- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Saccco
nagyúr
válasz
Viktoár #13076 üzenetére
Valamelyik nap meghallgattam egy Euronics-ban az A650-est. Korábban, egyébként jogosan úgy gondoltam, hogy a TCL TS6110 tök jól szól, mert valóban így is van a TV-hez képest. Aztán a boltba érve meghallottam azt...
Akkora ugrásnak érződött, mint a 6110 a TV-hez képest. Egyértelmű, hogy van egy laza 2x szorzó az áron, de akkor is nagyon tetszett. -
válasz
Viktoár #13053 üzenetére
A 3.1/5.1/Atmos soundbarok elég jól boldogulnak a dialógusokkal a dedikált center miatt.
Samsungnál pl a q600a-nál és onnantól felfelé a center sáv hangerejét is lehet külön állítani.
Nekem egy Samsung T650-em van (az A650 ennek az udóta),ez is elég jól boldogul a dialógusokkal,de ennek nem lehet a centerjét külön állítani.
Plusz a soundbaroknál DD forrás esetés ott a DRC (Dinamic Range Compression),ha ez be van kapcsolva,akkor visszább fogja a dinamikát,este nagyon hasznos.Ez az olcsóbbakban is benne van (T650,A650,Q60T,meg más márkák cuccaiban is).
Persze soundbaroknál is lehetnek elég nagy különbségek a képességeiket tekintve,szóval ez itt sem egyértelmű a dolog.Sztereóra passz,inkább a jobb erősítő+hangfal kombinációk boldogulnak jobban a dialógusokkal,de ezeknek az ára azért már húzós egy soundbarhoz képest is (meg itt is van szórás a képességekben).Egy jobb belépő sztereó amp amin van legalább optikai bemenet 100felett kezdődik,egy jobb polcsugárzópár meg 80-100-tól.
Persze meg lehet úszni 50-70k között az erősítőt (Pl Tangent Ampster BT 2),meg ugyanennyiből egy pár hangfalat is (Tangent,Polk,Magnat mondjuk),de hogy ezek mit produkálnak filmeknél azt nem tudom,csak zenén hallgattam sztereó szetteket.Aztán még ott a HM kategória,de a házimozi erősítők árairól meg inkább nem is írok…
-
BaLee
addikt
válasz
Viktoár #13053 üzenetére
Szerintem ez nagyon sok összetevős. Az szokták mondani, hogy a 3.1-es rendszerektől felfelé már nem szokott gond lenni, mert ott van külön centersugárzó a beszédhangoknak de hallottam már olyan 3.1-es szettet amin gyenge volt a beszédhang és az előző Yamaha Yas-209-esemnél 2.1-es léte ellenére szerintem nagyon jól hallható volt a beszédhang.
Aztán függhet attól is, hogy pl. eredeti hangsáv vagy szinkronos, utóbbi gyengébb szokott lenni. Szóval forrásanyag függő is.
A legtöbb soundbar tud éjszakai módos, azt tud segíteni a dolgon, mert az effektek ill. basszus hangerejét (dinamikáját) visszaveszi így kicsit feljebb lehet tekerni a hangerőt így a beszédet is jobban hallani vagy amelyik sounbdbarnak külön állítható a center hangerő azt fel lehet tekerni az szokott segíteni.
Nekem egy LG SN9YG van és hiába 5.1.2 volt, hogy nekem is fel kellett tekerni a center hangerejét, hogy rendesen halljuk este. Nekünk is többnyire csak akkor van időnk filmezni ha a gyerek már lefeküdt. -
válasz
Viktoár #13051 üzenetére
A rendszer is ilyen.
Egyszerűen rosszul keveri le a sokpontegyet sztereóra,a centersávot halkabban keveri rá a jobb/bal csatornákra.Ez nagyon sok sztereó rendszernél probléma (persze egy bizonyos kategória és árszint felett már nem),legyen az sztereó szett,vagy 2.0/2.1 soundbar.
Ezzel sokmindent nem lehet kezdeni,nincs rá beállítási lehetőség,soundbaroknál is max a hangzásmódokkal lehet valamelyest korrigálni,de sok esetben akkor sem lesz tökéletes.Na meg persze ebben közrejátszik az is,hogy leginkább a szinkronos filmek hangsávja sem az igazi,főleg a center és a dialógusok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- PlayStation 5
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest