Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen pendrive-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
válasz mikrofon #22788 üzenetére
Jóféle, azért örültem volna ha Sony meglepi APSC tulajokat mondjuk egy 18-55 f2.8-al vagy f2.8-4-el. :/
Ugyanaz a lencsém van egyébként amiben videoban is szerepelnek 18-135, képminőségben szerintem jobb mint a 18-105 (az volt előtte), de egy kisméretű és fényerős zoom nagyon jó lenne.
Fuji ebből a szempontból előrébb van sokkal.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
törölt tag
Ez az új 6400 nagyon úgy néz ki, hogy egy facelift-es 6300 igazából.
Részemről tömény csalódás. -
kovsol
titán
válasz konyi79 #22792 üzenetére
Line skiping alatt azt érted, hogy a videót miként rögzíti? Azt írják full pixel readout 4K alatt.
Mivel az e-shutter már 8fps így az következik ebből, hogy a szenzor kiolvasási sebessége nőtt, ez segíthet a 4K alatti rolling shutter problémán is. Szerintem túlmelegedésre és rövid aksi időre továbbra is számítani lehet viszont, és gondolom 4K alatt ez is majd elhalványítja a kijelzőt, mert nem kapta meg az új erősebb aksit.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
krmcz
tag
6XXX szériára semmi fw nem várható?
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz vihartigris #22791 üzenetére
Az szerintem idén még fog jönni.
-
Mamuska
őstag
A 35 1.8 G objektívről semmi? Engem az érdekel leginkább.
-
mikrofon
veterán
válasz vihartigris #22785 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz konyi79 #22784 üzenetére
IMHO
Igen de ez most kicsit más. Photokina alatt azért lépett vissza a Sony mert megváltoztatták a stratégiát. Ahelyett hogy új vázat jelentettek volna be az új funkciókkal próbálták a régieket feltuningolni, hogy amiben jobbak a konkurenciánál mégjobbak legyenek.
Akkora fejlesztési és mérnöki kapacitással rendelkeznek, hogy ennyi idő alatt össze is hozták a teszteket...
IMHO -
konyi79
addikt
válasz hemaka #22782 üzenetére
Az biztos.
Ha(!) jön végre prémium kitzoom cropposra, azt viszont biztos nem a belépő kategóriás vázra fogják bejelenteni. Tuti kitolnak valamit 4k60p-vel, szóval ha(!) jön fényerős alapzoom, akkor azzal.
Én még ezen is meglepődtem, nem is emlékszem ilyenkor mutattak-e be valamit eddig. Február CP+, meg Április volt eddig, ha nem ősz... -
mikrofon
veterán
Azért ez, amit most tett a Sony nagyon felhasználó- és fogyasztóbarát.
Kiadott egy új belépő aps-c vázat az ibis kivételével minden újdonsággal és a világ leggyorsabb af-ével 1100 EUR alatt... Az USA-ban persze 900 USD....A régi pro vázak a9 és mkiii vázak is meg kapják az új funkciókat firmware frissítéssel már márciusban és áprilisban. Olyanokat mint állandó és folyamatos követés MI-vel, állati szem követés és time-lapse...
Már alig várom a v3 firmware-t az a7riii-re...[ Szerkesztve ]
-
Spuri2000
senior tag
válasz Bogyó bá' #22650 üzenetére
A madár faágon felejtős 70-200 alatt, még ez sem elég hozzá.
Legutóbb mikor mentem a kocsival volt kb. 4-5 lehetőségem hogy 1-2 ragadozómadarat lőjjek, de sajna mikor meglátták hogy kiszállok a kocsiból és elindulok feléjük mind elrepült, pedig nem álltam meg közel és sajnos még a 200-zal is közelebb kellett volna mennem. El is kezdtem nézelődni 150-600 körül ha hirtelen elkapna az ideg.
-
konyi79
addikt
válasz Mirman #22778 üzenetére
Az megint egy jól kiegyensúlyozott váz lesz, mint az a6000.
IBIS nélkül, azaz a 6500 utód még ezután fog jönni. Nem időjárásálló, kevés rajta a gomb, én kb ezt vártam végre, a 6300 tudását kb beletolják a 6000 műanyag vázába. Ezzel lényegében a Canon M50 orrát ki is fújták, mint vlogger kamera. Jól csinálták.Ja, és persze mire megjött az intervalométerem kínából az A7-hez, visszakerül bele. Köszi.
Nem lesz végre 999 limit a képkockára, remélem lesz RAW mentés, és lehet majd a fénymérést paraméterezni, mint az alkalmazásban.[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
A7(r)m3 belső Time-Lapse Április!!!
A6400 rf style váz, valami esznéletlen hülye mechanikával, de selfie módba hajtható kijelzővel.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Na lessétek a live adást, megtörik-e a szokást és hoznak-e Januárban bármit.
Eddig az A9 fw update az egyetlen a kutyaszem követővel, nyárra... -
Mirman
őstag
A9-re jön az állat eye-af. Az azért nem semmi .
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz #31733248 #22761 üzenetére
A képek detektív üveg mögül készültek ami kb egy fényértéket levevő ND filterként viselkedik mikor mögüle fotózunk. Így ha borús idő van arra még az üveg is rátesz egy lapáttal. Nem azt mondom, hogy vállalhatatlan képek lettek, de ha mondjuk ISO800 fölé nem kellett volna menni egyik képpel se, akkor több részlet maradt volna meg a madarakból, és kevesebb zaj.
Maradjuk annyiban, hogy az A7III és az A6300 ISO tűrő képessége nem egy liga. (az áruk se)
A6300 esetében ISO1600 -ra toltam a maxot, itt 6400 ig elengedem, mert teljesen vállalható képet ad.May the Force be with you!
-
krmcz
tag
válasz tomiee85 #22757 üzenetére
Ha ez igaz, akkor ebből úgy tűnik a 6XXX széria lesz az "olcsósított" vázaké, a 6300/6500 folytatása pedig a 7XXX lesz. Ha viszont tényleg jön ez a két új váz, akkor az azt is jelenti, hogy nem hagyják magára az apsc vonalat és jönni kell az új objektíveknek is.
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
Nah úgy tűnik jön az A6400 holnap ami az A5100 (és az A6000) utóda lesz gyönyörű névadás
-
Márton
nagyúr
válasz mikrofon #22752 üzenetére
Bocs, nem tudtam, hogy van karakterlimit, ami fölött már off lesz a mondandó
Azt hittem ami témábavágó, az jöhet minden mennyiségben.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz dangerzone #22746 üzenetére
Keress egy régi Manfrotto 055ProB-t, kis szerencsével beleférhet az árba. Én 5 éve 25-ért adtam el az enyémet újszerű állapotban, egy bazi nagy Manfrotto gömbfejjel. (Bár videóhoz inkább az olcsóbb panoráma fej kellene szerintem...)
Dögnehéz, de nagyon stabil és nagyon praktikusan használható.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Sony a6000-hez szeretnék állványt vásárolni. Éjszakai képek fotózása / videózás lenne a cél. Tudtok valamit ajánlani? Használtan is jöhet. Árban szeretnék 30.000 alatt maradni.
-
Márton
nagyúr
válasz vihartigris #22744 üzenetére
ez hasznos!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
vihartigris
őstag
-
PuMbA
titán
válasz Ed Parker #22740 üzenetére
Mutathatsz párat, de én csak mostanában kezdtem, illetve a madarak nevét sem tudom, hogy mit fotózok: fekete-fehér kis csőrű pufibb madár, barnás-szürkés cinke meg sárga hasú kékes kis madár. Van kint tél miatt etető a közelben egy fára téve alacsonyan és ha odaállok közel hozzá / alig mozdulok, attól még jönnek a madarak és ott lébecolnak a környező ágakon
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
Ed Parker
nagyúr
-
Márton
nagyúr
rendben, köszönöm a válaszokat!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
konyi79
addikt
Eleve a 6000 egy olcsó váznak épült. Lehet a szenzorról is lespóroltak itt-ott egy-két áramkört, kis memóriát, és ezzel a váz ugyan belefért a 800USD induló árba, de értelmes -vagy lehet bármilyen- e-shuttert ezzel nem lehetett csinálni. De ugyanígy lehet az oka a processzor is.
Ha lenne erre a szenzorra épülve bármi ami tudja megérteném, de nincs... -
mikrofon
veterán
válasz Márton #22728 üzenetére
DE már leírták többen is, hogy mi az oka!!!!
én is leírtam, hogy fizikai korlátjai vannak... Egyszerűen sosem lenne használható képed abból a vázból, ha valaki megírná azt a firmware-t, hogy kezdje már el sorba a pixeleket kiolvasni, a memóriába, majd kiírni... Elvesznének az adatok a technikai tulajdonságok miatt. Ez a lényeg... Nem csak azért mert lassú, hanem egyszerűen képtelen rá ez az eszköz. Értsd ezalatt az alábbiak együttesét: szenzor, elektronika, szabályzás, memória, feldolgozó processzor, adatkommunikációs interfész, a hőterhelés, annak elvezetése és a szoftver. Firmware frissítéssel meg csak az utóbbi korrigálható. A többinél maximum elérhető a fizikai határ maximuma, de még akkor sem lesz meg a teljes kép....
Tehát az elektromos zárhoz az alábbiak kellenek.
1.a.: megfelelő szenzor: olyan szenzor, ami a pixel adatait változatlanul megtartja, addig, amíg ki nem olvasódik belőle az értéket,
1.b.: megfelelő szenzor: jah és még azt is pontosan tudnia kell, hogy mikor kezdődik és mikor fejeződik be a képi információ gyűjtése (záridő)
2. szenzor kiolvasása (elektromos adattá konvertálása)
3. kiolvasott érték, tehát az elektromos jel eljuttatás
4. ideiglenes tároló, memória ami a kiírásik tárolja változatlanul, a még ki nem írt adatot.
5. kommunikáció csatorna, ami a megfelelő mennyiségű adatot, megfelelő minőségben, változatlanul eljuttatja a hardveres íróig
6. hardver, ami képes átalakítani fizikai adathordozón tárolható adattá, ami elvégzi az adathordozóra írást.
7. fizikai adattároló, ami képes fogadni és tárolni az adatokat.+1 az előző folyamatok közben termelődő hő kezelése, tehát izolálása a környező hőérzékeny alkatrészektől, összegyűjtése, elvezetése és leadása. Ráadásul elég nehéz magától az adatoktól izolálni, hiszen pont amiatt jön létre és a szenzorban az adatok igen hőérzékenyek....
Nah elmondom, hogy az előző 7 fő pontból már az elsőnél az a.) pontban elakad a folyamat. A pixelek "zavarják" egymást és elfelejti, meghamisítja a jelet maga a szenzor....... Tehát hiába lassú vagy nem pontos a többi lépés, ha már az elején nem jön létre a kívánt kép...
Ráadásul az 1b. pontot normál esetben mechanikus dolog, a mechanikus zár végzi, nagyon egyszerű, mert a folyamat: sötétség, majd fény, majd sötétség. Elektromos zárnál ezt elektromosan kell megoldani vagy szimulálni. Nah ezek a szenzorok ezek a vázak ezt sem tudják megoldani... Képtelenek rá....Sokszor alkalmazzák a gyártók, hogy nem alkalmazzák a szoftver módosítással elérhető dolgokat, mert jelenleg a fogyasztói társadalomra építenek. Ez annyira igaz, hogy sokszor nem csak visszafelé, hanem aktuálisan is plusz szoftveres energiát fektetnek, be, hogy butítsanak, elérhetetlenné tegyenek dolgokat.
De képzeld el van az a szint, amikor ha akarnák sem tudnák bizonyos dolgokat elérhetővé tenni mert fizikai korlátai vannak....Egyszerűen nem tudom ennél jobban és érthetően megfogalmazni....
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Márton #22730 üzenetére
Szerintem szimplán a sony nem akarta égetni magát azzal, hogy 1FPS vagy még annyit se tudott volna elektronikus zárral, így kivártak a technológia bevezetésével addig amíg a szenzor kiolvasási sebesség nem ért el egy elfogadható szintet.
Gondolj bele bevezetik aztán közlik hát sajnos olyan lassú a kiolvasás, hogy 1/250 nél gyorsabb záridőt már nem állíthatsz be, mert 1/4000-hez már nem bírná kiolvasni elég gyorsan. Mindenki rajtuk röhögött volna, hiába lett volna elég mondjuk ez egy timelaps felvételhez.És mikor bevezették ez egy remek érv volt a váltásra. Így ha véletlen meg is lehetne oldani a régi gépeken, üzleti okokból akkor se rakják már bele utólag.
Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni milyen indok volt, és az milyen mértékben befolyásolta őket.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz kovsol #22729 üzenetére
Köszi.
Igen, teszteltük is haver gh4-ét fotó módban mechanikus és eshutter-rel, a kamerát gyorsan mozgatva.
E-nél szépen ferdült a villanyoszlopEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kovsol
titán
válasz Márton #22722 üzenetére
Valószínűleg a szenzor kiolvasása nem elég gyors ahhoz, hogy elbírja az e-shuttert. Ilyenkor úgy olvassa ki, hogy soronként szépen végig megy, és ha túl lassú akkor a kép szimplán elcsúszik. Ezt meg lehet figyelni videónál is ha hirtelen mozgatod a kamerát akkor ilyen "zselés" lesz a kép. E-shutter használatnál ez fotónál is előjöhet bizonyos helyzetekben. Az A9 aminél ez már jelentősen javult a gyorsabb szenzor kiolvasásnak hála.
Pl az A6300 elektronikus zárral csak 3FPS sorozat felvételre képes, míg a mechanikussal 11FPS. A szenzor kiolvasása nem elég gyors a 11-hez. A7III esetében már elektronikus zárral is megy a 10FPS.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz konyi79 #22724 üzenetére
Persze hogy változtatna: tudnám az okát és én ilyen kiváncsi, technikai ember vagyok
Miért baj ez? Nem információátadás, beszélgetés a topik célja?
Legalább kiderülne, hogy fizikailag lehetetlen, vagy csak le van tiltva és esetleg létezik rá okosság, mint pl. a fél óra felvételi limit kilövésére is. Lehet, hogy van egy wifis app, ami telóról elsüt egy képet silent módon. Ki tudja?.. De sorolhatnám tovább az okokat, miért érdekel a válasz."Szerinted tudja a korlát pontos okát bárki, ha eddig nem írta le?"
Lehetséges, hogy nem járt még erre. Szombat este tettem fel a kérdést, vasárnap sokan nem voltak gép előtt, most meg hétfő délelőtt van. Nem gondoltam, hogy az összes topiklakó naponta néz ide, nekem is sokszor kimaradnak napok.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz #96302336 #22720 üzenetére
"Videónál sosem a teljes pixelszám van kiolvasva"
"És ez az összes digitális fényképező esetén így van"
Tisztában vagyok a line skipping kiolvasással.
De azt is tudom, hogy van full sensor readout kamera is (pl RX10, A9..), ahol bizony az egész kép lesz átméretezve a videós felbontásra, így jelentősen növelve a részletességet, csökkentve a moire hatást."a 4k csak 8MPX. Most ezt gondold végig, mi volna ha 24 megapixelnél kéne csinálni."
A kérdésem nem az volt, miért nincs 24mpixeles videó a kis alfán, hanem, hogy fotó módban miért nincs e-shutter?"Teljesen más a videós és a fotós üzem, egész máshogy dolgozik a szenzorral a gép"
Na, ez érdekelne részletesebben, de ha itt "legyen ennyi elég" akkor nem kérdezősködök[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Márton #22719 üzenetére
Videónál sosem a teljes pixelszám van kiolvasva az érzékelőből, ahhoz óriási számítási kapacitás kéne. Csak a töredéke. És ez az összes digitális fényképező esetén így van, bármilyen rendszerről is beszélünk. Már a 4k is akkora adatmennyiség, hogy azt feldolgozni, és rögzíteni se kis teljesítmény, nem is mindegyik memóriakártya képes erre. Ha nem megfelelő kártyát teszel a gépbe, nem is tudsz 4k-ban rögzíteni. a 4k csak 8MPX. Most ezt gondold végig, mi volna ha 24 megapixelnél kéne csinálni. Vagy R szériánál 48 MPX...
Teljesen más a videós és a fotós üzem, egész máshogy dolgozik a szenzorral a gép. Ahogy az élőkép esetén is, ott sem az egész szenzorról kiolvasott kép megy át a kijelzők valamelyikére, hanem csak a töredéke. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Gabesz- #22713 üzenetére
Akkuból a zöld Patona tökéletes (az olcsóbb sárgát ne vegyél, az nagyon hitvány).
A 3500-4000 forintos Patona töltő is teljesen OK.A PlayMemories Home szoftver gondját nem értem nálad, a 64 bites verzió nálam még egy csoffadt Atom processzoros tableten (Lenovo Miix II 320) is megy, sőt a Capture One for Sony is. Na, ez utóbbihoz kell türelem, olyan elviselhetetlenül lassan dolgozik, de a nyári erdélyi túrán minden este ezzel válogattam le a RAW-fileokat.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
-Gabesz-
senior tag
válasz mikrofon #22708 üzenetére
Köszi a választ.
Igen én is erre jutottam.
A bolt 2 évet vállal, reméljük nem lesz szükség rá.Most pót aksikat nézegetek. A gyári 7,2v és 1020mAh, sok utángyártott is hasonló értékekkel bír, igaz nagyrészt 7,4V-osak, de ez ezek szerint nem gond.
Aprón látok 7,4v 1500mAh kapacitásút, ez a legerősebb amit találtam. Használ valaki ilyet?Töltőből látom a Patona márkát, valamint valami noname-t olcsóbban. Mindegyik használható megfelelően?
Arról meg már beszélni sem merek, hogy a PlayMemroies Home szoftvert egyszerűen nem tudom feltelepíteni a számítógépemre. Felmentem ugye a honlapra letöltöttem először a letöltés vezérlős installt, nem volt jó. Majd a full telepítőt is letöltöttem és mindkét esetben elakad a telepítés általában 91,4%-on. Megáll és nem megy tovább, de nem ír ki semmi hibaüzenetet. Bosszantó. (Win10 64bit)
-
mikrofon
veterán
válasz Márton #22710 üzenetére
Ezek a régebbi vázak fizikálisan nem tudják az e-shuttert. Több fizikai határa is van. A technika fejlődése tette lehetővé, hogy egy idő után belekerült. Nem csak a firmware kérdése....
Videó pedig sokban különbözik az állóképtől egy fényképezőgép esetén ....
Bár szoftveresen mindkettőből leképezhető a másik....Ha olyan egyszerű lenne, akkor a DSLR-ek is ontanák magukból a jobbnál jobb videót, és az elektromos zárat is használnák, hiszen tükörfelcsapás és előkép már régóta van....
Legyen ennyi elég!
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Rapid136 #22705 üzenetére
"Az adatfeldolgozás sebessége lehet a kulcs valószinűleg."
De fotónál nem muszáj a videó fps-ből adódó időkorláton belül végezni egy kép készítésével.
És a hangsúly azon van, lehet-e elektronikusan kiolvasni a szenzort vagy sem.
Továbbmegyek: a kép lehet raw, nem igazán kell feldolgozni, míg egy h264 tömörítésnél igencsak sok munka van másodpercenként 25-50 képpel.
Sztem simán csak tiltva van a silent shutter, mindent ne akarjak már.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mikrofon
veterán
válasz #96302336 #22707 üzenetére
IMHO
Az amiket leírsz számomra azt jelentik, hogy az a6500-at a7iii-re váltani, cserélni nem érdemes. Mégpedig azért, mert
- mind a kettő ~24MPx és mindkettőben pontosan ugyan azt a látószöget látod a speedbooster miatt, tehát nincs a 1,5 szorzó. A felbontás miatt, mindkettőből ugyan annyira tudsz kivágni.
- a7iii esetén nem használhatod a speedbooster, tehát az általa hozott fényerőt bukod. Bár itt azzal is kell számolni, hogy az A7III esetén kisebb a pixelsűrűség, igy kevésbé zajosodik.
Az a7RIII-nek lehet értelme szerintem:
- Egyrészt használhatod, úgy mint az a7III-n az objektívet, csak utólag rengeteget vághatsz ki
- Másodszor ugyan az mint az előző, de egy gombnyomással átválthatsz aps-c-re és így kapsz egy gombnyomással egy 1,5x telekonvertert, ráadásul még így is marad 18 MPx-ed, tehát kb 23%-kal kevesebbet.
- Harmadszor ha kevés a fény, akkor felteheted a speedbooster és objektívet együtt, mert ugye aps-c módba át tudsz váltani, tehát pontosan ugyan úgy működik mint aps-c vázon és még így is kapsz 18 MPx-et, tehát kb 23%-kal kevesebb, mint az a6500 esetén.
- Ellenben az a7rIII valószínű kilökné a6500-at minden téren, így nem sok értelme lenne, hogy egy ilyen tudású és értékű váz csak amolyan várakozó állásba kerüljön. Tehát inkább helyette mint mellette...
A7RII-t nem vennék, mert az az riii észrevehetően jobb. Kezelhetőségben, sebességben, kártyaírási sebességben, akkuhasználatban, és AF-ben is. Ezek pont azok amik az általad leírt szituációban fontosakIMHO
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz -Gabesz- #22697 üzenetére
A boltban nem valószínű, hogy regisztrálták. Mégpedig azért mert úgy kellene, hogy működjön, ahogy te csináltad. Haza viszed a gépet, regisztrálod a My Sony felületen, majd jön a válasz e-mail. Ebben az e-mail-ben a "Beváltás itt" feliratú kék gomb felett kellene, hogy legyen az aktiváláshoz szükséges kód. Ott is a helye....
Feltehetően, azért nincs ott kód, mert ha megnézed EZT a listát, akkor ott csak az a6500-as váz szerepel az APS-c-s vázak közül... Sajnos.
IMHO:
Ennek ellenére, egy e-mail-t megér az ügy. Mégpedig, hogy írsz a kereskedőnek, hogy két év garival hirdetik ezt mivel tudod igazolni, és gyári garancia, vagy ők vállalják? -
törölt tag
válasz konyi79 #22706 üzenetére
Natív FF objektívem nincs. APS-C van csak. Tervben van egyébként pár fényerős objektív, de nem natívban gondolkodom elsősorban, hanem adaptáltban. És az ár azért itt már eléggé számít, mert fele egy EF bajonettes objektív ára, mint ugyanaz E-mountban. Van egy régi Canon 28-70F2.8L ez nagyon szépen dolgozik együtt a vázzal. Ez most jelenleg parkolópálya, mert sajnos súlyos sérülést szenvedett, egy nagyon szerencsétlen zuhanás miatt. Javítható, de közel annyi, mint egy ugyanilyen használt. Ennek a pótlása,és egy 70-200F2.8 amit mindenképp szeretnék beszerezni. A kompromisszumokkal együtt tudok élni. Amúgy sincs sok.
-
Rapid136
őstag
válasz Márton #22703 üzenetére
Elvileg igen, csak azért más egy 24 mpixeles kép adatfeldolgozása egyszerre és más egy video jelentősen kisebb méretű képkockáinak a rögzitése. Az adatfeldolgozás sebessége lehet a kulcs valószinűleg.
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
törölt tag
válasz konyi79 #22699 üzenetére
Elfelejtettem hozzátenni, hogy Speed booster adaptert használok, a fényerő visszanyerés miatt (is) Sima adaptert nem, mert egyrészt tényleg sötét, és szinte csak manual fókusz van, másrészt 600 felett amúgy is rengeteget romlik a légkör miatt is a képminőség, ha ott is kicsi a célpont, akkor a lábzoom az egyetlen megoldás.
Tehát boosterrel ugyanúgy azt a képet kapom, mint FF esetén, csak fénynyereséggel. Viszont egy FF gép főleg az R, szintén ad olyan lehetőséget, ami nincs meg ebben a felállásban, gondolok itt a jóval nagyobb felbontásra, és az ezzel járó jobb minőségű croppra. Mert egy vadlesnél ritka, mikor nem kell vágni. A 6500 mondjuk megtáltosodott a speed boosterrel. Na azért nem egy natív, de rendkívül sokat hozott a használhatóságon. Viszont ugyanaz a téma amit ezzel is látok, eleve jóval nagyobb felbontáson lenne, ami azért hatalmas előny. És épp ezért van az, ha már másod gép, akkor FF, és "R". Ami szerintem egyből előlép fő gépnek. Azért még várok, megvárom, mit hoz elő APS-C vonalon a Sony, mennyit fejlesztett, mert a 6500 se egy rossz holmi. A Szenzor stabilizálás nálam létkérdés, de az újak mindegyike tudja. Igazából nekem a sima M3 nem is opció, nem hoz annyival többet, mint a mostani. Az R széria az, ami tényleg előrelépés lenne. Szerintem.
Ez szól a második gép mellett. (errefelé hajlok én is kicsit) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest