Jön az Android Oreo frissítés a Sony okostévékre

Nem minden modellt érint azonban a csomag, amely számos újdonságot tartalmaz.

A Sony bejelentette, hogy Észak-Amerikában letölthetővé vált az Android TV rendszer Android 8 Oreo frissítése. Ennek következtében átalakul valamelyest a főképernyő, így állítólag könnyebben kezelhetővé válik. Új dizájnt kapott a virtuális billentyűzet, és javították a Google Assistant technológiára épülő hangalapú keresés funkciót is.


[+]

Emellett a frissítés megoldotta a Netflixről származó, Dolby Atmos formátumú tartalmakkal, illetve az UHD Blu-ray-es Dunkirk filmmel kapcsolatos problémákat, illetve megszünteti azt az anomáliát, amelynek során a tévé magától elindítja a HDMI-n keresztül csatlakoztatott külső eszközöket, illetve készenléti állapotból feléleszti magát.

A frissítés a 2016-os őszi, illetve a 2017-es modellekre érkezett meg, arról nincs információ, hogy a 2018-as tavaszi (a 2018 második felében piacra dobott termékekben előzetesen telepítették), és úgy általában az Európában forgalomba került készülékekre mikor várható. A Sony emellett arról sem beszél, hogy mi a helyzet a 2016-os tavaszi, illetve az ennél korábbi modellekkel, amiből arra lehet következtetni, hogy ezek jó eséllyel nem fogják megkapni az oreós frissítést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés