Új hozzászólás Aktív témák
-
Pyro2395
újonc
Sziasztok!
Fentebb láttam, hogy az SWA-8500, és a 9000-est vetettétek össze, ez azt jelenti hogy felcserélhetőek?
Nekem egy Q60-RS -em lett végül, ehhez gyárilag a 8500-as van ajánlva, nem találtam róla infót, hogy kompatibilis e a 9000-essel.
Van esetleg ezzel kapcsolatban infója, tapasztalata valakinek? -
ForRedGlory
félisten
Hétvégén fogócskáztak a gyerekek, az egyik a játékával ráesett a HW-Q90R soundbarra. azt hittem helyből agyvérzést kapok, mert két helyen minimálisan behorpadt.
Beszéltem a szervízzel... 75000 Ft lenne a felső burkolat csere (ami kissé drága), de mondták, hogy 4-5000 Ft-os munkadíjon szépen kiegyengetik (gondolom gumikalapáccsal). Hát ennyi... ne zúzzátok a technikát, nem éri meg.
-
Koris
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy ha optikai kábelen csatlakoztatom a hangprojektort a TV-hez ,akkor a TV sajat hangszórói is szólnak?Sharp android Tv. -
Blaise
veterán
válasz
aerosmith #8194 üzenetére
Köszi! Beleugranék most egy Q90R-be, de ahogy nézem eléggé felmentem az árak, akcióban 280k körül dobálták, most a legolcsóbb helyen 350k, edigitalban és Media Marktban ki is van fogyva, csak az emagon van és az alzán. Kérdés, hogy az új modellek mit tudnak majd pluszban
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
A Samsung Q90R-nek jön idén frissített verziója?
-
Gino20
őstag
Basszus valóban, pedig volt q60-am, igaz ~1 hétig.
McReay: Ha a TV Equalizer-ét nézed, akkor általában kb harmadolva a közepe a közép tartomány, de hirtelen ezt találltam Hz-ekben mérve:
20-60Hz a szub-basszus, ami a kövér mély hangokért felel elsődlegesen. Itt van a lábdob legnagyobb csúcsa is az esetek többségében. Túl sok és puffogós, zavaró lesz.
60-150Hz a basszus, ami a dobnál az igazi ütést adja, beleértve a lábdobot és a pergőt, de a gitár is sokszor hagyja lenyomatát ebben a sávban. Ha túl sok van belőle, akkor ködös lesz a zene, a szeparációt nagyon könnyen elronthatja.
150Hz-1kHz: Alsó-közép tartomány: fontos a meleg hangzás érdekében, de ezzel szintén óvatosan kell bánni –
500Hz-1kHz között az énekhang mély momentumai vannak, de ha túl sok van belőle, doboz hangzást ad.
1-3kHz a felső közép tartomány: a fülünk számára az egyik legérzékenyebb terület, ez adja meg a tisztaságot, harapást.
3-12kHz A nyitott, levegős hangzásért felel – ha túlzásba visszük, akkor harsány lesz a zene, bántó a fülnek.
Ezek felett a cinek és igazán magas hangok találhatóak. Ez ad csillogást a zenének, megfűszerezi és “összeragasztja” azt. Túl sok belőle és erőltetett, zavaróan mű lesz a zene.
Elvileg az SB-n is be lehet állítani:Amúgy tényleg jónak kellene lennie, de Én pont a Q60-al tapasztaltam azt, hogy talán csak TV forrásnál a beszéd ,,betompult" HDMI-n, de bluetooth-os kapcsolaton ez megszűnt (mondjuk ez lehet hardveres hiba volt)
-
Danex
addikt
Erre már leadtam március 24-én a rendelésemet, akkor még 1 hónapot írtak, hogy készleten lesz.
8500-at azért nem szeretnék mert sokan panaszkodnak így is, hogy halk a surround és a 9000 meg elvileg erősebb valamivel. (Tudom hogy lehet a surroundnak adni +6-ot, de ekkor is panaszkodtak néhányan) -
Gino20
őstag
Ha a jó árra vársz, gyanítom nem égető a dolog, viszont akkor ez [link] miért nem jó? Kompatibilitással nem szabadna, hogy gond legyen és vélhetően olcsóbb sem lesz. Az más kérdés, hogy val nincs készleten és vársz akár 1 hónapot, de legalább lesz egy korrekt áras rendelésed, amit idővel elvileg megkapsz
UI.: Ahogy elnézem az S8500 is elérhető 45 környékén (valahol készleten valahol 1-2 hét várakozással) [link]
-
-
dropi
senior tag
Sziasztok! Egy elég összetett kérdésem lenne. A szitu a következő: Van egy kb 25 éves Aiwa mini hifim, két jóval nagyobb SONY SS-E215V hangfallal. Jelenleg ez egy RCA (ez van a hifin) kis jack csatlakozóval van összekötve a TV (Philips 65PUS7304) fülhallgató kimenetével.
A kérdés, érnék-e el javulást, ha vennék egy optika-RCA konvertert, és így kötném rá a TV-t? Vagy felesleges mert a jack is jól átviszi a jelet. Köszi előre is. -
McReay
aktív tag
Sziasztok!
A Samsung HW-Q60R-t és az SWA-8500S-t használom a SONY KDL-55W755C Tv-hez. (optikai kábellel van összekötve)
Azt vettem észre, hogy a beszédhanghoz képest az egyéb hangok hangosak előzőt pedig alig lehet hallani, érteni.
Ez érvényes akkor is, ha szolgáltatói csatornákat nézünk illetve 5.1-es hanggal rendelkező forrás esetén is.
Előbbi estén a soundbart átállítom adaptive módra, utóbbi esetén pedig surround módra, de nem igazán tapasztalok javulást.
Letöltöttem a Samsung Audio Remote alkalmazást, amiben lehet állítani equalizert. Tudnátok segíteni, hogy melyek azok a hertzek, amikkel a beszédhangokat lehet feljebb venni?
-
fjanni
tag
válasz
K.Tamas89 #8177 üzenetére
Nekem q80r van 8500s- el és nagyon meg vagyok elégedve. Mind filmre, mind zenére nagyon jó. Tetszik a Spotify lejátszás wifin mobiltelefonról.
Nagyon jók a mélyek, nem tolakodó, de ha kell akkor odateszi magát. A soundbarban van anyag, meglehetősen nagy a súlya és a viszonylag nagy hangszórók nagyon jól szólnak, filmnél 10-12% hangerő már elég egy 25nm-es szobába.
A 8500s jól kiegészíti és létrehozza a valós hangteret, amit egy sima soundbar soha nem tud. Adaptív beállításnál a sztereót pl. zenét is felskálázza 5.1-re, egész jól. Féltem hogy torzan fog szólni a 8500 kis hangerőn, de egyáltalán nem. Kicsit viszont lehetne hangosabb, még +6 beállításnál is néha halknak érzem.
Az Rpi Kodit hdmi-n a soundbarra kötöttem, a soundbar pedig hdmi arc-on a tv-re így a dts is megy samsung tv-n. Jó a hdmi-arc és a cec-nek köszönhetően a tv távirányító vezérli a soundbart és az arra kötött kodit is.
Az atmos-t is tudja pl. Tv Netflix app, Kodi-ról, Plex-ről, de nagy különbséget nem érzek mondjuk egy dts-hez képest.
Hátránya, hogy nem irja ki az üzemmódot, alap estben semmilyen kijelzés nincs. Csak ha indul egy Atmos anyag, azt kiírja pár másodpercre, de más üzemmódot nem. -
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok,
Megvettem a JBL Bar 5.1 surround (levehető hangfalas) verzióját.
Az a kérdésem lenne hogy ez nem támogatja a Dolby TrueHD-t, illetve DD+-t? vagy valamit én bénázok? Le se keveri sima Dolby-ra, mert sajna néma!? Sima Dolbynál, DTS HD-nál nincs gond.
Valaki letesztelné akinek ilyen van?
Popcorn Mediplayerről próbáltam.Köszi
-
Danex
addikt
Valaki tud valamit a SWA-9000S -el kapcsolatban? Kb mindenhol készlethiány van vagy már nem is forgalmazzák.
Samsung oldalán megnéztem az idei Soundbarjaikhoz is még ez a típus van hátsó hangszórónak ajánlva ezért nem hiszem, hogy termékkivezetés miatt lenne hiány. -
netkoo
senior tag
Sziasztok.
Van egy JBL SB400 hétvégén használtam .Hétfőn áram szünet volt azóta nem tudom bekapcsolni.
Lehet e javítani illetve érdemes e? -
AXisBOLD
addikt
válasz
silver87 #8164 üzenetére
szia, olvass vissza, nem rég írtam róla, ha van konkrét kérdésed akkor írj itt vagy privit.
dióhéjban nálam:
Bluetooth, optika és hdmi is használatban van, BT kapcsolat nagyon hamar feláll és stabilan működik, hdmi arc is tökéletesen működik, Samsung tv távirányítóval vezérlem a hangot.
Zene BT-n telefonról, film (Raspberry Pi + Kodi) és PS4, néha Steam (TV appal) megy rajta.
Zenére is jó, nekem szépen szól, de nem erre találták ki, játékra és filmekre szerintem tökéletes. Nekem nagyon bejön a DTS Virtual X. Nem lesz tőle térhangzás, de olyan mintha a szoba két sarkából jönne a sztereó, nagyon kiszélesíti.
Android appot is használom hozzá, hogy a hangzásokat (film, zene, játék, stb.) be tudjam állítani, ez sajnos nincs rajta a távirányítón, de engem nem zavar. -
Gino20
őstag
válasz
silver87 #8164 üzenetére
Az általad említett hangprojektorok közül csak JBL 3.1-et hallottam.
Korábban ezt írtam:
Yamaha YAS-207-et még nem hallottam, de samsung HW-Q60R-em volt és ár/érték arányban brutál jó cucc. Mondjuk ez ~120k, de szerintem nagyon megéri az árát. Q60 mellé volt szerencsém teszt jelleggel ismerős JBL BAR 3.1-ét is lepakolni (ez eddig ~150k környékén ment), ami mély hangokban jobb volt, de soundbar tekintetében a Q60 közelébe sem ért (szerintem). Már egy kicsit nagyobb teljesítménytől szó szerint fület bántó volt (beállítástól függetlenül) és a térhangzása is kb 0, vagyis nagy csalódás volt, JBL ide vagy oda.
A Q60 is nagyon jó volt mélyben, de annak a teljesítménye 25-30 m2 fölötti helyiségben már bizonyos pontokon elfogyhat. (nekem elfogyott, de más pl nem tapasztalt ilyet)
Ez persze csak az én véleményem, senkit (JBL tulajt) nem akarnék megbántani. Cimbim kimondottan szereti meg dicséri, hogy milyen jól lehet hallani a beszédet már nagyon halk hangerő esetén is...........persze, az a hangtartomány biztos segít ez esetben, de minden másban nekem bántó.
Yas 207-re egy esetleg jó opció [link] Én Samu HW-Q60-at vettem így MM-ből és csak visszaküldött termék volt (szóval nem kiállítási darab) -
J00hnny
aktív tag
válasz
aerosmith #8162 üzenetére
Hivatalos vàlasz:
Nakamichi USA: Hello! Unfortunately, we do not have any Europe dealers. However, you can still purchase our Shockwafe soundbars via eBay and take full advantage of their Global Shipping Program.
Here’s the link to the Ultra 9.2SSE: https://www.ebay.com/itm/273883893597 -
aerosmith
őstag
Nakamichi Shockwafe Elite-et próbált már valaki beszerezni? Ebayen látok csak, nincs EU disztributor?
-
mrniceguy015
friss újonc
válasz
mrniceguy015 #8152 üzenetére
Ez a kép a pamelről
-
silver87
tag
Sziasztok Mesterek,
Tanácsot szeretnék kérni. 3 hangprojektor között vacillálok, segítsetek véleményt alkotni ezekről.1. JBL Bar 3.1
2. Samsung HW-R650
3. LG SK8Ezek közül a jelenlegi helyzetben csak a JBL-t tudtam kipróbálni aminek nagyon tetszett a hangja, bemutatótermi teszt telefonról bluetoothal, a hangja brutál, de nem tudom hogy fog e kelleni a jövőben a DTS és az Atmos nekem. Ha hirtelen döntenék őt venném meg, bár drágább egy 20-assal a többinél. Az LG mellett a Dolby atmos szól. A Samsung mellett a pozitiv értékelések és a Harman tudás.
Ki mit mond? Mivel van tapasztalata?
-
fPApi
őstag
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok,
Rendeltem egy JBL Bar 5.1-et. (vezetéknélküli hátsó hangszórókkal)
Ti milyen töltővel töltitek a hátsó hangszórókat? Érdemes folyamatosan töltővel használni?Köszi
-
AXisBOLD
addikt
válasz
#10186752 #8143 üzenetére
szia,
hogy a TV fölött hogy szólna abban nem tudok segíteni, talán csak annyi, hogy a bar hangszórói elől helyezkednek el, így kvázi mindegy, hogy alá vagy fölé teszed (de nem akarok rossz tanácsot adni).
Ilyet használok kb. 2 hónapja és nagyon elégedett vagyok mind a teljesítményével, mind a funkcióival.
A DTS Virtual X-től ne várj sorrund hatást, de szépen kinyitja a teret.Ha konkrétumokra lennél kíváncsi, szívesen segítek.
-
kzsocca
csendes tag
válasz
#90211072 #8151 üzenetére
Szerintem a jbl-től közvetlenül Mo-ra nem lehet rendelni, legalábbis ahogy néztem. Ha németbe laksz akkor nincs gond
Avforums-on van 1-2 ember akinek már megjött és nézegeti, de egyenlőre érdemes kivárni több véleményt is, mert még nem dicsérték annyira.
[avforums] -
mrniceguy015
friss újonc
Sziasztok! Van egy Sony SaCt290 típusú hangprojektorom. Egyik napról a másikra nem kapcsolt be a hangprojektor subwoofer része, a stand by üzemmódot sem jelzi ki. Korábban piros led jelezte ezt, amikor pedig be lett kapcsolva, akkor zöldre váltott a led. A vezeték 2 helyen meg volt nyomódva, levágtam a rossz részt és össze illesztettem. Ezután sem történik semmi, holott a 220v-ot megkapja az egység, ez ki lett mérve. Égési vagy bármilyen rendellenes nyom nem látható a nyáklapokon. Tudnátok segíteni mi lehet a gond?
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #8149 üzenetére
a mediában volt a németeknél ,de már nincs gondolom megvették ami volt viszont a jbl oldaláról is direktbe meg lehet rendelni
Én is megveszem c90% csak jó lenne hallani hogy szól. AZ 5.1 es zenénél elég össze vissza nyomja a mélyet (a régi 5.1 jbl soundbara értem)
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Politika
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- janacsi: Kasztrendszer?
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Onkyo, TX-7730, sztereó, erősítő, hi-fi, 2x100 watt
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Tv! 55"/4k/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp/Garancia
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest