Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem akármilyen LAN-nal jön a GMKtec minigépe
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
titán
Volt időm kicsit "komolyabban" tesztelni a kijelzőt, mivel a minap írtam hogy olyan, mintha 60Hz-en kevésbé fárasztaná a szememet a kijelző, mint 90Hz-en. Ez bökte a csőrömet, de csak a hétvégén tudtam kíváncsiságomnak helyt adni és gorcső alá vetni a Deck-et. Amiket most leírok az természetesen szubjektív következtetés, nem kőbe vésett dolog, lehet többetek nem így látja a dolgokat. De leírom hogy én mire jutottam.
Szóval mivel műszerem nincsen (bár egy Reddit posztban valaki kifejtette műszer segítségével hogy az OLED kijelzővel magasabb a szemromlás kockázata az LCD-vel szemben), így szabad szemre tudtam hagyatkozni. Mit látok, mit "érzek" a szememmel. Először úgy hasonlítottam össze a frekvenciákat, hogy közelebb tettem a szememhez a kijelzőt, kíváncsi voltam hogy érzek-e különbséget. Meglepetésemre igen, mégpedig ha 90Hz-n használtam a kijelzőt, akkor nagyobb "dózist" kap a szemem, mint 60Hz-en. Ha visszatettem az utóbbira akkor kevésbé éreztem "sugárzónak" a kijelzőt. Második teszt gyanánt simán csak játszottam a géppel mintkét "módban" 2-2 órát, mert lehet csak érzéki csalódás "áldozata" lettem. Mert ugye elméletileg a szemnek a minél magasabb képfrissítés lenne a jó. A 2-2 órás használatot nem közvetlenül egymás után követtem el, de a körülmények egyeztek. Itt már kezdett beigazolódni a dolog, mivel azt vettem észre hogy 60Hz-en sokkal kevésbé fáradt el a szemem, míg 90Hz-nél fájdalmam ugyan nem volt, de olyan érzésem volt, mintha a nagy TV-n játszottam volna kb egész nap. Rendesen elfáradt a szemem. A harmadik dolog a teljesítmény vizsgálata volt, kihasználja-e a gép a 90Hz-et, tudok-e 90fps-sel játszani. Igen is meg nem is. Eléri a 90fps-t ugyan több játéknál is és az input is lényegesen jobb. De mivel nem tudja fixen tartani, így ahol ugrál az fps, a kép "darabos" tud lenni pl amikor a karakterrel elkezdesz forgolódni. Az egyik játéknál azt is észrevettem, hogy ha 90Hz-en használom a gépet, simán beesik 50 alá is a képkocka szám. Ezzel szemben, ha belövöm 60Hz-re a kijelzőt, akkor beton stabilan marad a 60fps és sokkal gördülékekenyebb élményt kapok. Ezt nem tudom hova tenni, de így van, mintha nem lennének optimalizálva az OLED-hez a játékok, hanem maradt az "LCD-s optimalizálás".Konklúzióként én arra jutottam, hogy nagyon szép kijelző, nagyon jó élmény rajta játszani. De ebben a formában teljesen felesleges a 90Hz. Tesztalanyok: Doom, GTAV, Hokko Life, Resident Evil 2 Remake, Ori and the Blind Forest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- Megérkezett Magyarországra a Huawei Mate X7
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Gyári állapot !! Macbook Pro Retina 16" M1 Pro 10C CPU / 16C GPU / 32 GB MEMÓRIA/ 512 SSD / Garancia
- Megkímélt X1 Carbon 14,1"",FullHD IPS,Core i5 ,Vil.bill.,8/256-512,Új 10+órás akku
- Újszerű Lenovo 15,6"FullHD,10.gen.Core i5(8x3,6Ghz)Intel UHD VGA,12-40GB DDR4 RAM/256-512SSD,jó akku
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Lenovo ThinkPad X1 Nano (Gen2)/13.0"/2160x1350/2K/IPS/i7-1260P/16GB/512GB/5G LTE/eSIM/Súly 0.966,5kg
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4460, 100% Akkumulátor
- Honor 200 Pro - Black - 12/512GB - Új Garanciába cserélt!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cucuska2