Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    Van egy BlitzWolf AirAux AA-SAR3 soundbarom, HDMI kábellel van rákötve egy Samsung QE65Q80AAT TV-re (eARC képes aljzatba). Két gondom van a rendszerrel.

    Az egyik az, hogy a robbanások, dörrenések, zenék nagy hangerőn szólnak, ezzel szemben a szöveg, a dialógusok elég halkan szólnak rajta, alig érteni valamit a filmekben a beszélgetésekből. Valahol olvastam, hogy ezen segíthet az Adaptív Hangzás funkció beállítása a TV-n, de annál az van írva, hogy külső hangeszköz használata esetén ez a funkció nem elérhető. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a párbeszédek hangereje nagyobb legyen?

    A másik gondom az, hogy eléggé tompán szól a soundbar. Basszus van bőven, a középhangok is eléggé erőterjesek, de a magashangok szintje alacsony, hiába van a basszus szintje a legalacsonyabbra, a magashangok szintje pedig a legmagasabbra állítva. TV nézés esetén nem annyira zavaró a probléma, de ha zenét szeretnék hallgatni a soundbaron, akkor hallatszik a magashangok hiánya. Lehet a soundbar magashiányán valahogy segíteni?

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák