Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- ASUS notebook topic
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- LED / LCD TV topik
- Kompakt vízhűtés
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Betekintési szöggel sem lesz gond.
Ha jól emlékszem 43XF8505 van a bal felső sarokban. Írtam, hogy 2 helyen is bordó volt az MM piros, kíváncsi vagyok majd, hogy mit hozol ki belőle kalibrálással. Középen jobb oldalon látható 49XF7005-nek nagyon szép, természetes pirosa volt, pedig ezek csak úgy kirakott, minden beállítás nélküli készülékek.
-
Joshi
titán
válasz
pinnacle #42798 üzenetére
Szinte biztos hogy mindegyik modellben ugyan az a SoC van, csak szoftveresen korlátozták a nagy áruházi modelleket 1000-ről 800Mhz-re. Évekkel ezelőtt kitárgyaltuk, hogy az órajel adott szérián belül nem mérvadó főleg nem 800 vs 1000Mhz-nél. Nincs az az élőlény aki ezt a különbséget észre vegye.
Most rákerestem a régi 49X8505B tévém tesztjére, és az AVForumos tesztben nagyon jókat írtak ennek a modellnek a kontrasztjáról. A natív kontraszt Adv Contrast Enhancer (ACE) megoldással 2600:1 ami iszonyatosan jó. Ha rákerestek a nevemre ebben a fórumban, akkor láthattok képeket és mindenki azt írta hogy azért néznek ki így a képek mert olyan körülmények között fényképeztem. Pedig nem, tényleg brutál jó feketéje volt a tévének IPS-hez képest. Persze trükkel, és tök sötét szobában már nem volt olyan jó, de ott a VA se olyan jó.
Egyébként 2014-ben vettem ezt az IPS paneles tévét 350k-ért (49"-os), ennél csak jobb lehet a 43XF8505 mivel azonos széria de csak volt fejlődés a néhány év alatt.
-
pinnacle
nagyúr
Médialejátszónál 60fps a maximum. Mondjuk ez elég lesz egy ideig, Sonynál azt mondták talán majd csak most jönnek ki a 4K 60fps kamerák. Kadenciahelyes lejátszáshoz, eleve a képernyőhöz való szinkronizálás kikapcsolását ajánlják. Mondjuk nem tudom, hogy ennek ellenére a TV azért "felszorozza". Miként lehetne azt megnézni, hogy a TV milyen fps-el játssza le a felvételt? Van vakami teszt esetleg? Én nem vettem észre semmi, csak azt, hogy néha mozgó ember mögötti rész, mintha szaggatna. Lehet ez idáig is így volt, csak nem vettem észre. Nagy felületen jobban látszódik. Azért gondolom, hogy az 50Hz-es TV, 60Hz-en megy HDMI-n, mert a másik TV, talán ki is írta 1080p/60Hz, illetve PC-n is 60Hz-et jelez, média playerben is beállítható a 60fps.
Így lehet, hogy a 100Hz-es TV, HDMI-n keresztül tudja a 120Hz-ez. Nincs valakinek olyan VGA-ja, ami tud 120Hz, így meg lehetne nézni.Joshi Sonynál is Motionflow különbséget jeleznek. Csak fura, hogy nincs más a 200Hz-en kívül. Sonynál azt mondták, hogy ez a modell csak náluk kapható hivatalosan.
-
Joshi
titán
válasz
pinnacle #42796 üzenetére
Én pont azt próbálom elmagyarázni, hogy nincs Motionflowban különbség, mindegyik 1000Mhz-es. Amúgy sincs szerepe ennek. De én úgy tudom, hogy a Sony számozásának utolsó két karaktere csak a felszereltség és kinézetben térnek el egymástól. A lényeg az XF85, az mindegyikben ugyan az. De ha felmész a Sony honlapjára ott is XF85-öt ír, nem 8505 vagy 8596-ot.
ui.: persze félrevezető, mert amíg a 43XF85 IPS paneles addig a 49XF85 VA. Na mind1 ebbe most ne menjünk bele, ez is megérne egy misét.
-
fairi
őstag
válasz
pinnacle #42785 üzenetére
Videót amit mutattál a válaszidőt mutatták be. Válaszidőtől függ milyen sebesen rajzolja újra a képet az LCD. lassú válaszidő utánahúzás lehet.
A 120 Hz mégis mire jó? Van egy 24p anyagot, ha azt 60 Hz Tv akarod nézni, akkor 1 sec alatt csak 2,5 tudod kirajzolni minden képkockát. (kivéve ha Tv tud 24 Hz-es módot, PC-re kötve megoldható) Ebből előbb judder alias kis csúszkálás lesz.
Másik 120 Hz Tv-n a mozgás simítás jobban kivitelezhető, motionflow jobban működik." "simább" a képe a 120Hz-es monitornak. "
ha 120p videóval megküldöd igen, valójában játékoknál előny.Filmek, sorozatok max 60p-vel dolgoznak, nincs forgalomban max demovideó szinten 120p anyagok. és ezeket a HFR videókat TV többsége le se játssza.panel tudja a 120 Hz-et, de 120p videót a hardver nem tudja értelmezni.
"Ugye nálunk a TV 100Hz, HDMI-n keresztül meg 120Hz? "
ilyen variáció nincs, akkor Tv-d 120 Hz-es. Pár újabb Tv tud 1080p sőt 1440p 120Hz-en. és ezt a gamerek szeretik, mert videojátékoknál igenis ki lehet használni 120 Hz-es panel frissítés előnyeit. -
Joshi
titán
-
Stiv830522
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Sony Bravia KD43XF7596BAEP UHD TV-t. A tévézéshez egy HDMI kábellel van összekötve egy Telekomos IPTV-s set-to-box-al. A tv-nek van adásfelvevő funkciója usb-re, ez HDMI-n keresztül nem működik. Mivel nem vagyok technikai guru milyen eszközre vagy eszközökre szükségem, hogy adást tudjak felvenni usb-re.Kérem szépen segítsetek!
-
Joshi
titán
válasz
Morris #42788 üzenetére
Én vettem egy ilyen konzolt a HDMI kábellel együtt rendeltem, nagyon nehéz és erős. Még nem próbáltam ki de holnap estére lesz tapasztalatom.
ui.: minden csavart és tipliket tartalmazza a csomag, nem kell külön venni hozzá. Eléggé komoly csavarokat és tipliket adtak hozzá, nem gagyit.
Ezeket támogatja: VESA 100x100 VESA 200x100 VESA 200x200 VESA 300x300 VESA 400x200 VESA 400x400
(#42789) Geza26 szerintem a konzolt még nem rendelte meg csak a csavarokat.
-
Morris
veterán
Van egy 50W805B tévém. Szeretném felrakni a falra.
Ezt néztem ki:
https://m.emag.hu/dontheto-teleszkopos-lcd-fali-konzol-55-ig-uch0198/pd/DGT6M7BBM/Rendeltem az e-bay-ről egy csomag vesa adaptert is.
https://i.ebayimg.com/images/g/M8wAAOSweW5U31MZ/s-l640.jpgMi a véleményetek? Menni fog?
-
Joshi
titán
válasz
Foton4444 #42783 üzenetére
HDMI CEC és ARC ki van kapcsolva minden eszközön? Minden eszközön! Mindenképpen próbáld meg úgy hogy minden eszközt kikerülsz a láncból és direktbe a tévére kötöd a PC-ét vagy konzolt.
Ma vettem át az Audioquest Pearl 3m-es kábelt, gondolom neked elég lenne rövidebb is.
Nagyon puha hajlékony 6mm vastag kábel.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Igen ez a tesztben is mutatják, hogy milyen a 120Hz a 60Hz-hez képest. Ugye nálunk a TV 100Hz, HDMI-n keresztül meg 120Hz? És ez ráadásul "valódi". Egyébként akkor mi az előnye a 100Hz-es TV-nek? Szemkímélő? Monitorokra is azt mondják, hogy nyugodtabb, "simább" a képe a 120Hz-es monitornak. Én még nem láttam ilyet.
-
Foton4444
csendes újonc
Na besokaltam vissza vittem a csába tv-t. 14 napon belül voltam cserét kértem, adtak újat. ÉS EZ IS UGYANAZT CSINÁLJA!!! ÁÁÁÁÁÁÁ. Komolyan mindjárt sírok.... Mi a tötköm baja lehet?!?! A csere darab ráadásul dobálja a Wiwfit is. Szerintem holnap rendelek egy új Sony erősítőt is és kipróbálom hátha az a baj. Amúgy PC is tököl és sima PS4 nem Pro is. Milyen kábelt ajánlotok veszek azt is csak már legyen végre jó. Ahelyett, hogy örülnék az új cuccnak két hete küzdök vele. Nagyon elkeserítő...
-
DeTomaso
kezdő
Sziasztok! SOS tanácsra lenne szükség, mert holnap már be kéne vinnem: Megjött a Telekomtól az új Sony KD-43XF7596, amúgy nem lenne rossz, viszont csúnyán sípol a tápja, idegesítő.
Egyrészt csak számlám van, garijegy nincs (GLS hozta, originál dobozban persze nem volt). E nélkül van-e esélyem, illetve hova kéne mennem? Vihetem csak a tápot, vagy szerelhetem le a falikonzolról az egész TV-t?Köszi:
Péter -
fairi
őstag
válasz
pinnacle #42777 üzenetére
" Lehet ez a 100Hz csak marketing? "
az lehet maga a panel képes másodpercenként 100-szor frissülni, de kapott anyag amit neki meg kell jeleníteni csak másodpercenként 25 félkockát tartalmaz.
magyarul kb minden félkocka négyszer lesz megjelenítve. Motionflow cuccok ahelyett hogy mindet négyszer mutatnának,próbálnak új kockákat alkotni videóval bemutatva a működés"Egyébként ez, hogy is van, az 50Hz-es TV, TV adásra 50Hz, HDMI-n keresztül meg 60Hz, a 100Hz TV meg 120Hz-es HDMI-n keresztül?"
Készüléknél a Hz azt mutatja maga a panel hányszor fog frissülni/mp, egy TV adásnál azt mutatja másodpercenként hány képkockát fog adni csatorna.
Ám létezik nagy kamuzás a Hz-ekről. Amit írtam akkor igaz ha valódi a megadott érték. Ám rengeteg a kamu Hz-es Tv panelek esetén.
Ilyenkor a Hz nem a panel frissülésére vonatkozik, hanem a háttérvilágításra. Tv háttérvilágítása többször szkennelődik le, így magasabb frissülés illúzióját kelti..PWM-mel való játék. 50 Hz-es Tv+black frame insertion=100 Hz-es TV
Magyarul 50 Hz valódi frissülési ráta+TruMotion/MotionFlow/MotionBlahBlah= csillió Hz-es TVPár éve ezt a fake Hz-et imádták, de újabb TV-knél nem nyomják annyira.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi TCr, fairi! Ráadásul 1080i/25Hz a TV. Lehet ez a 100Hz csak marketing? Nekem mindenhol csak húzták a szájukat az eladók. Mi a valódi előnye?
60Hz-es monitorommal semmi gond, pedig 50cm-ről nézem. Lehet a 25, 50 fps-es fevételeket is kevésbé alakítja át a 60Hz-es TV. Egyébként ez, hogy is van, az 50Hz-es TV, TV adásra 50Hz, HDMI-n keresztül meg 60Hz, a 100Hz TV meg 120Hz-es HDMI-n keresztül? -
fairi
őstag
válasz
pinnacle #42774 üzenetére
100 hz kb azt jelenti hogy a kijelző másodpercenként százszor frissül.
oké ez jól hangzik, de mi történik ha Tv műsot amit nézel 50i Az másodpercenként 50-szer frissül csak. Sőt valszeg 1080/50i az adás vagyis interlaced.
Most a Tv-nek ezt kell valahogy okosan meg kell oldani.
interlace ne legyen zavaró ezen a CineMotion próbál segíteni.
az 50-es frameraten meg MotionFlow akar okoskodni. adott képet kétszer kell megjeleniteni (off állásban ez történik), vagy azt is csinálhatja két képkocka átlagából generál valamit. igy valami folyamatosságot fog létrehozni.
ez gyakran szapanopera érzést ad.
Offra nyomod akkor majd pl 24p anyagnál minden képkocka ötször (120 hz panelnál) lesz leadva.egész sztoriba még a pwm is bezavar, meg az adott lcd válaszideje...Lassú válaszidő elmosodást okoz, igy a 24 p anyagok "hebegése" se fog kialakulni
led flickerje meg röviditi a statikus kép láthatóságát.TV-től függ ez mennyire sikerül vagy mily lesz az eredmény.
-
-
a2d2
addikt
válasz
pinnacle #42771 üzenetére
Nem olvastam utána, de szerintem:
A Trucinema nem csinál semmit csak 24p-re állítja a TV-t. Így kadenciahelyes lejátszásod lesz.
Tiszta - ez csinálja a black frame insertiont
Normál és egyenletes - ezek interpolációt végeznek gondolom különböző mértékben.
Egyéni - itt be tudod állítani hogy interpoláljon és/vagy black frame insertion legyen. -
pinnacle
nagyúr
Van leírás arról, hogy a Motionflow beállításai mire valók? Én az Egyéni, Egyenletes, Normál között nem láttam különbséget, ezt a fájlt lelátszva. Tisztánál már sötétebb a kép, Truecinema, Ki már nem folyamatos. Tulajdonképpen fekete kockákat illesztenek, különböző mértékben? Tiszta olyan mintha PWM-es lenne. Ha gyorsan mozgatsz egy ceruzát ide-oda a képernyő előtt, a többinél sima a kép, a Tisztánál sötétebb csíkok is látszódnak.
-
Drexler
tag
Sziasztok! A Sony 40WE660 milyen paneles nem találok róla infót. Esetleg tapasztalata van vele valakinek. Jó anyámnak venném tv nézéshez lenne, ficsőrök nem lényegesek. Előre is THX.
-
a2d2
addikt
válasz
Foton4444 #42753 üzenetére
Nem csak PS4 pro-nál vannak gondok hanem pl Xbox one x-nél is.
Itt egyenesen azt tanácsolják hogy vigye vissza és cserélje ki LG9000-es modellre mert azzal nincs ez a probléma: [link]
Szóval úgy néz ki hogy hihetetlenül érzékeny valami miatt ez a TV a megfelelő kábelminőségre.Volt itt egy fórumtárs aki PS4 pro tulaj is és új kábelt vett, talán beszámol majd hogy megoldotta-e a kábelcsere a dolgot.
-
a2d2
addikt
válasz
Anonymus23 #42760 üzenetére
Lehet, vagy személyesen vagy pedig elküldöd nekik emailben az adatokat és futárral küldik a papírokat (+900Ft).
-
salapp
addikt
válasz
Anonymus23 #42760 üzenetére
Minden hivatalos forgalmazónál történt vásárlástól számított egy éven belül lehet gyári jótállást hosszabbíttatni. Online is lehet. Asszem, a soncity.hu-n és a sony központi szalonnál is.
-
looser
addikt
válasz
salapp #42759 üzenetére
Én kellemesen csalódtam a 49XF8505-ben a VA panel látószöge miatti para után. Egy zavaró dolog maradt, de ezen sem rugózok (edge ledes a cumó): a néha foltokban feltűnő kivilágosodás (ez a felhősödés?) amikor képváltás van (elsötétedik), de ez sem zavaró. A lassulás, illetve a legutolsó fw-ben tapasztalom, hogy ha belépek a Beállítások menübe, akkor a háttérben eltűnik a tv, Back-el nem lehet visszalépni, csak a TV gombra kattintva. Egyébként egy 32-es Samsungról áttérve gyönyörű és azt is szerettem. 2,5m-ről nézzük.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Csak ellenőrzésképpen, ha nem kifejezetten a Sonynál (márkaüzlet) vásárolok (hanem pl az Edigital), akkor is lehet utólag 5 év extra garanciát venni rá a Sonynál? Ezt lehet online is, vagy személyesen kell intézni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
FefeX
csendes tag
válasz
salapp #42757 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy ha már ennyit kiadok egy tv-ért ( nekem ez már bőven sok kategória...
), akkor az tudjon 100 Hz-et! Mostanság olvasgattam a fórumot és sokan ódzkodnak az IPS-től. Sötétben tényleg ennyire gáz a fekete megjelenítése? Nálunk a nappali nagyon világos, este meg ha filmezünk akkor is szokott lenni vmi enyhébb fényforrás! Holnap mindenesetre úgy is korán kelek, aztán hátha megőrülnek emagéknál vagy vhol és 400k-ért tudok venni idei, 100Hz-es, Va paneles,65"-os best buy készüléket.
-
salapp
addikt
Hú, tényleg IPS? Haveromnak ajánlottam volna, de akkor lehet, inkább hagyja veszni a natív 100Hz-et és rámegy a Philips 65PUS7303-ra, Telekom, 330K, 22 havi kamatmentes részletre, P5 képjavító, ambilight, VA panel.
Lehet, azon is érdemes lenne elgondolkodni.
Ha tudsz németül, nézd meg a német amazon igazolt vásárlók által írt hetven valahány véleményét, ajnározzák ár/érték arányban (is). -
FefeX
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki KD-65XF8596B televíziót? Most szerintem jó áron van sony-éknál! Bár még a holnapot kivárom a vásárlással, de 360 ezerért jó vételnek tűnik! Ps pro-val használnám, tv adás nem nagyon menne rajta, laptoppal összekötve viszont annál inkább! Győzzetek meg, hogy nem bánom meg ennyiért....
Ha jól láttam 120hz-es ips panel van benne, ez az én felhasználásomnak megfelelő lehet?!
Köszi a válaszokat, szép napot!
-
looser
addikt
Aki most vett Sony TV-t, az elméletileg kapott hozzá (lehet, hogy csak az Ediginél?) 2 hónap HBO Go-t. Ezt hogyan lehet aktiválni vagy van erről valamerre leírás? Az Edigi oldalán egy régebbi promóról van szó, de itt kiemelték a termék fotója alatt és a visszaigazolásban is.
-
a2d2
addikt
válasz
WaterWave #42752 üzenetére
Srácok nem tudok segíteni mert nem vagyok a TV előtt, de valahol ott van egyik almenüben.
@Foton4444: igen, azaz. Érdekes hogy így is jelvesztés van nálad. Vagy a kábelekkel vagy az erősítővel lesz akkor a gond. Erősítő milyen HDMI porttal rendelkezik? Én direktbe kötöttem a PC-t a TV-vel és a HDMI3-ason csak a hangprojektort kötöttem rá külön, pedig elvileg 2.0-át támogatja a hangprojektorom.
-
Foton4444
csendes újonc
Bocs, hogy ilyen láma vagyok, de nem találom amiről írtál. A bementek menü alatt csak kiválasztani tudom amit nézni akarok ott állítási lehetőség nincs. A beállításoknál meg csak azt tudom megadni hogy melyik bemenetet jelenítse meg a menüben. (A tv menüjét néztem.) Nagyon hálás lennék a további infókért.
-
Foton4444
csendes újonc
Kérlek segítsetek mert megőrülök. 1 hete vettem Sony 55XF9005 tévét.
Kötés: (TV oldal HDMI 3 ARC) nagysebességű HDMI kábel.
Sony erősítő (STRHD550) nagysebességű HDMI kábel.
Az erősítőre van rákötve PS4 (GAME bemenet) és egy PC mindkettő nagysebességű HDMI kábel.
Ezt szeretném használni. Kép/hang jön-megy ahogy kell viszont ha PS4 vagy a PC van megjelenítve akkor felül folyamatosan megjelenik a bemeneti jel infotmáció. (HDMI 3 ARC 1080p) Mintha éppen akkor kapcsolnák oda. Random időközönként megjelenik játék közben vagy a menüben állva illetve PC-n is. Nagyon idegesítő.
Amit eddig probáltam, új kábelek ilettve kábelek csréje, szoftverfrissítés TV-n, Factory reset az erősítőn és a tv-n is. TV és PC külön könektorba dugása és/vagy kihúzása (földhurok ellen) Eddig semmi sem segített. TV adás közben ok de semmi másra nem jó. Ugyan ez az összállítás régebbi Sony tv-vel tökéletesen megy. Ha közvetlenül a PSt kötöm a TV-re akkor a kép ok viszont azt szeretném ha az erősítőn át menne a PS és a PC hangja is. Légyszi segítsetek ha tudtok mert már minden ötletem elfoygott. Előre is köszi ha valakinek van bármi tippe. -
Joshi
titán
Hogy te is értsd. A Sony nem támogatja natívan a Dolby Visiont mint pl az LG. A Netflixről is csak azért megy mert egy elődekódolt verziót kap a tévé. Na ezt tudja az Oppo 203/205, de pl az ISO és BD mappát is csak CFW-vel tudja az OPPO is. A gyári hivatalos UHD BD kiadványok Dolby Vision 7-es profillal rendelkeznek.
ui.: egyelőre az MKV még nem támogatja a Dolby Visiont, legalábbis én nem tudok róla hogy ez változott volna.
Amúgy teljesen igazad lenne a Dolby Visionnal kapcsolatban, csak egy dolgot felejtettél ki. A sima HDR10 metaadata Statikus és csak a HDR10+ ami Dinamikus, na ezzel ellentétben a DV eleve Dinamikus úgy hogy nincs is szükség HDMI 2.1-re de még 2.0-ra se.
-
vlevi
nagyúr
Töltsd le ezt [link] , és nézd meg a TV gyári lejátszójával, USB3-as pendrive-ról.
Nekem a 8505 csak normálban játsza le, nem HDR-ben, ami természetes is, mert a 8505 nem tudja a Dolby Vision-t.
Ha HDMI-ről van szó, akkor az csak egy szimpla bemenet, olyankor a lejátszódnak kellene ismernie Dolby Vision formátumot.Ha jól olvasom, a Dolby Vision atomvillanásra lesz majd jó, mert a normál HDR 1000nites fényerőt tud átvinni, a DV viszont 4000-et
Ehhez képest az átlag TV még az 1000-t sem tudja megjeleníteni.
Persze az, hogy 12 bites színmélységet ad, az sem elhanyagolható, de itt az a helyzet, hogy amíg a TV panelje nem tud valóban 12 bites színmélységet kezelni, addig a 12 bites videóanyaggal csalni fog. Mint, amikor pl. a fényképezőgépem 14bites RAW képfilejait nézegetem a 8 bites monitoron, a 16384 színátmeneteknek csak 256 látszik, a többi köztes állapotot csak hozzáigazítja. De a 12 helyett 10 az nem annyira brutál.
Igazság az, hogy, ha egy filmet már csak azzal lehet eladni, hogy Dolby Visionban sokkal jobb, mint HDR-ben, vagy akár 1080p Bluray-ben, akkor azt a filmet nem biztos, hogy érdemes megnézni, mert ezek szerint a története kb 0 -
Joshi
titán
"Igazából ez lett volna a teszt lényege hogy átviszi-e a kábel a Dolby Vision jelet mert az inakustik saját honlapján már 2.0b-nek írják."
Olvasd el még1x figyelmesen azt amit írtam. A Dolby Vision metaadat átviteléhez nem feltétel a High Speed vagy Premium High Speed HDMI kábel. Kábelek hivatalos elnevezése nem HDMI verzió számokkal van definiálva, azt csak a kereskedők nevezik el 1.4 vagy 2.0-val hogy könnyebb legyen eligazodnia a laikusoknak.Az Android Youtube kliense egyelőre nem támogatja egyik HDR formátumát sem. Ígéret van rá hogy lesz.
-
a2d2
addikt
Na megtaláltam azt a kis rejtett beállítást, de meg sem nyikkan a Dolby Visionre.
Ezt töltöttem amúgy le: [link]
Próbáltam pendrive-ról beépített lejátszóval és SPMC alatt, valamint PC-ről bekapcsolt HDR-rel HDMI kábellel.
Igazából ez lett volna a teszt lényege hogy átviszi-e a kábel a Dolby Vision jelet mert az inakustik saját honlapján már 2.0b-nek írják.Ja amúgy visszaállítottam a HDMI bemeneteket standardra és így másfél óra játék után sem jött a jelvesztés és nem vettem észre minőségromlást szabad szemmel. Szóval lehet most mégsem ruházok be új kábelre 15e-ért.
Azt nem értem még hogy a Youtube hogyhogy nem ad HDR jelet a TV-nek. A TCL-nél simán átváltott a TV HDR formátumra. Nem perkált a Sony eleget a Google-nek, vagy egyéb okai vannak?
-
Joshi
titán
Egyébként a kérdésedre a konkrét válasz igen, átvált a kép profil Dolby Visionra. Sőt, egy elrejtett menüpontban be lehet állítani hogy jelezze ha DV forrás érkezik a tévére, ilyenkor a jobb felső sarokban megjelenik a Dolby Vision logo. Amúgy már írtam, hogy a DV csak Netflixről megy, illetve külső forrásból csak az Oppo 203/205-el, valamint egyes lejátszók néhány demo anyagot visznek amúgy nem. Az MKV nem is támogatja a DV-t, az iso és bd mappát meg nem támogatja a tévé belső lejátszója. Az SPMC vagy Kodi se tudja.
-
a2d2
addikt
Srácok azt kellene látnom hogy elfogadta-e a 9005-ös a TV a Dolby Vision formátumot?
Csak ennyit ír hogy HDMI2, 4k meg hogy Dolby digital plus (ami ugye a hangra vonatkozik). -
fairi
őstag
válasz
manager2220 #42734 üzenetére
android tv híresen lassú,kell hozzá végtelen türelem, de usb sticket meg fogja találni.
usb be, vár, vár, vár, biztos rossz, de nem hirtelen meglátja és utána megy a dolog.olyan gyenge processzor van benne, hogy még alsókategóriás mobilba is siralmas lenne.
-
bisiz
tag
Nekem most egy LG eg9a7v oled van és tudom, hogy ez még a régebbi webOS, de szerintem ez egy kalap szar. Előtte egy sony W809C volt és ott minden teljesen gyors volt, szóval én sokszor meglepődve olvasom, hogy pont az oprendszerrel van baj a sony-nál. Nekem semmi bajom nem volt vele, ellenben az LG-vel.
-
manager2220
tag
Hát elmentem megnezni egy 55xf9005-öt..... Brutális csalódás az oprendszere. Volt gomb amire több másodpercet várt még reagált. A stickemet be sem olvasta, nem csak ez, másik Sony sem. A többi TV azonnal észlelte, játszotta. Képe tényleg szép de ilyen OS-re nincs az az isten hogy kiadjak ennyi pénzt.
Valószínűleg így lesz egy LG, 55B8PLA ha lemegy pénteken annyira az ára. Ha nem akkor majd jövőre.... -
fairi
őstag
Ez urban legend. Egy olcsó plazmának nem olyan jó a kontrasztja.3000:1 körül van a valódi. Maga a feketéje se mélyebb mint a sonyé. Elég határozott derengés van plazmánál is. Persze kuro és utódai más tészta, de azok milliós kategória volt.
Ami igazán kitűnő az a homogenitás, és képminőség stabilitása különbőző szögekben és nézési pontokban."A tapasztalt inhomogenitás meg (nagyobb) részben szerintem a háttérvilágítás sara."
kb siralmas 2018-ban se tudnak ezen segíteni még FALD esetén se.Igaz nincs az edge ledekre jellemző bevilágítás, inkább csak peremsötétedés. Plusz legyek boldog nincsen banding, ami jellemző sok direkt ledes, olcsó fald TV-re.
-
a2d2
addikt
Nekem részmegoldást adott ez a beállítás:
- local dimming: Magas (ez javít a felhősödésen)
- alatta lévő extended range: Ki (ez meg a LD miatti bloomingon)Amúgy nekem is csalódás volt a FALD + Local dimming kombó. Főleg miután láttam az XE93 teszteket/összehasonlításokat.
-
TCr
veterán
-
fairi
őstag
Pár hete beruháztam egy 55XF9005b-re.Egy régi plazmát cseréltem rá, már hét éves és elhasználódás látszik rajta, és negatív fesz táp is haldoklik benne. PLusz egy kis sárga tint.
Szóval új TV szükséges, vélemények szerit szuper tv-t néztem ki, de plazma után csalódás sok ponton (G30-as plazma, ami alsó-közép volt anno)
55XF9005b sarkai sötétek (vinnyetálás van), esetek nagy részébe nem zavaró, de ritkán észrevehető.
Inhomogenitással (szürke, világos egyszín) máshol nincs baj. Bár a fekete homogenitása (dimming off) nem lenyűgőző, igaz oly sok VA TV-t nem próbáltam még ki, hogy nyilatkozzak arról hogy ez normális vagy sem. (csak egy kisebb monitorom (27-es) van ami VA), itt segít a dimming, igaz lehet kis blooming árán.Fényereje jó, de ez kb minden LCD-re igaz.Ez aminek tényleg örültem az öregedő plazma után. És jő világosság..
Betekintési szög rossz (spva-hoz képest is rosszabb, de egy 27 monitor egyszerűbb helyzetben van), található egy nézési pont, ahol tényleg csodálatos a kép, de ha elmozdulok elég hamar romlik a minőség. Kijelző hamar elszürkül, de ahogy hallom ez általános probléma a mai VA TV-knél.
Ez egy FALD tv, vagyis elvileg jó local dimminget tud,ami szükséges a HDR-hez. valóság inkább próbálkozik a TV, de mivel kb 50 zóna van csak, sokszor eredmény vitatható.
Ha feliratot használsz vagy csatorna embléma jelenik meg az csúnya bloomingot eredményez, de egy 16:9 Blue raynél ripnél ritkán lesz a zavaró szintű, igaz emberfüggő. Mondjuk inkább elviselem a jobb kontrasztért.
Mozgásokat jól kezeli, alapvetően színhű (ne az élénk üzemmódot használd, maga a normál mód jó, egy kis korrigálással, cinema pro/egyedi mód profin szinhű).Jó minőségű anyagnál cinema pro üzemmód tényleg szép, rossz minőségű anyagnál normál mód ajánlott, különben kicsit alulszaturált lesz az eredmény) Android Tv itt mükődik, igaz elég lassúcska szegény, vagyis türelem szükséges, de eddig nem omlott össze. Ipaddal samsung telefonnal is jól összedolgozott. chromecast jól funkciónál, de gondolom ez a legtöbb TV-re igaz. hálozati funkciók is okésan szerepelnek.PC megosztott mappáját wireless okésan kezeli!!! AC routert szereti. samsung mobilról könnyen vezérelhető.
csak lassú, és türelem kell. youtube HDR nem mükődik, csak cast esetén.Skálázással elégedett vagyok, 4k-tól féltem, de egy rosszabb avi is nézhető rajta 2,5 méterről.
Elektronika rész dicséretes, kár a középszintű panelért. 2018-ban nincs ennél jobb VA, szörnyű.... -
dota1
aktív tag
Kezdődik a BF : Központi szalon
-
bisiz
tag
Sziasztok!
ZF9-et látta már valaki élőben? Sok jót nem olvastam a kontrasztjáról, viszont nagyon magas a fényerő és a betekintési szögek is verik a többi VA paneles TV-t.
XF900-hoz képest árban feljebb van, de gondoltam ha lesz rá most pénteken valami akció, akkor beruháznék rá, de persze csak ha jobb mint az XF900.
Samsung Q9FN-t néztem még, de ott zavar, hogy nagyon agresszív a FALD és részletek hiányoznak a sötét jeleneteknél.
-
looser
addikt
Azt nem tudja valaki, hogy ha rádugok egy usb eszközt a tévére, akkor ami feljön app, hogy mit szeretnék vele csinálni (Album, Képek, Videók, Zene...), azt le lehet állítani? Melyik szolgáltatás/app az? Nekem elég, ha rádugom és indítom a megfelelő appot.
-
hunaqua
addikt
Pont egy éve vettem utoljára Sony tv-t.Egy darabig még nem aktuális. Pedig imádok mindig új Sony tv-t venni........
-
SeLe
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni valakitől aki értelmezni tudja a szervizmenüből kiolvasott hibakódokat !
Köszi előre is.
Üdv, SeLe
-
AnonymusX
őstag
válasz
Anonymus23 #42719 üzenetére
Nekem ma reggel jött az értesítés, hogy mehetek érte. Majd csak jön neked is az értesítő.
-
lumpika
tag
Sziasztok
Sikerült már valakinek úgy regisztráltatnia a hhd-t hogy az előzőleg több partíciós merevlemezen a több partíciót meghagyta a tv?(xe8505)
-
looser
addikt
Nem tudjátok, megakadályozható valamilyen módon, hogy a készülék végignézze a rácsatlakoztatott usb eszközt? 2TB külső hdd-nél vagy 15-20 percig villogott.
-
Joshi
titán
Nekem fönt van az SPMC, vasárnap későn megnéztem rajta a Mean.Machine című filmet, mondom bőven elég a tévé hangszórója is ennyire későn. Nem volt gond, de amikor ki akartam lépni az SPMC-ből lefeküdt a Droid. Nem kellett újraindítani, de olyan volt mintha a halálából jött volna vissza (egyenesen át című film megvan?).
Ja egy A1-em van, de az Android tényleg nem egy makulátlan tévé platform. Habár az 1 évvel ezelőtti verzióhoz képest nem panaszkodom.
-
vlevi
nagyúr
Így van, sajnos nálam egyáltalán nem stabil.
pl. tegnap este bekapcsoltam, elhelyezkedtem, leültem filmet nézni. Videó nem játszható le. Anyád.Megpróbáltam VLC-vel, de az is csak szaggatva tudta lejátszani. Gondolom a hw dekódolás nem ment, szoftveresen meg nem bírja a mediatek. Átlag 10-12giga méretű, 1080p-s film volt. Újraindítás. Ezután elkezdtem lejátszani, de kb 1 perc után mégegyszer újraindította magát. Aztán már ment a lejátszás, de kb fél óra után kilépett, újra el kellett indítani a filmet. Akkor már végig lejátszotta.
Ma reggel kapcsolom be a TV-t, bejön a kép, megjelenik az infós rész, de valahogy furcsa volt, mert 5 perc után is kinn volt. Csatornaváltásra nem reagál. Megint anyázás, megint újraindítás...
Szóval én ezért nem szeretem.
XE8505 TV, 7-es Androiddal, nincsenek szoftverek telepítve, csak a gyáriak. Rendszer nullázás (gyári beállítások visszaállítása) megvolt, attól sem lett jobb. Próbáltam a fejlesztői menüben az alkalmazások bezárása opciót, elsőre gyorsabbnak tűnt tőle a rendszer, de ez is csak pár napig tartott.
Egyébként én is úgy vagyok vele, hogy ennyire nem kellene szarnak lennie a droidnak, mert telefonon, tableten jól elvagyok vele. -
a2d2
addikt
Ahogy olvastam csak az aktív usb portokkal van gondja, nálam ez nem tényező. Bár a régi LG tv-mnél nekem is még rá volt dugva direktbe egy külső kis vinyó a TV-re, azóta inkább rákötöttem a routerre.
Ebbe max csak pendrive-ot dugok, de az ambient light miatt érdekel ha lesz esetleg rá szoftveres megoldás.
(most gyorsan ránéztem de a hangprojektoron sincs usb port pedig az lett volna még az ötletem hogy onnan adok tápot neki mert az kikapcsol a TV-vel.) -
zozy84
senior tag
Tesóm szeretne venni egy Sony tv-t.
Kettő között vacilál.
65” XF85 vagy XF90.
Megéri a többlet pénzt az XF90?
(Egymás mellett ugyan olyan beállítások mellett nem láttunk különbséget egy MM-ben) -
a2d2
addikt
Nálam volt 2 hétig egy TCL DC760-as androidos TV. Napi szintűek voltak a fagyások és újraindulások.
Helyette egy XF9005-öst vettem, egy hete nyúzom de még nem sikerült kifagyasztanom.
Szóval simán úgy néz ki hogy az egyéb gyártók csorbítják az android OS hírnevét mert nem képesek jó romot főzniük a készülékükhöz.
Ja a TCL-re amint megvettem még aznap tudtam frissíteni a 8-as oreora, Sonynál meg csak valamikor télen jön majd. Szóval biztos sokkal tovább dolgoznak egy-egy romon és rendesen letesztelnek mindent, nem úgy mint a TCL-nél. -
wolf1000
csendes tag
Sziasztok!
A tv-m kld-55w756c semmi csatornát nem jelenit meg. a beállitásoknál ha a csatorna beállitásokra megyek akkor is csak feketeség és nem történik semmi.
Hazajöttem bekapcsoltam és ez fogadott.
Más tv-t a kábelre dugtam és hibátlanul megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- Battlefield 6
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Google Pixel topik
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Apple Airpods Pro 2nd Gen. USB-C, Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Apple Airpods 4th Gen., Bontatlan, Új, 0 Perces, Aktiválatlan, 1 Év Garancia
- Airpods Pro 2 bontatlan 1 év Apple jótállás
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- 40%-os áron!!! - HEGEL P20, H20 - High End elő- és végerősítő
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest