- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
válasz
jesszjessz #18096 üzenetére
Eddig itt a Nova S40-et és a Poseidon D60-at dicsérték. De pár nap, és tudok mondani véleményt a Nova S80-ról is.
-
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18097 üzenetére
Hmm...Én biztosan nem cserélném, főleg egy szubláda nélküli SB-re.
Ha már cél a pattintós atmos (ami semmi csoda, ha jó a helyiséged, akusztika, pozíció, akkor mondjuk vertikálisan is képes nyújtani a teret, de nem összehasonlítható a rendes atmos-al) akkor mondjuk egy ilyennel próbálkoznék [link] (ebben legalább van "atmos" hangszóró) innen rendelve, aztán ha csalódás, akkor élsz az elállással és ahogy hozta a futár, úgy viszi is vissza a forgalmazónak vagy ha beválik, akkor tudsz hozzá venni Samsung SWA-9200S surround hangfalat [link] , így ismét lesz egy moziszerű hatásod. -
Gino20
őstag
válasz
toto0569 #18094 üzenetére
Úgy látom Atmos szempontjából semmi értelme, vagyis nincs benne "felső" atmos hangszóró, így gyakorlatilag nincs mi jól rád pattanjon. Ez csak dekódolja az atmos jelet, de semmi több.
"Denon-AVR-S660H házimozim"
Ebből aztán sok minden nem derül ki. Van egy S660 AVR-ed, de mi a többi elem? -
toto0569
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy DENON DHT-S217 SOUNDBAR-t.
Megéri a pénzt? Az Athmos miatt kellene.Jó a térhatású hangja?
Van egy Denon-AVR-S660H házimozim...de nem tudja a Dolby Athmos-t így ezért próbálkoznék...lenne értelme? -
Voice24
őstag
válasz
jesszjessz #18091 üzenetére
Nézz körül az ultimea.com oldalon, itt a fórumban is többen dicsérték már ezt a márkát, bár sok tulaj (így tapasztalat) még nincs.
Nekem már elvileg a DHL-nél van a Nova S80-am, de a most rendelőknek csak április közepére ígérik. A kisebb tesók viszont pár nap alatt itt lehetnek. -
Zolom89
senior tag
válasz
jesszjessz #18091 üzenetére
Egy Samsung q700 amit minimum vennék, az alá nem adnám… de ha keret ennyire alacsony nézz valami Samsungot vagy JBL-t, egy fokkal jobb lesz mint a beépített hangszórók a melyláda miatt.
LG-t felejtsd el, egyszerűen sokkal jobb, tisztább hangzasa van a fentebb említetteknek -
jesszjessz
tag
Sziasztok! Héten jön az új tv-m, LG C3, és ahhoz szeretnék valami soundbart venni, keret úgy 80e forint lenne. Vegyesen lenne használva streaminghez, PS5-höz, letöltött tartalomhoz. Ilyen árkategóriában ehhez a tv-hez mi lenne a legjobb választás?
-
kolosszus87
senior tag
válasz
Zsianett #18089 üzenetére
A soundbar 4K 120fps átvitelének csak akkor van jelentősége ha valamilyen okból az Xboxot a soundbar hdmi bemenetébe akarod kötni külön (magyarán a soundbaronon keresztül akarod vinni az Xbox képét és hangját is). Amennyiben a soundbart a tv ARC/eARC hdmi bemenetére kötöd és az Xboxot egy külön hdmi portba a tv-be akkor semmi gondod nem lesz..., lesz hangod is és 4K 120fps-sed is. Én is így használom a PS5-öt Q800C-vel.
-
Zsianett
tag
Sziasztok!
Játékhoz elsősorban (Xbox SeriesX) keresek soundbart, de természetesen film és zene is szólna rajta. Ami szimpatikus, az a Samsung HW-Q930C, de ahogy olvastam, ez nem tud 120 fps-t 4K mellett. Ez kissé fura is nekem, ebben a témában tudatlan vagyok, hogy mi köze van a video jelnek a hanghoz (talán mert azon megy keresztül?). Egyébként létezik olyan megoldás, ahol nincs subwoofer a szetthez, mert van a családban egy nagyon szép hangú, épített, aktív mély, amit rá lehet kötni bármilyen kimenetre (bár lehet hogy ezeknél a rendszereknél komolyabb vezérlése van a mélynek a térhangzás miatt, mint amit annak a bemenetei tudnak). Előre is köszönöm a segítséget.
-
Selmetz
újonc
sziasztok, segítenének please, ps5 és lg c2 oled mellé főleg játékokra keresnék egy 2.1/2.0 soundbart, nincs szükség nagy teljesítményre de örülnék ha a basszus jobb lenne, mivel a tv hangszóróval még én mint botfülű se vagyok megelégedve, 60k alatt meg akarnám ezt oldani, köszi
-
Voice24
őstag
válasz
Black&White #18072 üzenetére
Passz, ennyire nem mélyedtem bele.
-
válasz
system10 #18065 üzenetére
A fix tápellátású hátsók miatt a Q930 szerintem, főleg mivel 9.1.4, míg a Bar 800 és a Q800 csak 5.1.2, szóval komolyabb térhangzásra képes.
Ha nincs fix hely a hátsóknak csak hébe hóba le lenne dobva a hátsó szett pl a kanapéra, akkor Bar 800, de van ára.Mélyben biztos erősebb mint a Samsung, se azért Samsung se mélyszegény, csak a JBL tipikusan házbontó tud lenni.
A Q800-hoz mire megveszed a hátsó szettet majdnem a 930 árában vagy, persze ha a pénztárcát nem akarod megterhelni egyszerre, akkor ez is jó választás lehet.
A Bar 500 nem igazi 5.1, csak ilyen falról visszapattintós virtual, szóval ha valós sokpontegy kell (főleg ha Atmos), akkor ez nem jó választás és nem is ér annyit mint amennyibe kerül.
Ár/értékben számomra a Q930C a nyerő a listádból. -
system10
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem épp soundbar vásárlás elött állok de nem boldogulok.
És kellenének a vélemények.
Ezek a kiszemeltek:
1: Samsung HW-q930C
2: JBL Bar 800
3: Samsung Q-800c később kiegészítve hátsó hangszóróval
4: JBL bar 500
Mindenre is használnáma segítségeteket előre is köszönöm.
-
Voice24
őstag
-
Voice24
őstag
Hali!
Ultimea Poseidon D50 vagy D60 tulajokat kérdem (tudom, nem vagytok sokan), hogy mennyire hozza jól a térhangzást, az 5.1-et a cucc? Hangcsúszás, egyéb bibi nem tapasztalható?
Én az S80-at nézegetem, csak így elsőre kicsit fura az elrendezés, hogy a hátsó hangszórók a mélyládába vannak csatlakoztatva vezetékkel, ami viszont vezeték nélkül csatlakozik magába a bar-ba. -
freemanone
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #18056 üzenetére
Abban nem kételkedem hogy az a Denon bar megeszi az említett samut reggelire.
Ha ezen nem nézel TrueHD hangsávval filmeket, valamint nem játszol atmos audio-t tartalmazó játékokkal és nem érdekel a Tidal, Apple music-on lévő atmosra masterelt zenék streamingben, akkor szerintem semmi értelme soundbart használnod PC mellé. Ahogy Gino20 is mondja 2 polcsugárzó és teltebb lesz minden.Én hozzád hasonló setup előtt ülök egy Q990B-vel (itt nincs hiány a mélyben, de nem is az az árkategória), illetve a TV 65" és kb 1,2m-re vagyok tőle, ha hátradőlök 1,6. Viszont mögöttem van a kanapé is, és natív felbontáson HDR-ben ezen filmezek, dolgozok, játtszok, 3D modellezek, stb... szóval ez inkább felhasználás kérdése, de esetedben jobbnak tartom a polcsugárzókat az eddig elhangzottak alapján.
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz
freemanone #18053 üzenetére
Lassan 3 hónapja, előtte egy Samsung HW-T420/EN volt 2 évig.
3 hónapja, 1 hétig teszteltem felváltva a kettőt, a Denon sokkal jobb. Igazából mindkettőnél a mély hangtartomány gyenge szemből és ezt a mélynyomó nem tudja helyettesíteni. PC-n se találtam eddig egy jó programot se, amivel a soundbar, valamint a Dolby Atmos hangzást ki lehetne használni. -
Gino20
őstag
válasz
***ANDRÁS*** #18050 üzenetére
Még az atmost értem, de a mélyláda miért esik ki? Soundbar esetén oda teszed a helyiségben ahová akarod / van hely / van egy szabad konnektor.
Amúgy ha PC és nem kell hátsó hangfal stb, akkor miért nem veszel egy korrekt aktív polcsugárzót? Ez lefedné a mélytartományt is és klasszisokkal jobban szólna, mint egy kicsi sub nélküli SB. Pl Edifier-nek jó termékei vannak "fillérekért" vagy ha valamiért igény lenne a HDMI (ARC-CEC), akkor erre is van megoldás [link] [link] [teszt] vagy keret tetjén van ilyen is [link] [teszt]. Ilyet használok. Elképesztő, hogy hogyan szól ez a kicsike klipsch. 1-1.5m-ről olyan mintha a színpadon lennél, buborékban körbeleng a hang (hátsók nélkül). -
Danex
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #18052 üzenetére
És mi a cél? pc előtt filmet nézni? vagy játékban térhangzás?
-
freemanone
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #18052 üzenetére
Ha lehet az adatlapodra hagyatkozni, most is van egy DENON DHT-S517 neked.
Azzal mi a gondod?Egyébként van ilyen, de azok nagyon kiesnek a keretből és nem is kicsik.
-
Danex
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #18050 üzenetére
Ár nélkül nagyon súlytalan ez a kérdés igy, mivel valamire is való atmos kb 200e ft felett kezdődik, de azok a soundbarok több mint 1 méteresek széltébe ami nem igazán a 27 colos monitor elé passzol.
Dedikált mélynyomó pedig nem értem miért esik ki? Akár a szoba másik felébe is tehetnéd akkor is sokkal jobb hangzást kapnál mint egy picike soundbarba pakolt "mélynyomótól"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest