Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
Tegnap néztem egy letöltött filmet. Két hangsáv volt rajta.
AUDIO 1 AUDIO 2
Format.........: AC3 Format.........: E-AC3
Language.......: Hungarian Language.......: English
Bitrate........: 384 Kbps Bitrate........: 768 Kbps
Channels.......: 6 (5.1) Channels.......: 6 (5.1)Cat kábelen jön az anyag a Nasomról a Tv-be.
A magyar esetén eArc felirat az SB-n. Jól szól
Angol esetén megjelent a Dolby Atmos felirat és kb. felére esett a hangerő.Nem teljesen értem ezt a dolgot. Az Atmos (ha az volt?) miért volt gyengusz?
-
válasz
pajorgergo #12342 üzenetére
Az “érdeklődjön üzletünkben-t” nem nevezném elérhetősègnek,vagy készletnek.
Vagy tudnak rendelni,vagy nem.Ha igen,akkor is majd egyszer. -
válasz
Gino20 #12341 üzenetére
Nemrég volt BF,plusz karácsony,plusz alkatrész ellátásingondokkal is kűzdenek a gyártók így a készletek eddig se voltak vastagok.Forint se túl erős,na meg a szállítási költségek is elszálltak világszinten.
Én a közeljövőben nagy és pozitív változásokra nem számítanék a készleteket illetően,ahogy árak tekintetében sem (legalábbis lefelé menő árakat nem nagyon fogunk látni).
Ez az egész helyzet sokáig velünk lesz még,én inkább abban reménykedek hogy rosszabb ne legyen.
Ilyenkor jönnek majd a scalperek,meg elindulnak felfelé a hasznàltpiaci árak is… -
válasz
Laca19 (a) #12338 üzenetére
Tudom,de azokat még nem láttam hogyan készülnek,így az kevésbé zavar.
”Amiről nem tudok az nem fáj”,avagy a boldog tudatlanság.
Tudom hülyeség,de én így működök.
Olyan pékségből sem veszek semmit,ahol beláttam már a “kulisszák mögé”,pedig tudom hogy a legtöbb másik pékségben sem jobb a helyzet. -
Bugarov
aktív tag
válasz
Gino20 #12336 üzenetére
Tartsd a söröm!
Köszönöm mindenkinek!
Reméltem, hogy ennél azért szélesebb a választék, ezen cuccok fő előnye (az én szememben) mégiscsak a kompaktság és a vezeték nélküliség lenne... ha spagikkal akarnék szórakozni azt a mostani erősítőmmel / hangfalaimmal is megtehetem. -
Laca19 (a)
aktív tag
Amúgy biztos nem rossz:
2021-2022 EISA Best Product
Pár napja írt teszt
"...Philipsnél dolgoztam..." - szinte mindenhol hasonló a helyzet -
válasz
Gino20 #12336 üzenetére
Philips soundbar-ért ennyit biztos nem adnék.
Lehet hogy jó,de nálam akkor beakadt a Philips cuccokkal szemben egy gát,amikor annak idején fváron a Philipsnél dolgoztam egy ideig.Láttam hogyan készültek a cuccok és hogy az alkatrészekkel is hogyan bántak…
Lehet azóta más a helyzet más gyárakban,de ez a gát nálam beégett zsigerig. -
2 év használat után lecseréltem a Sonos Beam Gen1-et egy Gen2-re. Két IKEA Symfonisk szolgáltatja emellett a térhangzást.
Nem mondom, hogy mindenki szaladjon lecserélni, ha első generációsa van, de mintha tényleg jobb lenne a térérzet, több mindent kiküld a szatellitekre, de önmagában - mivel a felépítése nem változott - nem szól különösebben jobban.
Családban kellett valakinek egy soundbar, ezért is volt a csere a Dolby Atmos támogatás mellett. Gondolkoztam még, hogy Sonos Arc legyen, de nekem személy szerint nem ér annyit, szerintem nem tud kétszer annyival többet. Néztem több összehasonlító videót, véleményeket youtubeon, de nem jött meg az érzés. Akkor már inkább egy Sub, de az meg a társasházban necces..
Ami még érdekes lenne, az egy SONY HT-A9 és egy SA-SW5 sub, de majd a következő lakásban, ahol elfér a TV mellett a két hangszóró.
-
Bugarov
aktív tag
Üdv Mesterek!
Létezik JBL BAR 5.1 4K UHD 5.1 -hez [link] hasonlóan levehető, full vezeték nélküli surround hangszórós soundbar (amit kapni is lehet - sajnos úgy tűnik ez a típus már kifutott) ?
Köszi előre is -
csƵ
addikt
Használ valaki soundbar konzolt, amivel a tv alá tudja rögzíteni? Mindegy milyet veszek? A falat nem akarom összefúrni és a tv sincs felfúrva, hanem annak is egy magasítható állványt akarok.
Van valakinek ilyenje? -
Skizz
addikt
Sziasztok,
Valaki esetleg különbséget tud tenni a Samsung soundbarok között?
Q60,70, 600, 700, T650, A650, stbstb...Létezik valami eligazítás ezekre vonatkozólag?
Egy QE55Q80 mellé kellene, kizárólag filmhez, kb. 25m2-be.Köszi
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
-
somkrisz
csendes tag
Sziasztok!
Véleményekre vagyok kíváncsi, van-e olyan aki soundbar helyett 2.1 re váltott. A kiszemeltem most egy Edifier s350DB.
A tesztek alapján nagyon jó választásnak tűnik. Zenehallgatásra, filmekhez használnám, a családban van egy Sony HT 350 soundbar is, elég jól teljesített az is. -
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy találkozott e valaki JBL 5.1 esetén a következő problémával: egyik napról a máskra nem kapcsol be a soundbar. Ellenőiztem a tápkábelt, átdugtam másik ajzatba de se kép se hang. Furcsállom, mert nem lett hozzányúlva, este még ment a rendszer, majd reggel gyakorlatilag már nem. Még egy kábelcserét megpróbálok, de ha az sem segít, akkor hova lehet fordulni szervizeltetéssel kapcsolatban?
Előre is köszi a válaszokat. -
csƵ
addikt
válasz
D-LAN|FuRioN #12293 üzenetére
Na, ez nagyon szép cucc. Még 1 hónapja van meg a Sonym, de már nézegetem a cserelehetőségeket, mert zenére nem az igazi.
-
KaksziLajos
senior tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném.
60-85 ezer Ft között szeretnék soundbart venni.
Nincsenek nagy igények, ha összejön a család szóljon hangosan az éne..., vagyis a zene.20m2-t kellene "kifűteni" vele.
A basszus nem baj, ha jól szól.
Ritkán film és játék is menne róla, de tényleg csak ritkán.
Tudásban majdnem mindegy is, 5.1, 2.1? Nem ismerem ki magam. Későbbi bővíthetőség nem feltétel.Mit vennétek?
Köszönöm, ha segítetek egy mezei felhasználónak.
-
Elar
senior tag
Ha elindítok a Nas szerverről (cat kábelen) a Tvn egy Atmosos filmet akkor a soundbar leadja így?
-
válasz
mesehabbal #12319 üzenetére
Igen,az a teljes neve.
-
-
SZKEBE75
senior tag
A samsung HW-Q80R-el kompatbilis az SWA-9500s?
-
válasz
mesehabbal #12314 üzenetére
Én az “olcsóbb” soundbarok közül a Samsung vonalat tudom ajánlani.
A legolcsóbb és teljesen korrektül szóló 3.1 sb (saját tapasztalat) a T650 (euronics 70k).Ha emellé beszerzel egy SWA-8500s hátsó szettet,akkor van egy nagyon kellemes “low budget” 5.1 házimozid 100k körül.
Az A650 gyakorlatilag ugyanez,csak 1 generációval újabb.Hangra nem sokban különbözik,ellenben drágább.
Ha nem kell hátsó szett és feljebb megyünk árban,akkor esetleg q70t,ez már 4K HDR képes hdmivel rendelkezik ha esetleg később a soundbarra is dugnál valamit (pc,konzol,médialejátszó),plusz ez Atmos képes soundbar 3.1.2),ráadásul wifis (pl spotify közvetlen elérés).
Persze később ehhez is lehet hátsó szettet venni.
A következő szint amit megérné megvenni,viszont már túlmutat a kereteden (180-200k).LG-k hangja nekem nem jön be így arra ajánlást én nem teszek,majd megteszi más.
-
mesehabbal
tag
Sziasztok!
LG Smart TV-hez tudtok ajánlani, nem házbontás céljából valami soundbart? Igazából komoly hangcucc sem kell, csak szeretném feldobni valamivel a TV hangzását. Kis Youtube, Netflix, stb. Lélektani határ 100-150 szerintem. Ennyiért gondolom, már minden jobban szól, mint a TV...
-
Gino20
őstag
Hasonló véleményen vagyok, vagyis 500 körül ha meg tudod oldani a kábelezést, akkor szerintem nem kérdés, hogy 500-ért HM. Messze nem vagyok szaki, de a 300-at HM-re nagyon neccesnek érzem (még használtpiac esetén is), de a hangyaf@sznyi ismereteimet tekintve Én lehet belevágnék keret felett (ha a kábelezés megoldható) egy pl spektor 1 szettbe 4db-ot vásárolva, kiegészítve "spektor vocal-al", amikhez a gyári 5 év gari miatt még használt termék esetén is lehet több gari lenne, mint az új SB-hez, de ugye ehhez kellene egy olcsó SUB ~70e Ft környékén és már 300e Ft-nál vagyunk. Ehhez mondjuk a sok-sok kábel, HDMI, még 30-50e Ft és egy elfogadható AVR használtan mondjuk 100e, vagyis ez is inkább 400-450e Ft-ba állna meg, viszont az szerintem vitathatatlan, hogy zene nélkül is, csak moziban egy egészen más kategóriát tud képviselni (de a dali-val szerintem Te ezzel tisztában vagy
). Persze ez esetben az AVR nem fog tudni 8K-t, eARC-t, lehet atmos-t sem, de ez szerintem teljesen felesleges, ha maga a "rendszer" sem tudja.
3.1 esetén az említett példával ez kb megállhatna 400-ba, de ugye még az is a keret felett van, viszont van ennek egy szerintem érdekes vonzata. "Ha jó a cucc" lehet azt veszed észre, hogy nem vagy nagy zene fan, de mégis egyre több zenét hallgatsz...
Amúgy használtam pár samu hangprojektort és kompaktságukat (mint ~ minden SB), tudásukat, hangzásukat tekintve árukhoz képest szerintem hozzák azt, amit kell, vagyis pl egy Q800 180e Ft környékén teljesen rendben van és ha akarjátok ezt ki tudjátok egészíteni SWA-9500s, de val az olcsóbb SWA-9100s surround hangfalacskákkal is.
-
Bármennyit is fejlődött az évek/évtizedek alatt az audiotechnika,a fizikát akkor sem lehet átverni teljesen.
A sztereo akkor lesz igazi ha egymástól távol vannak a hangsugárzók (meg mozinál is a térhatás),hiába egész jók ilyen-olyan hangzásjavító technológiák,egy méteres hangrúddal nem lehet csodát művelni.Vagyis lehet,csak azok nem az átlagember soundbarjai (pl. Lyravox SM3).
Műanyag doboz,pici hangszórók.Sose fognak úgy szólni mint egy rendes MDF hangfal szép nagy hangszórókkal,rendes erősítővel meghajtva.
Persze igencsak tisztességesen tudnak szólni a mai soundbarok,de egy rendes sztereo,vagy HM rendszerrel nem tudják felvenni a versenyt. -
Süvi
őstag
Köszönöm, ez szerintem is pont így van, ahogy írtad, főleg az 500e Ft feletti kategóriában, szerintem ez a 300 E Ft ilyen határeset már. (itt 300-ból is lehet, hogy jobban jönnénk ki használt amp+5.1-es szettel, de annyira nem értek a dolgokhoz, hogy jól tudjak válogatni
)
Nekünk itthon van egy Dali Spektor szett, 2 Sub-bal, amikor azt vettük eszünkbe se jutott a Soundbar, de szerintem mi ki is használjuk, sok zenét is hallgatunk.Apukáméknak a hely szűkösebb, állósugárzó nem is fér (erősítő is alig), zenét nem hallgatnak, filmekből főleg csak a sorozatok mennek, ő biztos nem fogja tesztelgetni, állítgatni, azt szeretné, hogy működjön
-
donbig
tag
válasz
D-LAN|FuRioN #12293 üzenetére
Gratulálok, tetszik ez a szövet borítás. A lényeg a hangzás, de az sem mellékes, mennyire illik az adott környezetbe, ez itt nagyon jónak tűnik.
-
Fényévekkel jobban fog szólni a q800 mint a tv,ez tuti!
Nekem sokkal olcsóbb. T650 van,már ez is bőven kiszolgálja az átlagember igényeit,szóval dobozhangod biztos nem lesz.
Én azt mondom,hogy ha a pénz nem akadály,nem gond a kábelezés és hely is lenne egy komolyabb hangcuccnak,akkor szerintem nem kérdés hogy egy igazi házimozival sokkal jobban jár az ember.
A soundbar inkább szükségmegoldás akkor ha nincs hely,vagy egyszerűen nem akar az ember a kábelekkel bajlódni cserébe hajlandó kompromisszumokat kötni hang terén.
Csak a példa kedvéért vegyünk egy 500e forintos sb-t (sokpontegy,vagy atmos) és egy alap 500e forintos amp+5.1 hangfalszettet.
A házimozi nagyobbat és jobban fog szólni ugyanazért az árért az biztos!Tapasztalatból mondom!
Atmosért jobban zsebbe kell nyúlni,de nem is kicsit fog jobb térhangzást produkálni a 2 valós magassági hangfallal az sb-k plafonról visszaverődős megoldásaihoz képest. -
Süvi
őstag
Köszönöm szépen.
Sony KD-55X8505C, sajnos még nincs e-ARC.Akkor már csak a pontos eszközt kell kiválasztani (hátsó sugárzókhoz nem ragaszkodom) több eszközben gondolkozom (akár 300 E Ft is lenne rá, nem szeretnének "doboz hangot, ennyi pénzért már lehessen hallani, hogy jobb, mint a TV"
)
Samsung q800a (ez azért jóval olcsóbb a többitől, gondolom nem is olyan jó, bár jó lenne meghallgatni, mert ha nem hallják ki a különbséget, akkor nem akarom felesleges kiadásba verni őket)
Samsung q900a
HARMAN KARDON CITATION MULTIBEAM™ 700 + SUB S SZETT
KLIPSCH CINEMA 600 5.1 SZETTDe az is eszembe jutott, hogy nem lenne-e jobb ennyi pénzért már egy erősítő-hangfal összeállítás
YAMAHA HTR-2071 + KLIPSCH REFERENCE THEATER PACK 5.1 SZETT(Az ExtremAudióban egyik eladó azt mondta, hogy ennyi pénzért már külön erősítő+hangfal szett a jobb döntés, a másik azt, hogy inkább soundbar
-
Nagyjából meg is válaszoltad magadnak a kérdésedet az utolsó sorokkal.
Tv típust nem említettél,így annyit hozzátennék,hogy ha újabb tv-je van a szüleidnek amelyik tudja az atmos-t,akkor mehet minden a tv-be.Ha nem tudja,akkor az utolsó mondataidban felsoroltak tökéletesek. -
Süvi
őstag
válasz
Methox91 #12207 üzenetére
Köszönöm szépen.
Sikerült közben dönteni Neked?
Lenne egy kérdésem, elnézést, ha nagyon amatőr.
A q800-as készüléken csak 1 HDMI in csatlakozó van. Hogy tudják majd apukámék rákötni az eszközeiket? (Mediabox, Medialejátszó, Apple TV?)
-Mediabox és Medialejátszó a TV-be, majd TV-ből ARC Q800
-Apple TV pedig közvetlenül a Q800? (Ha jól láttam így lesz majd Dolby Atmos, Apple TV-n menne a Netflix 4k)
Köszönöm -
Methox91
junior tag
szerintem samsung q800a sokkal jobb választás , van hozzá mélynyomó , bővithető utolag hatso hangsugarzokkal
https://www.rtings.com/soundbar/tools/compare/samsung-hw-q800a-vs-sonos-beam-gen-2/21516/28293?usage=8767&threshold=0.10
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Most költöztük új lakásba. Szeretnék venni valamilyen soundbart nappali TV-hez amit akár később tovább tudnánk fejleszteni (ménynyomóval, surround hangfalakkal). Mivel társasház nem szeretnék olyan hangcuccot ami miatt folyamatosan jönnek a szomszédok. Sonos-ról azt olvastam egész jó termékeket gyárt és ahogy nézem az "új" Beam termékük bővíthető.
Van esetleg bárkinek tapasztalata erről a Beam gen2-ről? Kb egy 32 nm méretű nappali + konyhába kerülne. Esetleg valami más termék ebben az árfekvésben (180-200k)?
Köszi előre is a segítséget!
-
Hallható lesz bizony.
Az a baj,hogy a hátsók hangerejét csak egyszerre tudod állítani,késleltetési opció meg nincs is.
Ugye házimoziknál azzal lehet a nem ideális elhelyezésből adódó késéseket kompenzálni,hogy lehet minden csatorna hangerejét külön állítani,ahogy a késleltetést is.
Ezt házimoziknál némi matekozás után manuálisan is lehet kalibrálni,de ezt a legtöbb hm erősítő bemérőmikrofonnal megoldja maga.
Na ilyen opciók soundbarnál nincsenek (vagyis inkább nagyon kevés tudja),így nem mindegy hova rakod a hátsókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest