Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Gringo
senior tag
vajon el lehet adni még egy kétéves 55w756c-t a mai piacon, ami 3D-sítve van?
ha már lejár a telekomos hűség, akkor miért ne váltson az ember OLED-rebár az android hiányozna, nekem tetszett, bár sokat nem használtam.
-
nismoka
addikt
válasz
katonatom90 #43694 üzenetére
HDMI 2 és 3, és enhanced-re kell kapcsolni a tv beállításokban.
-
katonatom90
csendes tag
Sziasztok.
Én is egy xf9005 boldog tulaja vagyok és csak érdeklődnék hogy a ps4 prot melyik hdmi csatlakozó helyre érdemes rákötni hogy teljesen kihasználjam, én eddig a hdmi 1-en használtam de azt vettem észre hogy amint elindítom a játékot akkor ledob 1080 felbontásra (hama premium 4k hdmi kábelt használok) -
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Van egy sony xf9005 tv-m.
Most próbálom összehozni a serviio-val a tv-t. De nem tudom, hogy a tv-n hol találom a serviio hálozatát...Van 1 samsung tv-m is, azon a bemeneti jeleknél fel van tüntetve amikor elérhető, és csak simán kiválasztom majd indul is.
Itt a Sony tv-n nem jöttem rá hol találom, mert a bemeneti forrásoknál nem ad be serviio-t.
Az adatfolyamra meg a google play-t hozza be... -
Joshi
titán
"...illetve megszünteti azt az anomáliát, amelynek során a tévé magától elindítja a HDMI-n keresztül csatlakoztatott külső eszközöket"
Nem biztos, de szerintem itt lehet az USB eszközökre gondoltak, lehet hogy ez nálatok a gond. Egyébként ezzel te nagyon nem tudsz mit kezdeni, vagy jól működik a dolog vagy nem és a Sony javítja egy firmware frissítéssel. -
me3
csendes tag
Szia, nekem hasonló gondom van.
A régi TV-be ha bevolt dugva a külső vinyó akkor kikapcsolt állapotban minden ok és csendes volt.Most az újnál XF7596, kikapcsolt állapotban a külső vinyó "életben" van.
villog, tekergeti magát stb..
DE MIÉRT
rohadt idegesítő?
Valakinek erre esetleg megoldása?
köszi előre is -
Quqesz
nagyúr
válasz
Melorin #43682 üzenetére
Sztem nem kell feltétlen a bravia sync.
1.hdmi kábel high speed? Vigyáz az olcsó kábelekre hiába van ráírva nem tudja! Én is coptam már vele sima dvd esetén....
2.beállban kutakodj home/beáll/hang és itt a digitális kimenetet nézd át, meg a hdmi beállt is. Azt is nézd meg, hogy a hangnál (gyors menü/hangkimenet) hangszóró v audiókimenet van beállítva. -
Melorin
addikt
Üdv. Ma vettem egy ARC képes erősítőt és hiába kötöm össze az XF8505 TV-vel, a TV felől nincs hangom, pedig pont ez lenne az értelme. Ez valami Sony betegség vagy máshol keressem a hibát?
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
headhunter #43676 üzenetére
Értem. Én úgy tudom hogy a középső érték az nem a készülék bekapcsolásának száma, hanem az Android újrabootolása. Talán blakey linkelte be a Sony szervizmenü jelmagyarázatát, most hirtelen nem találom.
-
El Gringo
senior tag
válasz
headhunter #43676 üzenetére
nem mindenki tévézik minden nap.
Akit ismerek, és van tévéje, az jóformán csak egyszer kapcsolja be egy nap, ha bekapcsolja. Én is inkább bekapcsolva hagyom, ha 15-30 percre elmegyek mondjuk a tévétől... -
Joshi
titán
válasz
headhunter #43674 üzenetére
Ezek a tévék üzemidejei? Mert akkor nem jól számoltál, ugyanis ez órában van megadva. Ha 24el osztod annyi nap lesz. Ezeket miért írtad be?
-
headhunter
addikt
Sony Bravia KDL-55W829B
730 nap: 11729-01504-08048
822 nap: 13242-01719-09067
1284 nap: 20640-02667-13909-------------------------------------------------------
Sony Bravia KDL-43W807C
345 nap: 02821-00199-02821
807 nap: 07331-00408-07331 -
Joshi
titán
válasz
Quqesz #43669 üzenetére
"Xf 8505 ips kijelző, oldal ledes, elvileg jobb betekintési szög motionflow 800
Jó képe van, kicsit kevesebb kontrasztal(1400:1)"
Annyiban egészíteném ki ezt, hogy az idei Sonykban lévő IPS paneleknek max 1000:1 a kontrasztja. Sajnos egyre silányabb minőségű IPS paneleket tesznek bele. Egyébként az LG tévékben is ez a tendencia.
Nekem van egy x-rite display pro kalibrálóm és azzal se mértem még 1000:1-et se (43xf8505), igaz hogy nem nagyon mentem rá a tökéletes kép eléréséhez.Az xf90-nek 6000:1-es kontrasztja van, csak hogy pontosak legyünk. Na az már jó.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Quqesz #43669 üzenetére
Folyt....
Az elmúlt évek alapján a két ünnep vmint új év elején szoktak még jó akciók lenni. Ezt nézni kell. Jan elején van CES is és jönnek az új modellek is, szóval várható áresés amennyiben van készlet. Márciusban max ha van vhol beragadt készlet, akkor lehet"készletkisöprés". Ezt így sztem nehéz megjósolni, de lehet vki jobban tudja nálam. -
Quqesz
nagyúr
válasz
< CyberBob > #43668 üzenetére
xf90 ez full ledes VA kijelzős. Jó képe van, jó kontrasztal(3000:1), fejlettebb X1 proci/képjavítás
Xf 8505 ips kijelző, oldal ledes, elvileg jobb betekintési szög motionflow 800
Jó képe van, kicsit kevesebb kontrasztal(1400:1)
Xf 8596 ips kijelző, oldal ledes, motionflow 1000
A többi kb közös bennük: android alapú, sztem gyors és stabil modem.
Ha van rá keret xf90, ha nincs nem tudom milyen élőben a xf8596, nekem a 8505 van és tetszik. SD adás beállítással nekem pozitív csalódás, rosszabbra számítottam(persze a film/műsor minőségén is múlik) -
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Három típust néztem ki. Mi a különbség közöttük ami a mindennapokban is nagyon feltűnő?
Megéri a magasabb árat a legdrágább?
SONY KD-55XF9005B
SONY KD-55XF8505B
SONY KD-55XF8596BA másik, hogy lehet hogy kifutok az időből és csak a két ünnep között lenne időm. A Központi Szalonban vagy más Sony boltban az akció kitart év végéig? Tavaly hogy volt?
Illetve február-márciusban lehet még olcsóbba mostani akciós árhoz képest? -
Bzzz
senior tag
Sziasztok! sony kdl w43-755c tv-m van es nemreg vasaroltam hozza egy led szallagot,amit usb-n keresztül köthetek a tv-hez. Ha ki van kapcsolva a tv és a led szallag is,néha felvillan egy pillanatra. Szerintetek ez mi miatt van? Illetve ha a tv ki van kapcsolva akkor is fel tudom kapcsolni a led szallagot,de aztan egy idő után ki alszik. Igazabol ezt sem nagyon ertem. Tud valaki segiteni?
-
Fr3eWar
őstag
És a korrekciót olvastad?
(Correction: Samsung has reached out to inform us that there is no 'sharing of data points' between HDR10+ Alliance members, and the implementation in devices is deliberately unspecified so that it can be done as each device maker sees fit. The only requirement for a device to have HDR10+ on it is that it needs to support the format and pass the certification test based on quality.) -
Joshi
titán
Más. Lehet hogy mótvá.
Itt egy cikk amiben leírják, hogy miért nem lesz a Sony tévékre HDR10+ támogatás. Röviden annyi, hogy azért nem lesz, mert a HDR10+ igaz hogy ingyenes, de feltétele a használatának az, hogy csatlakozzon a gyártó a csoporthoz. Igen ám, de akkor viszont meg kell osztani egymás között a fejlesztéseket. Sony ezt nem akarja ami érthető, és azzal érvel hogy van már nekik a Dolby Vision prémium HDR szabvány. -
Joshi
titán
Amcserikában elérhető az Oreo.
ui.: mondjuk a Sony usa oldalán még nem lehet külön letölteni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Marakos #43655 üzenetére
Ha vinyó, akkor formázd NTFS-re.
Amikor éppen nem rögzít, vagy nem villogtatja a TV HDD LED-jét, akkor nyugodtan kihúzhatod a vinyót a TV-ből, nem lesz adatvesztés.
A TV-t valóban nem lehet lekapcsolni, ez nekem is egyik problémám.
Állandóan megy. Nem is tudom, hogy lehetséges, hogy az adatlapra azt írják, hogy készenléti áramfelvétel 0,5W? [link]
Nekem 11-et eszik reggel, amikor felkelek, 9-10 óra készenléti idő után. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Marakos #43655 üzenetére
Sztem mindent megeszik(a xf8505 igen). De ha 4gb feletti a film, akkor ntfs v exfat. A leválasztást nem tudom, de elvileg a home gomb/beáll/tárhelynél nincs ilyen opció? Más tvben láttam már külső tároló leválasztási lehetőséget....
Más
Meg vagyok döbbenve a modemen ami a tvben van. 2 megás neten akadás nélkül lejátszik fhd videókat(router meg csak g-s). A ház legstabilabb lejátszója, mi box3 is gyengébb nála..... -
Marakos
újonc
Sziasztok
Én is boldog tulaja vagyok egy XF9005-nek. Két kérdésem van. Vettem egy 4 terrás külső winyót. Mire kell formázni, hogy ne legyen problémája a nagy méretű filmeknek? Illetve azt olvastam, hogy gyakorlatilag nem lehet lekapcsolni a tvt az android sajátosságából kifolyólag. Biztonságosan leválasztható valahogy a winyó? (mint windows alatt)
Előre is köszi!
Ákos
-
Gazsika66
újonc
Sziasztok,
sony kd55a1baep oled Tv-m van és tegnap óta elmegy a kép rajta és csak hang van kb 1 perc után.
Egy bravia feliratot mitat és ha megnyomok egy gombot visszajön minden.
Mintha valami képernyővédő lenne.
Segitségeteket előre is Köszönöm egy nem hozzáértő -
nismoka
addikt
válasz
Csaba No. 1 #43634 üzenetére
Mert sony és samsung, ennyi.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Újabb kérdés.
Adott egy Android box + erősítő + Sony TV.
Ha a bekapcsolás úgy történik, hogy TV, erősítő, android box, akkor minden OK.
Viszont, hogyha úgy történik, hogy box, erősítő és úgy TV, akkor a TV felbontása 480p az 1080p helyett.
Első kérdésem, hogy ezt miért csinálja? A második kérdésem, hogy hogyan lehet átkapcsolni 1080p-be ilyenkor a TV-t. Persze az is megoldás, hogy box ki, meg TV ki, utána TV be, box be, de van ennél elegánsabb megoldás? -
vlevi
nagyúr
válasz
Quqesz #43638 üzenetére
"power gomb"
Jól sejted. Sőt. Még annyi sem. Nem vagyok jártas android tv programozásban, de saccperkábé azt sejteném, hogy a power gomb rövid lenyomása egyenértékű pl. egy telefonon a képernyő kikapcsolással.
Attól még minden megy a háttérben.
PC alvó módja azért ennél sokkal több, ott már programok nem futnak, egy alvó gép csak a perifériákra (bill, egér, hálózat,...) ad annyi áramot, hogy azon keresztül bekapcsolható legyen.
A droidos, kikapcsolt kijelzős gép az viszont ugyanúgy működik tovább, mint előtte, csak látszani nem látszik.A power gomb hosszú lenyomásával újra lehet indítani a TV-t.
Többen beszéltük már itt ezt a dolgot, és nem értettük, hogy a power gomb hosszú lenyomásakor egy telefonon választani lehet leállítás, újraindítás között, de a droidos tv kérdés nélkül újraindul. Vagyis nem lehet kikapcsolni. Pedig én kikapcsolnám éjszakánként, vagy, amikor hosszabb ideig nem használom.
A TV mögé bemászni, és a fali elosztóból állandóan kihúzgálni viszont macerás. Még macerásabb, még mélyebben bemászni, és bedugni a csatlakozót... -
ngaba
aktív tag
Sziasztok!
Apukámnak KDL-43W755C tévéje van, nagyon szereti. Ehhez még lehet valami értelmes kiegészítőt venni valahol? Pl. okosabb távirányító, komoly hangszórók stb. (Ajándéknak szánom.)
Előre is köszönöm.
-
Melorin
addikt
Nálatok is egy idő után lecsatlakozik a TV a wifi-ről és aztán magától vissza nem csatlakozik? Bekapcsolás után szinte mindig rá kell csatlakoznom kézzel ha használni szeretném a YT vagy Spotify-t.
-
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A Beállításokban a Világítás/LED az pontosan mit szabályoz?
-
Csaba No. 1
tag
Hali Skacok!
Volna egy érdekes kérdésem. Van egy Sony 55XF9005 tv. És van egy Samsung smart bluetooth távirányító.
A tv felismeri, mindkettő bluetooth. Csak nem akar működni. Szerintetek miért nem müxik?
Jó lenne, mert ez a Samu smart távirányító a fő funkciókra kiváló lenne. /használtam már Samu tévével, iszonyatosan kézre esik, sötétben is/.
Köszi a válaszokat! -
kezo0
addikt
„Votl ugyebár a Firefox OS, ami mögül kihátrált a Mozilla, ma már csak a Sharp használja”
Én nem tudom, mit használ a Sharp, mert olyan tévém még nem volt sohasem, de az biztos, hogy a Panasonic tévéken a mai napig Firefox rendszer fut, amit ők maguk fejlesztenek a Mozilla kihátrálása óta. Talán nem a legdizájnosabb felület, de az biztos, hogy nagyon gyors és könnyen kezelhető.
-
vlevi
nagyúr
válasz
mjani1172 #43625 üzenetére
"Ez az egész Android TV ilyen formában egy baromság."
Valamilyen platform azért csak kell.
Votl ugyebár a Firefox OS, ami mögül kihátrált a Mozilla, ma már csak a Sharp használja, A Samunak, LG-nek is megvan a saját maga rendszere, ami azért elég zártnak mondható.
És itt van a droid. Ami elvileg a legjobb ötlet lehetnek, mert milliárdnyian használják, a platform közös lehetne minden készüléken, de sajnos ezzel is az történt, hogy nem lett olyan átütő siker, mint várták.
A screen cast pedig nem csodaszer. Szerintem. -
Joshi
titán
válasz
Melorin #43620 üzenetére
Ki is próbáltam és hibátlanul működik a Sony 43xf8505 Bluetooth kapcsolaton az AKG K845BT fejhallgatóm. Amit észrevettem, hogy csatlakozásnál és leválasztásnál A2DP eszközt ír, lehet hogy amivel te próbálkozol, az az eszköz nem támogatja ezt a tömörítést. Mert az aptX az újabb és lehet hogy azzal akar csatlakozni az eszköz a tévéhez amit a tévé nem kezel. Nem tudom, csak ötletelek.
-
Morris
veterán
Srácok, van egy gondom.
Hdmi-vel össze van kötve a tévé és a monitor a számítógéppel.
Ha ki van kapcsolva a tv (de áram alatt van), akkor random időközönként jon egy hang a hangszórókból mintha leválasztok egy eszközt és újból csatlakoztatom. Ekkor elsötétül addig a monitor is.
Ha a tv-ből kihúzom a hdmi kábelt, akkor nincs ez az issue.
Mitől csinálja?
Valamit kell állítani a tévén? -
vlevi
nagyúr
válasz
Quqesz #43614 üzenetére
Android TV-n elvileg ennek kisebb az esélye, mert ugyebár maga az android platform, amin az alkalmazások futnak, amíg futnak, legfeljebb már nem frissülnek. De azért itt is van 1-2 kivétel, pl. a múltkor olvastam valahol, hogy az Oreo frissítéssel kikerül a rendszerből valamelyik Sony képmegosztó alkalmazás. Illetve, előfordulhat, hogy valamilyen technológiai bizbasz nem támogatott az újabb Android alatt, ezért kell mennie 1-1 appnak.
De olyan is lehet, hogy az appot nem frissíted, és akkor megmarad, de nem lesz már mögötte szolgáltatás, ahova csatlakozhat. De ez meg olyan, hogy nem rendszer függő, mert pl. hiába van meg neked a Picasa alkalmazás, a Google évekkel ezelőtt lelőtte Picasa-t, nem működiik. De nem csak a TV-n, hanem telefonon se.
Ellenben pl. A Samu TV-ről pár év után eltűnik a Youtube, satöbbi. Az én 2010-es TV-men volt YT, Googel Calendar, Maps, mittudoménmicsoda, de 4-5 év alatt mindegyik lekerült róla, és nem feltétlenül frissítéssel, hanem úgy, hogy egyszercsak kiírta, hogy x hónap múlva a licensz lejár, ezért nem fog tovább működni. -
Kasza08
őstag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Samsung 55 Q6FN-t, de annyira akadozik a képe, hogy képtelen vagy ezt nézni, gondolkodom, hogy visszavigyem.
Sony 55"-ban gondolkodom, de egyáltalán nem látom át, hogy a sok betű és számkombinációk között mi a különbség. 8505, 8577, 8588, és van x900f (annyit már kiderítettem, hogy ez atombrutáljótv) de x900e, vagy valahol xe900-nak írják, amikor van xf9005b isSzóval jól elveztem az elnevezések között.
Ár/érték arányban melyiket tartjátok a legjobbnak? PS4, Apple TV, Set top Box, minden megy rajta. Viszonylag világos helységben nézem 3-4 méterről.
Csak egy apróság. Nagyon tetszik a Samuban, hogy a távirányító programozható a STB-ra és az Apple TV-re, be is kapcsolja őket, így elég egy távirányító. Ilyet a Sony is tud?
Köszönöm előre is -
Melorin
addikt
válasz
hegylako01 #43616 üzenetére
Akkor pl egy XF8505-re milyen BT eszközt lehet párosítani ha még egy fejhallgatót sem
-
Quqesz
nagyúr
válasz
hegylako01 #43617 üzenetére
Köszi az infót.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
hegylako01 #43616 üzenetére
-
hegylako01
tag
válasz
Quqesz #43614 üzenetére
Minden tv gyártó készülékeiről tűnnek el az appok. Ilyenkor általában nem a készülék gyártó dönt úgy, hogy kiveszi, hanem az app gyártója határoz úgy, hogy nem támogatja tovább azt verziót. Pl. a skype-nál a microsoft döntött úgy, hogy tovább nem engedélyezi az appot az okos tv-ken.
Arról lehet vitatkozni, hogy az kinek a felelőssége, hogy egy app meddig érhető el a tv-ken. A készülék- vagy az app gyártójáé. Hollandiában ezért lesz per belőle. -
Quqesz
nagyúr
Egy kérdés: x idő után a sony szokot appokat megvonni? Pl 3 év után eltűnik a youtube. A samu és lg csinálja.....
-
Quqesz
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #43612 üzenetére
Mármint, hogy a rendszer több helyet fog foglalni a tárhelyen? Nem tudom, a sony-nál ez hogyan változik. Az a kérdés, hogy a kezelőfelület és a főmenü változni fog-e(ugye változhat a kernel,android, és a kezelőfelület száma is, bár nem tudom mostanság mennyire stock droid a sony kezelőfelülete). Pl a Xiaomi Mibox 3-nál változott mind a 3.
-
a2d2
addikt
válasz
Quqesz #43606 üzenetére
November elején mikor bepróbáltam a TCL-t, a topikjában azt linkelgették hogy az Oreoval kb 30%-al javultak a reakcióidők. Megerősíteni sajnos nem tudom mert amint kicsomagoltam a TV-t egyből ment fel rá a 8-as android, szóval nincs összehasonlítási alapom.
A lényeg hogy nem biztos hogy rossz lesz ez. -
Ronam
addikt
Most olvasom, hogy az X900E teveken mar elerheto az Oreo update. Ez vajon az itthoni megfelelojenel (XE90) mikor lesz elerheto?
-
samsung88521
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Hogyan tudom a Sony 43xf8596 típusú tv-n a CEC és az ARC funkciót kikapcsolni?
Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Spórolós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest