Hirdetés
-
PROHARDVER!
SONY sport és akció kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
De hogy legyen egy 'témába illő' kérdésem: (ezt még nem próbáltam ki, most jut eszembe)
Víz alatti felvételnél (azaz mikor a kamera víz alatt működik) akkor is lehet wifin keresztül látni mobiltelefonon a kamera képét? Átmegy a jel a vízben ? Mondjuk pár méter hatótávolságot feltételezve.. -
-
odiepapa2
tag
válasz
Geresics #3590 üzenetére
Köszönöm a videókat. Első blikkre tényleg nincs különbség, de ha jobban megnézem akkor mégiscsak van.
Az első videó 0:30-tól nagyon halszem optikás, az a 200assal lett csinálva? Legalábbis arra tippelnék, mert a fórumon sokat emlegetitek a 200asnak az eltúlzott halszemét.A ducati villájánál lévő kamera felvétele nem baszott nekem oda, ha tippelni kellene, akkor az lenne az AS50, illetve a tank baloldalára tapasztott lenne az AS200?
A színezés teljesen egyénfüggő, van aki nem szereti a túlszinezést, van akinek az jön be. Én nem szeretem, ha fakó a kép, de talán a legutolsó "Hungaroringes" videód a legjobb színvilágban.
Kár hogy a videók alá nem írod oda a kamera típusát és az alapbeállításokat.
-
Geresics
addikt
válasz
odiepapa2 #3589 üzenetére
Tudom, hogy ez Youtube, de ezen a videómon, amikor a felvételeket készítettük, akkor a Piros Ducattira egy AS200-t, és egy AS50-et raktunk, én pedig egy AZ1-el kameráztam sisakról. Szerintem az ég egy adta világon semmi különbség, de ha megnézed a videót, és találsz, akkor oszd meg kérlek velem is!
Összehasonlításképp ezen a videómon belenyúltam a színekbe - szerintem túlzottan is. Van akinek tetszik a színmódosítás, van akinek nem. Kb. ennél a videómnál már szerintem ideális a színmódosítás. Nem sok, de szerintem épp elég... -
odiepapa2
tag
Sziasztok,
már egy ideje olvasgatom a fórumot, mert elgondolkodtam azon, hogy veszek egy actioncam-et. Egyelőre a sony mellett tettem le a voksomat a képstabilizátor miatt, de a fórumot olvasva kicsit elbizonytalanodtam. Jó a képstabilizátor, de lecsökkenti a látószöget 170-ről 120-ra, ezáltal eltűnik a konkurenciával szembeni előnye, mindemellett kisebb a kép és elvész a sebességérzet (ahogy a go-kart felvételeken is látszódott).
Meglehetősen sok videót nézegettem az elmúlt időben, főleg a privát emberek által készített videókat és nem a reklámanyagokat, hogy el tudjam dönteni, hogy az AS50-es elég-e nekem, vagy válasszam AS200-ast. Viszont YT videók alapján nehéz eldönteni, melyik milyen minőségű videót készít, mert feltöltéskor általában veszít a minőségén a képanyag. Motorozós, autózós felvételeket kerestem.
A horvátországi motoros AS200-as videó sokkal részletgazdagabbnak tűnik nekem, annak ellenére, hogy 1080-as felvétel. Részletgazdagabb, jobbak a színek. Ennek ellenére nem találtam igazán ütős full HD-s AS50-sel készült képanyagot, ami meglepett.
Abszolút hobbista vagyok, nem szakmabeli, viszont csak a szememnek hiszek, ezért kérnék tanácsot Tőletek. A felhasználási terület is hobbi lenne, bringához és autókázáshoz használnám külső illetve belső felvételekre, esetleg évente 1-1 alkalommal nyaralásnál illetve pályán való motorozásnál.
Pro es Kontra:
AS50-es ára abszolút meggyőző, hiszen nem mindennap használnám, max hobbi célra. A feltöltött videókon életlenebbnek "összefolytabbnak" láttam a vonalakat, részeteket.AS200-as képét szebbnek láttam, de az ára húzósabb mint az 50-esnek és nem biztos hogy befektetnék 100.000 forintért (plusz kiegészítők) egy hobbi kamerába.
Van-e esetleg valakinek olyan nem YT-os videója az AS50-esről, ami meg tudna győzni abban, hogy elég nekem az 50-es a 200 helyett.
Bocsi a hosszú gondolatmenetért, véleményeteket előre is köszi.
-
Chapron
újonc
Sziasztok!Sikeresen leesett a bukóm,rajta a kamerával(AS20).Elfogadható áron vennék tokot,akár vízállót,akár skeletont
-
vacs
veterán
Ez jól hangzik, de ezt a nagy bumszlis jack fejet hogyan rögzíted a kamerához?
Vegyél egyet és ha jó veszek én is ...
-
Zoley3
tag
Hali.
Igaz én AS50-ben használom, de XAVC-S felvételre ezek simán jók, 3 féle mérteben vannak, 128Gb-os Sandisk-et, + egy 64Gb-os Samsungot, meg egy 32Gb-os Sasmsungot (Igaz ez elvileg nem támogatja, mert SDHC, de mégis sikerült felvenni rá XAVC-S módban) -
xb12x
tag
Hello,
Tudtok ajánlani XAVC-S felvételhez kártyát? Már egy ideje megvan az as200, de még nem próbáltam, csak sima microSDm van.Köszi!
-
Tibusz00
tag
válasz
DigitXT #3579 üzenetére
A tanácsaitok alapján kísérleteztem kicsit.Ha kiveszem a kártyát a kamerából, és[kártyaolvasóba] teszem akkor lát minden fájlt. Ha a kártya a kamerában van, és a PlayMemories Mobile használom akkor nem látszodnak a Pro videok.Ott Wifi kapcsolat van és közvetlenül a telefonra dugott pendrive-ra szeretnék másolni.Azt gondoltam olyan fájlkezelővel lehetne próbálkozni ami kezelni tudja a wifivel csatlakoztatott kamerát is. TC feltettem, raktam hozzá wifi transfer plugint. A kamera QR kódjának beolvasásakor :adatok vágólapra másolva üzenet jön, de az adatok nem kerülnek a telefonra.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tibusz00 #3578 üzenetére
Ez baromi érdekes, mert a Pro felvételek is ugyanolyan, kutyaközönséges
MP4 fájlok, mint a sima felvételek, csak nagyobb bitrátával. Én nem OTG-
kamera kapcsolattal próbálkoznék, hanem a linkelt olvasó + AndExplorer?
(Vagy TC tökmindegy. Lényeg, hogy valami normális fájlkezelő program...)Amúgy WiFi-n is le tudja másolni, csak az adott esetben nem túl gyors...
-
Tibusz00
tag
válasz
Trialbiker #3576 üzenetére
Köszi TC-t megnézem.
DigitXT
A PlayMemoriesMobile-vel próbáltam. A képeket(jpg), videokat (mp4) látja, és tudom is másolni. De amit Pro módban rögzítek (xavcs), az nem látható a progiban. Számítógépre csatlakoztatva a kamerát mindent át tudok másolni.
-
DigitXT
félisten
válasz
Tibusz00 #3575 üzenetére
Mi az, hogy nem látja a teló a fájlokat?
Milyen program?
Ilyesmi olvasóval próbálkozol? -
Tibusz00
tag
Sziasztok!
AS 100 kamerám van, és legtöbbször xavc s felvételt használok. Gondoltam androidos teló segítségével OTG-s pendrivera átmásolom a videokat a kamera SD kártyájáról. De az ilyen tipusú fájlokat nem látja a telo (LG G2). Tudtok esetleg olyan progit amivel ezt meg lehetne csinálni? Esetleg van ötletetek, hogyan lehet számítógép nélkül pendrivera vagy külső HDD-re átmenteni a videokat?
-
Büszke
csendes tag
Sziasztok.
Motoros videóimat külső mikrofonnal szoktam felvenni.
A mic hátul van a kipufogónál, a kamera pedig a sisakon.
Összekötve kábellel. Jól működik, de azért megválnék a köldökzsinórtól ha lehet.
Szerintetek ez jó lehet?
Vezeték nélküli mikrofon
Vagy ez: Más fajta
Vagy van valami tippetek?
Köszönöm szépen. -
BuricsJ
tag
Sziasztok,
Ismerkedem a nem rég beszerzett HDR-AZ1 kamerával, egyben köszönöm a tippet az AKA-DM1 beszerzéshez, megérkezett és le is lett tesztelve -
DigitXT
félisten
válasz
Doki1994 #3565 üzenetére
A szélfogó valamelyes tompítja is a hangot, tehát az biztos, hogy javít a dolgon.
De azért nagyon nem fojtja le a mikrofont! Szóval, ha közvetlenül bele beszélsz,
nagy valószínűséggel túl nagy lökéseket kap a membrán, ezért torzul a hang.
Motoron amúgy külön probléma, hogy kívülről csapkodja a sisakot a menetszél:
az sem egy halk valami, főleg, ha nagyobb tempóval közlekedsz éppen.(Esetleg még segíthet az is, hogy milyen irányban áll. Ha kicsit is féloldalasan,
már jelentősen csökkentheti a jelenséget, mert nem közvetlen kapja az áldást.) -
Doki1994
csendes tag
válasz
Geresics #3564 üzenetére
A torzulást úgy tudom jellemezni, hogy mikor 50centiről beszélsz akkor szépen visszaad minden hangot, de ha beakom a sisakba közel kerül a számhoz egyből torzul. Túl nagy neki a hangerő olyan közelről. Az a tipikus torzulós hang mikor beleszólsz nagyon közelről egy mikrofonba.
Sajnos nem tudom jobban leírni, mert ehhez a témához nem értek. :/ -
Geresics
addikt
válasz
Doki1994 #3563 üzenetére
Sajnos nem tudjuk, hogy pontosan milyen torzulás jelentkezik nálad, ezért ezt így nem merném kijelenteni!
Amikor beraktam a mikit a sisakba, nekem szélzajos volt picit (a plexim pont a sisakhoz keveri a menetszelet - még), amikor felnyitottam a sisakrostélyt (csak hogy ne legyen szóismétlés), akkor pedig nagyon. Nekem segített rajta!
Mondjuk az elmúlt időben egy drága mikrofont (Audio-Technica ATR3350) használtam, de szerintem vissza fogok térni az occcóra! -
DigitXT
félisten
válasz
Doki1994 #3560 üzenetére
Valószínűleg nem ilyen típus volt. A beszédnek alap, hogy vannak elég
csúnya zörejei, amit egy szád elé odatolt mikrofon brutálisan felvesz...
Mégis, hol láttál bárkit közvetlenül belebeszélni a mikrofonba? Szivacs
van a Nolan N103 gyári mikrofonján is. Vajon miért? A döglött macska
inkább általánosan a szél ellen jó, azt nem raknám be a szám elé.Ettől függetlenül úgy csinálod, ahogy akarod, én csak írtam a tényeket:
ha esetleg a második (jelszint) gondod van, tegyél fel egy rövid mintát,
rögtön üvölt, ha belenézünk a hangsávba, hogy mit sikerült rögzíteni.Komolyabb mikrofonokban eleve beépítve is van egy szélfogó szivacs.
-
DigitXT
félisten
válasz
Doki1994 #3558 üzenetére
Szerintem első körben szélfogót kellene rá rakni. Vagy venni egy jobb mikrofont.
Simán lehet, hogy túl magas a jelszint. Azon kevésbé segít a "döglött macska".
Akkor is recsegő + torz a hang, ha nem tudta a kamera normálisan digitalizálni.
Azaz nem az a hullámforma került a hangsávba, ami a valóság, hanem levágott. -
Doki1994
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Sony AS20. Csatlakoztattam hozzá egy Zalman MIC1-es mikrofont. Közeli beszédhez kéne, de így recseg a hang és torz. 1méterről már tökéletes. Szoftveres megoldást nem találtam. Létezik valami megoldás?
-
tuki2200
senior tag
Csak csikarnak ezek a kamerák igy 1 hónap utan is, abban tudnátok segíteni, hogy az as300 és az x3000 között csak a 4k a különbség? Vagy teljesen más kategória?
-
xbrbiz
tag
Sziasztok!
Van esetleg a gyári Sony PlayMemories app-on kívül valami más androidra, ami jó az AS100-hoz? Ha nem is lejátszani, de legalább thumbnail-ben látni, törölni jó lenne a pro módban felvett videókat.
Tom
-
Geresics
addikt
Jelentem ma megjött a 128GB-os memóriakártyám, és működik az AZ1-el, és az AS100-al is!
Gondoltam hasznos infó lehet vásárlás előtt állóknak, mert én nem találtam ilyen adatot hirtelen... -
n.gab
aktív tag
Most láttam meg, hogy már nincs.
-
Zoley3
tag
válasz
Trialbiker #3545 üzenetére
Igen, tegnap én is "refundot" kértem, mert ebből nem lesz semmi úgy néz ki
De legalább a pénz vissza úton van már -
Trialbiker
tag
Most jött az email hogy visszamondták a skeleton tokot amit valamelyik fórumtársunk linkelt arra hivatkozva hogy elfogyott és nem tudják jön-e utánpótlás. De legalább visszafizették.
-
DigitXT
félisten
válasz
schferenc77 #3543 üzenetére
A gyári mellkaspánton szépen be lehet állítani a szöget.
Gyári gimbalról
nem tudok, de nem rég nézegettem videókat, ez kegyetlen sima képet ad!
Oké a teszt GoPro-val van, de ha jól tudom, van Sony adapteres verziója is.Amíg meg nem bolondul, és hát a vibráció "megbolondítja": mellkaspánton
szerencsére az ember teste fogja a rezgések jó részét... kormányon necc. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
AS200-hoz van valami normális mellkaspántos megoldás bringázáshoz? Van egy mellkaspántom, igaz nem a gyári, de ha arra felrakom a kamerát, akkor kb. a kormány-t és az első villát látom csak, nem lehet feljebbi szögbe állítani. Esetleg valami gimbal-os megoldás kormányra? Legtöbb esetben fulltelós bringán is annyira remeg a kép, hogy csak a mellkaspánt vagy a gimbal jöhet szóba, a gyári steadyshot ennyit nem tud :-) -
Zoley3
tag
válasz
csaszi72 #3535 üzenetére
Jó neked
Én pl. sisakon hordom a kamerát,mindennapi használatban (nem csak hétvégén,kirándulni megyek motorral
) és mivel felénk nagy melegben elég sűrűn megszórják az utakat egy réteg bazalt-al, meg sok a mezőgazdasági terület az utak mentén, így föld , kavics is található sokszor az úton és az meg csak egyszer veszi középre a lencsét aztán szevasz a kamerának, gari meg nem fedezi az ilyen meghibásodást és nem szeretném hogy kárba vesszen az 5 év garim rá
-
DigitXT
félisten
Nincs valakinek elfekvőben egy felesleges SPK-AS2-je?
Kikapnám belőle
a lencsét, és úgy használnám állványon. Azért amikor leesik a kamera, nem
szeretem, ha nem védi semmi körben, márpedig leesik néha. Az AS200-hoz
kapott (fekete záras, nem sárga) tokot nem gányolnám szét, ha nem muszáj.A tok lencséje viszont zavaró, mert becsillannak a fények. Mint pl. ebben a 2
kamerás videóban a vége felé látható. Amúgy nagyon fasza a távirányító, de
sajna van némi szórása, hogy hány képkocka eltéréssel indulnak a felvételek
(+/-25, de általában jóval kevesebb), szóval az első lépés a szinkronizálás.Szerk: esetleg a "skeleton" tok is érdekes... bár ismerősnek úgy veszett el az
egyik kamerája, hogy leesett a bukóról, tok kinyilt, kamera a szakadékba...
(A vicc, hogy a tok még meglett, ott volt az úton, de a kamera elszállt belőle.)Szerk2: az fájdalmas ebben a "MULTI" módban, hogy semmilyen paramétere
nem állítható a kamerá(k)nak, fizikailag oda kell menni nyomkodni a kamerát.
(Szóval még egy nagyságrenddel nehézkesebb, mint az elrontott szoftverrel.) -
Zoley3
tag
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Trialbiker #3527 üzenetére
Egyforma méretűek, szóval ami jó az egyikre, az jó a másikra is.
-
n.gab
aktív tag
Én sem találtam sajnos a leírásba erre utalást.
Köszönöm!(#3525) Zoley3
Most rendeltem meg Én is. Remélem megjön.
-
n.gab
aktív tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség AS20-nál,hogy hang nélkül vegyen fel a kamera? A slow-n kívül.
-
ot93
senior tag
hdr as20-hoz hol találok olcsón skeleton frame-t? mert az összefoglalóban lévő link már nem él, és az ebay-en sem találtam
-
DigitXT
félisten
válasz
vidra1221 #3513 üzenetére
Nem tudom reklámnak számít-e, majd Pompi kimoderál, ha igen. Sony Center
Nagyjából olyan akciót képzelj el, mint az AZ1-re van. Szerintem távvezérlővel,
és még a biciklis kiegészítőkkel bőven megérte az árát a cumó. Aztán ha nem
kéne, még mindig csinálhatnék olyat, mint az innen tiltott nepper - aki árulja is
aprón, laza 30K hasznon reményében: végülis ha úgy nézzük, mindenki jól jár!De kell, mert sokkal jobb a képe, mint az AS20-nak, a távvezérlő meg poén.
Most azt a részét hagyjuk, hogy megér-e 114.990-et: de 49.900-at biztosan!Szerk: azt a részét is hagyjuk, hogy igazából visszapillantó kamerának bőven
elég az AS20 is, mert bár nagyban rosszabb a képe, kicsiben NEM számít.
De tavaly azért akartam venni, hogy a gokartot felvegyem: végül így sikerült!
Na szerintem itt sem mondod meg, hogy melyik az AS200 és melyik az AS20. -
DigitXT
félisten
válasz
vidra1221 #3509 üzenetére
Nem titok, de már nincs fent. Ezt az egy szettet akciózhatták le fél ár alá.
Őszintén megmondva AS300 után keresgéltem: tök véletlenül futottam bele...
Miután megrendeltem, kisvártatva csörgött is a telefon... Azt hittem, az lesz a
mondás, hogy sajnos elfogyott és/vagy elírták az árát, bocsi. De nem! Rendes
bolt, zsír új bontatlan cucc, számlával, garival. Úgy voltam vele, hogy ha tavaly
pont lemaradtam az akcióról... most nem! Távirányítóval, amiről azt mondtam,
hogy nincs szükségem rá, de úgy gondolkodtam, hogy ha 20-30K-ért eladható,
megmarad az AS200, csak AS20 árban. Ma kipróbáltam a távirányítót. Tetszik.
Lehet vele váltogatni a két kamera élőképe közt, szinkronban elindítja őket stb.Szóval most nem tudom mi legyen, de az AS20-tól valszeg hamar megválok.
A héten használtam visszapillantó-kamerának. Végülis nem volt rossz, csak az
nem tetszett, hogy miért nem állítható szoftverből a FLIP... (Le lellett vennem a
kamerát, a menüjében matatni. Na mindegy. Apróság ez is, de figyelni kell rá...)Viszont, a szoftver a frissítés óta idegesítő lett! Állítanám az expozíciót, vagy a
fehéregyensúlyt, de nincs ott az élőkép, hogy lássam jó-e már.Vagy a menü,
vagy a kép: borzasztó, hogy lépegetni kell köztük, vágnám le a kezét annak, aki
ezt leprogramozta! Sokkal, de sokkal szarabb lett a szoftver használhatósága,
és erre nem mentség, hogy a távirányító is hasonlóan működik, mert az pici és
nem érintőképernyős. A One Max-on kényelmesen átláttam, belőttem mindent,
teljesen áttekinthető volt, nem zavart hogy a képre ír értékeket. (Ha esetleg vki
lementette az előző verzió APK-ját véletlenül, szívesen visszaraknám azt.)
-
DigitXT
félisten
válasz
mézespálinka #3507 üzenetére
Nekem mindenképpen vmi szétrázódásnak tűnik.
Küldtem PÜ-t.
(Amúgy "akkora" nagy baja nem lehet, ha mindig beállítható jóra a kép.) -
mézespálinka
senior tag
válasz
DigitXT #3489 üzenetére
Igen
Elgondolkodtam a cserén, de én autóba használnám. Kollegák révén láttam egy jó pár cam-ot (panasonic, xiaomi dash/action-t is, kínaiakat, tesztelő oldalaka lapján ajánlottakat) de egyik sem győzött meg... az én as20-am, autóban, régen jobbat tudott, mint ezek
De nem tudom egyszerűen mi mehetett tönkre benne, így félnék a sonytól is újra :/ -
kellerman
tag
Én felgyorsítottam a videót, kevésbé torzít, viszont ha nem az utat nézed jobban szédülsz.
[link] -
xb12x
tag
válasz
tuki2200 #3503 üzenetére
A Sony saját szoftvere nekem is elég lenne, ha lenne legalább egy pár effect benne pl áttűnés. Nem is értem miért ennyire fapad, ha már a kamerának megkérik az árát. Pedig nem rossz és könnyű kezelni. Viszont általában egy 32-es kártyából nálam olyan 5-10 percnyi anyag marad, ami nézhető.
-
tuki2200
senior tag
Csak nekem kirandulgatasokhoz, utazasokhoz kellene, nem tudok, meg nem is akarok szerkesztgetni-utomunkazni maximum néhány vágás stb amit telefonon kényelmesen megtudok csinálni.. pedig sajnálom mert nagyon tetszik a Sony szinvilaga meg a sok állíthatosagi lehetősége hátha a következő generációba megtudják oldani ezt is
-
DigitXT
félisten
válasz
pchris84 #3501 üzenetére
Hát, ha tönkremegy a kártya, vagy véletlen leformázod, akkor mindenképp...
Amúgy nem akarom mondani, hogy a legjobb választás akkor a 2 db 128-as.
Nekem is kelleni fog vennem egy kártyát, mert ma gyorsan lőttem egy második
AS200-at, mert kihagyhatatlan áron volt. (De azért a 64 GB-osra is ráfér elég...)xb12x: ez milyen szoftver? Nem semmi, milyen egyenes lett a lámpaoszlop!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- E-roller topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Gyúrósok ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Escape from Tarkov
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Harcművészet topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest