Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba No. 1
tag
válasz
runner 125 #45798 üzenetére
Ugyanez van, ennyiért megveheted. Szuper tv. Ha meglátod majd az XG széria 65-ös árait, elájulsz. A tesztek alapján nem jobb, csak drágább.
Ui: Az Árukeresőn írtam pár sort a 65XF9005-re. Olvasd el!
-
lasse001
senior tag
Most jelzett a W755C tv-m hogy sürgős frissítés elérhető. Találkozott más is már vele. Kb 1-2 hónappal ezelőtt már kaptam rá frissítést.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
A KD-65XF9005B széria ajánlott, jó vétel 425 br-ért? Van esetleg valakinek ilyen széria és méret? Mik az általános tapasztalatok?
Köszi!
-
blakey
titán
válasz
Csaba No. 1 #45796 üzenetére
Területfüggő, van ahol a Digi hálózatában rosszak az ékezetek. Nálam UPC van és jók az ékezetek Mo-ra állítva, másnak Észtország a nyerő.
-
Csaba No. 1
tag
válasz
szabi__memo #45777 üzenetére
UPC a ludas. Nálam Digi van, itt még a hosszú ő, is az pl. Spíler Tv, Petőfi stb.
-
Buckey
őstag
válasz
salapp #45794 üzenetére
Jól gondolod. Ha a TV ki van kapcsolva a Button Mapperben lévő kikapcsolással, akkor az tényleg ki van kapcsolva. És ezért is tart a bekapcsolás kb. 1 percig (mint egy gyengébb andridos telefonon).
Alvó módban (gyári "kikapcsolás") viszont áram alá helyezi a portokat is (képernyő marad kikapcsolva), amikor valamiért felkel, új szoftvert, programlistát stb. keresni, cache-t üríteni. Ez viszont szerintem szoftveres bug, amit nem tudnak, vagy nem akarnak megoldani. De szerintem inkább nem akarják, mert így is fogy a TV-jük.
Ha meg nem tudják, illetve hardveres a hiba (mindegyik androidos TV-n? ), akkor az viszont elég ciki a Sony-ra nézve. -
Buckey
őstag
Szia!
Én nem mentem a Sonyhoz, rájöttem, hogy ez ilyen, annyira ismerem az androidot (is), hogy nem áll fel a rendszer pár másodperc alatt. A gyári „kikapcsolás” inkább alvó módnak felel meg. És a gyári távirányító hosszú megnyomásával újraindul, így már tényleg kikapcsol majd be, ami hosszabb idő.
Plusz, amikor a HDMI-n kiadja a jelet, akkor az USB portokon is kiadja.(#45792) Kepler, ez egy app, amit az android tv-n a Play áruházból lehet letölteni. Ebben a programban lehet a távirányító gombjainak új funkciókat adni. Rövid-hosszú-dupla gombnyomásra lehet bizonyos beállításokat, programokat beprogramozni.
Így akár a kikapcsológomb hosszú nyomására kikapcsol, míg a gyári, rövid gombnyomás marad alvó mód (gyári „kikapcsolás”).
Vagy a piros gombra a YouTube-ot beállítani, így egy gombnyomásra elindul stb. -
AL
addikt
válasz
Buckey #45790 üzenetére
Szia ! Ez nem új dolog, Nekem az 8509 es tévém is ezt csinálta a hangprojektorommal.
Hiába volt kikapcsolva a TV a zenehallgatás közben a hangprojektort ki - be kapcsolgatta, mert a HDMI n keresztül nem kapott képjelet ( csak hangot ). Akkor is tagadta a Sony, hogy köze van hozzá. Minden készülékemet elvittem szervizbe, természetesen jók voltak. Elkezdtem kísérletezni, ha a TV áramtalanítva volt nem kapcsolt ki a hangprojektor, akkor jöttem rá, hogy a TV a hibás. Hiába leveleztem velük, csak azt mondogatták, hogy a többi készülék rossz, vagy nem kompatibilis. Nyomták a süket szöveget. Az Android 6 - os frissítés után a TV kikapcsolt állapotában megszűnt a ki - be kapcsolgatás, csak bekapcsolt TV - nél volt meg a régi hiba .
Sajnos minden gyártónak vannak ilyen lekvár dolgai ( soha nem ismerik el, pedig jobb őszintének lenni ) és minél modernebb lesz egy eszköz, annál nagyobb az esély ilyenre. Üdv. -
Buckey
őstag
válasz
Kepler #45787 üzenetére
Nekem a KDL50w808c TV-m még a HDMI-re kötött erősítőmet (ARC) is be-, majd kb. egy perc múlva kikapcsolja.
De sikerült egy megoldást, programot találnom (Button Mapper), de így a bekapcsolás egy kicsit tovább tart, ami nem zavar. Legalább tényleg ki van kapcsolva a TV (nem csak alvó módban van).
Viszont ilyenkor az időzített felvétel sem működik (amit én nem használok, netes TV-m, MyTV van). -
sting2
addikt
Sony XE sorozaton, hol találom a Cache törlés lehetőségét?
-
-
reggi
aktív tag
válasz
bekecs76 #45772 üzenetére
Szia! Nekem ilyen tvm van. Alapjában véve jó tv, sdr filmek nagyon szépek tudnak rajta lenni, külföldi teszteken is dicsérik az sdr minőséget. A HDR sajna kompromisszumos, azért a 300nit sajna kevés hozzá. Op rendszer teljesen rendben, sebesség gond nincsen,YouTube gyors viszi szépen. Gyorsba ennyi..
Üdv -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #45777 üzenetére
Ha átállítom a régiót a kezdeti beállításokban (már ha át lehet) akkor a végén a folyamatnak ugye nem lesz egy szűz rendszerem? Nem szeretnék mindent újra feltelepíteni, beállítani.
-
barnabas22
tag
Kozben megtalaltam
) a tv-nel kellett atallitani a hdmi jelformatumnal a javitott formatumra
-
barnabas22
tag
Sziasztok! Próbálnám ki az uj Sony KD55xf7596-on ,Ps4 pro-n mondjuk a Fifa19et és ahogy elindul a jatek 2160p-ről a felbontás visszaáll 1080p sztereora...de pl. Horizon Zero dawn-nál is.. az Lg tv-nel nem allitgattam semmit , ment. Nem volt még android tv-m, de ezt jo lenne tudni hol keresgeljek hogy beallitsam. Probaltam mar Ps4 menuben felbontast automatikusrol feltenni, tv-nél külső bemeneteknél bravia sync-nél de semmi
-
tony70
tag
Sziasztok! Valaki megtudná mondani mi lehet az oka, hogy egy Sony 55X807C tip TV-re nem tudom a YouTube ot át tükrözni ha a LAN kábel be van dugva csak ha wifin megy!
Telefonnálnmegjelenik a csatlakozás a tv re rákattintok és nem történik semmi! A legújabb frissítés van rajta és volt gyári visszaállítás is! -
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Sony Androidos tvnél (ha ez egyáltalán számít) a digitális csatornák nevében az ékezetes karakterekkel van valami gebasz. Ezt hogy lehet korrigálni? Magyarra van állítva minden.
Szolgáltató: UPC.
Köszönöm -
AL
addikt
válasz
hjtz4t3wrseg #45773 üzenetére
Szia ! Szerintem nem érdemes a mások beállításait másolgatni, legalábbis Nekem még soha nem tetszett, amit mások dicsőítettek. A sajátom se lett egyből jó, de addig állítgatom ameddig nem tetszik. Ha végképp elállítgattad és nem tetszik, akkor egyszerűen visszaállítod a gyárira és kezded elölről. Minden TV csatornának és minden DVD, Blu ray filmnek más a képe, ezért elég nehéz beállítani a megfelelőt. TV műsornál ajánlatos egy HD stúdióadáshoz, filmeknél, pedig egy új ( a jelenben játszódó ) filmhez beállítani . Némelyik filmnek "különleges" a színezése, képe, ezért nem alkalmasak erre ( pl. Ryan közlegény, Gladiátor , stb. )
Ne sajnáld az időt rá ! Megéri . Üdv. -
Joshi
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #45773 üzenetére
Ja, nagyjából minden második Sony tulajnak KD-65ZF9 tévéje van ráadásul bekalibrálva.
What?
Most gúnyolódsz, vagy csak nagyon naiv vagy? Basszus, te szívtál valamit, mert a másik topikban se voltál a toppon.
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Sziasztok!
Ha valakinek van egy jól bekalibrált, Bravia KD-65ZF9 -se, adhatna egy két tanácsot a beállításokkal kapcsolatban, amit ezúton is megköszönök.
-
bekecs76
tag
Sziasztok!
Akinek Sony 65xf7096 (7005) tv-je van, írna róla pár sort? Meg van vele elégedve? Milyen ez a linuxos menü? Nem túl lassú? stb? Ezekről a belépő szintü tv-kről, alig lehet véleményt találni, mindenhol csak a drágább készülékeket tesztelgetik. -
-
dancsuri
veterán
-
topyjo
aktív tag
válasz
hyperspace #45767 üzenetére
A kérdés csak ironikus volt, mutassatok egy eladót, aki engedi hogy a vevő a szerviz menüt turkálja, amikor azonnali garvesztés a jutalom érte, és pár kattintással téglázni lehet a készüléket. A szervizesek szerint még a belépést is regisztrálja a készülék.
-
blakey
titán
válasz
hyperspace #45765 üzenetére
Samsungnál? Biztos?
-
topyjo
aktív tag
válasz
PrinceHerceg #45758 üzenetére
Szia!
Ezt hogyan is kell megtenni pl egy Samsung készüléknél? -
Fuvaros
senior tag
Sony XE8505 pendrive felvételre:
Drágább (gyorsabb) pendrive ajámlott csak, egy olcsóbb, pl lassúbb pendrive lejátszáskor 10 mp-énk szaggat.
- Maxell Speedboat 64 GB (2600 Ft) nem vált be
- Sandisk Ultra Fail 64 GB (4600 Ft) jó hozzá -
raylot
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha külföldön vettem tévét, utólag vehetek hozzá Magyarországon garanciát?
-
salapp
addikt
VA se mind egyforma. Épp ezt mondom, ugyanazt a modellt bepróbáltam, egy másik méretben és gyártási időszakból és a látószöge az első "tesztpéldányhoz" képest hatalmas. Így az egyetlen negatívumát kilőttem, minden szuper tulajdonságát élvezem. Dune Max-ról még egy régebbi 720p film is eszméletlen szép rajta.
Nem fér bele 22 havi kamatmentes részletre egy 55XF9005 a Telekomtól? Azért az klasszissal jobb tévé.
Vagy amit említettem, egy már kipróbált használt XE9005, amin még van 4 év gyári gari? Nyilván értelmes árra alkudva. Annak a talpa se gusztustalan annyira (bár már nem fém, mint a W80/75C szériánál)Ja, Euronics sosem volt szimpatikus, de gondolom, teljesen újszerű a tévé, nem is fognak próbálkozni értékcsökkenés dumával.
-
mexel
veterán
válasz
salapp #45755 üzenetére
Na ez az, igaz amit írsz. Egyébként a VA panel nekem is tetszik, de valóban csak szinte teljesen szemből jó, már fél-méter egy méter is számít oldlara kb 3-4 m-ről.
Vajon vonnak le valamit visszavételnél az árból? Doboz, csomi minden megvan, még a fóliák egy része is.
mert az Euronics-nál oda van írva hogy"A termék visszaérkezésekor állapotát haladéktalanul megvizsgáljuk annak érdekében, hogy használata nem haladta-e meg a szükséges mértéket. Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy meghaladta, és ezáltal a termék értéke csökkent, úgy a csökkenés mértékéig igényünket érvényesíteni fogjuk Ön felé."
-
salapp
addikt
A lényeg: visszavinni, amíg lehet.
Én is 2017-ben vettem egy 55W809C-t, aminek nagyon tetszett a képe. Viszont ez a szuper képminőség el is tűnt, amint nem pontosan középről néztem.
Nem tudtam együttélni azzal, hogy már két-három hering egymás mellett ülve is mást lát, akármennyire próbálnak szemben helyet foglalni.
Visszament.
Aztán újra plazmáztam, de tettem még egy próbát egy 50W809C-vel, amiben sokkal jobb panel lehet, mert minden elvárásomnak megfelel. És nincs hímes tojás OLED nyári fűtőtest sem.
Szóval már pár éve igen komoly önszopató lottó a tévé vásárlás, ritka, hogy elsőre minden rendben van.
Ezzel együtt nem vinne rá a lélek, hogy Lucky Goldstart vagy Samsungot vegyek. -
mexel
veterán
válasz
Celtis #45753 üzenetére
Akkor ez nem banding lesz, mert csak egyetlen egy csík ami nem is csík igazán hanem csak a képernyő széle. Sehol máshol nincs, máshol szép homogén.
A haver is látja ugyanezt már
Én csak attól félek hogy a következő még roszabb lesz és szép lassan elfogynak az ilyen akciós tv-k és nem kapok VA-s sony-t. ( akkor lesz samsung vagy LG? Nem tudom menyivel lenne rosszabb a kép, van aki szerint semmivel) Csak nekem a sony színei nagyon bejönnek. -
Celtis
veterán
A banding bárhol lehet, a szélén vagy középen, bárhol. Jellemzően nem is egy csík, hanem több eltérő szélességű, erősségű. A lényeg, hogy függőleges sávban világosabb vagy sötétebb picit a kép, és jellemzően csak mozgóképnél észrevehető, szinte előugrik. Sajnos ez nem tekinthető egyedi hibának. Inkább technológiai sajátosság. Ha ugyanolyan típust veszel, akkor azon is lesz vagy gyengébben vagy erősebben, ugyanott vagy másutt. Persze kifoghatsz olyat is ami nem zavaró.
A megoldás másik típus lehet. Egy ismerősöm nemrég vett egy nagyon olcsó LG LCD-t és az pl. hibátlan. Nyoma sincs. Szerintem azon a típuson ez a jelenség ki van küszöbölve, annyira homogén a képe.Én is csak azt tudom mondani, hogy ha észreveszed és zavar, akkor vidd vissza a TV-t, mert nem fogod megszokni. Ha a haverod meg nem veszi észre, akkor ne szólj neki, ne rontsd el a TV-jét
-
mexel
veterán
válasz
salapp #45751 üzenetére
Igen, én is így gondolom, de ha ez általános lehet akkor akár roszabbat is ki lehet fogni. A haver hitelre vette neki még rosszabb, mert már nem kapna az újra olyan 0%-osat. ( azt nem tudom kp-ért venne- e, csak azért vett mert így megérte)
Kp-nél még egyszerűbb a dolog, én arra gondoltam inkább veszek egy másikat és ha az jobb ezt viszem viassza, ha az rosszabb akkor azt. De azért nem akarok visszaélni sem ezzel a netes vásárlással, de ha a gyártás ekkora szórással megy akkor lehet hogy muszáj
Plusz azért macera is kicsit.A bandingot mivel lehet ellenőrizni hogy látványos legyen? A netes képeket nézve más az amit én írok. A banding egész képernyőn látszik általában a netes fotók alapján.
-
-
mexel
veterán
válasz
Celtis #45747 üzenetére
Köszi, rákeresek a dologra. De ezen a videón nem is látszik a képernyő széle. Biztosan ugyanarról beszélünk? A banding az egész képernyőn látható csíkozódás ( sávosodás talán) ha jól látom a képeken. Ezen a tv-n sehol nincs ilyen, szép homogén a kép.
Itt csak bal oldalt a képernyő kb fél-1 cm-én látszik és a képernyő széle felé világosodik, vagy elszíneződik. ( mint a régi crt tv-nél amikor oldalirányba eltekerte (elhúzta) a képet az emberés a széle már olyan kis homályos volt.
Álló képnél ami nem mozog nem is igen látni.Samsungon vagy LG-n is van ilyen vagy ez is a sony extrája? Mert akkor én is visszaviszem és veszek mást. még én sem futottam ki a 30 napból és a barátom sem. ( mondjuk nálam igen gyengén látszik, de amióta észrevettem hogy létezik már zavar)
-
mexel
veterán
Erre esetleg tud valaki valamit? Megnézné pár 7-8-as szériás tulaj akinek direct ledes a tv-je? ( bal oldalon világosabb vagy fakóbb vagy bármilyen csík néha, a linken leírtam mi is az)
A napokban megint láttam 2x is azt a tv-t, és már a tulaja is látja ( nem bírtam ki és szóltam neki)
Nagy a dilemma hogy visszavigye-e még kb 1-2 hete van rá. Ha ez sokszor előfordul akkor típushiba vagy jellemző és nem foglalkozunk vele, de ha egyedi akkor szerintem érdemes visszavinni úgy gondolom. -
AL
addikt
Szia ! Próbáld meg a hivatalos szervizben, hátha méltányosságból ingyen megcsinálják. Korábban volt rá példa, hogy 3. évben a Sony szavatossági hibaként ingyen javított . Garancia után 1 hónap bőven belefér a méltányosságba. Nézd meg a garanciajegyen lévő címeket.
[link] Remélem sikerrel jársz ! Üdv. -
bekecs76
tag
válasz
hyperspace #45742 üzenetére
55colban tényleg az egyik VA, amásik IPS. Hmm...
Amúgy én a 65 colossal szemezgetek. Ott mindegyik VA direkt led. Ugyanaz a panel lehet? -
bekecs76
tag
A Sony xf7596 tipusról látom, hogy jókat írnak róla, viszont az egyel alatta lévő kategoria, ami a belépője a Sonynak a 7096, nem nagyon emlegetik sehol. Én nem látok különbséget a paraméterekben, kivéve az op rendszert. Ugye a 7596 androidos, a 7096 pedig nem. (Vagy a képi megjelenítés is jobb a 7596-nak?? Aki esetleg látta mindkettőt írja meg légyszí) Az árban viszont jelentős különbség van. Kérdésem, hogy ennyivel többet érne az android? Ha csak a kép minősége a lényeg, sokkal jobban járna az ember az olcsóbb 7096-al, vagy nem? Ha meg annyira pocsék az op rendszer, rendelnék hozzá egy amlogic-os médiaboxot kb. 10-15e-ért és van egy sokkal jobb rendszerem mint a tv-androidja. És még így is sokkal olcsóbb az egész. Mit gondoltok, jól kombinálok?
-
Kront
tag
válasz
utgyuru #45728 üzenetére
Sziasztok,
Ugyan ez a TV, hasonló hiba. Végtelen ciklusban próbál újraindulni, de nem sikerül neki. Van, hogy a Google felirat még megjelenik és rögtön utána kapcsol ki, de jellemzően a kép sem jön be, csak újraindulgat.
Garancia 1 hónapja járt le. Tudnátok ajánlani budapesti szervizt, ahova elvihetem? (akár privátban, ha ide nem való) Köszönöm.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
icemad #45730 üzenetére
Én tollseprű szerű portörlővel szoktam, mert szerencsére nálunk makacsabb kosz nem ül rá. Ha van pötty lehellet+mikroszálas szemüveg törlőkendő.(sajnos a tollseprű egyszer beakadt és 1 karcot sikerült felvarázsolnom....szerencsére bal alul, de 9 év alatt ez az első tv, amin összehoztam
)
-
salapp
addikt
válasz
icemad #45730 üzenetére
Minden héten egyszer-kétszer Pronto Duster-klónnal (Rossmannm, DM, stb.) és ha néha észreveszek rajta valami pöttyöt, akkor dusterezés után pár csepp vízzel nedvesített aldi mikroszálas kendővel - nem rányomva - nagyvonalú körkörös mozdulatokkal áttörlöm.
-
blakey
titán
válasz
sting2 #45733 üzenetére
Ha rendszeresen van takarítva akkor nem is kell a nedves törlőkendő. A Clean és tsai akkor jó ha biztosan nem tartalmaz semmilyen marószert, mert ki tudja milyen réteg került a kijelzőre és ha leszedi akkor "kampec". Sima csapvizzel minden szennyeződés lejön ha netán koszos lenne és tökéletesen, makulátlanul foltmentes lesz.
-
sting2
addikt
válasz
blakey #45731 üzenetére
...és a Clean-el egyenletesen átnedvesített mikrószálassal?..
Nekem már vagy 10 éve ez, úgy félévente, kihúzott állapotban, de előtte alaposan leportalanítom, száraz, puha pamut pólóval.
Mindig olyan az eredmény, mintha akkor húztam volna le róla a védőfóliát.
Nulla homályos foltok, nulla karc.
Amúgy csak simán " megpofozom", hetente 1X, egy erre a célra tartott, nagyon puha gézanyaggal. -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Kicsit off téma... Ti mivel takarítjátok a kijelzőt? Nekem kicsit poros már. Láttam kijelzőre fújható habot, hozzávaló törlőkendővel. Ez jó lesz?
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
Sony KDL55W809 TV-m van, ki volt húzva pár napig a fali csatlakozó, azóta nem kapcsol be.
A fehér LED felvillan, aztán semmi. 1x bekapcsolt, akkor használtam több óráig teljesen jól, másnap már megint nem kapcsolt be.
Próbáltam hard resetet, addig eljut, hogy a zöld LED felvillan, aztán semmi.Ilyenkor mit lehet tenni?
-
Fernet
senior tag
Köszönöm, akkor beszervezek valakit.
Mondjuk ha visszagondolok a 42-es plazma is rohadt nagynak tűnt anno.
-
sting2
addikt
Én, tavaly kettő 65" készüléket raktam össze, fej, fej mellett a kanapén úgy, hogy hátlapra terítettem őket és magam csavartam be a talpat, illetve állítottam fel.
Értelemszerűen, a becsavarozáshoz lejjebb húztam őket , hogy alulról becsavarozhassam a talpat.
Mondjuk a 65EX780, azzal a plusz 10 kilójával (üveg kijelző) rendesen eláztatott a végére.. -
vlevi
nagyúr
válasz
Fernet #45721 üzenetére
Súlyra csak 1 emberes, de, maga a TV 130-140 centi széles, ezért kell hozzá a 2 ember. Az összeszereléséhez pedig mindeképp kell, mert a talpba bele kell állítani, utána feltenni a TV asztalra.
Ha falra akasztod, ahhoz is kell valaki.
Biztos megoldható egyedül, de nagy kínlódás.
Pl, a talpat becsavarozni a helyére, amíg csavarozod, valakinek érdemes tartania, nehogy eldőljön. -
Fernet
senior tag
Egy 55-ös TV-nek (XF9005) a doboza egy emberes vagy kettő? Ha minden igaz holnapra jön meg a cucc, nem tudom szervezzek-e valakit segítségnek, vagy kezelhető méretű egy embernek is?
-
Fernet
senior tag
-
TCr
veterán
válasz
hyperspace #45711 üzenetére
Jelenleg 358 az alja, ráadásul 314 még soha nem volt.
-
hyperspace
őstag
válasz
Fernet #45708 üzenetére
Telekomnál alacsony a listaár, máshol az az akciós. Nekem is remegett rajta a kezem, de aztán olcsóbb TV-t vettem. Ahogy salapp írta, venni kell garanciát hozzá, de arra figyelj, hogy ne a Soncity-ben (Westend) vedd meg, ott drágább. kozpontiszalon.hu is Sony márkabolt, és ott olcsóbb.
-
Fernet
senior tag
válasz
hyperspace #45706 üzenetére
Profi szinttől messze vagyok, ritka az online multi, de ha a box 4k jelet ad ki akkor nem lesz ezzel gond.
Tegnap meg is rendeltem a TV-t a telekomtól, egész jó árat mondtak rá, 314.160 Ft lett a vége. Ahhoz képest, hogy szombaton a MM-ban 430.000 Ft volt ugyanez nem olyan rossz.
Keddre ígérték a szállítást, nagyon kíváncsi vagyok rá.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #45704 üzenetére
Persze, nem is az amlogic-al van a gond, hanem a google volt itt a hunyó a saját drivere miatt a 7-es androidon. Az Amlogic csak azért szívta meg valószínűleg kicsit a kodit mert az amlogichoz volt külön codec is amivel jobb volt, csak a google miatt az új droidban nem hagyták ezt érvényesülni, csak a sajátjukat erőltették. Erről egyértelműen nem az amlogic ( és a kodi fejlesztők) tehetett.
A Minixen viszont droid 6 van ha jól tudom, azzal mindegyik amlogicon jó a kodi, oda nem is kell spmc. Ha viszont droid 7 van rajta ( ami nem volt elérhető eddig normális hivatalos verzióban az u9h-ra) akkor azon ahogy megcsinálták azok kerülő utak, nem az amcodecet használja a kodi ( nem is 100%-os mert van pár videó ami nem megy, és a képminőség sem ugyanaz). Más amlogic boxon is találkoztam már kodival ami majdnem mindent játszott pár trükkel, de nem volt olyan jó a kép. ( én is át akartam ezt ültetni pár fw-be de szemmel láthatóan rosszabb volt a kép és akadozóbb, igaz a pixelhibák eltűntek sok videónál)
De semmilyen droid 7/ amlogic párosnál nem láttam még tökéletesen működő kodit. És ez ahogy írtam nem is a kodin múlik hanem a droid 7-en és a googlen.
( hiszen ugyanaz a kodi droid 6-on tökéletes) -
zsepii
tag
válasz
hyperspace #45682 üzenetére
Köszi, akkor majd meglátom mi sül neki belőle!? Jövő héten egyik este ráengedem a frissítést.
-
blakey
titán
A MrMC egy Kodi fork ami valóban fizetős és elég zárt viszont nagyon jó hálózati lejátszásra és az SPMC fejlesztője a MrMC csapatát erősíti. SPMC-nek 1 éve "vége", nincs további fejlesztés.
(#45695) mexel
Amlogicnál sem feltétlenül kéne, nem tudom hol írtam, de Minix Neo U9-H-n jó a Kodi Leia, gyönyörűen megy a legtöbb anyag. Szóval lenne ott még fejleszteni való, mert úgy tűnik, hogy nem az Amlogic a gyenge láncszem hanem a nemtörödöm boxok gyártói. -
Fernet
senior tag
válasz
hyperspace #45701 üzenetére
Storno, most néztem utána. "the xbox one x always outputs at 4K if you set the resolution to UHD so upscaling is done by your console and not the tv"
Ebben az estben semmi gond.
-
Fernet
senior tag
válasz
hyperspace #45701 üzenetére
Vannak játékok ahol választható, hogy 1080-ban akarsz 60FPS-t, vagy 4K-ban 30-at, illetve nagyobb részletességet 1080-ban, vagy inkább magasabb felbontást (4K).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- Windows 11
- BestBuy topik
- Bluetooth hangszórók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- ZIDOO médialejátszók
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- További aktív témák...
- Apple Airpods Pro 2nd Gen. USB-C, Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Apple Airpods 4th Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Airpods Pro 2 bontatlan 1 év Apple jótállás
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- 40%-os áron!!! - HEGEL P20, H20 - High End elő- és végerősítő
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest