- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: közeleg az NVIDIA Computex előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Mini PC
- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Akit érdekel a DxO OpticsPro 11 innen ingyen letöltheti.
-
BITBOYS
addikt
A7 most nagyon jó árban van [link]
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #13893 üzenetére
Én iso800-on még nem láttam lényeges különbséget, azért az a határ. Úgyis csak akkor húzza fel addig, ha kell.. Jut eszembe, a P mód azért is tuti a kitobinál, mert abban is ugyanúgy lehet rekeszelni kültérben (ha a gép nem csinálja magától), a program választó melletti tárcsával.
Ma a manuál obis videózást próbáltam ki. Nem gondoltam volna, de teljesen jól lehet velük azt is. Ugyanúgy bele lehet nagyítani a képbe, ha az ember élesítene, meg működik a focus peaking is. -
Nippon
őstag
válasz
konyi79 #13892 üzenetére
Köszi! Akkor nagyjából ugyanúgy használjuk, én is gyakrabban és szívesebben használom A-ban bár nekem a kislányunk miatt inkább fast-ra van állítva.
DRO Lv2
A követő fókuszt hogy érted? AF-C vagy AF-C és lock-on?
Nálam mindig AF-C-ben van és általában wide vagy zone, néha expand flexible spot. Ezeknek a lock-on változatait még nem volt alkalmam tesztelni, maradtam a bevált dolgoknál. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
KawaBazsy #13891 üzenetére
Na, felfújtam a pofámat (győzött a kíváncsiság a kötelességtudat felett...
) és a sürgős melót félre rúgva elmentem bő 2 órát sétálni a városba. 353 db expozícióval csökkentettem a gépváz várható élettartamát.
Mindenféle témát kipróbáltam, mindenféle fényviszonyok között, és egy-két képet már le is konvertáltam RAW-ból. Kipróbáltam az Auto ISO-t (minden képet így lőttem), és egyelőre okos dolognak tűnik. Legközelebb 400-ra fogom állítani a max. limitet, a 800 az már látszik sajnos, bár nem zavaró.
Szóval továbbra sem vagyok maradéktalanul megelégedve az üveggel, de együtt lehet vele élni, elfogadhatók a képek. A blendét ahol a téma megengedte, igyekeztem 4 helyett 5,6-on, 8-on tartani. Így már jobb az élesség lényegesen.
69 mm; F4; ISO100 (auto); 1/800s; élesítés PS-ben
-
konyi79
addikt
válasz
Nippon #13889 üzenetére
Ez nagyon témafüggő.
A-ban Auto ISO, milyen a fény a téma addig engedem el. A 6300 már ISO6400-ig szerintem vállalható simán, az emelése slow, vagy ha mozognak a képen emberek 1/125.
DRO csak ha vegyes nagyon a fény, a színek a clear, portré, neutral a kedvenceim. A clear nekem nagyon jó, de ha nő van rajta a kontrasztból kell visszavenni, pl, mert képes kegyetlen ráncokat tolni az arcra
Szinte mindig követő fókuszt használok, kivétel ha agyon rekeszelek a nap miatt, ott huntol. Követőből is a teljes mezős, ha tárgytávon sokminden van, akkor AF tartás rugalmas pontszerű-re rakom. Ez egyik gyorsgomb.
Fénymérés teljes mezős, kivétel telézve, ott spot néha.
De tuti recept nincs, ki mit szeret, vagy a téma mit szeret. -
-
Bogyó bá'
nagyúr
Más: én mindig "A"-ban fotózok. Szerintetek van értelme az Auto ISO-t használni (100-800 közé belőve)?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
konyi79 #13885 üzenetére
Vagy valamit rosszul csinálok, vagy nem tökéletes az üvegem, de én a "rövid" végét egy dekával sem érzem jobbnak a kitobinál (a kitobit, mindkettőt, viszont én elég jónak tartom nagylátón - a "hosszú" végét nem szerettem). A 105mm-rel nincs bajom, középen elég éles nyitott blendével is, portrézásnál meg a sarkok "élességét" ki nem
sz*rja lehagyja figyelmen kívül... ...jó esetben ott csak bokeh található, azt meg szépen adja elő.
Sajnos most nincs rá időm hogy ismerkedjek vele (most is melózom - gépalkatrészeket rajzolok távmunkában, SOS határidővel), el kellene menni vele egy jót sétálni a városban, és kattogtatni.
3 hete már az új géppel voltam (35 éves) érettségi találkozón, ott a kitobit és az 50-est váltogatva használtam, és teljesen jól szerepelt a kit a 24 Mpixelen is. Pedig esős idő volt, alig volt fény...
-
konyi79
addikt
válasz
Bogyó bá' #13879 üzenetére
Én nem szoktam kikapcsolni a stabit, csak csillagozásnál. Persze utána meg mindig visszakapcsolni felejtem el.
Jó lehet a kitobid nagyon, ha nem érzed ezt jobbnak. Persze képközépen a 1650 tud nagyon éles lenni tény, de az csak egy dolog. Meg ne tévesszen meg ennek a felbontását már 24Mp-en nézed, nem 16-on.
Azt is nézd meg ellenfényben mit mutat a kettő. Persze lényegtelen kérdés tud lenni, de kézbefogni, építési minőségre fényévekre van egymástól. A 18105 a6x00-en szerintem egy nagyon jó kiegyensúlyozott üveg. -
KawaBazsy
aktív tag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
KawaBazsy #13872 üzenetére
Tegnap 10 percet, ma reggel fél órát játszadoztam vele, és hát nem b@szom magam hanyatt a minőségétől: csak akkor éles, ha rekeszelek 5,6 - 8 körülire, nyitva szerintem nem jobb a kitobinál. A "hosszú" vége viszont nekem bejövős. Amúgy használni jó: piszok jó a fogása, és (DMF-hez) nagyon jól jön a külön fókuszgyűrű is.
Az ötveneshez meg ne hasonlítsuk, az egy tényleg kitűnő üveg. Nem tudom mekkorák a gyártási szórások, de szerintem az ötvenesből az átlagnál jobb példányt (!), a 18-105-ből meg rosszabbat sikerült kapnom.Persze sokat kell még vele játszanom, egyelőre a nyitott blendés képességeire voltam csak kíváncsi, hiszen ezért vettem.
-
.mf
veterán
Trükkös amúgy a fókusztávolság belövése már a hiperfokális távolság miatt is. Próbáltam a 3 m-es távolságot belőni (beltérben van most csak elég fény), hogy hol a legélesebb; megvolt mettől kezdődött fókuszban lenni, de nem sokkal később már maga a helicoid ütközött fel. Úgyhogy a gyűrű végállásához a helicoid végállásánál csak egy kicsivel kevesebbet állítottam be, aztán reggel kiderül, hogy elég volt-e. Már így is jelentős, ~5.25 mm van a jelenlegi és az eredeti állás között(ezt ám durván elmérték).
Beltéri tesztképek, hát, ég és föld
Az eddig f8-on is még lágy és csupa CA 17 mm-en f5.6-ra lerekeszelve a széleken van ugyan még egy kis CA (már kevesebb, mint volt), de élességben a sarkokig már egészen vállalható.
Mégegyszer köszi a tippet, megspóroltál nekem egy obi-visszapostázást, és további obik utáni kajtatást
-
.mf
veterán
Leszedtem a fókuszgyűrű gumiborítását, és alatta széltének felét-felét tényleg két különböző anyagú gyűrű tölti ki, amik egy kb 60°-nyi részt kivéve vékony fekete leukoplast-jellegű szalaggal vannak lefedve. Tényleg ennyire primitív módszerrel csinálják?
Gondolom a felső gyűrű a helicoid, az alsón vannak a korlátolók.
Szóval akkor ha jól értem, mindössze ezt a ragasztószalagot kell lefejtenem, a helicoidot pár fokkal visszaforgatnom, majd újra leragasztanom? vííí -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
rgranc #13864 üzenetére
Megrendeltem 1 akkut, 1 töltőt, utánvéttel, kiszállítva lesz 9,9k HUF. Többre most nem telik, szűrőt majd később veszek. (Nejem még a 18-105-öt sem sejti....
)
Szerk: anno a Canon 30D-hez volt a gyárin kívül egy drága utángyártottam (ez pont annyit bírt mint amaz, 6 év használat után is), illetve a gagyi kínai portrémarkolathoz is kaptam kettőt. Ez utóbbiak eleve fele annyit bírtak mint a másik kettő, és 2 év alatt teljesen meg is döglöttek.
-
rgranc
aktív tag
válasz
mikrofon #13863 üzenetére
Nem tudom, nekem megfelel a sima is, soha nem néztem utána mivel jobb a prémium.
Szerk.: itt van egy elég alapos teszt több akksira, az alapján némi különbség van a Prémium és a normál közt, de mindenképp a gyári (a tesztben épp Fuji) a legjobb, kérdés megéri-e az árkülönbséget. Szerintem mondjuk nem...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Pár gyors kérdés:
- a6000-hez (NP-FW50) melyik, itthon is kapható, olcsó utángyártott akksi vált be? Tényleg olcsó kellene, és legalább 2 darab.
- Melyik az a legolcsóbb 72mm-es polárszűrő (18-105G-hez) amit már meg szabad venni? Normál szélességűt keresnék, mert azt könnyebb tekergetni. Ez jó lehet, vagy nagyon lerontaná a képminőséget? A számomra még emészthető árú Hoya sajnos keskeny. Vagy nem túl zavaró ezt használni? Anno Canon DSLR-en nem szerettem a keskenyítetteket.... -
.mf
veterán
válasz
Dißnäëß #13856 üzenetére
Na ja... A két manuál Samyangom simán túl is megy a végtelenen, ez meg a kb 60°-ot mozgó fókuszgyűrűjével megáll végtelen előtt. Az adaptereken is elég feszesen van rajta, tehát azzal már nem lehet játszani. Már csak az a kérdés, hogy lehet-e valamit kezdeni vele, hogy működjön az A7-esen is, azaz a fókuszgyűrű mozgása van korlátozva, vagy a fókuszáló helicoid az, ami a végére ér...
-
.mf
veterán
válasz
Dißnäëß #13854 üzenetére
Tesztképeket ne úgy értsd, hogy ezzel az adott obival készült képek, hanem általánosságban ezzel a típussal készített képek.
Aztán úgy tűnik, hogy összetettebb a dolog. Kivittem ma este is, hogy akkor lássuk f8-f11-en jobbak lesznek-e a naplementés képek, és azt veszem észre, hogy a fények pöttyök maradnak, nem válnak pontszerűvé. Megnéztem mindkét EF adapteremmel (Commlite és buta), mindkettővel megáll épp végtelen előtt
Lehet, hogy egy Canon vázon is meg kéne nézni... -
Dißnäëß
nagyúr
Küldd vissza, reklamáció, stb. Nem azt vetted, a tesztképekre hivatkozz, ami meg volt hirdetve.
Ugyebár EU-s jogszabály asszem, hogy használtnál nincs gar stb, de itt nem arról van szó, hogy vettél egy 10-ről 7-re lelakott használt cuccot, ami 7-esen is teljesít, hanem vettél egy 10-ről 7-re lelakott cuccot, ami hazudva van 7-nek, jó eséllyel 3-as szintet hoz csak. Ergo, nem az a téma, hogy használt vagy nem a cucc és van-e gari vagy nincs, hanem hogy átbasztak-e vagy sem, és szerintem ez védhető lenne eBay előtt. Jelenteni, visszaküldeni, küldje vissza a pénzt, vagy indítod az eBay-en a folyamatot. Már csak elvből is, akkor is, ha kis értékű volt. -
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá' #13850 üzenetére
Nekem is megjött tegnapelőtt este a 17-35 (illetve csak az értesítés, köszi Posta), tegnap naplementére kivittem, és ma is tesztelni, hogy jól láttam-e, amit láttam... Lehet, hogy csak 18k volt ("a nem-működő AF miatt"), meg a 99.8%-os eladó szerint "optisch einwandfrei" (ha a külsejére értette, az talán stimmelt), de többet nem veszek ebayről és kipróbálás nélkül obit.
Ebben szerintem elmozdulhattak lencsetagok, annyira fostos. 17-24-ről lőttem tesztsorozatot, mert 28-ra már inkább feltekerem a fixet -- azon a tartományon f4-en még képernyőméretben is mindenhol lágy, de hullámzóan, képfélnél konkrétan csúnyán elkent. Közepe f5.6-f8-ra már kezd szódával elmegy szintet elérni, de a teljes kép még f8-on is teljesen hullámzó élességű, helyenként elég lágy. Egyik szélen CA pedig még f8-on is durvább, mint amit eddig láttam. A képminőségnek köze nincs a netes tesztképekhez
Nem tudom, hogy van-e egyáltalán értelme megjavíttatni, vagy inkább csak fizessek neki egy visszautat az eladóhoz.S hogy-hogy nem, miután megérkezett, aprón egyből lett egy Sigma 21-35 (amihez bezzeg a másodjára egy bő hónapja feladott A-adapterem még mindig nem érkezett meg... valakinek esetleg van egy kölcsön?), és az Opticamben is épp van egy Pentax K-s Tamron 17-35, amiről azt mondják, hogy a fenti Sigmáknál alapból kicsit jobbak voltak, ennél a példánynál meg biztosan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- 3D nyomtatás
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest