mukodik vele a sweet is, illetve mashol sem tapasztaltam blokkot (a cloudflare-t mondjuk nem is szoktak, ez ugye nem "VPN" a szo hagyomanyos ertelmeben)jbl koszi a tippet! Ez igy mar egesz jo fail safe megoldas lesz, ha nagyon xarakoda a telekom!
-
hdavidka
csendes tag
Sziasztok!
Hozzáadtam a csatorna kategóriák kezelését a legújabb release-hez (v0.1.8), így a kodi műsorújságban hamarabb megtalálhatóak az egyes programok.
-
zelikocc
senior tag
Ja, értem. Nekem a linkre nem adott be semmit, csak egyből le akart tölteni valamit a Safari, de azt nem is írta mit, csak engedélyt kért a letöltések indítására, de azt meg nem adtam.
Viszont ez megint egy x-edik VPN.
Nekem mindegy, próbálgassátok, nekem minden jó a TamaNET-el budapesti Telekom végponton. CF és Google DNS is 1ms, előbbi ráadásul közvetlen a BIX-en megy. A CF Free oldalak pedig átlag 10ms körül vannak.
Nekem a mobilnetem Telekomos és sokszor előfordul, hogy megfelelő elérhető sebességnél egyszerűen nem töltenek be bizonyos oldalak, vagy csak nagyon lassan - ekkor felcsatlakozok WG VPN-el itthonra és egyből megy minden. Csak akkor szoktam, ha valami nem megy, de egyre gyakrabban kell. -
vampire17
addikt
-
zelikocc
senior tag
Nem, sajnos ez nem megoldás. Sőt, még lassít is a böngészésen, ha a problémás elérésű cloudflare DNS-ét írod be magadnak. Bár az 1.1.1.1 az pont meg van oldva náluk, hogy normálisabb útvonalon menjen, de még így is 10ms körül van, szemben az 1ms Google DNS-el.
Ez routing probléma, rossz, túlterhelt útvonalakon megy a forgalom.
Bővebben: [link] és [link] -
jbl
senior tag
De most tényleg ezért a sz@rér akar itt mindenki ISP-t váltani?
-
-
zelikocc
senior tag
válasz
vampire17 #2708 üzenetére
Ja, akkor már értem a sebességet, mert van hozzá olyan hw.
De ha meg blokkolnak ezt azt, akkor máris nem olyan jó.Sajna nalam nincs semmi, a Telekom-on kivul...
Mint már írtam, TamaNET, Netfone, One - ezek mind elérhetőek Telekom madzagon. (bérelt vonal) Na ha ismered, akkor meg is tudod tőle kérdezni. -
vampire17
addikt
válasz
zelikocc #2707 üzenetére
Opnsense tuzfalam van, azt hasznaltam.
Pedig a Proton tenyleg korlatlan es ingyenes, ez naluk uzletpolitika. (lasd Protonmail)
https://protonvpn.com/free-vpn
Sajna nalam nincs semmi, a Telekom-on kivul... Tamanet sem. Mondjuk azt meg meg is tudnam oldani, A tulajt mondjuk ugy hogy ismerem
-
zelikocc
senior tag
válasz
vampire17 #2705 üzenetére
Hát már nagyon sok lesz itt az off…
Attól jobb, hogy nincs felesleges titkosítás és kerülő út ami erőforrást emésztene fel és bizonyos fokú veszteséget okozna sebességben és válaszidőben is.
Azért arra kiváncsi vagyok, hogy azt a 6-700 Mbitet milyen eszközzel érted el? Gondolom nem routeres VPN-el.
Nekem egy MikroTik HEX maximum 100-150 mbit sebességet tud WireGuard-al (ennyit bír a CPU), ráadásul még én is “szolgáltatok” külföldi klienseknek VPN-t, ami plusz erőforrás. Most akarok váltani majd egy RB5009-re ami már 800 Mbit körül is tud, de ez már nem a filléres kategória és nem akarom én intézni az ISP helyett a megfelelő peeringet. És főleg nem akarok én VPN-t állítgatni folyamatosan. Ha fizetek egy szolgáltatásért, akkor az legyen minőségi. Már csak elvből is lemondtam a Telekomot, mert nem támogatom anyagilag ezt a hozzáállást.Ez az én véleményem, szerintem ezt a WiFi vs Ethernet-el lehetne hasonlítani, ahol szintén én ahol csak lehetséges ott a madzagot részesítem előnyben, mert maximalista vagyok és nem szeretem ha bármilyen veszteség van a kapcsolatban. És itt nem is feltétlen csak a sebességre gondolok, hanem a válaszidőre. Ha bármivel probléma van, mindig tudom hogy biztosan nem az én oldalamon, mert nálam minden a lehető legbiztosabb. Ha WiFi-ről is van szó, akkor a lakás minden négyzetcentimétere le van fedve gigabit sebességgel WiFi6-os 5 GHz-el, de még ez sem olyan stabil mint a kábel.
De elhiszem hogy neked, vagy éppen másoknak ezek nem számítanak, nem szempontok, akkor ne foglalkozz ezzel és használd a VPN-t, ahogy jól esik.De azt nehezen hiszem hogy ingyenes korlátlan sebességű és adatforgalmú VPN-t adnának csak úgy puszira
Én kb 200 Ft-al fizetek többet havonta a TamaNET-ért, mint a Telekomért, de ez a különbség valószínűleg el fog tűnni, mert a Telekom inflációval fog emelni, a TamaNET viszont úgy tudom nem fog, egész évben maradnak a díjaik.
Mellesleg KÜF-ön keresztül olcsóbb. De a One-nak is például nagyon hasonlóak az árai. -
vampire17
addikt
válasz
zelikocc #2702 üzenetére
Ezek a megoldasok amugy mivel jobbak egy mezei VPN-nel? Pl a Proton-nal vagy nordvpn-nel?
En tegnap bealliottam a tuzfalol a ProtonVPN-t, 6-700 Mbit el tud teljesen igyenesben. Fizeosben van 4 HUN endpointja , azokkal meg a captcha-t sem dobalja. Árban nalam a Telekom kb a legjobbat adja, igazabol a tobbi mind dragabb lenne.
-
gabo89
senior tag
Régi csomagokat ad nekem a tantusz. Én ezt találtam, esetleg jó lehet.
https://hirkszolg.nmhh.hu/kulso/app/index.jsp?v=53
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W