- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoty4
őstag
válasz
modflow #64296 üzenetére
arra céloztam hogy akkor lehet nem sony tvt kell vennni, ha csak azzal bugzik
ebben az esetben sanszosan náluk lesz a hiba, lehet valamit állít a műszerrel vagy filtert cserél és szuper lesz. Legyél határozott a szerelővel hogy oldja meg a problémát, mert nem ezért a kockás képért fizeted a havidíjat
Nekem pár éve volt ilyen hogy a telekomot kihívtam. It ttökölt 1,5 órát szerelő majd el akart menni, mondtam neki h addig ne menjen el amig meg nem oldja, hívott egy kollégáját akinél volt műszer aztán pikpak megoldották. Kívánom h neked is sikerüljön
-
modflow
veterán
A másik tévén, ami a rokoné és ugyan olyan, mint az enyém, a videó arról van amúgy. Az enyém nem olyan gáz.
De hogy van az, hogy a Voda indulásakor 1,5 hónapja két hét alatt egyszer ha láttam képhibát, ma meg már tényleg 30 mp-enként durva kockásodást?
Először még csak kicsit volt inkompatibilis, most 1,5 hónap után meg már fokozottan inkompatibilis?
3 hónap után meg már ott leszek, mint a rokon és extra durván inkompatibilis lesz?
Azaz ez "kapcsolat" TV és CI között "fejlődik", mint valami organizmus? -
modflow
veterán
1. és 2. Nem opció.
Mi garantálja hogy egy másik Sony jó lenne?
3. Tuti van nekik másfajta? Mert délután jön a Vodás szerelő és már telefonon is azt mondta, neki csak egyféle van..A Sony felé be van jelentve, de nem akartam itt a fórumot fárasztani a hülyeségekkel, amiket írnak, hogy csináljak.
Most még megvárom a CI modul cserét, ami tuti ugyan olyan típusú lesz és visszaírok Sonynak. -
Celtis
veterán
válasz
modflow #64288 üzenetére
De mi az, hogy nem kompatibilis?
Az amit látsz.
Igen, szabványos az interfész, de mégis valami hiba folytán összetörik a kép. Vagy a sarkadra állsz és a két érintett felen behajtod a megoldást, vagy elfogadod, hogy ilyen.A Sonynak bemutatod, hogy ugyanaz a modul a másik TV-ben hibátlan.
A Vodafone-nak bemutatod, hogy a CI moduljuk nélkül jó a kép, bedugva eltörik.
Aztán hagyod, hogy megoldják. -
KicsiBGery
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy Sony A80J televíziót, az usb porttal kapcsolatban van kérdésem. Amikor előszőr kipróbáltam pendrivével a lejátszást, gond nélkül ment minden azonnal felismerte, lejátszotta a filmet semmi gond nem volt. Elhagytam ezt a pendrivét, vettem egy másikat ugyanakkorát, nem találja egyáltalán. Formázást már mindent kipróbáltam (számítógépen). Mi lehet a gond szerintetek?
-
Zoty4
őstag
válasz
modflow #64291 üzenetére
Nem basztatásból írtam, és tényleg sajnálom is, hogy gondod van ezzel. De már többször leírtad ugyanazt a problémát anélkül hogy bármit változtattál volna
"Insanity is doing the same thing over and over again but expecting different results." A.E.opcióid:
1.vodatól kérsz settopboxot (ezt írtad korábban hogy nem szeretnéd)
2. lecseréled a tv-t
3. vodától kérsz egy másik fajta CI modult, hátha az nem okoz problémát: esetleg irsz a sonynak hogy milyen tipusú modult ajánlanak erre a problémára, mivel működik jól, és azt probálsz kérni a vodától
4. bízol benne hogy a sony kiad egy frissítést amiben megoldják a CI modulod problémáját ->Megírnád nekik a típusát az lehet elősegíthetné a problémád orvosolását -
Joshi
titán
válasz
lemmy9 #64278 üzenetére
+(#64279) Ger_man
Pl Amazon Fire TV Stick 4K-ra van Matrix, nekem szépen viszi a DoVi anyagokat már amit eleve visz a Stick.
Csak Single track-es változatot visz a legtöbb lejátszó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ger_man #64279 üzenetére
Nekem xh9096-on a gyári lejátszó boldogul a legjobban a DV tartalmakkal. Az sem teljesen tökéletes, de amit a Kodi el sem kezd, a vlc-ben, archos playerben lila, az a gyarival lehet, hogy megy.
De van olyan is, amikor a gyári nem viszi, de az archos az igen.
Nem néztem meg bele, hogy mikor milyen kodekrol van szó, amikor egyik vagy másik lejátszó viszi, de biztosan össze lehetne rakni egy táblázatot. -
modflow
veterán
Nos ez a Vodafone CI TV adás kezd eszméletlenül tré lenni...
[Videó]Most ez TV hiba, nem?
CI nélkül jó a kódolatlan adás, ha benne a CI, akkor a kódolatlan is rossz. -
lemmy9
őstag
válasz
golfvariant #64277 üzenetére
A Kodi tud DV-t egyáltalán?
-
golfvariant
aktív tag
XF9005 és KODI lejátszónál van valami megoldás a Dolby Vision filmek lejátszására?
Néhánynál teljesen fekete a kép, némelyiknél zöld/lila árnyalatú... -
Joshi
titán
válasz
Seicento1960 #64271 üzenetére
Pedig az a legfrissebb firmware a tévédre. Biztos hogy már fent van? Nézd meg hogy jelenleg melyik verzió van a tévéden.
1. Nyomja meg a távvezérlő HELP gombját.
2. A tv-képernyőn megjelenik a szoftververzió száma, a típusnév alatt. -
modflow
veterán
válasz
Seicento1960 #64271 üzenetére
Attól függ milyen készüléken dobta fel...
Ha pl. X93J, akkor új. -
atirag
őstag
Tudna valaki egy jó lejátszó programot ajánlani ami tud hálózatot és feliratot is keres?
Köszönöm. -
válasz
kolosszus87 #64263 üzenetére
Köszi. Megsasolom ezt az XH95-öt. PS még egyelőre ugysem lesz rákötve max- 1-2 év múlva tervezem... Az viszont nem lenne hátrány ha olcsóbb lenne , ez a X95J elég húzós áron megy.
64262 Seicento1960
Kis fiam hsz gyűjtést máshol is lehet végezni , de legalabb tennéd Off-ba ezt a rendkívűl fontos hozzászólást. -
kolosszus87
senior tag
Idei modellek közül az X95J a Sony legjobb, felső kategóriás 4K lcd modellje. 1000 nit feletti csúcs fényerőre képes, így kiváló HDR képességei vannak. Ami a látószöget illeti, ez egy VA paneles tv, de rendelkezik ez a modell a Sony által X-Wide-nak nevezett filterrel ami növeli a betekintési szöget, nem fogja egy IPS paneles lcd tv szinjét elérni, de jobb mint a legtöbb VA paneles tv, nem hinném, hogy nagy gondod lenne a betekintési szöggel, nekem XH90-em van ami szintén VA panel, csak nincs rajta ez a réteg és még enélkül sincs hiányérzetem ami a betekintési szöget illeti. Összességében ez a tv filmre és játékra is kiváló. HDMI 2.1 funkciók meg majd jönnek, Sony sajnos kicsit nyűgös ezen a téren, mániája lett, hogy frissítéssel utólag adja hozzá a tévéihez a a funkciókat, de biztos meg fogja kapni. Egyéni véleményem egyébként, én inkább venném még a tavalyi 85" XH95-öt mert lényegesen jobb áron van, képminőségben, képességekben pedig ugyanazt nyújtja vagy talán még jobb is mint az idei X95J, egyetlen dologban marad el az X95J-től, hogy ott nincs HDMI2.1, csak 4db HDMI 2.0 port van...de megmondom őszintén tapasztaléatom szerint pl. PS5-tel használva a tv-t ennek sok jelentősége nincs. Túl van lihegve ez a HDMI 2.1 mizéria, mondom ezt úgy, hogy nekem HDMI2.1-es XH90-em van, de ha visszamehetnék az időben már inkább a XH95-öt venném hdmi 2.1 nélkül.
-
Buckey
őstag
Én hallom a magas frekvenciákat is, úgyhogy engem minden ilyen sípolás nagyon tud zavarni. A switch tápegységét is le kellett cserélnem, mert az üzletben nem akarták(?), nem hallották a magas frekvenciás sípolást.
Nekem az "árnyékolás" így van megoldva: [kép] [kép] [kép]
A fiók alja üres, hogy az erősítőből származó hő el tudjon távozni. Erre segít rá a ventilátor (természetesen nem hallani a hangját), ami elölről-alulról szív, és hátrafelé fújja ki a levegőt. A fiók hátulja csak kb. fele olyan magas, mint az eleje, így van hely a levegőnek. És a fiók hátulján van egy merevítő, egy kis "polc", ahol elfér a TV sípoló tápegysége. Mivel elég zárt helyen van, a magasfrekvencia nem jut ki, de a keletkezett hő igen (amire a ventilátor rendesen rásegít). -
Celtis
veterán
Azért mert egy tekercs esetleg sípol még nem jelenteném ki, hogy a Sony vacak tápot rak a tv-ibe. Ez lehet egyedi hiba is, egy rosszul sikerült impregnálás.
Mivel téged ez a hang zavar, tehát a készülék hibás. Jelentsd be. Garanciában ki fogják cserélni a tápegységet a tv-ben. Remélhetőleg ezzel a hiba meg is szűnik.
Semmiképpen ne próbáld házilag burkolni a tv hátulját. -
válasz
kolosszus87 #64256 üzenetére
Ez a modell is szerepel a kiszemeltek között és érdekelne játékra, tv és film nézésre milyen. Illetve ha nem szemből nézi az ember, mennyire torzit...
Ezért örültem volpna , ha valkinek van és reális véleményt tudna velem megosztani.
Ezzel kapcsolatban van infó?
HDMI 2.1 Jellemzői És Funkciói 4K120 / eARC / VRR* / ALLM *A VRR egy később várható firmware-frissítés után válik elérhetővé.#64250lemmy9:
Ezzel most nagy okosságot mondtál... inkább hanyagoljál. -
kolosszus87
senior tag
Mire vagy kíváncsi a típussal kapcsolatban? Sztem konkrétan ez a modell nemigen van itt senkinek, kissé túlárazott lett idén az X95J típus szvsz, tavalyi elődje az XH95 sokkal jobb áron volt, pedig tudásban nemigen marad el tőle, de sokan ismerjük a típusokat, tudunk segíteni.
-
Balli
őstag
válasz
Csabi1984 #64252 üzenetére
Mert értelmezésem szerint ez nem hiba, de természetesen próbálkozni fogok. Egyszerűen nem voltam szerencsés a példánnyal amit kaptam, de ez számomra sem elfogadható...
[link] "Sípoló hang a tévében. Mikor nem minősül hibának? Ha a sípoló hang leszabályzott hangerő mellett csak a tv közelében hallható egy viszonylag csöndes helységben az természetes. Ez még nem minősül hibának."
-
Buckey
őstag
Az összes kapcsolóüzemű tápegység sípol, csak a jobbak, jobban sikerülteknek a hangja az 20kHz fölé esik, ami kívül van az emberi hallás érzékelési tartományán.
Mivel nagyfrekvenciás a rezgés (sípol), így könnyen le lehet árnyékolni, és a hűtése is megfelelő lehet (az enyémnek is van hangja, de árnyékolva nem hallatszik) . -
Balli
őstag
Köszönöm Salapp, Kissdani! Ez azért elég szomorú és egyben dühítő, hogy a Sony vacak tápot rak egy ilyen kategóriájú (sőt bármilyen) TV-be és erre nincs nekik control
Sony Center márkaboltban vásároltam személyesen egy hete, szóval az elállás sajnos nem opció (nem netes rendelés).
Gondolom garis tápcserére szinte semmi esély emiatt, de azért megfogom próbálni.
Egyáltalán lehet ezt javítani, vagy teljes tápcsere / nagyjából milyen költségvonzata lenne? Csak azért, hogy lássam az opciókat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Tesla topik
- E-roller topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Háztartási gépek
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest