Hirdetés
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mostantól nem kell az Intel segítsége a többképkockás képgeneráláshoz
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- A TCL egyebek mellett egy 1040 Hz-re képes monitorral készül az idei évre
- A pénztárcák imádni fogják az ID-Cooling új CPU-hűtőit
- Micro Four Thirds
- Annyira drága a DRAM, hogy bukta a legjobb konfigurációját a Mac Studio
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Egyelőre szerintem indulj el, aztán ha már úgy látszik, hogy a táblaméretek növekedésével egyre lassabb, akkor ráérsz optimalizálni.
Akkor már úgyis lesz elég adatod a felhasználói szokásokról, és egyértelműbben kirajzolódik, hol van a szűk keresztmetszet.1% sebességnövelésre nem érdemes napokat elszúrni.
Nekem is volt olyan projektem, ahol engem cseszegettek állandóan, hogy túl sokáig fut nagy ügyfelek esetén az adatmigráció teljességét vizsgáló querym, végül már a DBA guruink optimalizálták, de úgy sem lett sokkal jobb a helyzet, talán 10%-ot tudtak nyerni az indexeléssel és egyéb mágiával.
Legnagyobb telefonelőfizető vállalatot 12 óra alatt tudtuk végigkergetni, ebből 2-3 óra volt az adatkonverzió, és 9-10 az adathelyesség+teljesség ellenőrzés.Aztán projekt végén távoztak a főokosok, akik az adatellenőrző motort fejlesztették, és én örököltem meg a kódjukat a következő projekthez, mondván van már elég gyakorlatom a ellenőrző funkciók írásában.
Sikerült beüzemelni, főnököm elment demózni, hogyan lehet egy mozdulattal megszüntetni 120 ezer előfizetést, aztán 20 perc múlva idegesen telefonál, hogy még mindig nem jött be a következő képernyő.
Végül valami 2 óra volt, mire egy táblában szereplő 120 ezer rekordot sikerült kikeresni pár másik táblából, és a demó alkalmazás továbblépett a következő képernyőre.Kézzel megfuttattam ugyanazt az ellenőrző queryt, 3 perc alatt lefutott.

Na, akkor jobban nekiálltam átnézni az ellenőrzéseket futtató motort, és észrevettem, hogy a kolléga minden rekordra, minden egyes query futtatására kurzort használt, így a tömeges adatellenőrzésre szolgáló query annyi példányban futott libasorban, ahány sor volt a táblában

Plusz megfejelve a dinamikusan összerakott SQL futattatásának a hívásonkénti overheadjével (120e rekordnál az bő egy óra!)Utána egy hétig faragtam az örökölt kódot, mire kiírtottam belőle az összes létező kurzort, hogy az összes query az egész adathalmazra egyben fusson, és egyszer legyen csak dinamikus SQL hívva.
Eredmény? 2 óra helyett 3 perc.Ha visszaportoltam volna az újraírt motort a migrációs projektbe, akkor "kedvenc" nagyvállalatunkat 12 helyett 3 óra alatt le tudtuk volna futtatni, ugyanazokkal az ellenőrző querykkel...
Szóval az optimalizálnivaló nem mindig ott van, mint amire először gondolnál!
Új hozzászólás Aktív témák
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mini 3 RC drón szett - újszerű állapotban, táskával
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Microsoft Xbox Series X 1TB Játékkonzol 2 konti (kiegészítőkkel)
- ZBook Fury 17 G7 17.3" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest