- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
válasz
SipiBcs #45647 üzenetére
Ma megnéztem mégegyszer telefonon is. Ott sem megy. Laptopon viszont igen. Az egyetlen megoldás, hogy összekötöm a laptopot a tv-vel, csak így macerás kezelni. Lehet, hogy az androidos kodival van valami.
Egyébként az iptv egyik fontos eleme, hogy olyan adókat is lehet nézni, amit hagyományos előfizetéssel nem lehet. Pl engem érdekel az NBA, Nascar, és az amerikai Baseball.
-
SipiBcs
őstag
Sorry, a beleszólás miatt, de nem értitek a lényeget. A Kodiban van arra lehetőség, hogy legálisan vagy kevésbé legálisan egy generált m3u listával TV-t, akár iptv-t nézzen a felhasználó. Több ezer tévé műsora elérhető a neten, köztük a magyar nyelvű műsor szolgáltatóké is. Az megint más dolog, hogy ilyen m3u listához ingyen nem könnyű hozzájutni. (nekem sincs)
Icemad: szerintem nem jó a file-od, mert szerintem a Sony oldaláról nincs letiltva. Esetleg próbáld ki a telefonod, tabletedre felrakva a Kodi-t, hogy ott működik e. Szerintem nem megy majd máshol sem. Esetleg ha nem megy a Simple Client-tel, akkor próbáld a TVHeadEnd-el. Mellé kell tennem, hogy nekem más eszközön sem sikerült ezt életre keltenem. Nálam a DigiOnline addon megy 49 csatornával a Kodi alatt.
-
mexel
veterán
Egy ismerősöm is vett egy 55xf7005 tv-t akcióban, mert az enyém tetszett neki. Megnéztem nála, állítgattuk. Amit észrevettem, az kb ugyanolyan, esetleg kicsit erősebb vignettálás a sarkokban, és még valami amit nem is mondtam neki mert ő nem látta:
A bal szélén a képernyőnek függőlegesen néha mintha egy kb fél-egy centis sávban kicsit világosabb lenne a kép, vagy mintha kb ott lenne még az a ragasztószalag ami gyárilag rajta van.
Ritkán látszik, fehér vagy sötét - főleg homogén képnél nem venni észre, de sok jelenetnél pl tv adásoknál vagy filmeknél látom. Inkább kékes-zöldes-pirosas színeknél.
Nem tudom hogy leírni, mintha a kép el lenne oldalra tolva egy régi crt-nél és ott már olyan mattabb lenne a szín, vagy nem is tudom. De valóban ritkán látszik, de mindenképpen jelen van.
Nem panelhiba hanem olyan megvilágításhibának tűnik.
Vagy olyan mintha valami oda tükröződne néha, és ott végig egy sávban kicsit világosabb vagy fakóbb lenne a kép. De kevés jelenetnél.Azért nem szóltam még mert nem tudom ez több tv-n is ott van-e, ez általános lehet, ha igen akkor nem szólok mert jobbat úgysem kap, vagy ez sokszor ilyen és nincs értelme cserélgetni.
Az enyémet megnéztem, itt eddig nem láttam ilyet, de utána nagyon figyeltem és mintha itt is tapasztalnék ilyesmit ritkán, bár ahhoz nagyon kell nézni, és semmiképpen sem veszem úgy észre mint ott, vagy nem is látom igazán.
Másnál is van ilyen?
( azért kicsit csalódtam a Sonyban - belépő szint ide vagy oda, még ez is drágább mint egy samu pl, és éppen ezekért nem akartam samut venni. Mielőtt jönne pár hsz hogy vegyek drágábbat, nem biztos hogy ez ott nincs jelen a vignettálásból kiindulva. A belépőszintnek nem azért kell belépőnek lennie mert hibás, hanem mert kevesebbet tud) -
hyperspace
őstag
válasz
kusztax #45619 üzenetére
Ezt a cikket olvasd el, elmagyarázzák a dolgokat. Minden TV és panel más (egy típuson belül is van eltérés), ahogy a felhasználó is. Arra kell törekedni, hogy Neked megfelelő legyen.
Ha jól rémlik, akkor pont ez a típus elég jó alap beállítással kerül a dobozba, így ha a nagy átlagtól nem tér el nagyon az, amit szeretnél, nem is kell nagyon hozzányúlni. -
hunaqua
addikt
Én már félek kicsit ezektől a 4-5 éves tévéktől. Régen simán mentek 10 év felett is,de ma már az elég ritka sajnos.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Sony xf8096-os tv-n nem tudom működésre bírni az iptv-t. Kodival hoznám össze, megvan a csatornalista, epg is. De csak a rádió megy, a tv adás nem indul. Ez valami Sony korlátozás? Másnak megy?
-
mexel
veterán
Ez nekem is nagy fájdalom volt, egy tv-nél ez fontosabb lenne szerintem mint más 50 olyan funkció amit esetleg belerőltetnek. Egy pár ezer ft-os STB is tudja ezt, nem értem a tv miért nem.
Azt nem is néztem még hogy a sima ( nem droidos ) sony tudja-e, mert csak akkor hajlandó felvenni a penre ha előbb formázza, és most a 128gb tele van. ( miért akarják mindenképpen formázni ezt sem értem, ezt sem teszik a sima set top boxok)
Igazán felhasználóbarátabbá tehetnék ezt a dolgot. -
Diák66
őstag
válasz
Quqesz #45622 üzenetére
A filmnézés nem érdekes, nem kötök rá winyót nagyon. Inkább a smart tartalom érdekel, meg hogy az pörögjön rendesen. (pl youtube) Továbbá a benne lévő tunerek jók legyenek. Fontos, hogy a földi digitális adás mellett a dvb-s2 is meglegyen CAM modullal, továbbá 5GHz-es AC wifi. Jelenleg LG 24MS53 (PZ) van, de ez még nem tud felvenni, valamint egykoron inkább monitornak vettem, aztán TV-nek maradt meg. A jövőben monitornak használnám. (asztali pc mellett). Az LG-nél nekem az a fura, hogy mostanság mindössze 4GB a háttértár. Azon szerintem csak az alap appok férnek el. Android TV ezért érdekelt, mert fantáziát láttam benne. De tévedtem és nem valami jó egyik gyártónál sem. De ha valaki rácáfolna, hát tessék.....
-
AL
addikt
válasz
Paoloo #45628 üzenetére
Szia ! Ártani nem árt, érdemes megpróbálni. Ha nem lesz sikeres, akkor ne kísérletezzél, hívjad a Szerelőt !
Az előző tévém nekem is ilyen volt, tavaly cserélték garanciálisan, egy 49XF8505 - öt vettem helyette. Sajnáltam, mert így már nincs 3D és itt maradtak a filmek és a szemüveg is. Szép élethű színei voltak.
Üdv. -
-
Paoloo
tag
-
-
AL
addikt
válasz
Paoloo #45615 üzenetére
Szia ! A beállításoknál találod a gyári visszaállítást. Ilyenkor minden törlődik ( képbeállítás, TV csatornák, WIFI, stb ) olyan lesz, mint amikor megvetted, de így lehet javítani, mert kitörli a sok felesleges adatot. Ajánlatos ezt minden Android frissitésnél megcsinálni. Írjad fel előtte a képbeállítási adatokat, ha nem a gyári beállításokat használod. Ha nem lesz jobb, akkor szervizt kell hívni. Garanciális javításokhoz hozzátartozik az ingyenes kiszállás, nem kell Neked bevinni.
Ha Pesten laksz, akkor ezt ajánlom : [link] Üdv. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Diák66 #45620 üzenetére
Nem nagyon fogsz találni sokkal komolyabb procis tv-t. Mint ahogy az összesben 10/100-as modem van....1gb netes időszakban(bár nem tudom a 2019-es modellekben ez változott volna-e).
Ha filmet nézel pl vinyóról nem veszel észre semmi hibát/lassulást. Youtube detto, nekem nagyon szépen lejátsza akadozás nélkül, pedig fos a netem. -
Clemi
veterán
Erre senkinek nincs ötlete?
Más: Lehet hogy hülye kérdés, de az újabb Sony TV (UHD, 4K) mind androidos? Van egyáltalán olyan amin más rendszer fut?
-
-
kusztax
tag
Helló,
Vettem egy Sony KD-49XF7596BAEP TV készüléket.
Van valami javaslatotok hozzá? Beállítás, alkalmazás stb.
-
salapp
addikt
válasz
hyperspace #45616 üzenetére
Ez tök jó hír. Én mondjuk pont a természetes színvilágot és a pazar képalkotást/felkonvertálást szeretem, a mozgásmegjelenítés mellett, a legjobban a W809C-ben.
De ha már egy 9005 alatti modell is jobb képet ad, akkor majd lehet, váltok jövőre egy XE9005-re.junior11: az x1-nek már a FHD négyszeresére kell konvertálnia, míg az X-reality pro-nak csak FHD-ra, szóval ott nem lehet akkora előny.
A triluminos biztos jó, élénkebb színeket adhat. -
junior11
veterán
válasz
hyperspace #45616 üzenetére
Hát azért az XF85 már triluminos, X1 proci.
-
hyperspace
őstag
válasz
salapp #45614 üzenetére
50W755C. Nem tudom mérésekkel alátámasztani, de szerintem jobb színek vannak, és jobban konvertálja az alacsonyabb felbontású anyagot (Travel Channel
). Mindkét TV-nél próbáltam színhelyes beállítást találni, nem szeretem a túlszaturált dolgokat, mint például a mintavideók. Meg persze nem volt eddig HDR, az olyan filmek/sorozatok tetszenek, USR-ről és Netflixről is.
-
Paoloo
tag
Sziasztok!
Egy KD-55X8509C típusú tv-vel lenne problémám.
Mindenféle alkalmazások leállnak,ezeket kiírja,és hiába okézom le,ugyanúgy visszajön azonnal....ha 100x okézom le,akkor 100x visszajön azonnal.
Hiába kapcsolom ki a tv-t a távirányítóval,kb fél percen belül újra magától bekapcsol(nincs beállítva időzítő), emiatt ki kell húzni a dugót....
Azt is szokta írni,hogy nincsenek tárolt csatornák,viszont ha kihúzom a hálózati kábelt,majd visszadugom,és újraindul az android,utána megvan mind,és megy a tv.-Máshol már kérdeztem,ott factory resetet javasoltak.
-Egyenlőre nem volt időm megcsinálni(és nem is tudom hogy kell),és kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is!
-Esetleg valami jótanács?
-3 éves a tv amúgy,elvileg még garis,mert 5 évet vettem rá.
-Ha szerviz.akkor hova érdemes vinni? Be kell cipelni ekkora tv-t,vagy kijönnek?
-
salapp
addikt
válasz
hyperspace #45613 üzenetére
Milyen előrelépést érzékelsz képminőségben a W755-höz képest?
W755C, vagy korábbi széria? -
hyperspace
őstag
válasz
Diák66 #45608 üzenetére
Lassan egy hete, hogy megvettem, 50w755-öt váltott. Képben nagy az előrelépés, viszont időnként belassul a rendszer, például mikor Netflixről visszavátok kábel TV-re. 7.0 van a TV-n, nem tettem rá a 8.0-át. Ugyanez a rendszer az előző tv-men kicsit pattogósabb volt. [link]
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Diák66 #45608 üzenetére
Az összes xf széria mtk chippel van szerelve. Jó képe van. Cam modult nem tudom. Droid nem rossz, ha sok mappa van a külső tárolón, akkor picit belassul a beolvasás, de ha rányomsz egy filmre, akkor az egyből megy akadás nélkül.
avlisz80
Mind2 tv ips, de a 7596 direct ledes. Ez nem feltétlenül jelent előnyt, pl volt akinek vignetta baja volt vele(4 sarok sötétebb). Az xf85 széria hiába ips/edge led, kicsivel jobb minőségű kijelző. -
Diák66
őstag
Üdv, a Sony KD49XF8505 UHD Android SMART LED Televízió-ról van valakinek véleménye? Esetleg tapasztalat vele kapcsolatban? Az Androidos Sony TV-k tényleg fagynak, lassulnak és nem kezelik rendesen a Cam modulokat? Hol találok a tévéről konkrét infókat? Ez tényleg MTK chipset és procival van szerelve? (MT5891 4 core ARM Cortex A53 1100 MHz, 2GB RAM, 16 GB ROM
Köszönöm.
-
avlisz80
tag
Szóval akkor azt mondjátok hogy pl a 8577 helyett inkább a 7596 vagy mi...?l
Elvileg kisebb széria mégis jobb lenne? -
Celtis
veterán
válasz
theballa32 #45604 üzenetére
Csak időközben felment az ára 40k-val.
-
Kékes525
félisten
Sonny-KDL40w4000 televíziómat szeretném lecserélni XG95 Series | LED 4K HDR okostelevízió | Sony HU 55" -osra. Tudom, hogy a választott TV sokkal jobb, mint a régi, de még mindig tökéletesen működő TV-ém. Azonban az SD tartalmak is jobbak rajta? Akkor is, ha figyelembe veszem azt, hogy a kisebb képernyő (40 colos) élesebben jelenít meg általában, mint a nagyobb (55 colos), a képernyő nagysága miatt?
-
Clemi
veterán
Sziasztok,,
Van egy KDL 50W828 tévém, ami már lassan 5 éves. Minden tekintetben hibátlan, de az időzített felvételekkel nem boldogul. Regisztráltam neki egy USB csatlakozós házban lévő SSD meghajtót, amit rendben el is fogadott, mint regisztrált HDD. A felvétel időpont beállítást elfogadja, de később vagy átteszi önhatalmúlag egy órával későbbre és azt veszi fel, vagy minden órában eggyel tovább tolja és csak jelzi, hogy van beállítva időzített felvétel, de olyat is csinált tegnap például, hogy egy másik bemeneten lévő eszközről néztünk filmet, jelezte, hogy el fog indulni a felvétel, el is indult, de néhány mp után megállt és áttette a felvételi időpontot egy órával későbbre, majd azt is elkezdte felvenni, de pár mp után ugyanúgy megállt.
Szerintetek mi lehet a gondja? A műsort a Digi-től kapom kábelen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest