- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nitro16 #67399 üzenetére
mindezt brutális környezeti látványvilággal
Ezt én értem de nem természetfilmet akarok nézni, mert akkor a Spektrumra kapcsolok. A marha bilogozás, lasszózás is harmadszorra már nagyon unalmas. Nem halad az esemény semmit, mert mire beindulna ellapoznak onnan és megint farmerkodást nézhetek. Ez nekem nulla élmény. -
nitro16
senior tag
válasz
nubreed #67397 üzenetére
Szerintem rendben van az aktuális évad is. Talán több töltelék rész van de ez leginkább azért tűnik/tűnhet fel mert mondjuk sokkal jobban fókuszál egy adott rész a ranch-re illetve, hogy azonosulni tudjál a szereplőkkel mindezt brutális környezeti látványvilággal. Én pont éjfélkor néztem meg oleden az aktuális részt és annyira átjött, hogy milyen is lehetne ott élni ebben a környezetben....
-
-
nubreed
veterán
válasz
bobalazs #67396 üzenetére
Jajj ez nem jó hír. Én még nem kezdtem el az új évadot. De ugye mondanom se kell, itt a topicban is sokszor hangot adtam ennek, hogy a Yellowstone az egyik abszolút kedvenc sorozatom. Ha bárkivel is beszélgetek bármikor sorozatokról, ezt mindig megemlítem, hogy mennyire jó a dráma kategóriában és, hogy nézze meg ha még nem látta. Ezek után nem tudom mi lesz majd.
Amúgy ha már Taylor Sheridan, én már a Mayor of Kingstown S2 várnám nagyon.
-
A Yellowstone idei évadja hót gyenge. Most sorban a második fillert láthattuk, és az az előzetes alapján a következő is az lesz. Inkább kaszálták volna el, mert ez így semmi az első évadhoz képest.
-
k-adi
nagyúr
Narkószentek
Narco-saints (2022)Az év meglepetése nekem, most az imdb-n 7.3
Lényegében egy koreai narcos, minden velejárójával. A színészkedés jó, a sejtelmes thriller zene szuper bizonyos jelenetek között és az epizódok hossza is bőséges. Bár igaz történet alapján készült, így tudni előre mi lesz a vége, mégis volt pár izgi jelenet meg jó csavar. -
Tasunkó
őstag
A Westworld-nél az első sorozatot nem értettem, illetve igen, de nem mindent, és elég vontatott volt hogy szóval feszt bealudtam amikor újranéztem és feladtam. A második sokkal érthetőbb volt és líraibb, az indián szövegre gondolok, vagy Dolores és Teddy viszonya az katartikus pillanatokat okozott. Viszont az egész eddigre már akkora átkötésekkel operált, hogy nehéz volt követni már hogy mi-mire hat benne, nem csodálom hogy elkaszálták. Egyébként nagyon összetett gondolatvitele volt, szerintem szimplán elérték a filozófiai határait annak amit mondani képesek voltak vele. Most még x évadot leforgatni arról hogy most Ed Harris létezik, vagy nem létezik, vagy mégis létezik, vagy mégse létezik,vagy...,ha belegondolok nem is nézek olyan sorozatokat ami ennyire aránytalan mennyiségű töltelékkel operál. Ha a kettőt összeadjuk ,a lehetséges nézők egy részét legyilkolták a mondanivalóval, a maradékot bealtatták a töltelékkel, erre a kombinációra nem találnak befektetőt.
-
Bad Pritt
félisten
-
nubreed
veterán
válasz
Bad Pritt #67388 üzenetére
Ja értem. Mondjuk az más. Szívesen látnék egyébként Westworld folytatást és próbálom elfelejteni a szörnyűséges legutóbbi és egyben utolsó évadot. Ed Harris nélkül még ennél is sokkal gyengébb lett volna. Az első évados vonalat kéne tovább vinni szvsz. De úgy sem lesz belőle semmi.
-
negyven2
veterán
válasz
nubreed #67387 üzenetére
Itt nem folytatásáról van szó, hanem sugárzási jogokról. Ugye a Westworld kaszát kapott, és nem lesz folytatása mert jogok maradnak a Warner-nér (HBO).
Annyi lesz, hogy lekerül az HBO Max-ról mind a 4 évad, és burkoltan le lesz tagadva, hogy valaha is HBO sorozat volt.
-
negyven2
veterán
válasz
lezso6 #67385 üzenetére
Itt igazából semmi köze ahhoz, hogy hogyan sikerült, ki hogyan értékeli a Westworld-öt. Csupán annyi, hogy a Warner Bros. Discovery, 3 milliárd dollárnyi veszteséget szeretne leírni, és ezért inkább eladják más szolgáltatóknak a sugárzási, terjesztési jogokat. Tehát simán lehet, hogy majd jön a Westworld Netflix/Prime Video-ra.
-
válasz
Rigormortiis #67383 üzenetére
Ezek szerinte rájöttek, hogy az új évad egy kalap kakkanat?
Csak érthetetlen, hogy miért a fürdővízzel együtt a gyereket is kiönteni. Az első évad egy igazi 10/10, kerek történet. A második évad gyengébb. A harmadik kifejezetten gagyi. A negyediket már meg sem néztem. És akkor most a HBO besértődik, hogy ha nem nézzük a negyediket, akkor a többit se nézhetjük?
-
Frod
addikt
válasz
Rigormortiis #67383 üzenetére
Azt hiszed vicc, de ezek után bármi benne van a pakliban.
(Na jó, a GoT talán pont nem, legalábbis a józan ész szerint nincs az a helyzet, aztán ki tudja...🤷) -
Rigormortiis
veterán
Azért az kemény, hogy a HBO már a Westworldöt is kiírtja a saját platformjáról. Mi lesz a következő, a Trónok Harca???
-
La Foret / The Forest (2017)
Francia mini-sorozat egy enyhén misztikus erdőről, egy tipikus faluról és néhány ocsmány bűnügyről fiatal lányok ellen. Érdekessége, hogy a meglehetősen sablonos felütés ellenére nem misztikus thriller lett belőle, hanem sokkal inkább egy bűnügyi sztori, bőven megpakolva lélektani drámával. Akár azt is mondhatnám, hogy az eseményeket nem saját magukért mutatta be, hanem azon keresztül, hogy milyen hatást gyakoroltak a főszereplők, valamint a kis falusi közösség életére. Ezen a téren kitűnő munkát végez mind az író, mind a színészek, mind a rendező - igazi életszagú kis világba helyezik a nézőt, a szokásos falusi intrikákkal, pitiáner kis titkokkal, és sok-sok emberi gyarlósággal. Nagyon érdekes összehasonlítani a Trapped-del - míg az emberek hiányosságaik tekintetében Izlandon sem igazán mások, északon a személyiségük kevésbé reklámozható oldalát igyekeznek eltitkolni, míg a derék francia falusiak helyenként egyenesen büszkének tűnnek az ilyesmire
Szóval a szociodráma része a dolgoknak remek, és a bűnügyi szál sem rossz - helyenként kissé random bakugrásokkal haladunk előre (olyan, mintha a producer párszor odaszólt volna, hogy "emberek, haladjunk már a plottal is egy kicsit"), de semmi igazán vészes. Összességében nagyon tetszett a Forest, nem éppen egy akciófilm, de a karakter-orientált sorozatok kedvelőinek jó szívvel tudom ajánlani. 7.5/10.#értékelés
-
Frod
addikt
Black Bird
Kicsi Mindhunter, kicsi True Detective, egy szuper Egerton, és egy Emmy-gyanús Paul Walter Hauser. Két nap alatt végeztünk vele. Ajánlott!
Lehet is lemondani az AppleTv-t. -
la_cc
addikt
Shantaram-ról vélemény valakinek? Apple, Charlie Hunnam, viszont csak 7.6 IMDB-n, ami sorinál cöccös.
-
Pikkolo^^
addikt
Az Orvilleban a moklánok esetén
nem sikerült rájönnöm, hogy az átoperálós szállal a woke őrületet erőltetik vagy pont ellene szólalnak fel. Eddig nem volt erőltetve az ilyesmi, mint más sorozat esetén. S3-ban jött be egy leszbika, de más nem volt.
A takony lény szinkronhangja meghalt, azért szerepelt annyit amennyit. Csak, mert valaki írta a beszámolójában, hogy alig szerepelt. -
Janaboy
Topikgazda
Na most latom hogy Shadow and bone s02 95 nap múlva kezdődik
-
nubreed
veterán
Star Wars: Andor
Nagyon nem vagyok Star Wars rajongó, távolról sem, de ez a sorozat valami embertelenül jó lett. Úgy ültem le megnézni, hogy abszolút fogalmam sem volt, hogy mire számítsak, meg nem is nagyon volt mást nézni, "egynek jó lesz". Ehhez képest valami elképesztően jól megalkotott cuccot kaptam, még a Mandalorinál is sokkal jobban bejön. Nagyon várós a folytatás.
-
Bad Pritt
félisten
SAS Rogue Heroes
Zseniális sorozat a 2. világháború egyik leghihetetlenebb történetéről fantasztikus színészekkel, tökéletes vágásokkal és badass jelenetek tömegével. Hat rész, de aki ismeri a sztori folytatását vagy utánaolvasgatott az szerintem simán nézett volna még 2-3 epizódot olyan dolgok történtek ezek után is.
Amúgy egy nagyon egyszerű tanácsom lenne potenciális nézőknek: akik szeretik a Peaky Blinders-t és nem idegenkednek a 2. vh témától azok mindenképp tegyenek próbát vele, Steven Knight keze nyomát le se tudná tagadni ez a sorozat, ugyanúgy erősen a karakterekre épít, a köztük lévő interakciók adják az egész élmény sava-borsát. A három főszereplő sziporkázik, mellettük a supporting cast mondanám, hogy páratlan, de az az igazság, hogy a brit sorozatoknál, pláne a BBC szériáinál már teljesen alapvető, hogy kiemelkedő színészi játékkal szórakoztatják a nagyérdeműt.
Szereplőink mellett kiemelendő a látvány: a legdrágább BBC sorozat valaha és ez bizony meglátszik, Marokkóban forgattak, a korhű ruházat, eszközök és felszerelések óriásit dobnak az élményen, az egyetlen anakronizmus, amit felfedeztem egy talán M60 Patton harckocsi, amit a németek használtak az egyik részben, de el tudnám képzelni, hogy ez egyfajta tisztelgés az aranykor háborús filmjei előtt (Battle of the Bulge, Patton), ahol jobb híján kiszuperált amerikai harckocsikat használtak minden helyzetben.
Hangok, zenék szintén emelnek a minőségen, bár azt láttam több helyen, hogy az AC/DC aláfestés talán nem megfelelő egy '40-es években játszódó sorozathoz, de szerintem ugyanúgy illett, mint a '20-as évekbe kalauzoló Peaky Blinders-hez Nick Cave vagy a Black Keys, jól kommunikálták ezzel azt a rebellis hozzáállást, amit ez a csapat képviselt az SAS megalakulásakor.
Nem igazán tudok óriási negatívumot felhozni, talán a téma nem való mindenkinek, de a tálalás szerintem sokaknál tudja ellensúlyozni a háborús sztorit. Van egy-két wtf pillanat ( ) és néhányszor hatásvadász a sorozat, de ez Steven Knightnál talán belefér, mert okosan írja ezeket a jeleneteket is, illetve egy karakter és csoport olyan kurtán furcsán eltűnik a végére, de ezek abszolút apróságok.Dominic West első megjelenése kisminkelve, az utolsó részben Krétán a németek random civilgyilkolása Nem igazán látom, hogy jönne még bármi izgi idén, hagyom egy kicsit leülepedni ezt a hat órát, de most azt mondanám, hogy év sorozata nálam.
-
RetepNyaraB
veterán
Babylon Berlint követi valaki?
Kicsit gellert kapott korhűség (teljesen szándékoltnak tűnik), de elég konstansan minőségi cucc. Nekem két évad ment le, érdekel tovább is. Kicsit GoT fíling;szimpatikus figurák hullanak rendesen. -
Nem vagyok egy nagy természetfilm néző . De most megnéztem az új Netflixes [Our Universe] sorozatot . Hát ez valami csoda. Bemutatja a földi élővilág és az univerzum összefonódását , minden részben más állatfaj életén keresztül . Gyönyörű fényképezés ,kiváló CGI , Morgan Freeman narrálásával (már annak aki nem magyarul nézi ), mi kell még ?
-
k-adi
nagyúr
[Treason | Official Trailer | Netflix]
Jogász, kémfőnök, daredevil.. kemény csávó ez a Charlie Cox
a trailer alapján jónak tűnik, karácsonykor debütál
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest