Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

nagyúr

válasz urandom0 #4253 üzenetére

Mert lassú, mint a vemhes anyalajhár :D

Dehogy lassú... megnyitod szövegszerkesztővel a dnf.conf-ot, beszúrod az utolsó sor alá, hogy: max_parallel_downloads=10

Plusz még esetleg, hogy csak enterezni kelljen minden felugró kérdést: defaultyes=True

Már csak ennyiből is gyorsabb a többitől. Tumbleweed frissítéshez nekem napi szinten nincs hangulatom, de amit Fedorához leszed a DNF, azt van türelmem kivárni.

A dnf5-öt nem próbáltad még?

Nem, de hallom, hogy Fedora 40-től már az lesz? Ha jól emlékszem. Már várom, vele együtt a Mesa 24 drivert és a 6.8-as kernelt is.

Érdekes amúgy, pont a Fedorával szemben szokták felhozni, hogy nehéz telepíteni az Nvidia/AMD drivert

AMD-t nem is szoktam, ami a kernellel jön, az bőven elég. De szerintem nincs is Fedorára zárt AMD driver, csak valami githubos oldalt láttam, ahonnan letölthető. Hát mondom az felejtős, így az open-source megoldással teljesen elvagyok.

De aki már van olyan szinten, mint te, és tudja, hogy az akmod-nvidia csomagot kell csak telepíteni, annak persze, hogy nem nehéz.

A Fedora dokumentációja pedig nagyon jó, DE ugyanígy az RPM Fusioné is. [link] Ha hozzáadtad a két repót, akkor csak ennyi:

Ez szerintem nem veszélyes művelet. Windowson az tovább tart, hogy a kártyámhoz tartozó telepítőt megtaláljam az Nvidia vagy az AMD honlapján. :DDD Előtte meg még ki is kell kapcsolni a Windows 10 automata driver telepítőjét, mert az is csak feleslegesen okoskodik bele a történetbe, több kárt csinál, mint hasznot.

Új hozzászólás Aktív témák