Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• F_Peter

őstag

válasz BBéci #2092 üzenetére

Eljátszottam kicsit a kapcsolóval.
    Valóban a mélyet csökkenti, de ezt inkább csak közelről hallom, még inkább ha a bar mögé hajolok. 1-2 méterről érezhetően csökken a térképzés ha falra van kapcsolva, de mondjuk 3 méternél messzebb nálam már nem igazán érzékelhető a különbség.

Írtad hogy "mindenképpen a lejátszóval végeznéd a konvertálást". Most nálam az állt elő (egyelőre), hogy a lejátszóm nem támogatja a dts-t, és az soudnbarban is csak dolby dekóder van.
    Dts filmek csak a tv lejátszóján keresztül optikára állítva és PCM-re alakítva szól, ezt értelemszerűen csak a tv tudja alakítani. Viszont a dts HDMI Arcon így sem szólal meg a soundbarból.
    Kérdés a jövőre nézve, hogy milyen média lejátszót érdemes venni. Például ha veszek olyan lejátszót, ami ismeri a dts-t, true hd-t, stb. akkor hdmi-n bekötve a a soundbarba azok szólni fognak vagy csak ugyanígy optikán átalakítva csiholható ki hang belőlük?

• F_Peter

őstag

válasz BBéci #2092 üzenetére

No, majd tesztelgetem. Én is a közeli fal visszaverődésére gondoltam elsősorban. Nálam kicsit magasabban van a soundbar (ülő helyzetben pont fül magasságban) és az vettem észre hogy ha felállok jobb a térképzés. Eddig csak ezt vizsgáltam hogy ezen módosít e valamit a kapcsoló, de nem.

Mellesleg a hétvégi tesztelgetés után nagyon elégedett vagyok a sb450-el.
    Ha negatívumot kell mondjak akkor amit felhozhatok:

- távirányító. gagyi és nehezen használható. Oké a fő funkciók mennek a tv távirányítóról, de elég gyakran kell használni a kiegészítő funkciókat (pl. Bass, hangzás mód).
    - A magas hangok nem az erősségei, de azért nálam bőven kompromisszumon belül van.
    - dts hiánya. Persze ezzel tisztában voltam, és majd a hdmi arcon kívül összedugom optikain is és maximum azt használom, ha csak dts hang van a filmen.

Új hozzászólás Aktív témák