- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexpecT
addikt
Üdv!
Rendeltem egy LS SJ4-et. A Samsung TV-n amivel használni fogom van HDMI ARC és optikai kimenet is. Melyikkel lenne érdemes használni?
-
Vasy09
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mit ajánlanátok. Most tervezek venni új TV-t! A kiszemelt egy panasonic tx-55fz800 vagy fz950 lenne.
Az FZ950-hez elvileg adnak gyárilag soundbart. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Milyen ez a soundbar?
Illetve ha a 800-ast választanám, amihez ugye nincs, ahhoz mit ajánlanátok? Alapvetően nincs szükségem az 5.1-re, mert egyszer úgy is lesz rendes házimozim (megint), így elegendő a 2.1 vagy inkább 3.1!
Néztem panasonic és jbl hangprojektorokat, illetve sonyt.Szerintetek melyik lenne a jobb választás? Vagy bőven jó a 950-hez adott??
Előre is köszönöm a válaszaitokat/tippeiteket!
-
Sziasztok, én is soundbar vásárlás előtt állok, viszont nem igazán tudok dönteni, hátha itt kapok egy kis segítséget. Nos a listám a következő lenne:
Yamaha MusicCast YAS-408
Denon HEOS Home Cinema HS2
Polk Audi MagniFi Max SR 5.1
LG SK10Y
JBL Bar 5.1 (ennél mondjuk az akkus surround hangfal kicsit ellenszenves, mivel a Polk Audio hálózatról megy)A segítségeket előre is köszönöm!
-
peti85
senior tag
válasz
bozsozso #6419 üzenetére
Ki kell próbálni az optikát is. LG eszközök állítólag ott is tudnak valahogy kommunikálni egymás között, így lehet hogy az lesz a megoldás.
Nekem is optikán van összekötve a Polk soundbar a Pana TV-vel. Ha bekapcsolom a TV-t, akkor bekapcsol a soundbar is. Ha már ment a soundbar és BT-on vagy Chromecast-en hallgattam zenét előtte, akkor is átvált a TV hangjára. Nekem ez így teljesen megfelel, HDMI ARC-om nincs, így nem is gondolkodtam más felállásban. -
bozsozso
őstag
válasz
bozsozso #6418 üzenetére
Na részben megoldódott a problémám, de még mindig tapasztalok érdekességet. Már most ha bekapcsolom a boxot akkor átvált a hdmi illetve bekapcsol a soundbar is. Most eredeti felállásban van összekötve box=>sounbar hdmi in Soundbar hdmi out=>TV ezzel meg is lennék.
Ami megmaradt probléma:
Hiába váltok tv-n, hogy soundbar szóljon nem kapcsol be csak akkor ha a tv box is be van kapcsolva illetve ha a tv box kikapcsolása után még pár percig. Nem értem ez miért lehet. Tudna valaki segíteni vagy esetleg elmondani miért lehet ez? Optikain ha összekötöm akkor vajon menni fog a soundbar bekapcsolás ha átváltok optikai kimenetre a tv-n?
-
bozsozso
őstag
Most lehet hülyeséget kérdezek, de ugyanaz a hang fog kijönni így a soundbaron? Vagy mi a különbség a 2 összekötési mód között? Ez most így működik csak azért kérdezem, hogy van-e esetleg valami hátrány ezzel.
szerk.: na ezt nem értem így sem kapcsol be a soundbar ha nincs bekapcsolva a box.
ahogy bekapcsolom a boxot úgy bekapcsol a soundbar is.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Segítségre szorulok az lg tv-s topicból átjöttem ide, mert ez már nem tv probléma szerintem. Vagyis inkább érdekeset tapasztalok, lehet így kell lenni csak nekem furcsa. Most vettem egy LG sk5 soundbart. Soundbart összekötöttem a tv-vel hdmi arc-on(LG uf850v) így úgy néz ki rendben működik. Most a soundbar van arc-on rákötve. TV ki-bekapcsoláskor ki és bekapcsol a soundbar Átváltok a tv hangszóról a kimenetre és ha ki van kapcsolva a soundbar akkor bekapcsol. Bár szerintem volt olyan is amikor tv hangszóróra váltottam akkor kikapcsolt a soundbar(most nem így megy). Ha a soundbar hdmi in-be bekötök egy Mecool M8s pro+ médialejátszót amin LibreElec fut akkor nem vált át a hdmi-re. Soundbart kihagyva médialejátszót bekapcsolva a tv átkapcsol a megfelelő hdmi-re. Most ezt csak akkor teszi meg ha a soundbar-on átváltok hdmi in-re. Ez még nem is lenne probléma, de ha visszaváltok a tv-re a soundbaron akkor nem kapcsol vissza a tv műsorra. Erre van valami megoldás vagy ez így működik és kész? Másik ami fontosabb probléma, hogy csak akkor kapcsol be automatikusan a soundbar ha a médialejátszó is be van kacsolva. Ha kézzel bekapcsolom akkor viszont nincs rajta hang csak akkor ha megy a médialejátszó. Még egy érdekes dolog ha minden be volt kapcsolva és ment a hang is a tv-ről akkor ha kikapcsolom a médialejátszót attól függetlenül van továbbra is hang csak akkor nem tudom visszavarázsolni ha átváltok a tv hangszóróra majd vissza a soundbarra.
Ha nem fogalmaztam túl nyakatekerten és valakinek van javaslata a megoldásra az kérem jelezze. Esetleg olyan is jó lehet ha bekapcsolom a tv-t akkor kapcsoljon be a médialejátszó is. Esetleg kábelhiba nem lehet?
-
user01
aktív tag
válasz
monchichi20 #6405 üzenetére
Euronics-ban most akcióban 170 ezer a Sony HT-ZF9 3.1 + 60 ezer hozzá a Sony SA-Z9R két hátsó hangfal, amivel valódi 5.1 lesz. Így 230 ezer már elég jó ár érte. Én nagyon elégedett vagyok vele!
-
peti85
senior tag
válasz
monchichi20 #6410 üzenetére
Extreme Audio-ban állítólag meghallgatható: [link]
-
pomk
őstag
válasz
monchichi20 #6410 üzenetére
Főleg a Yamaha YAS 207-et szerettem volna ajánlani vele. Érdemes meghallgatni.
-
pomk
őstag
válasz
monchichi20 #6408 üzenetére
Neked is csak ezt tudom ajánlani.
https://prohardver.hu/tema/soundbar_soundplate_hangprojektor/hsz_6371-6371.html -
monchichi20
aktív tag
-
Alex91
félisten
válasz
Mondjuk az a 20, az 12 nm
...
Ha tudsz adni aramot a hattersugarzoknak, akkor mehet polk is. Ha ez maceras, akkor a JBL marad.
Esetleg 2.0 vagy 2.1, a szoba meretebol kiindulva.
-
peti85
senior tag
válasz
Nekem Polk MagnifiMax van, 3.1 nem az SR. Én elégedett vagyok a hanggal, de nem nagyon tudom mivel összehasonlítani. Alapvetően szeretem ha kicsit mély-orientált a hangzás (de nem a puffogós), na itt vissza kellett kicsit vennem a basszust
. Elég tisztán szól magas hangerőn is. TV-vel optikán van összekötve, automatikusan ki-be kapcsol és átvált arra a bemenetre a TV-vel együtt, nem kell a saját távirányítója. Hangerő állítás is megoldott a TV távjával. Nekem ez is szempont volt, mert HDMI ARC nincs a TV-n. Jó a Chromecast funkció is, bár sajnos csak audiot lehet ráküldeni. Van benne BT, WiFI és Ethernet is.
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Mivel a szobámba nem igen lehet normális 5.1-et kiépíteni (20nm) igy marad a Soundbar, előszőr a JBL 5.1-et néztem de a polk magnifi max sr 5.1 is felkeltette az érdeklődésemet.
Melyik a jó választás a kettő közül vagy van más?
Leginkább hétvégénként néznék rajta 2-3 filmet (tv adásokat egyáltalán nem nézek) és néha zene meg esetleg a jövőben újra konzol.Választ előre is köszönöm.
-
pomk
őstag
válasz
mirci18 #6397 üzenetére
Bár árat nem írtál, de ezt érdemes elolvasni és személyesen meghallgatni. Meg fogsz lepődni!!
https://prohardver.hu/tema/soundbar_soundplate_hangprojektor/hsz_6371-6371.html -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
bikfic1 #6401 üzenetére
"...hanem a soundbarba van építve."
Ezek sosem tudtak meggyőzni. A jóval drágább Samsung MS650-est hallgattuk haverommal, kb megállapodtunk, hogy vicc kategória. És nem azért, mert a mélynyomós cuccokat úgy használom, hogy mély maxon dübörög...de ha van mélynyomó, az teljesen más kategória, főleg soundbar esetében. Ezért lett többször leírva, hogy mély nélküli sb nem ajánlott. Régebben volt talán 1-2 modell, amiről eltudom képzelni, hogy jól szólhat mélynyomó nélkül: pl. Magnat 400BTX Ezt sem hallottam, de ebből már "kinézem", hogy van rendes mély. -
bikfic1
tag
válasz
Laca19 (a) #6400 üzenetére
jó a blitzwolf, csak annál nem külön van a mélynyomó hanem a soundbarba van építve.
érezhető a különbség nagyon.
kösz a tippet. -
Laca19 (a)
aktív tag
-
bikfic1
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy BlitzWolf BW-SDB1 soundbart. Jó vétel volt és a hangja, tudása is megfelelő,
de miután egy haveromnál meghallgattam a külön mélynyomóval szerelt LG sj2-öt , elgondolkodtam a cserén.
Jó vétel lehet az LG SJ2 32 ezerért ha filmhez (optikai kábellel) és zenehalgatáshoz használnám bluetoothon keresztül? 40 ezernél nem szeretnék többet költeni rá. Köszi. -
mirci18
addikt
Sziasztok.
Gondolkozok egy ideje egy all in one hangszóró megoldáson otthora.
Nincs szükségem nagy hifire vagy kifinomult minőségre.
Két dolgot szeretnék csak.
Plusz hangot a tévémnek és mellé bluetoothon keresztül zenét hallgatni.
Tesómnál találkoztam elősször az Lg Sj4-el ami egy 300 w-os 2.1-es cucc.Érdeklődnék hogy megéri e megvenni egy ilyen 2.1.-es szettet vagy elég csak egy soundbar?
Az Lg SJ4 tetszett nagy hangerőre nincs szükségem így nekem az a 120 w is elég lenne.
Elvileg ez a legolcsóbb 2.1-es belépő modell.
-
peti85
senior tag
válasz
pauliboy23 #6394 üzenetére
Ez túlmelegedésnek tűnik nekem. Lehet hogy valamilyen hűtőborda van belül és az elengedett.
-
pauliboy23
senior tag
Mitől lehet, hogy egy jbl bar studio kb 30 perc után kikapcsol, és visszapakcsolva már 10 percenként csinálja? Optikai és hdmi kábelen is. Garancia bőven van, decemberben vettem.
-
pomk
őstag
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Ha egy LG Sj7 és egy Yamaha YAS-207 között kéne választani, melyik lenne a jobb megoldás, elsősorban mozizáshoz? -
Sanya200
csendes tag
Sziaszok
A tévémhez "samsung q6fn" szeretnék vásárolni valami hangrendszert,kicsi a szoba szóval a 2.1 megfelel.Max 50 körüli árban gondolkodok.Nem feltétken soundbar, jó sima hangfal is csak jól szóljonnem kell nagy hangerő hogy leessen a vakokat is csak szép hangja legyen.Az lg sj4-et mondták hogy jó de a kistestvére az sj2 nem tudom mennyiben gyengébb.Ebben a témában és tanácstalan vagyok, nem értek hozzá.
-
Doki16
addikt
A bestbuy topikba linkelték ezt be. [link] Most egy LG 60UJ634V TV-m van. Van valakinek a fent linkelt hangprojektorral tapasztalata? Érne valamit a TV-m mellé?
-
peti85
senior tag
-
kkp900
senior tag
válasz
rinpocse #6359 üzenetére
Nekem a HS2-es van és egy magyar teszt után döntöttem úgy ,higy ez lesz !Nem bántam meg hangerőben is és hangban is szerintem megéri az árát én az Audiomekkaban vettem 189 ért a HS2-est.Mert sok helyen enyniért a HS1-et adják.Sajnos a Sonyt nem tudtam kipróbálni az Atmos érdekelt volna de azt mondják ezekkel úgyse lenne normális amúgyis alig van magyar film ami tudja az Atmost.Szóval én zenehallgatásra is használtam már és nekem nagyon tetszik.Max hangerőn sincs torzítás.Appból lehet mindent állítani telon keresztül.Mondjk egy távir nak jobban örültem volna de ez van.Arcos a tvm egy Samsung 55Q9FAN szerintem tökéletes páros.Nem olcsó az igaz de szerintem rendeld be és ha nem tetszik küld vissza.Én is ezért vettem weben keresztül ha regisztrálsz akkor kapsz még 5% kedvezményt is rá.
-
pomk
őstag
Köszi a tippet! Az árat sajnos nem látom és ez automata így nem kell váltani manuálisan a csatornák között ahogy írtad. Ez egy jó megoldás lehetne.
Jelenleg én is erősítőt használok, de át fogjuk alakítani a nappalit így már nem lesz hely az erősítőnek és a hangfalaknak. Ezek helyett lesz egy soundbar. -
Alex91
félisten
Megoldas lehet, veszel egy ilyet: [link], mondjuk ez draga, de valoszinuleg jo. Nekem egy regebbi, meg FullHD-s verzioja volt.
Ebbe dugod az osszes eszkozt, ennek a kimenetet a sounbar bemenetere, es a soundbarbol a HDMI ARC lesz osszekotve a TV HDMI ARC csatlakozojaval. Igy a TV-hez 1 HDMI megy csak. A gond az, hogy forrast kell valtani kulon taviranyitoval a hdmi switchen... Ezt mondjuk egy Logitech Harmony taviranyitoval ugyesen ki lehet jatszani..., csak ennek meg az aratol fogsz hanyatt vagodni.
En most vettem hasznaltan egy jo kis AV erositot. Ha van hely hangfalnak, akkor szerintem ennyi forras eseten ez jobb megoldas lehet, mint a soundbar...
-
pomk
őstag
Azt még elfejtettem említeni, hogy a TVbe a lehető legkevesebb kábelt szeretném felvinni. A tv a falon lesz, egyéb gépek lent egy szekrényben. Gondoltam arra is, hogy berakok a rendszerbe egy HDMI hub-ot amiben közösítem a PS4-et, az AppleTV-t, a UPC-t és 1 HDMI-t felviszek a TV In-be, és egyet vissza a soundar HDMI ARC-ba. Vélemény?
-
pomk
őstag
Hát persze, hogy 3 HDMI van rajta. Még jó, hogy 4 kellene...
"3 x HDMI 1.4 ((ARC; CEC; MHL 2.0)"1db PS4
1db AppleTV
1db UPC
1db SoundbarAkkor szerintem marad az optikai kábel. Remélem azon is megy az automatikus ki / bekapcsolás.
Ha ezzel kötöm össze a soundbarral, az minőségben, funkcióban jelent ez valami veszteséget a HDMI ARC-al szemben? -
peti85
senior tag
Az én TV-men még nincsen HDMI ARC, ezért én mindent a TV-re kötöttem és onnan optikán megy át a hang a Polk MagnifiMAX-ba. Szerencsére tudja az automatikus ki/bekapcsolást optikán érkező hang alapján, így nem kell külön távirányító. De ha van, akkor a HDMI ARC szerintem jobb megoldás.
-
pomk
őstag
Hétvégén voltam egy Euronicsban hallgatózni.
JBL 3.1
JBL 2.1
Yamaha YAS-207Igaz, hogy árban 3 különböző kategória, de én személy szerint azt éreztem / hallottam, hogy mindkét JBL-nek szó szerint doboz hangja van. Hangerő az van bennük Yamaha-hoz képest (bár egyiket sem hallgattam max-on), de JBL-ek esetén azt éreztem hogy ahogy hangosítom sokkal nagyobb mértékben emelkedett a hangerő. Yamahanál ez valahogy kimértebb volt. Már nem mintha ez előny vagy hátrány lenne...
Mély hangok erősebbek, de torzabbak is a JBL-ek esetén.
Yamahanak viszont olyan tiszta és szép hangjai voltak, ez mellett egy közepes de határozottan érezhető mély, ami nem olyan tolakodó mint JBL-ek esetén. A mélyeken kívül viszont az összes többi hang sokkal szebb volt és tisztább mint a JBL-en. Számomra a Yamaha érezhetően jobb minőség mint a meghallgatott JBL-ek, így biztos hogy ilyet fogok venni.Más.
Kérdés a bekötéssel kapcsolatban.
Adott egy LG okos tv, AppleTV, UPC settop box és egy PS4. Úgy szeretném bekötni, hogy a PS4-en kívül minden hang a Yamahan szólaljon meg. Hogy kell ehhez bekötnöm? Ha jól látom, 1 HDMI in és 1 HDMI out van csak. Eredeti tervem az volt, hogy mindent, kivéve a PS4-et, bekötöm a soundbarba és onnan 1db HDMI-vel tovább viszem a képet a TVbe. Viszont ez a csatlakozók száma miatt nem lehetséges.
Vagy mindent kössek be a TVbe HDMI In-en keresztül, majd onnan HDMI Out-on küldjem ki a hangot a soundbarba ar ARC-os HDMI-be és így tudják egymást "vezérelni"? A TV-n beállítom, hogy küldje ki a hangokat optikain a bemenethez igazodva, vagy inkább HDMI-n a soundbarba? Bár nem is biztos, hogy HDMI-n tudok hangot kiküldeni?Köszi a tippeket mindenkinek!
-
SeatLeon08
tag
Sziasztok!
Soundbar-t szeretnék vásárolni. Központi helyre, 35 nm-es helyiségbe.
Kettő között vacilálok. Egy Harman / Kardon és egy JBL között, kb, hasonló árfekvés.Harman Kardon SB20 soundbar vs. JBL Bar 2.1 Soundbar
Ti melyiket ajánlanátok?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Hangprojektort szeretnék venni. A cél annyi lenne, hogy
-a tv( LG UF850v) hangjától jobb hangzást kapjak
-médialejátszó kodi-val
-telefonról zene hallgatásKiszemeltek:
Kérdésem megéri-e a drágább LG-t valasztani vagy megfelelő lehet a kisebb is?
Tudtok-e ajánlani esetleg jobbat ebben a ár kategóriában?
Mit javasoltok hogyan érdemes összekötni a tv-vel és a médialejátszóval? Mind a kettőn van optikai és hdmi ki-bemenet. Esetleg optikain a tv-t a hdmi ki-bemenettel pedig a lejátszóval? Vagy optikaival összekötöm a tv-t meg a hangprojektort a lejátszót meg csak a tv-vel? Van előnye-hátránya valamelyik összekötési módnak?
Az valahogy elérhető, hogy ha a hangprojektor be van kapcsolva akkor a tv hangszóró már ne szóljon? Ha igen akkor melyik variációval?Előre is köszönöm a tanácsokat javaslatokat.
-
peti85
senior tag
Igen megoldható, van rá többféle lehetőség is. De azt nem írtad, hogy konkrétan milyen a TV. Márka, típus? HDMI-CEC-et jó eséllyel tudja. Aztán hogy ARC is van-e, az már kérdéses. Ha igen, akkor a legjobb egy ARC-ot támogató soundbar. Pl. nekem a Polk optikai kábelen keresztül érzékeli ha bekapcsolom a TV-t (nyilván valamilyen gyenge hangjel megjelenik rajta) és bekapcsol. Ha kikapcsolom a TV-t (megszűnik a jel) akkor pár másodperc után kikapcsol. De úgy értem Neked optikai csatlakozó pont nincs. Vannak soundbarok, amik tudják érzékelni a forrásból (akár analóg) érkező bemenetet és automatikusan bekapcsolnak. De ez típusfüggő. A Blitzwolf BW-SDB1 pl. tudja minden bemenetén.
-
K53TA
tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, mert totál nem értek a Hangprojektorokhoz.
Adott egy TV, borzalmas hangminőséggel:
Van rajta 3,5mm analóg fejhallgató kimenet és Koaxiális hangkimenet.
(USB, HDMI...stb csatlakozók)Ami fontos lenne, hogy Tv bekapcsolásával együtt bekapcsoljon a hangprojektor is, ill a TV kikapcsolásával ki kapcsoljon.
Létezik-e ilyen megoldás?
Vagy kell pld egy USB/bluetooth stick a TV-be amivel ez megoldható lenne?
USB powered hanszorók? (bár ebből nem találtam semmi használhatót)
Egyéb megoldások?Nem a profi hangzás elérése a cél, de azt gondolom, hogy a jelenlegi TV dobozhangnál minden jobb lehet. Persze az jó ha van a leendő hangprojektoron optikai hang bemenet. (ha netán a jövőben szükség lenne rá)
-
peti85
senior tag
válasz
rinpocse #6356 üzenetére
Nekem Polk Magnifi Max van és elégedett vagyok. Abból az SR verzió már 5.1-es. Többen dicsérték már itt a fórumon és én sem csalódtam benne, sőt! Összehasonlítani, meghallgatni én sem tudtam, az itteni ajánlások és a kedvező ajánlat miatt választottam. Viszont azt a pár hibát (pattogó hang, fw frissítés után gyengébb hang) én egyáltalán nem tapasztaltam.
-
Xezs
tag
Köszönöm mindenkinek a gyors választ! Én is arra gyanakszom, hogy ez a túlbonyolított rendszerek közti valamiféle kommunikációs hiba. Persze elismerni egyik gyártó sem fogja. HDMI kábellel azért nem próbálkoztam, mert nincs itthon több, csak egy (nem igazán volt még szükség rá). Kölcsön persze tudnék kérni, de ahogy írtátok is, mivel ki-be kapcsolásnál mindig 100%-ban megoldódik a dolog, kizárt, hogy valamiféle érintkezési hiba legyen a háttérben.
Igazából nem túlzottan zavaró, elfogadható az a kevés ilyen eset. Ide is csak úgy írok, hogy már lassan fél éve megvan a soundbar.
-
rinpocse
aktív tag
Sony KD55FX9005 mellé keresek soundbart.
Amire elsősorban kell: filmek, sport közvetítések. HIFI-re van rendszerem. Sajnos ahol lakom nincs mód a meghallgatásra! Nem a hangerő számít! Melyiket vennétek?
DENON HomeCinema HS2
JBL 5.1
Sony HT-ZF9Köszönöm!
-
AL
addikt
Szia ! A HDMI kábellel összekötött eszközeimnél Nekem is voltak, vannak hasonló problémáim. Szerintem nem a kábellel van hiba, hanem egyszerűen a TV vezérlés, a túlbonyolított rendszer a hibás.
Én már cseréltem le erősítőt és más készülékeket is hasonló problémák miatt, de mindegy, időnként előjönnek hasonló hibák.
Természetesen nálam is mindig azt mondták, hogy ilyen problémáról nem hallottak ( ez egy betanult szöveg minden szervizben és ügyfélszolgálatnál ) a másik készülék a hibás, mert nem kompatibilis. Nálam legtöbbször az volt a probléma, hogy a AV csatornára váltáskor időnként nem volt hang, vagy kép. Azóta már másik TV van az erősítő helyett hangprojektor és új kábelek mégis időnként előjön ( sokkal ritkábban, mint az előző gépeknél, de van ). Én is ilyenkor kikapcsolom a hangprojektort, majd vissza és megoldódik a probléma. Én a két készülék közötti minden vezérlést kikapcsoltam ( nem kapcsolják ki - be egymást , stb ) mégis van időnként hiba. Ha nem jön sűrűn elő nem kell vele foglalkozni ( szerintem ). Üdv. -
peti85
senior tag
Pedig nagyon mást nem tudsz csinálni. Ha van egy HDMI kábeled még otthon, akkor semmiből sem áll kipróbálni. Beállítás nem lehet, mert akkor soha nem működne. Szoftveres hiba nem valószínű, mert talán már javították volna (persze ha tudnak róla). Marad a HDMI kábel amivel tudsz próbálkozni. Lehet hogy kontakt hibás. Persze akkor valószínűleg nem működne utána ki-bekapcsolás után sem, de sok veszíteni valód semmiképpen sincs.
-
Xezs
tag
Sziasztok
Van egy apró problémám, hátha itt ért hozzá valaki. Van egy LG 49UJ630V TV-m, hozzákötve HDMI-n egy JBL Bar 2.1. A CEC be van kapcsolva rajta, így amikor a tévét bekapcsolom, a hangrúd vele együtt kapcsol be. Kb.30-40 esetből egyszer előfordul az, hogy bár a hangrúd is bekapcsol a tévével együtt, mégsem szól. Ilyenkor a hangrudat kikapcsolom a saját távirányítójával, ekkor a hang már jön tévéről, tehát maradhatna így is, de ha visszakapcsolom a hangrudat, akkor már az szól. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy vajon mitől lehet, hogy néha nem ad hangot? A JBL-nek írtam, azt mondták hogy fogalmuk sincs mi lehet, esetleg cseréljem ki a kábelt. Ezt nem tettem meg, mert szerintem hülyeség. Az LG-nek már nem írtam, mert fölöslegesnek érzem. A hangrúdon annyit megcsináltam, hogy a legújabb FW-t felraktam rá, a tévére meg automatikusan érkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest