Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
martonx
üzenetére
Na kipróbáltam, futott az update(-elő szkript) kb. fél percig, addig mint az őrült kattintgattam a weblapon (ezzel select lekérdezéseket generálva), és nem volt megakadás sehol sem.
Próbáltam direktben lockolni is a táblát (LOCK TABLE cikkek WRITE), de egyrészt ez alatt is ment minden, másrészt a SHOW OPEN TABLES által visszaadott adatokban azt láttam, hogy nincs is lockolva. (Szóval lehet, ez nem is volt jó teszt ehhez.)
Úgy csináltam anno meg amúgy (a kategóriás karbantartó szkriptet), hogy 100 rekordonként tol egy commit-ot. Nem tudom, ebben a kontextusban ennek köze van-e bármihez.
Annyit találtam még (SQL oldalon), hogy talán lehet csak az érintett mezőket lockolni:
SELECT ... FROM your_table WHERE domainname = ... FOR UPDATE
Ezzel van tapasztalatotok? Jó lehet ide?Az indexeket létrehoztam az érintett mezőkre. Viszont ott észre vettem egy "érdekességet":
Azt mondta az egyik mezőnél (utf8mb4), hogy Warning: #1071 Specified key was too long; max key length is 767 bytes. Ennek utána olvastam, és értem is az okát.A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy amikor ránézek az indexre, ezt látom:
varchar(255)-ből varchar(191) lett. (ugye 767 / 4).
Ez azt jelenti, ha az eredeti sztring 255 karakter hosszú, indexelve ebből csak az első 191 lesz? Vagy ez pontosan hogyan "manifesztálódik"?"bár szemlátomást, ő magával is ezt teszi
"
Ott a pont.
Bár hidd el, nem szánt szándékkal teszem. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Inspiron 5441 Snapdragon X Plus / 16GB 512SSD/ AI PC Brutál akkuidő
- Iphone 11 Pro Max 64gb zöld kártyafüggetlen
- TUF A15 FA507NV 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Eladó: Playstation 5 + PlayStation VR2 szinte új állapotban!
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 1 TB Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"
Bár hidd el, nem szánt szándékkal teszem.