Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
esfrost
tag
válasz
chris0000
üzenetére
Amiket felsoroltam azok nem pc vagy gamer fül-, fejhallgatók, Ezek egyszerű audio eszközök zene hallgatáshoz és ezek mind vezetékesek, így sem applikáció, szoftver vagy bármilyen usb nem szükséges hozzá. Van két hangsugárzó, amikből kijön egy-egy vezeték, összefut egy vezetékbe, aminek a végén van egy 3.5mm jack.

-
esfrost
tag
Én visszakuldtem ezzel a hibaval, inditottam RMA-t, ket het alatt vissza is kaptam, hibatlan. Jack javitva, nem sistereg egyaltalan. En feltetlen ajanlanam a javitast. Egy csomo penzbe kerul egy SD Oled, talan a penzemert jo lenne, ha hibatlan termeket kapnek. En mindig fulessel hasznalom a jobb, immerszivebb elmeny miatt, illetve mert igy nem zavarok vele masokat, igy nekem ez kiemelten fontos volt.
-
esfrost
tag
Én most a Signalis c. játékot nyomatom, iszonyat jó. Aki szereti ezeket a pixelart játékokat, illetve vonzódik a gondolkodós játékokhoz és esetleg nem veti meg a régebbi Resident Evil játékokat sem, annak nagyon tudom ajánlani. Iletve DECK-en iszonyatosan jól működik.
-
esfrost
tag
válasz
Maxtreme
üzenetére
Ha jól tudom, akkor leginkább a Limited Edition kiadásokat érintette a BOE paneles dead pixel hiba. Itt, Európában meg ugye nem lehet beszerezni az LE kiadást, így ettől én annyira nem tartanék. Nyilván a Samsung panel esetében is előfordulhat, hogy van egy-egy dead pixel, de talán nem olyan mértékben, mint az LE esetén.
-
esfrost
tag
válasz
Maxtreme
üzenetére
Nem tudom megítélni, hogy fel van-e fújva ez a dolog. 5 perccel, ahogy kézbe kaptam először a Decket, és bedugtam a fülest azonnal hallottam és sajnos onnantól fogva nem tudtam nem észrevenni, játék közben, menüben, mindenhol. 3 különböző impedanciájú fej-, és fülhallgatóval próbáltam. Azoknál, amik érzékenyebbek voltak sokkal jobban lehetett hallani a zúgást, a magasabb impedanciával rendelkező fejhallgatómnál alig lehetett hallani, de sajnos nem azzal használom a Decket. Illetve, Valve is tud erről, kérdés nélkül indította az RMA-t, tehát létező és visszaigazolt hibáról beszélünk. Illetve, nekem most egyáltalán semmiféle súgás nincs, de még nagyon halk sem, teljesen csendes a port.
-
esfrost
tag
Reméljük cserélni nem cserélik, ha csak ez a gond, nehogy visszakapj egy olyan gépet, aminél meg dead pixel lesz a hiba. Sajnos sokan így jártak, akiknek cserélték a gépet. Én ugyan azt kaptam vissza, mint amit elküldtem - szériaszámot ellenőriztem -, szóval örülök és reméltem is, hogy ugyan azt fogom visszakapni.
-
esfrost
tag
Ezt most nem azért írom le, hogy bárkiben is felkeltsem a paranoid énjét, és elkezdjen bárki is számára nem látható, hallható, érzékelhető hibákat keresni az újonnan vásárolt és nagy örömmel használt OLED Deckjén, hanem csupán tapasztalat gyanánt, infonak.
Már kézhezvételnél észrevettem, hogy a 3.5mm es jack portot használva szinte mindegyik fül-, fejhallgatóm zúgott, sistergett. Teljesen mindegy hogy játékban, vagy az OS-ben. Nagyobb teljesítményt igénylő játékok alatt jobban lehetett ezt hallani. Hangerő szabályzás nem befolyásolta. Redditen, Valve Communitiy Discussion-ben is többször jelezték - ami azt illeti elég sokan -, ugyan ezt a hibát. Fel is vettem a kapcsolatot a Customer Service-el. Tudtak a hibáról, néhány üzenetváltást követően RMA-t nyitottak a gépnek, és intézték a visszaszállítást.
Jött a futár, elvitte, 2 napon belül jelezte Steam, hogy a gépet átvették javításra. pár napon belül jött az üzenet, hogy a javítás elkészült, érkezik vissza a gép hozzám.
Ma meg is jött, és valóban javítva lett a probléma. Pontosan nem tudom, hogy mi volt a megoldás, vagy hogy mi okozta a gondot. Redditen olvastam, hogy talán a daughterboard csavarjainak a szigetelése nem volt megoldva, de aztán olvastam azt is, hogy az egyik resistor ugyancsak a daughterboard-on kerül ilyenkor cserére. Nem tudom pontosan...
A fentieket csupán azért osztottam meg, hogy ha valaki vezetékes fülessel használja a gépet, és észleli ezt a hibát, akkor tudja, hogy erre van megoldás. Sajnos az RMA idejére nélkülözni kell a gépet. Én úgy voltam vele, hogy ha már közel 250 ezer forintot elköltöttem rá, akkor ilyen hiba talán ne legyen. Még egy dolog, már, amikor először kézhez kaptam a gépet észrevettem, hogy a jobb oldala a marokrésznek ha kicsit jobban megfogom akkor ropog. Most, hogy visszaérkezett a gép RMA-ból ez még inkább ropogott, gondolom amiatt, hogy felnyitották a gépet a javításhoz. Ez engem nagyon zavart, így levettem a hátlapot óvatosan. Vágtam nagyon apró csíkokat, és lapocskákat öntapadós vinyl fóliából és a hátlap és a shell szerintem feltételezett érintkezési pontjaihoz ragasztottam őket. Ez teljesen megoldotta a ropogást, úgy hogy elégedett vagyok a végeredménnyel. Se zúgó, sistergő 3.5mm port, se ropogó grip.
-
esfrost
tag
válasz
Shade45
üzenetére
Én kedden küldtem vissza a 3.5mm jack miatt, összes fej-, és fülhallgatómmal búg, zúg sajnos. RMA-t indítottak, jött a UPS, elvitte. Most várok. Azt írták, hogy tudják javítani. Meglátjuk, hogy valóban ugyan azt kapom-e vissza, vagy cserélik egy másikra. Illetve jeleztem azt is nekik, hogy kicsit jobban zörög az A,B,X,Y gomb, mint amire én azt mondanám, hogy elfogadható. Ehhez viszont szerintem nem nyúlnak majd, azt mondják, hogy tolerancia határon belül van. Ebbe talán bele tudok nyugodni, de a 3.5mm jack búgásába sajnos nem. Minél érzékenyebb eszközzel használom, annál hangosabb, játék közben, egy-egy csendesebb résznél nagyon hallani, zavaró. Menüben mindenhol, folyamatosan zúg, búg.
-
esfrost
tag
válasz
_Balee_
üzenetére
Én kifejezetten arra vásároltam, hogy a pixelart, 2d platformer meg az ilyen alacsonyabb erőforrás igényes játékokat toljam rajta. A nagy címekre ott a PS5 / LG C2. Iszonyatosan élvezem, hogy hátradőlök a fotelban, felveszem a fejhallgatót, kezembe veszem a Decket és nyomatom ezeket az egyszerűbb játékokat. Most pl. Eastward, The Messenger, Katana Zero, Celeste játékokat viszem. Nagyon jól működik mindegyik a Decken és rettentően szépen jól néznek ki.
-
esfrost
tag
válasz
Bloose7
üzenetére
Most a Steam fórumban is rákerestem erre a sajnálatos jelenségre, és több bejegyzés is született az elmúlt napokban erről. Úgy tűnik, hogy elég sokakat érint ez is. Remélem azért valami szoftveres próbálkozás lesz Valve részéről. Persze ha hardware-s, akkor baszhatjuk...
-
esfrost
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem sajnos egy picit vegyesek az érzéseim a hanggal kapcsolatban. Sajnos észrevettem, hogy a 3.5mm jacken keresztül van egy eléggé hallható zúgása az aljzatnak. Mindenhol halható, több különböző fejhallgatóval / fülhallgatóval is próbáltam. Változik az erőssége attól függően, hogy mennyire van terhelve a cpu. Utána kerestem és Redditen utána is kérdeztem. Már az lcd kiadásnál is jelen volt ez a hiba és most az OLED verziónál is jelen van. Sajnos úgy néz ki, hogy ez egy hardware-s probléma, szoftveresen lehet, hogy ez nem lesz megoldható. Szerintem nincs rendesen shield-elve az aljzat.

-
esfrost
tag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Mármint, hogy BOE vagy Samsung? Igazábol amúgy tökre mindegy, ha pixel hiba van, akkor RMA azt kész, ha nincs, akkor meg örülni kell.
-
esfrost
tag
Nekem az 1T van az etched glass-el, hibátlan. Switch OLED-ről jövök, ami glossy kijelző, szóval tudom mihez hasonlítani. Tökéletesen lehet élvezni az OLED előnyeti és a HDR-t. Nem szabad bedőlni a YT videóknak, amik lehúzzák. De persze ez csak az én személyes véleményem, és izlésem.
-
esfrost
tag
Nem tudom olvastátok-e vagy olvassátok-e Redditet, de az elmúlt két-három napban már kb. a tizedik postot olvasom dead pixel hibáról, és egyenlőre csak az LE verziónál jelezték a felhasználók. Egyébként én úgy tűnik, hogy a LE kijelzőit a BOE szállította, a sima verziók kijelzőit pedig a Samsung.
-
esfrost
tag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Én egyenlőre nem vettem észre ilyen effektet, de nem is igazán figyeltem, hogy őszinte legyek.
-
esfrost
tag
Első benyomások:
Az OLED Deck Bejelentése előtt egy nappal még egy Nintendo Switch OLEDet használtam. Napi 2-3 óra játék mindig meg volt rajta. Figyelemmel követtem az első Deck megjelenését is. Olvastam is róla pár review-t, megnéztem néhány YT videót is. Akkor egyáltalán nem nyűgözött le a Deck. Magához az eszközhöz képest nagyon kicsinek találtam a kijelzőjét, főleg egy OLED switchez képest. Az OLED kijelző hiánya is nagyon eltántorított attól, hogy vegyek egyet, pedig már az előrendelés első perceiben majdnem kattintottam és majdnem előrendeltem egy base modellt.
Mint ahogy mindenkit engem is nagy meglepetés ért, amikor megláttam, hogy érkezik egy OLED Deck. Megnéztem Dave2d videóját róla az ágyban fekve, ránéztem barátnőmre és annyit mondtam, hogy ezt megveszem. Másnap fel is raktam a Nintendót eladásra, ami szerencsére el is kelt egy napon belül.
November 16.-ra be is lőttem egy emlékeztetőt, hogy OLED megjelenés. Még edzésre sem mentem el mondván, hogy nem érek haza release-re. Úgy hogy tűkön ülve vártam a 19 órát. Megnyitottam a Steam appot, webes steam store-t, és még a telefonomon is megnyitottam, biztos ami biztos. 19:00, frissítés, buy now megjelent, kattintottam, kosárba be, majd lehalt minden. Minden felületen próbálkoztam, sehol semmi. 19 perc elteltével végre a desktop appon keresztül túljutottam a szállítási cím megadásán, és a kártyaadatok megadását követően sikerült is megrendelni. Visszaigazolás is megjött azonnal e-mail-en.
Ma reggel jött a GLS értesítő, hogy 12:35 - 15:35 között várható a kiszállítás. Valamikor 13 óra előtt meg is érkezett a futár, átvettem.
Csomagolás: minőségi, szépen összeállított tartalom, igényes anyagok, szeretem én az ilyesmit, de gondolom mindenki így van ezzel...
Az ergonómia nagyon jó szerintem, közepes méretű tenyerem van, így szinte teljesen jól marokra tudom fogni. A kijelző szerintem fantasztikus. Végre a mérete is arányos az eszköz teljes egészéhez képest. Az OLED kijelző szerintem elképesztő. Én az 1T modellt rendeltem, így ennek ugye etched a kijelző felületkezelés. Szerintem HIBÁTLAN. Nintendo Switch OLED után mondom ezt. Nekem személy szerint jobban tetszik, mint a glossy üveg, még akkor is, ha közelről megnézve lehet látni az etched hatását. Sokszor olyan helyen használom a gépet, ahol két, viszonylag nagy ablak van mögöttem, így az etched felületkezelés nekem nagyon előnyös. Nagyon örülök, hogy végül ezt a modellt vettem meg és nem a glossy-t. Kikapcsolt állapotban is van valami nagyon minőségi hatása ennek az üvegnek, teljesen prémium érzést ad.
A gombok sokkal, de sokkal jobbak, mint amire számítottam. A ravaszok nagyon könnyűek, jól és könnyen lehet őket használni. A sima gombok pedig nagyon taktilisak és jó a visszajelzésük. Sajnos nincs összehasonlítási alapom az LCD Deckhez képest, így a touch padokra csak azt tudom mondani, hogy nagyon érzékenyek és meglepően könnyen és jól kezelhetőek. Egyébként olvastam - nem mértem meg -, hogy 640 gramm a súlya, megmondom őszintén könnyebbnek érzem. Biztos, hogy a mérete miatt van ez az illúzió, de marokra fogva teljesen elveszik, szétoszlik ez a súly.
A rendszer tetszik, itt-ott azért lehet látni, hogy kell majd még neki update, de egyébként egy Nintendo Switch rendszeréhez képest sokkal jobb, sokkal reszponszlívabb, könnyebb és gyorsabb a használata.
Gyorsan le is szedtem stílusosan a frissített Half-Life-ot. Persze mondanom sem kell, hogy hibátlanul fut, és nagyon nagyon jól játszható a gépen. HL2-t is megnéztem gyorsan, 90 fps / 90 hz teljesen stabilan, és ez is hibátlanul játszható. Komolyan címeket még nem volt időm megnézni, de ami késik nem múlik. Van pár játék, amivel direkt azért nem kezdtem el még játszani, mert tudtam, hogy egy handheld cuccon kellene végig vinni, majd ezeket most elkezdem.
Gyorsan a tokról is pár szót. Nem csak az etched üveg és az 1T miatt választottam ezt a modellt, hanem azért is, mert ennek a tokja ketté szedhető. A nagy méretű kemény tokon belül van egy puhább, de sokkal vékonyabb tok. Nekem ez nagyon tetszik, előre láthatólag inkább ebben fogom ide-oda vinni (természetesen hátizsákban).
Nagyon elégedett vagyok a vásárlással, egész biztosan rengeteget fogom használni. Szerintem nagyon megéri a pénzét ez a gép, illetve nagyon jó látni, hogy milyen aktív mögötte a SteamOS fejlesztés. Már most rengeteg játék mellett ott a Deck ikon, ami ugye azt jelenti, hogy jól, megfelelően játszható a gépen.
-
esfrost
tag
válasz
Corleone33
üzenetére
11.16-an rendeltem. 11.20.-an felvette a GLS, 11.23.-an kiszallitotta.
-
esfrost
tag
Végre megérkezett
-
esfrost
tag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Úgy legyen, mármint, hogy még a héten megérkezik. Amint kézhez vettem lövök róla pár képet, és feldobom ide.

-
esfrost
tag
Nekem Hollandia után még mindig Németország az utolsó update sajnos.
21/11/2023 21:11
Csomag megérkezett a depóba.
Németország NeuensteinReméltem, hogy esetleg ma reggel már Magyarország lesz, de talán túl optimista voltam. Na mindegy, ezt a 2-3 napot már fél lábon is kibírom valahogy.

-
esfrost
tag
Azt gondoltam Hollandia után egyből Magyarország következik, de tévedtem. 21:11-kor megérkezett Németországba / Neuenstein-be. Reméljük azért reggelig tovább is megy Magyarország felé, és mondjuk hajnalban érkeztetik Budapesten, és ki is adják kézbesítésre. Vagy optimista vagyok, vagy naív.
-
esfrost
tag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Jaja, én is inkább azt tartom reálisnak, ez a GLS e-mail inkább csak egy előértesítés. Várunk türelemmel.
-
esfrost
tag
Még tegnap este 23:17-kor érkezett egy e-mail a magyar GLS-töl.
Tervezett kézbesítés: 2023.11.21 (amennyiben partnerünk ma feladja a csomagot)
Illetve frissült a nyomonkövetés is:
2023.11.20. 22:14 - Hollandia
”Csomag elhagyta a csomagelosztó központot”Hát kíváncsi leszek!
-
esfrost
tag
Igen, e-mail érkezik a szállítás megkezdéséről. Hollandiából érkezik, várható érkezés nincs természetesen megjelölve, nem is szokott... Kalkulált szállítási idő szinte minden esetben EU-n belül 3-5 munkanap. Pénteken akár még kézbesítésre is kerülhet, de talán a jövő hét hétfő inkább reális.
-
esfrost
tag
válasz
zellerzoggye
üzenetére
Szerintem még ma megérkeznek az email-ek nektek is a kézbesítésről. Illetve, még csak GLS száma van a csomagnak, de az még nem került be a GLS rendszerébe, és még a futár sem vette nyilván így fel a csomagot.
Update: időközben bekerült a csomagszám a GLS rendszerébe, de azt fizikailag még nem vette fel szállításra a GLS.
-
esfrost
tag
Na vegre!
-
esfrost
tag
-
esfrost
tag
válasz
esfrost
üzenetére
Viszont most már nekem is inaktívvá váltak a buy now gombok mind a két OLED verzióra.
Gratulálok mindenkinek, akinek sikerült vásárolnia. Akinek pedig nem, azt meg csak bíztatni tudnám, hogy nagyon-nagyon rövid időn belül ismét lesz elérhető készlet. Szerintem 1-2 héten belül is elérhető lehet akár.
-
esfrost
tag
válasz
szilasz007
üzenetére
Szerintem tartható lesz a 3-5 munkanap szállítás. Ez a batch Európában van.
-
esfrost
tag
Félelmekkel ellentétben, szerintem bőven volt készlet. Frissítést után még most is jelzi, hogy "Buy Now". Feltételezem, ha már lefogyott volna a készlet, akkor nem lenne aktív ez a gomb.
-
esfrost
tag
Sikerült a vásárlás, email is megérkezett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év garancia
- Dell G15 5511 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Cucuska2