Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
xedamen
senior tag
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni.
Nemrég vásároltam egy LG 65CX televíziót, ehhez szeretnék egy normális soundbart. Eddig egy Pioneer erősítő volt, nagy Pioneer hangszórókkal (régi fajta házimozi rendszer), de nekem nem adta egyáltalán a térhatást, így kipróbálnék egy modernebb megoldást.
Mivel a TV márkája LG, így adott lenne, hogy LG-t válasszak, de nem ragaszkodom hozzá, árban kb 200 ezerig szeretnék elmenni. Nem tudom mennyire megbízhatóak ezek a 3.1.2-es rendszerek hátsó hangszórók nélkül (eddig úgy olvastam, hogy erősen ajánlott a hatások beszerzése). LG SN8Y-t néztem eddig, ami elég jónak tűnt, de az 160 ezer (és már nem is nagyon kapható), valamint a hozzá tartozó hátsó hangszórók extra 100 ezerbe kerülnek, miközben a Samsunghoz 30-40 ezer egy pár hátsó.
Leginkább Dolby Vision (Atmos) filmeket nézek Netflixen/ Apple TV-n, valamint PS4 / PS5 játékok, zene nem mérvadó, a filmekben a térhatás fontosabb lenne.
Előre is köszönöm, ha tudtok tanácsot adni -
Palesztin994
aktív tag
Egyébként ez a rendszer igazi 5.1-et nem tud? Úgy értem, hogy külön nem tud szólni a hátsó jobb és a soundbar jobb oldala pl, mert jelenleg együtt szólalnak meg kizárólag.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #10267 üzenetére
probléma megoldva, kevésbé kellett benyomni a kábelvéget a cuccba, mint ahogy csináltam.
-
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok! Samsung Q70t soundbarom van. Mivel totál elfogyott a hozzávaló swa 9000 hátsó páros, ezért a 8500-at vettem. Redditen olvastam, hogy hivatalosan bár nem kompatibilis, mégi teljesen jó. Sikerült is elsőre csatlakoztatni. Az egyik viszont nem szól. Azt írják sok helyen, hogy a kábelek, amiket be kell dugni magába a hangfalba, elég kényesek, nehezen érintkeznek. Próbáltam ki-be rakosgatni, de mindig csak a bal szól. Gondolom kompatibilitási hiba nem lehet, elsőre megtalálta egymást a soundbar és a vevőegység, illetve a baloldali szól rendesen. Felvettem a soundbaron 6-osra a hátsópárt, így is csak az egyik szól. :/ Van esetleg még valami tipp, mielőtt visszaküldöm? Valamiért azt érzem, nem biztos, hogy hibás, bár persze előfordulhat.
-
HF77
őstag
üdv
milyen jelölést kell keresnem a tévén, ha azt szeretném, hogy tévé ki-be kapcsolásakor a projektor automatikusan reagáljon? ez az?: HDMI ARC (CEC)köszi
-
Gino20
őstag
válasz
Mauzes #10259 üzenetére
Természetesen nincs. Az állandóan erős túlzás, de igen, néha megosztom, mert sokan lehet nem is tudnak ezek létezéséről plusz szerintem jó deal ~250-ért a pl Q90R, főleg ha a most kapható Q950T árához hasonlítom. Céginfók lelkébe nem másztam bele és csak annyit tudok, hogy emarkt-al 1x volt gariztatási ügyem és amikor úgy nézett ki, hogy nem tudják megoldani a problémám (amúgy van szervíz hátterük (láttam) /gyártói kapcsolatok alkatrészek beszerzéséhez), akkor azonnal felajánlották a teljes ~250e Ft-os vételár visszatérítését, ami végül amúgy megoldódott, mármint a javítás. Szóval mindenki döntse el maga, részemről csak infó volt és messze menőleg nem akarok senkit rábeszélni
-
Mauzes
addikt
válasz
Gino20 #10258 üzenetére
No offense, de neked amúgy nincs valami outlet-es kötődésed? Állandóan ajánlod ezeket a boltokat, holott szerintem senkinek nincs még tapasztalata azzal, hogy mondjuk a Győrszemere községben lévő Tomi TV-nél vajon milyen eséllyel tudsz gariztatni, ha arra kerül sor.
És ezt most ON-ba teszem, mert talán közérdekű infó, ha valaki outlet-ben gondolkodna. Nem szeretnék üzletet rontani, csak tényeket írok le:
- a Tomi TV mögötti korábbi cég ellen 2020 során felszámolási eljárást indítottak, most egy újabb alapítású céggel viszik a boltot ugyanazok a tulajok egy Győr melletti kisközségben.
- az Emarkt tulajdonosa egy szlovákiai fickó, aki több kis céget működtet ugyanazon a budapesti címen bejelentve. Az elvileg nagyértékű árukínálat ellenére az Emarkt mögötti cég ilyen 0 és pár millió közötti bevételeket csinált korábbi években.Ettől függetlenül lehetséges, hogy mindkét bolt tök korrekt, és hogy tökéletes termékeket is ki lehet fogni jó áron, ezt nem tudom és nem is szeretném cáfolni. De az óvatosság elve miatt a fenti infókat is érdemes figyelembe venni.
-
Gino20
őstag
válasz
Pastika #10256 üzenetére
Szíved joga
. Fogd fel úgy, hogy Harman Kardon
. Igaz sosem fogom megérteni ezt az elvből dolgot. Korábban bepróbálkoztam egy abszolút belépő kategóriás TCL TV-vel a mérete miatt, de híg fos volt az egész (mozgásmegjelenítés, iszonyat felhősödés) szóval elálltam a vásárlástól és lett egy kisebb, de jó minőségű készülék, viszont attól még alig várom, hogy a TCL és Hisense elhozza mini LED-es Quantum dotos készülékeit hazánkba is és végre ne csak az USA-ban forgalmazzon nagy átmérővel jó minőségű készüléket, főleg ismerve az árképzésüket. Ha már Sony: januárban rám jött, hogy akkor most növelem a méretet, de akkor az már legyen Dolby Vision képes és tudja azt amit a mostani szóval VA FALD panelos, így gyakorlatilag csak a Sony XH9 maradt. Volt itt HA-n egy ~2 hónapos XH9000, így volt lehetőségem otthoni körülmények között félhomályban megnézni és azt hittem a hajam ledobom, olyan szinten volt blooming-os. Be kellett lássam, hogy 75"-on 32db LD zóna az siralmas, de attól nem lettem sony ellenes csak várom, hogy hátha változtat ezen.
Ha már atmos: Éppen azt a hangprojektort nem szándékozod megvenni, ami ezen téren általában top 1 helyen végzett az összehasonlító tesztekben. Amúgy nem egy csoda a pattogós atmos, de azért hozzá tud tenni.
Hangkeltő esetemben az egyik olyan eszköz, ahol engem nem zavar, hogy új vagy sem, de pl amit Szegeden láttam Q90R-t az emarktban, az gyakorlatilag patika állapotban volt (valószínűleg sosem volt még kiállítva sem, csak mondjuk ,,eltűnt" a csomagból a konzol, stb és ezért került outlet-be).Nem látok nagy esélyt ST5000 alkalmi vételre, de sok sikert hozzá
, hátha találsz
-
Pastika
aktív tag
-
Gino20
őstag
-
válasz
q13579 #10250 üzenetére
Szia!
Hát sikerült belőnöd az árat oda,ahol alig van valami értékelhető 2.1.
Ez már igen kompromisszumos ársáv.
Ha a hang tisztaság a lényeg és nem a dübörgő mély (bár az ezen az árszinten amúgyis irreális elvárás,ahogy a subjaik szólnak...) akkor 2.0-ban JBL Bar 2.0 All-in-One.
Ő biztosan tisztán szól,de még ő is kicsit 50felett van.
2.1-et rossz szájíz nélkül nem tudnék ajánlani 50 alatt,na meg sok nincs is amin van hdmi.
Ha használható hdmi-s 2.1-et szeretnél,akkor valahol 60 és 90e közötti ársávba indulnak azok amik elè szívesen ülnél le nap mint nap.
LG SL5Y,Samung R550,Samsung T460,R650,T550,JBL SB 160,LG SK8,LG SN5Y.
Philipset,de én személy szerint a Sonyk hangját se szeretem.Panasonicot és Sharpot nem hallottam még,azokra nem tudok mit mondani.Persze rajtad áll mit szeretnél kipróbálni és mivel most 2 hétig (elvileg csak 2hétig...) úgyis csak online rendelhetsz,így a 14 napos visszaküldés adott ha valamelyik hangja nem tetszik.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Mi a legolcsóbb ajánlott soundbar, ami tudja az ARC-ot ? (Egy távirányítót szeretnék csak használni és ha jól tudom csak ezzel a funkcióval tudjuk megoldani, hogy a soundbart úgy kezelje a tv, mintha a saját hangszórója lenne. (Így nem kell két külön irányítóval játszani, ha be akarjuk kapcsolni, vagy hangot akarunk állítani).
Nem kell, hogy nagy zene legyen, csak szép tiszta hangzás filmnézéshez, jó lenne 50.000 HUF alatt maradni.
Előre is köszönöm!
-
kovta23
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kellene. Samsung Hw t450-s hangprojektorom van. A mély hangszóró fura halk pattogó szerű hangot ad ki. Nem kezdetektől ilyen
Tudtuk rá valami megoldást? -
mexel
veterán
Nagyrészt egyetértek. ( köszi a yamahát, nagyon örültem is nekei mert régóta azt szerettem volna tesztelni)
Zenére az egyik legjobb azt hsizem( ebben az árszegmensben - a másik a jbl ha kell a mély is). A hangja nagyon jó, de sokan túldicsérik talán. A kjelző hiánya nekem kicsit zavaró, és a mélye nagyon jó, de néha túl sok, vagy nem igazán az amit kellene. ( de van bőven)
Nekem éppen a dialógusoknál meglévő probléma volt ami nem annyira tetszett ha be volt kapcsolva a dts virtual.
Közben majd lesz pár észrevételem általánosságban a soundbarokról, aminek a lényege az elhalyezés. Volt szerencsém ugyanazokat meghallgatni 3 különböző helyen, és leírhatatlanok a különbségek. Van ami favorit volt nálam, máshol halgathatatlan, nem bírtam beállítani, ami nálam mélyszegény az másik helyen szinte túl sok mélyet adott stb stb, ha lesz időm majd leírom. De röviden: rájöttem hogy kár is leírni a nagy véleményezést, megmondani a tutit, mert annyira számít ezeknél az elhelyezés, nagyon érzékenyek rá. Az egész hangkép más volt kivétel nélkül mind a 4 tesztalanynál.
Szerintem haza kell vinni és kipróbálni amit lehet és a megfelelőt megtartani. Egy hm rendszer kevésbé érzékeny éstestreszabhatóbb szerintem, de az már más kategória. -
válasz
dante2006 #10245 üzenetére
Szia!
Nekem volt,kicsit több mint egy évig használtam megelégedéssel.
Szigorúan szubjekít véleményem pár pontban:Pro:
-2.1,tehát nincs dedikált center,de mégsem éreztem hiányát dialógusoknál
-Sub elég komoly,néha talán sok is
-A DTS Virtual X talán ennél a soundbarnál elég élvezhető hangot produkál,én ezzel használtam,pedig más soundbaroknál valami borzalom volt.
-Zenénél jobb a produkciója a hasonszőrű soundbaroknál
-Hangja kiegyenlített,magasai és közepei egész jók,nincs V karakter mint mondjuk ami a JBL-re jellemző.
Melegebb a hangja,nem annyira hatásvadász,hosszú órák után se fárasztó a hangja.Kontra:
-Nálam a sub néha nem kapcsolt be a barral együtt,ki-bekapcs mindig megoldotta
-A sub hangja nálam érzékeny volt az elhelyezésre (persze ez minden helyiségben más).Összességében én elégedett voltam vele,tud hangosan és tisztán zajongani,van dinamikája.
Persze mindenkinek más az ízlése,mexel fórumtárs vette meg,az Ő véleménye is kicsit más róla.
-
dante2006
kezdő
Sziasztok.
Van esetleg valakinek tapasztalata a Yamaha Yas 207 DTS Virtual X soundbarral kapcsolatban?
Ő lenne a kiszemelt, de kíváncsi lennék a véleményetekre!
Köszönöm -
kristof_
tag
válasz
blaca83 #10241 üzenetére
Én még pár hónapja vettem egy JBL 9.1-et egy akció keretében, de végül visszavittem. Ha jó forrásból tápláltad (Netflix stb), akkor marha jól szólt, a basszusára meg szavak sincsenek. De, nálam sokszor megy azért a háttérben TV is (comedy central) és ilyenkor olyan mintha víz alól hallgatnád. Ez azért van, mert minden bekapcsolásnál automatikusan bekapcsol egy smart mode-ot, ami a térhangzást próbálja utánozni. Ha ezt kikapcsoltam, akkor ilyenkor is jó volt a hang. De az a tény, hogy mindig ki kell ezt kapcsolni, ha tv-t akarok nézni és az, hogy ennek a kikapcsolása nehézkesen megy (a saját távirányítóján 5sec-ig nyomni egy gombot) engem zavart ennyi pénzért. A térhangzása nem volt rossz, de a szatelitek azért kicsit "cincogtak" a vezetéknélküli kapcsolattól, ez szintén idegesített, amikor lenémítottam a tv-t. Végül egy Samsung HW-Q950T-nél kötöttem ki, szintén akciósan. Na ezt nem bántam meg, bitang jól szól.
-
Mauzes
addikt
válasz
blaca83 #10241 üzenetére
Nekem van Enchant sub nélkül, szerintem jól szól, de rendes térhangzást ne várj tőle. Én direkt sub nélkül vettem, mert a gyerekek miatt nem akartam túl nagy basszust. Szerintem így is elég, kivéve talán a dübörgő hanghatásokkal teli mozizáshoz.
Viszont előbb azt kellene megtudnod, hogy egyáltalán beszerezhető-e vagy nem (bár 3 bolt is árusítja még).
-
blaca83
őstag
Tervben volt nálam is, ha Pesten járok akkor megnézem hol van konkrétan a kiválasztottam valamelyike kiállítva. Jó lenne élőben meghallgatni.
SRÁCOK!
Van valakinek esetleg még személyes tapasztalata a két modell valamelyikével kapcsolatban?
-
Gino20
őstag
válasz
blaca83 #10239 üzenetére
Ha van gyártói kapcsolat, akkor a beszerezhetőséget illetően HK esetén ott kellene megérdeklődni.
Ahogy írtam zene esetén HK, mozizás szempontjából BAR, de ezt írtad: ,,Leginkább a mozizás élménye miatt" szóval.......
Ha van lehetőséged HK pl a Bp extremeaudio-ban ki van állítva és ha jól emlékszem valamilyen BAR is (ha nem is 9.1, de arra jó, hogy kapj egy képet) -
blaca83
őstag
válasz
Gino20 #10238 üzenetére
Szia!
Az Enchant-ot SUB nélkül terveztem venni.
Összességében nekem mindhárom modell megállna 200 E alatt, mert van a gyártónál ismeretségem.A Citation-ról összességében, már több negatívat olvasok mint a másik kettő tìpusról.
A leìrtak alapján ár/érték/teljesítmény mutatói alapján nem igazán éri meg.Ìgy az a kérdés, hogy az Enchant beszerezhető lesz-e még, illetve az érné meg jobban vagy a JBL 9.1....(?)
-
Gino20
őstag
válasz
blaca83 #10237 üzenetére
Ha az Enchant-ot SUB-al vennéd, vagyis elköltenél ~500e Ft-ot, akkor sokkal inkább 5.1-es rendszer (Létezik abból is vezeték nélküli surround megoldás ha a helyiség keresztbe kábelezése a probléma [link] )
Ha csak Enchant SUB nélkül, akkor lehet érdemes lenne elmenni egy pl extremeaudio-ba és meghallgatni, mert nem biztos, hogy elégnek fogod érezni a mélyét.
Zenehallgatásra biztosan a HK lenne a jobb választás, de mozizni meg a surroundok miatt a BAR 9.1 a jobb választás.
Ezt [link] egy hónappal ezelőtt láttam. Mivel honlapjukon nem szerepel, így elképzelhető, hogy még megvan. Ha ez is opció egy hívást megér. -
blaca83
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni egy soundbar vásárlással kapcsolatban.
Az eddigi utána olvasásom és személyes lehetőségeim alapján a HARMAN KARDON ENCHANT 1300 és a JBL BAR 9.1 tűnik jó választásnak.
Sajnos az Enchant esetében azt az információt kaptam, hogy kifutó modell és nem biztos, hogy elérhető lesz már a gyártói kapcsolatomon keresztül.
A HK Citation Bar lenne még esetleg alternatíva...!
Egy amerikai konyhás nappaliban használnám majd ami kb: 40 négyzetméter.
A TV amivel pedig amivel össze szeretném kötni, egy LG OLED 55BX készülék
Leginkább a mozizás élménye miatt venném, de azért zenét is szeretnénk majd hallgatni a hangprojektoron keresztül.Mi lenne a sorrend amit felállìtanátok?
Melyiket ajánlanátok leginkább? -
Pastika
aktív tag
Sziasztok! A Sony Ht-st5000 illetve a Sony ht-z9f (ehhez jó lenne a hátsó hangfal is) nézegetem. A nagyobbik sony nem mai darab, jóval drágább is, de a legtöbb helyen nagykn jólat írnak róla annak ellenére, hogy nem rendelkezik külön hangfallakal. Van esetleg valakinek tapasztalata az eszközökkel? Szóba jött még a JBL 9.1 bar, de ahogyan látom az nem tudja a hi-res audiot, illetőleg hosszú távon nem tudom mennyire lesznek tartósak az akkus hangszórók. Továbbá a tv, a lejátszó, konzol minden sony, nyilván jobban illeszkedne az infrastruktúrába egy sony bar.
-
falabu88
aktív tag
válasz
pajorgergo #10232 üzenetére
Ez nálam nem játszik, ágyból kapcsolom ki, fel nem kelek elosztót pluszba kikapcsolni.. :D igazából nem para annyira, mert szerencsére ennek csak pillanatokra kapcsol fel a kijelzője, nem világít állandóan bekapcsolt állapotban sem. Gondolom le is kapcsolná magát idővel ha nincs jel. Az előző LG-nél is volt, hogy hajnalban felkapcsolta, pedig az optikán volt csatlakoztatva.
-
Hunork
veterán
válasz
Bubaaa #10228 üzenetére
Ezt már láttam, nem rossz teszt, de nekem kicsit kevés, mert pl. a hangot csak YouTube-os zenével mutatta be, ami nekem nem sokat jelent, hiszen úgy is filmezésre, meg játékra lenne használva
Viszont, szerintem holnap megrendelem már ezt a Samut, máshonnan is jött azóta pozitív válasz, egy fontos kérdésem lenne: hol lenne a legideálisabb helye a mélynyomónak? Jelenleg kettő lehetőség áll fenn nekem: TV alatt ~40cm-mel, velem szembe, vagy a TV mögött, egy kicsit "fölöttem".
-
falabu88
aktív tag
Pár napja figyelem, hogy néha a HW-T650 a tv kikapcsolása után fél-1 perccel visszakapcsol (este lefekvéskor látom, hogy felvillan a kijelzője) . Hdmi-n csatlakozik tu8502-vel. Valaki járt már igy? Mitől lehet ez? Gondolom valami jelet kaphat a tv-től.
-
Timi0609
friss újonc
Sziasztok! (Samsung Q90R soundbar)
Én utolsó opcióként fordulok hozzátok hátha itt valaki tud nekem valami okosat mondani. A termék járt már szervízben elvileg megjavították és a legfrisebb szoftver van rajta...
A mélynyomó még mindig nem reagál. Kéken világít de néma. A szoftver lista lehívásakor minden stimmel kivéve a mélynyomó adata.Ez 0000.0 már pendrive-ról is telepítettem az új szoftvert semmi. Valakinek esetleg ötlete?
Köszi 😊 -
Hunork
veterán
válasz
Bubaaa #10220 üzenetére
Ezt jó tudni, maga T420 milyen hang minőségre? Szinte semmi tesztet/értékelést nem találok róla, itt is csak egy hsz-t találtam, ami magát a soundbart dobozos hangúnak írta le
Meg az is fontos, hogy alacsonyabb hangerőn is legyen minőségi hang, hiszen panel miatt nem tudom hangosan hallgatni, a szomszédokat nem szívesen zavarnám
-
Hunork
veterán
válasz
Tommy-1998 #10217 üzenetére
Azt is néztem(ahogy látom akciós is), hangminőség tekintetében miben/mennyivel jobb, mint a többi a listámon?
Valamint, látom, hogy nincs rajta HDMI csatlakozás, de azt írja, hogy a Samsung "okos" TV távirányítóval lehet kezelni egyszerre a TV-vel(ha olyan Samsung TV van), ez igaz?
-
Hunork
veterán
Sziasztok!
Több keresgélés után újra próbálkozok, hátha kapok most több véleményt is
A lényeg: 2.0 vagy 2.1-es Soundbar kicsi panel szobába, maximum 40ezer Ft-ért, nem kell semmi különleges, a lényeg, hogy jobb(nem számít, hogy hangosabb vagy sem) hangminősége legyen, mint a TV hangszórójának, de azért legalább olyan tiszta legyen a hang, főleg a párbeszéd. Főleg játékra, és Netflix-re lenne használva. Preferált a HDMI port az ARC miatt, de nem szükséges.
Hosszas keresgélés után a következőket találtam:
* Sony HT-SF150 2.0 30k (ezt többen dicsérik, főleg a Bass Reflex hangszórókat)
* Creative Stage V2 2.1 ~39k (szintén sok jót mondanak róla)
* Panasonic SC-HTB200 2.0 37k (erről sajnos kb. semmi véleményt/tesztet nem találtam)
* LG SJ2 2.1 32k (erről vegyes dolgokat olvastam)Ezek közül melyik lenne a legjobb választás ebben az árban?
-
válasz
Manutd555 #10210 üzenetére
Azt nem is fogod összekötni rca kábellel.
A tv-n a 2RCA (bal és jobb) bemenet,nem kimenet,arról nem is beszélve,hogy a sztereó rca analóg,a koax spdif meg digitális.
Ahhoz hogy életre keltsd azt a soundbart kell egy optikai-koax átalakító.Hirtelen googlizva ezt találtam elsőre: [link]
A tv-ken általában nincs koax spdif kimenet.
Ez általában a cd lejátszók hátulján szokott lenni.
Nem értem azt a soundbart hogyan gondolta a xiaomi,hogy koax csatit rakott rá és nem optikait. -
Manutd555
csendes tag
Értem nekem a tvn viszont kétféle rca csatlakozás van a tvn (ugye a bal jobb hangnak) és nem tudom hova berakni h felismerje egyből a kapott kábellel. Ezért gondoltam a rca-optikai opció mivel az van a tvn. Vagy milyen opciót ajánlanál hogy volna egyszerűbb?
The prob: sokat nem tudtam még tesztelni mert sajnos törötten kaptam és csatlakozás is kérdéses még hogy lenne jó de btn keresztül nem volt rossz...
-
TheProb
veterán
Nem csak én szívok ezzel: [link]
Rákérdezek a Samu TV-s topikban.Egyébként nem is egy őskövület TV-ről beszélünk: MU6122. És ha ez tényleg "ilyen", akkor különösen szopatásnak érzem, hogy a fapad jack csatlakozót lespórolták róla, mert ott tuti nem lenne gond...
u.i.: Várj, én nekem nem feltétlen az kell, hogy a tv vezérelje a rákötött eszközt. (e.g. simlink)
Hanem, hogy ha csökkentem a TV-n a hangerőt, akkor értelem szerűen a rákötött eszköz halkuljon. Mint ahogy az említett jack-es megoldásnál tenné. -
válasz
Hunork #10205 üzenetére
PC-s hangfalakban még nem sokszor csalódtam.
Mmint pozitív értelemben.
3 napig volt egy 90k-s Logitech z906-om,vittem is vissza mert olyan borzalom a hangja.Dübörögni azt tud,akkor is amikor nem kéne...
Úgyhogy inkább nem mondok semmit az ajánlásra,nálam a PC-s hangfalak nagyrésze a “hagyjuk” kategória.
Az Edifier hangfalai egész jól szólnak,ahogy a Klipsch Promedia 2.1 meg nagyon jó (mondjuk ez utóbbi 80-100k is,na meg ezt egy valóban hifire/házimozira specializált gyártó gyártja).
A Logitech,Trust,Creative stb márkákat én nagy ívben kerülöm,max valóban pc-hez zajkeltőnek youtube mellé (nem zenére!) használok ilyet.Arra jó 12k-s Logi 2.0 hogy havonta 1x ha kell legyen valami a gép mellett.
Viszont ez csak az én véleményem,az én fülemet bántja ezeknek a hangja,de mindenkinek más az igénye,így Te egy próbát tehetsz vele,hátha neked tetszik a hangja.
Ha mégsem akkor ott a 14napos elállás lehetősége. -
válasz
TheProb #10200 üzenetére
Ha van hozzá cuccod, próbáld ki.
Én LG TV-vel és Samsung TV-vel is tudom vezérelni az LG soundbar-om optikai kábelen keresztül.
Annyi különbséggel, hogy az LG TV még azt is vissza tudta jelezni, hogy a soundbar mekkora hangerőn van. A Samsung TV csak jelzi, hogy hangerőt állítok, de itt az értéket már csak a soundbar kijelzőjén látom.Soundbar: LG SH5
Mondjuk látok egy ilyet a leírásában:
TV távszabályozójával vezérelhető
Az LG hangprojektoroknak van ugyan távszabályozója, de a hangprojektoron Ön a jól ismert és szeretett távszabályozóját, vagyis saját TV készüléke távszabályozóját is használhatja*.
(* LG, Sony, Philips, Sharp, Panasonic, Vizio, Toshiba és Samsung)
Lehet, hogy SIMPLINK támogatás kell a TV/Soundbar részéről is. Ez biztos megvan a modern eszközökben. -
válasz
Hunork #10203 üzenetére
Mélynyomó nélkül semmi értelme.
Az ilyen soundbaroknál (de igazából 150-200k-ig szinte mindegyiknél) a bar nagyon fent fogy el,tehát a sub megy magasra (ezért is hallani a helyét,a mélyebb beszédhangokat is hallani belőle).
Optimális esetben házimozinál a sub kb 75-80Hz alatt szól csak,a többi hangfal meg eddig megy le.
Na a soundbarok nagytöbbsége jó esetben olyan 120-130Hz-ig megy le (ha lemegy eddig),onnantól már hallani a subot is,az irányát is
Tehát ha kilövöd a subot nagyon rossz és vékony hangod lesz nulla dinamikával,ablakon kidobott pénz.
Ha nem kell sub és elfér a tv/monitor mellett 2db pc-s hangfal,akkor inkább az Edifier házatáján nézelődnék 2.0-ban.
Keresztben-hosszában lenyel egy sub nélkül használt soundbart dinamikában,még mélyed is lesz valamennyi (árfüggő mennyi). -
Hunork
veterán
Esetleg a Creative Stage 2.1-es Soundbarról mi a vélemény? Gyors szállítással együtt ~36k és elég jó vélemények vannak róla.
Ha a Mélynyomóját nem használnám(annak a toronynak abszolút nem tudok helyet találni), lenne értelme?
-
Lacielvtárs
nagyúr
tárgytalan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest