- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
fatal` #11999 üzenetére
Én a TCL8111-t ajánlom ezek közül. Androidos tévéről PLEX appal meg lehet oldani, hogy a DTS esetén ne akarjon passthrough-olni, így PCM-ben kimegy a hang ha olyan soundbart teszel rá ami nem tud DTS-t. PC-ről is biztosan meg lehet oldani ezt. Milyen programmal nézel PC-ről filmet?
-
fatal`
titán
Sziasztok,
Szűk nappaliba, filmekhez, kis zenéhez (egyáltalán nem audiofil egyénnek, csak a tv-nél jobb hanghoz) TCL8111, LG SN5Y vagy esetleg Denon S216?
Amatőr kérdés, de én magam mindent PC-ről intézek, ha csak DTS hangsáv van és a soundbar nem tud DTS kódolást, akkor mi történik? Nincs hang? HDMI-n keresztül (esetleg néha telóról BT-vel zenéhez) lenne használva.
A TV egy LG 50NANO813PA.
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Valaki ismeri, használ esetleg ezt a típusú soundbart?
Mi a véleményetek?
Köszi előre is! -
lezu20
tag
Srácok átraktam a szoba sarkába hàt ég és föld a különbség . Köszi
-
BaLee
addikt
válasz
Laca19 (a) #11991 üzenetére
Jah simán lehet!
Régen volt egy KEF sub ládám abban lefelé mutatott a hangszóró, nem is volt annyira érzékeny az irányra. Mondjuk sokkal nagyobb alapterületű is volt.
-
Laca19 (a)
aktív tag
A reflexcső hátulra néz azt látom unboxing videókból, de maga a hangszóró szerintem előre szól...
Nálam az SJ7 viselkedett így, ha előre nézett olyan volt, mintha nem is lenne szinte...elfordítottam 90 fokkal, hogy a membrán része a TV asztal felé volt fordítva, akkorát szólt, hogy rögtön mínusz állásba kellett visszavenni a teljesítményét. -
BaLee
addikt
válasz
Laca19 (a) #11989 üzenetére
Annak az LG-nek hátrafelé van a sub nyílása. Ráadásul nem annyira kis mélynyomóról van szó.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Gino20 #11987 üzenetére
Nyilván nem tudom innen megmondani, hogy valóban hibás-e, de ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, hogy 80%, hogy semmi baja, hanem simán szoba akusztika probléma.
Én amúgy úgy vettem észre, hogy a legproblémásabb sub-ok azok, amik előre néznek. Persze lehet mondani, hogy a "nagy gyártók" aktív subjai is előre sugároznak, igen, csak azok nem is 30-40W teljesítménnyel rendelkeznek. Nem véletlen, hogy ilyen kategóriában a lefelé irányuló membránt használnak sok esetben, vagy éppen oldalra nézőt. Szerintem sokkal kevésbé kényesek az elhelyezésre. Legalábbis én így vettem észre, de persze minden szoba más.
-
lezu20
tag
válasz
Laca19 (a) #11984 üzenetére
Szia! Beszéltem velük telefonon. Vissza küldöm. Amit ti is írtatok ennek sokkal hangosabbnak kéne lennie. Hiába állítom app-ban az értékeket semmi… nem várok csodát de szerintem ez nem működik normálisan mindenhol írtak milyen jó a bass sehol semmi. Na majd kiderül … remelem a következő már jó lesz .
-
Bela56
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy a Tv (Sony 50X85J) hangjának feljavításához 30-50000 Ft. között van-e elfogadható soundbar? Bluetooth és HDMI kellene.
Amit néztem eddig: Hisense HS214 és Sony HT-SF150. Esetleg ha van más ajánlható. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
lezu20 #11983 üzenetére
Ennek a mélynyomója elölről nyomja a mélyhangokat?
Nálam például az egyik szobába nagyon nem működnek az előre felé néző mélynyomók. Próbáld ki, hogy sarokba helyezed el és legyen 30-40 cm-re előtte valami bútor.Vagy azt is csinálhatod, nálam régebben működött ez LG SJ7 esetében (MM-ban nagy térben nyomta a mélyet durván, nálam kis helyen meg csak erőlködött), hogy elforgatod a mélynyomót 90 fokkal, és szintén kis távolságra legyen előtte bútor (TV asztal például). De próbálkozhatsz, hogy teljesen elforgatod 180 fokkal, hogy a fal felé szórja a mély hangokat, tehát a mélynyomó hátulja nézzen feléd.
(Az a lényeg, hogy a membrán ne a "semmibe" szóljon, hanem ütközzön valamibe)Tesztként csinálj egy olyat, hogy felteszed 60-70%ra a hangerőt, és a reflexcsőből rendesen kell kijönnie a levegőnek, ha jön, akkor bizony cserével sem oldódik meg meg a probléma. Ha nem nyomja a levegőt, akkor valóban hibás.
-
BaLee
addikt
válasz
lezu20 #11969 üzenetére
Nekem egy LG SP9YA van és mivel ránézésre a mélynyomó ugyanaz, mint az SP8YA-nál én azt mondom, ha nem hallasz mélyeket akkor ott valami nem jól működik mivel brutál mélyekre képes, ha úgy van beállítva (tudod állítani külön a mélyeket applikációból is). Ha hallgatás közben változtatod a hallgatási pozíciót és sehol nem hallasz mélyeket akkor ott valami gond lesz.
Mivel az LG SP8YA is már Meridian technology-t használ ezért nagyon jó hangja van, nekem sokkal jobban bejön, mint a Samsungoké, múltkor egy ismerősnél tudtam meghallgatni Q800T-t, engem nem győzött meg. Ahhoz képest még a Yamaha YAS-209-emnek is szebb hangja volt szerintem. Q60T-t is hallottam, mondjuk az olcsóbb kategória de azt nincs is értelme a fentiekkel egy lapon említeni.
Összegezve ha nem hallasz mélyeket és minden beállítást és hangbeállítást alaposan átnéztél akkor lehet, hogy hibás a mélynyomó.
-
válasz
Inferno1988 #11980 üzenetére
Én a helyedben vennék egy tetszőleges olcsóbb bàrmilyen switchet és nem spiláznám túl a dolgot.
Amikor cseréled a tv-d akkor meg olyat nèzz majd amin van elég hdmi csati,ne a switchre hagyatkozz teljesen.
Amúgy 1,5perc google keresés után: [link]
“Felbontás 4096 x 2160 pixel” -
Inferno1988
csendes tag
Sziasztok!
Részben itteni vélemények miatt döntöttem egy Samsung HW-Q60T soundbar + hozzátartozó Samsung SWA-8500S hangfalpár megvásárlása mellett.
Viszont szembekerültem egy olyan helyzettel, hogy a meglévő PS4-et és egy Blu-ray lejátszót szeretném rácsatlakoztatni a soundbarra, ami HDMI-n keresztül csatlakozik egy 10+ éves LCD tévére. A későbbiekben folyamán tervezem a tévé cseréjét egy 4K kompatibilisre, így próbálnék előre gondolkodni és nem szeretném a két meglévő HDMI-s eszközömet ki és be dugni a soundbarba.
Milyen megoldást javasoltok több eszköz csatlakoztatására a soundbarba?
Nézegettem különböző HDMI switcheket, de sokszor az sem szerepel ezeknél, hogy támogatják-e a 4K-t...
Annyi plusz adalék, hogy nem volna baj, hogyha nemcsak 2 eszközt tudnék ebbe az elosztóba csatlakoztatni, hanem akár 3 vagy 4-et. Plusz ne érezzek hátrány abban, hogy a lejátszó és a tévé között van egy plusz eszköz, gondolok itt akár HDMI CEC-re és más olyan előnyök, amik elvesznének. Ha nem volna távirányítós, az nem volna baj, csak ha létszükséglet, így is rengeteg van...Előre is köszönöm a tippeket.
-
Elar
senior tag
válasz
Tommy-1998 #11978 üzenetére
Igen, ezt bamulgattam a kérdésem előtt 🙂
-
Elar
senior tag
sziasztok
Egyébként mi a különbség a 800A és 800T között?
Nézegetem, de nem teljesen értem -
csƵ
addikt
Denon S216 és S316 között csak a mélynyomó megléte a különbség? Gondoltam beruházok egyelőre egy olcsóbb kategóriára, csak nem tudom, hogy a vezeték-nélküli doboz milyen minőséget produkál. Nem jobb lenne egy S216-ot venni és ha nagyon nem elég a mély, akkor egy normálisabb mélyládát venni hozzá?
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Bár csak részben ez a topic témája, de nem találtam a problémámhoz közelebbit.
Az ismerősöm tv-je sajnos még BT mentes, de szeretné BT-s fülesen átvinni a hangot, hogy este ne zavarja vele a családot.
Létezik erre valami kiegészítő eszköz? Lehetséges technikailag?Előre is köszönöm!
-
válasz
NvidiaRTX #11971 üzenetére
Az albérletet ahol laktam felmondták a bérleti szerződés lejárta után.A főbérlőm lánya igényt tartott rá,gyorsan kellett költöznöm (2hét…)
Az új lakás amit találtam kisebb volt,így a hely sem lett volna ideális,plusz kellett a pénz is,mert 2 héttel a bejelentés előtt vettem meg a Focusomat.
A tartalékaim java elment rá.Az volt a terv,hogy pár hónap alatt visszaspórolok egy kis tartalékot,de ez a hirtelen jött költözés miatt nem tudott megvalósulni,az új lakás meg drágább volt (a korábbi nagyon olcsó volt).1 hó előre+2 havi kaució+költöztető díja+vennem kellett 1-2 bútort is.Hirtelen cirka 600k ugrott ki a tárcámból…
Tavaly ilyenkor erősen gondolkodtam hogy újra kéne egy komolyabb cucc,de inkább idén márciusban egy nagyobb hangnyomásra képes eszközre költöttem el a pénzem egy BMW R1200RT képében.
Filmes igényeimet a T650 bőven kiszolgálja.Főleg hogy mostmár van hozzá hátsó szett is.
Egy születésnapi házibulit is végigzenélt már,sokat nem vártam tőle ezen a téren,de ott sem vallott szégyent,szóval marad ez a szett még sokáig. -
Hol olvastad ezeket?
Mert itt azért nem jellemző.
Persze a soundbarokat (főleg ezen az árszinten) a helyükön kell kezelni,ezek se nem igazi házimozik,se nem hifik,mindegyik oldalról vannak kompromisszumok,főleg zene terén.
Ettől függetlenül messze nem szar a hangjuk.
Nekem volt majdnem 600e forintos 5.1 rendszerem korábban,ahhoz képest játéknak tűnhet a Samsung T650-em a 8500s hátsó szettel,de én tök elégedett vagyok az egésszel.
Én erősen Samsung párti vagyok ezen az árszinten,az LG-k hangja nekem nem jön be,szóval abban az irányba érdemes nézelődni (szerintem). -
lezu20
tag
Sziasztok! Újra én bocsi… adott egy LG SP8YA.
Nagyon tetszik meg minden első soundbarom.
Egy LG C1el használom. Srácok ez a mélyláda tényleg ilyen gyenge vagy én nem állítok be valamit normálisan ? Folyamatos zöld fényem megvan tehát biztos párosítva van. Leszedtem az applikáciot is ott is próbáltam állítgatni. Semmire sem jutottam. Hallgattam bass teszteket is. De számomra elég furcsa hogy nincs meg az a rezgés pedig külföldi fórumokon irjak hogy milyen erős a basszus stb. Mit ronthatok el? TV-n is néztem de szerintem már nincs olyan lehetőség amit tudnék állítani . A régi 2.1-es rendszeremen nagyobb basszus volt mint most. PLS HELP! -
NvidiaRTX
őstag
Attól függ mik az igények.
A Magyar ember szeretné azt ha fillérekből rakna össze High End házimozit.
De őszintén megmondva nem tudom mit várnak sokan egy 120k SB-tól.Ha csak a TV hangjának update-elése kell akkor arra tökéletes az olcsóbb SB is de attól ne várjunk el nagy mozit főleg nagyobb szobába.
Én ebben az árban Samut vagy LG ajánlok.
-
csƵ
addikt
Üdv!
Szeretnék venni soundbart, a keret kb. 120k, de olvasgatva a véleményeket, ennyiért mindegyiket szidják, mint a bokrot.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
sanzi89 #11965 üzenetére
A Media a legrosszabb ha valami tesztelésről van szó sztem.
Tök mind1 melyik SB-t fogod venni azokon a kis magas sugárzókon nem fog közép hang kijönni.
Amint fentebb is írtam a mélynyomó képez le minden középhangot.
Ha a mélynyomó rossz helyen van a szobában akkor vagy túl sok vagy túl kevés lesz és ez kihat a középhangokra.
A másik meg, hogy a SB-t nem zenére találták ki. Gaming és múvi ez megy neki. A zene az olyan lesz amilyen.
Először én is húztam a számat a zenék hallatán de aztán megszoktam a hangját és most már vissza nem váltanék sztereó rendszerre. -
sanzi89
addikt
Szeretnénk vásárolni otthonra filmezéshez, néha zene hallgatáshoz egy soundbart. Kinéztem egy Samsung HW-Q700A + Samsung SWA-9500S párost, első sorban azért, mert a nappalink elrendezése a lehető legkevesebb vezetéket igényli, konnektor pedig van.
Elmentem Békéscsabán a Media Markt-ba, hogy meghallgassam, ez a típus nem volt, de ki volt rakva egy Samsung HW-Q60T. Profi beállításra, hangolásra nem volt lehetőség, csak BT-vel rácsatlakoztam telefonról, és lejátszottam pár számot, ami a telefonomon volt. A gond az, hogy a soundbar hatalmas csalódás volt. Egyáltalán nem vagyunk audiopfil beállítottságúak a feleségemmel, eddig elvoltuk a TV gyári hangszórójával, itthon a hangminőség tetejét egy Sennheiser RS175 képviseli, de így is csalódtunk. A basszus rengeteg volt, a magas még elmegy, de a közép tartomány gyakorlatilag hiányzott. Kicsit tompla, összemosott, a dal szövegét teljesen elnyomta a zene, furcsa, rossz élmény volt. Messze nem voltak a körülmények optimálisak, illetve eggyel magasabb kategóriát néztünk ki, de kicsit szomorú lennék, ha 220k elköltése nem hozna hangminőségben valami lényeges jót.Mik a vélemények? Semmit nem ért a fenti "teszt"? Vagy nagy külünbség van a két készülék között? Túl nagyon az igényeink? Esetleg teljesen rossz irányból közelítjük meg a kérdést? Filmet ugye ki se próbáltunk.
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Q60T-t firmware-t érdemes lefrissiteni?
-
red13
tag
válasz
pajorgergo #11956 üzenetére
Már nekem sem. eArc-ot ki kellett lőni, mivel a soundbar csak Arc-ot tud, így már nem recseg.
-
red13
tag
JBL 5.1 vagy 9.1 rendelkezik valaki? Tv-vel összekötve arc-on keresztül, a hátsó Bluetooth hangszórókból recsegő hang jön elő mikor nem megy semmilyen hanganyag. Mit kellene átállítanom, hogy ez ne jöjjön elő? Ha film, youtube megy, akkor tökéletesen szólnak. Ha kilépek a menübe, akkor újból előjön. Korábban laptopot raktam a tv-re és így nem volt semmilyen recsegés, zaj.
-
lezu20
tag
Köszi mindenki holnap próbálkozok!
-
BaLee
addikt
válasz
lezu20 #11946 üzenetére
Szerintem változtasd a sub pozícióját és nézd meg hogy össze van-e párosítva. Első alkalommal lehet párosítani kell. Nekünk is az volt, hogy ahova alapból tettem ott pont a kanapén nem jött semmi mély, de ha arrébb mentem 1-2 métert onnantól mindenhol volt. Ezen sajnos csak áthelyezés segít. A sub az ilyen.
-
Tommy-1998
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest