Hirdetés
-
PROHARDVER!
SONY sport és akció kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Mosquito-
őstag
válasz
JozsBiker #3099 üzenetére
Hogy? Ha nem lenne folyamatos Wifi kapcsolat akkor, hogy indítom /állítom meg a felvételt?
Telefon kijelzőjén látom az élő képet és ha a mellette lévő Garmin navin látom, hogy technikás egyenesek jönnek vagy bármi érdekes akkor nyomok egy felvételt a telefon és megy a videó majd ha már nem tetszik vagy vége van a látványnak akkor stop leállítom a felvétel.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
-Mosquito- #3097 üzenetére
De ezt gondolom úgy kell érteni, hogy nincs folyamatos Wi_Fi kapcsolatban a kamera és a teló, hanem csak akkor konnektálsz amikor megállsz és indítani-leállítani akarod a felvételt ?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
JozsBiker #3096 üzenetére
Motorozom telefonról indítom/leállítom a kamerát,bőven 120perc az AS20-as üzemidő. Most már AS200-som van ez is kb-ra tudja a 120percet sőt ennél az aplikációban megjlenik a kamera töltöttségi ikonja is. Amúgy 2h alatt minimum 1x tuti megállsz, főleg ha szerpentines részen vagy de máshol is.
Ekkor cserélsz ha van aksit és ha kell kártyát is.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Lehet hogy a közeljövőben összejön egy AS20 -at v. AS200 vásárlás. Motoros videóhoz szeretném használni, ezért jó volna ha menet közben tudnám indítani-leállítani a felvételt. Ezzel kapcsolatban úgy tudom a Wi-Fi -s Androidos alkalmazást nem célszerű használni, mert meríti a kamera aksiját. A kérdésem az volna, hogy a kit -ben kapható saját távvezérlőjével ilyen vonatkozásban mi a helyzet ? Az is jelentősen csökkenti az üzemidőt, vagy az valami takarékosabb megoldást használ ?
A másik kérdésem, hogy olvastam itt olyan megjegyzéseket, hogy talán kijön az AS200 utódja. Ez csak óhaj, vagy van is valami konkrét valóságalapja ?
Köszi.
-
kellerman
tag
válasz
pchris84 #3094 üzenetére
Én is vettem egy utángyártott aksit, az elején üzemidőben hasonló volt, mint a gyári de úgy érzem mostanában nem bírja addig ,mint egy gyári, igaz nem is annyiba került. Idővel hamarabb tönkre mennek.
A garanciával kapcsolatban én vásárláskor vettem +1 év garanciát 3000ft-ért. -
pchris84
csendes újonc
Korábban ígértem, hogy, ha sikerült tesztelnem, akkor megosztom a tapasztalataimat. A Kínából rendelt akkumulátorok nekem kb. 1 óra 50 percet bírnak AS-20-ban FullHD-ben, 30fps-el, bekapcsolt stabilizátorral. Jött egy másik szett is, de azokat még nem sikerült tesztelnem.
Az első szett a felső két képen látható. A második szett Seiwei márkanév alatt fut. A Seiwei aksik eléggé passzosan mennek bele a kamerába, az üzemidejüket még nem sikerült tesztelnem. (A Seiwei töltő a harmadik képen látható, az aksikról elfelejtettem képet csinálni.)
Ezek mellé még rendeltem egy kis tokot is, amiben elfér 3 akku plusz 4 sd kártya. Igaz kicsit át kellett alakítani a jobb oldalát, hogy belemenjenek a kártyatartók. Egy szett (2 akku + 1 töltő) ~2400 forintba fájt. A tokra már nem emlékszem pontosan, olyan 2-3 euró körül volt. -
válasz
Geresics #3092 üzenetére
A szavatosságot már kereskedője válogatja, rosszabb helyzetből indulsz nyilván mint a jótállás esetén. De azért jár 2 évig. Sonyval sajnos nincs tapasztalatom, de volt már dolgom pl. Apple-el, ahol egyáltalán nem izmoztak, jeleztem hogy tudom hogy 2 év szavatosság van az EU-ban, mondták hogy igen. Egyetlen változás volt csupán: nem volt azonnali megoldás, 2-3 hétig ültek a laptopon, majd közölték hogy valóban hibás (alaplap), és javították.
Mivel a boltnak kell ilyenkor visszavinni, ezért sok múlik rajtuk is. Szóval szerintem a helyes válasz a kérdésre az, hogy 1 év jótállás + 1 év szavatosság jár, de én sem követem annyira a törvényi változásokat, ez az utolsó infóm.
-
Geresics
addikt
Ismered a régi közmondást, miszerint "nem mindegy, hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik"?
Na, én ehhez a témához hülye vagyok!Szóval az én
picifejem okoskodása szerint:
- 1 év "garancia" van a termékekre kötelezően (cipőkre csak fél!). Ez idő alatt visszaviszed a terméket, és a kereskedő köteles intézkedni úgy, hogy Téged ne érhessen kár!
- plusz 1 év (cipőknél +1,5!) szavatosság van. Itt Neked kell a saját költségeden bizonyítani, hogy a termék már akkor is hibás volt, amikor megvetted. Ezt a kermi, vagy émi, vagy mittudoménmianeve tudja megcsinálni iksz forintért.Vagy nem?
-
Geresics
addikt
A szavatosság és a jótállás nem ugyan az!
A jótállás az eladó fokozott felelősségvállalása a hibás teljesítésért. A jótállás kedvező helyzetbe hozza a vásárlót: neki elég csak a hiba tényét bizonyítania, és az eladónak (a jótállásra kötelezettnek) kell bizonyítania, hogy a hiba nem állt fenn már a termék eladásakor is.
A szavatossággal az eladó felelősséget vállal azért, hogy az eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát nincs olyan rejlett hibája, amely csak későbbi fog kiderülni. A vevőnek érdemes alaposan megvizsgálni, ellenőrizni a terméket, mert amennyiben a vásárlás időpontjában ismerte a vagy ismernie kellett hibát, vagy a hiba a vevő által adott anyag hibájára vezethető vissza, akkor szavatossági igénnyel nem léphet fel.
-
TXT
őstag
Mennyi a garancia itthon ezekre az akciokamerakra, 1 vagy 2 ev? Errol nem talaltam sehol infot.
-
Geresics
addikt
válasz
DigitXT #3084 üzenetére
Köszi!
Az összefoglalóban sem a skálázással, sem a mikrofon-bemenettel kapcsolatban nincs semmi, ha jól emlékszem, de majd jól átnézem még egyszer.
Ezek szerint akkor nekem vagy AS100, vagy AS200 kell, mert sem az AS10-AS15-AS20-AS30-ban van mikrofon bemenet, de a stabis FullHD kép felskálázva van? Az AS50-nek jó a képe, csak nincs mikrofon bemenete... -
DigitXT
félisten
válasz
Geresics #3083 üzenetére
AS100V, AS200V, X1000V: összefoglalóban benne van egy csomó hasznos infó.
A legújabb fejlesztések, pl. AS50 talán nincs még benne, de a régebbiek igen.hodostamas: ha búvárkodáshoz is kell, akkor amúgy is az AS1-es tok a nyerő...
Csak azt nem értem, hogy miért árulják domború lencsével, ha búvárkodásnál a
kép ugyanúgy sz*r vele, mint az AS2-vel. Esetleg eladom az AS1-em, ha kell.Szerk: amúgy én is utólag vagyok okos: törött AS2 ajtó helyett vettem a szettet.
De mint írtam, tudták sztornózni a dolgot. Azóta lencse nélkül* használom.*: na nem búvárkodásra, de minden másban sokkal jobb. (Kép- / hangminőség.)
-
DigitXT
félisten
válasz
hodostamas #3080 üzenetére
Azt ugye vágjátok, hogy ez az ajtó az AS2-es (gyári) tokra NEM jó?
Kizárólag az AS1-es (buvár) tokkal kompatibilis. (Nehogy meglepjen.) -
válasz
DummyBoy #3077 üzenetére
Voltam ma a MyActioncam-nél, azzal a szándékkal hogy vegyek egy VCT-SCM1 tapadókorongot, de eléggé lebeszéltek róla. Az eladó szerint nagyon kicsi a korong, és eleve csak beltérre ajánlja a Sony. Mondjuk tényleg kicsi, és valóban ezt írják. Itt a topicban sok jót írtatok róla, külföldi fórumokon pedig vannak jó és rossz vélemények vegyesen. Kicsit elbizonytalanodtam és nem vettem meg. Néha szeretném járműre kívülre rögzíteni (sík, sima, tiszta felületre), jó lenne valami megbízható alap ehhez, de lövésem sincs merre induljak. Valakinek valami ötlet, tapasztalat? Ragasztani sajnos nem lehet, csak tapadókorong jöhet szóba.
@DummyBoy: Igen, sajnos csak mostanában "javította" a Sony a víz alatti házat, egyelőre csak az AS50-nek van ilyen, ami idén jött ki. Elvileg AS200-at ezzel tudsz upgradelni flat lens-es megoldásra víz alá:
http://www.sony.net/Products/actioncam/en-us/support/accessories/AKA-RD1/
Mondjuk horror ára van, elég elszaladt a ló ezekkel az actioncam gyártókkal. Kínai megoldás nem tudom van, és ha igen akkor milyen minőségű, én lehet hogy futnék előtte egy kört ilyen téren.
-
DummyBoy
senior tag
Üdv mindenkinek!
Nemrégóta szert tettem egy Sony As200v kamerára, direkt nyaralásokhoz vettem, ha épp vízközelben leszünk, jól jön majd...
Eddig nem is volt gond, de most víz alá vittem, és az eredmény tragikus.
A gyári SPK-AS2 ház van hozzá, hobbi snorkelezéshez azt hittem jó lesz, víz felett semmi gond nincs, víz alatt viszont nagyjából olyan képet kapok, mint az első kamerás mobilokkal készült koncertfelvételek... Minden csupa homály...
A fények jók, a víz tiszta, az eredmény nagyon messze van a YouTube-on látható videóktól.
Nagyon bízom benne, hogy én sakkoztam el valamit, vagy csak nem állítottam be rendesen, szóval ha bárkinek bármi ötlete van, azt szívesen venném.
Előre is köszönöm!
-
Horváth Istv
tag
Ez a wifis telefonos vezérlés , tényleg elég lassú ! Ha nem feltétlen muszáj , én nem is használom . Ami ráadás , hogy az aksit ilyenkor erősen meríti a kamera , és az egyébként is kevés üzemidö , lénegesen kevesebb lessz ! Szóval jo dolog ez a táviráníthatóság , de én egy vezetékesnek jobban örülnék....
-
Huh, oké, write only voltam, bocsánat. Szóval meglett hogy NTSC-PAL váltásnál normál "feautre" a formázás
Kicsit már elbizonytalanodtam annak kapcsán hogy egyéb esetben csinálta e, talán USB lehúzásnál igen, de lehet hogy írtam a kártyára és nem választottam le rendesen a kamerát, kis eséllyel belefér hogy ilyenkor csinál hasonló problémát, szóval asszem megnyugodtam -
Na, csak van egy kis szívás: egy Samsung EVO SDXC 64GB-s kártyát vettem a kamerához, nem kínai beszerzés, magyar nagykerből származó termék. Néha közli a kamera hogy "card full" és akarom e formázni. Általában újraindítás után csinálja (pl. ha PAL-NTSC módok között váltok, akkor ugye rebootolja magát, ilyenkor fixen jön a "card full"), vagy ha lehúzom USB-ről. A kártya látszólag rendben van ilyenkor, gépbe bedugva tudok rá másolni, 99% szabadon van, etc... Látott már valaki ilyet?
A másik gond: iphone 5S, Playmemories telepítve. Minden működik vele, de a live view elképesztő módon szaggat, akadozik. Van hogy meglódul a stream, és 2-3 másodpercig vaj, aztán homokórázni kezd és 1s mozgás - 1s homokórázás váltásokkal döcög.
-
Zoley3
tag
Köszönöm a választ, jó videózást hozzá
Nálunk is lehetne valami ilyesmi akció az MM-ben, vagy a telekom-nál lehene már raktáron
Lehet beruháznék egy AS50-be, talán jobb lett az AS20-nál valamivel (volt haveré nálam)...mert arra meg sajnálom a 30k-t is... (páran hirdetnek, már gari nélkülieket, alig használtként, így is sokért, nekem az nem érne annyit főleg a gari miatt) jah és főleg a teszkós akció után
geresics:
Jah sorry, azt hittemDe így akkor már Chal kollega segített
-
A gyári Sony cup mount (VCT-SCM1) mennyire jó minőségű/megbízható darab? Van esetleg valami más ajánlott helyette? Kínai olcsó cuccokra nem bíznám a dolgot, mert kacérkodok a gondolattal hogy járművön kívülre helyezzem el (ragasztás nem megoldható egyéb okokból sajnos).
-
Kroni1
veterán
válasz
DigitXT #3065 üzenetére
Na akkor nagyjából egyetértünk!
A vágások sztem is okésak, a zenével sincs bajom.. De én sem értettem, miért kell kiemelni "tanulság a végén"-el még a leírásban is megemlíteni, "beharangozni" egy ilyen bejött közétek esetet. Nem illik a videóba. Azt hittem szóban összegezni fogod, hogy miért jó egy motoros felvonulás, vagy vmi hasonló lesz a tanulság. A több kamera is okés. De sztem még javítani kellene a dramaturgia minőségén, (legyen eleje-vége, összefoglalás esetleg, vicces beszólások is ha nem túl erőltetett, stb.) és utána lehetne majd ezeket a feliratkozásokat erőltetni..
-
DigitXT
félisten
válasz
Geresics #3064 üzenetére
Nekem tetszett a zene és a vágások, de... (
) Az a nagy "tanulság" erőltetett:
a felvételből amúgy nem derül ki, hogy telefonált volna, viszont az látszik, hogy
pl. indexelt balra, szóval maximum az elsőbbség meg nem adása volt a "bűne".
Sőt, ha csak kisebb lassításra kényszerített, akkor tán még az sem verhető rá!
Ergo benne van a pakliban, hogy szándékosan sorolt be! Ezért lehet megutálni,
meg ujjal mutogatni, hogy telefonált és nem látott, "húdekellafigyelemfelkeltés",
de ez nem old meg semmit: eleve egy ilyen motorosfelvonulás idegőrlő lehet.Nem is véletlen, hogy szemmel láthatólag, több helyen rendőrök biztosították a
menetet, és le volt zárva a környék: az ominózus eset már később történhetett,
ahol nem volt ilyen biztosítás, csakis a KRESZ előírásai (egy alap kanyarodási
szabály, telezöldes kereszteződésben). Ha minden nap levideóznám, hányszor
nem adják meg az előnyt, pedig kis ívben jobbra kanyarodnék tele lenne a HDD.
Ennél sokkal rosszabb az, amikor egyenesen mész tovább, és akkor se...Ha jól tudom elég "előkelő helyen" áll motoros halálozási statisztikában a szitu.Ui: bocs az OFF-ért. Az tetszett, hogy van több nézet! (De mikor a halszem túl
betorzít, azt nem esett annyira jól nézni: sajnos nem igazán bírja a svenkelést.) -
Geresics
addikt
Minden véleménynek örülök, pláne, ha értelmesen van megfogalmazva, akárcsak a Tied!
A másik fórumra már "csakazértis" rakom fel.
Az ottani emberek nagy része szerintem (ha nem is fogyatékos, de) erősen küszködik az intelligencia-hiánnyal. Az első negatív kommentek, amiket ott kaptam kicsit elszomorítottak, de rájöttem, hogy nekik nem létezik más, csak a saját ízlésük, és aki mást mond, az mind hülye... Ezzel trenírozom magam talán?A videóim minőségének folyamatos javítása ebben az évben a legfontosabb cél, mert év végére készülök valamivel, amiben nagyon toppon kell már lennem - persze csak ha az anyagiak is megengedik majd. A saját véleményem az, hogy eddig sikerült javítanom a minőségen mindig egy picit. Később, amikor majd egyedül megyek, és csak 1 kamerával kell megint gazdálkodnom, akkor nagyobb lesz a kihívás...
Témákat tekintve rengeteg ötletem van, amik talán egyre több embert érdekelnek majd, de jelenleg a törött kamera, és az időjárás erősen korlátolja a lehetőségeimet...
Zenével kapcsolatban is várható még változás: a jövőben igyekszem majd a kép dinamikájához illeszteni majd a ritmust. Eddig csak arra próbáltam figyelni, hogy a (nekem tetsző) zene illeszkedjen a vágások, vagy egy-egy képi mozzanat ritmusához. Ezek olyan dolgok, amiket nem vesznek észre a nézők, csak egyszerűen jobb lesz nézni és hallgatni egyszerre. Az utolsó videóm jó példa erre szerintem.
Feliratkozás és nézettség: pénzt kapok érte! December óta már kerestem 0,24 $-t!
Amúgy a célom az, hogy 2016 végére meglegyen a 100; 2017 végére az 500 feliratkozó. Miért? Csak. Ebből élni nem fogok tudni sose. Ahhoz kellene legalább 30e feliratkozó, heti két videó, és videónként legalább 10e nézettség. Szerintem még csak pénzt sem fogok belőle sosem látni, mert van valami minimális kifizetési összeg. Egyszerűen inkább ezt tűzöm ki magamnak célul, mint hogy egy MMO-ban legyek überbrutál. Ez egy hobbi, akár csak a motorozás maga, de ezt tudom csinálni akár esőben is!De tényleg örülök minden észrevételnek! A negatívak néha nem esnek jól, de az első gyerekes sértettség után mindig végiggondolom, hogy mit tudok belőle "nyerni", és a következő videóban már ezt figyelembe venni. Van olyan negatív kritika is, amit elolvasok, de egyszerűen nem fogok vele törődni. Mindenkinek nem tudok, és nem is akarok megfelelni. A célom a fejlődés, nem a világ megváltása.
Pozitív visszajelzést is kaptam már, csak általában hozzáteszik, hogy "de..." -
Kroni1
veterán
válasz
Geresics #3056 üzenetére
Nem b@szogatás csak érdekel!
Ezt az iratkozz fel, meg kövess, stb.dolgot miért erőlteted? Kapsz valami pénzt a yt megtekintések után?! Szerintem emiatt savaznak a másik fórumon is, mert nem olyan rossz a videó és időt is raktál bele az látszik, de kicsit olyan mintha erőltetnéd, hogy nézzük az anyagaidat. Holott azért valóban egyik sem olyan színvolnal (még) amire az ember szivesen feliratkozna. De én nyomon követem, és bízom benne, hogy lesz fejlődés mert van hová. Talán jobban összhangban lenne a tartalommal ha csak feltennéd és megosztanád, és nem akarnál ilyen nagy feneket keriteni neki.
Pl: Tanulság a végén. Miért kellett ezt kiemelni? Nem is értem. Mi abból a tanulság, hogy egy autós befordult közétek piroson? És? Van ilyen, és még lesz is, sok.. Szóval néhol átgondolatlan, mintha tegnap kezdtél volna motorozni, és mint az újszülöttnek, neked még minden újdonság. Talán jobb is lenne ha nem irnál, vagy mondanál semmit, beszéljen magáért a videó. Szerintem.De ez csak az én véleményem. PEACE!
-
Tipp: BP-Árkád Medimarktban szerdától Árkád napok lesznek, 15% kupon lesz Sony fényképezőgépekre és minden Sony akciókamerára.
AS50 így: 54.500 Ft lesz
AS200V: 76eFtAz AS50 az ami inkább megéri szerintem, Telekomnál is ennyi akcióban, ami amúgy nagyon jó árnak számít, csak ott nincs raktáron. 8db volt még ma, de nem ám elvinni előlem mindet! (elvileg félreraktak egyet, remélem úgy is lesz)
AS200 lőhető ennyiért szerintem máskor/máshol is. -
Geresics
addikt
válasz
Horváth Istv #3059 üzenetére
A zene kb. olyan, mint a vallás: kár róla vitatkozni. Bármit teszek alá, lesz akinek nem tetszik! Mondjuk jelen esetben lehet, hogy túl "dinamikusat" választottam!
De köszönöm! -
Geresics
addikt
Igazából képminőségben a sorrend szerintem: 1. AS200V, 2. AS50, 3. AZ1
(Ja, a videón a lábnál az AS50 van!)
Akku élettartam a nagyoknál kb. azonos (pláne, ha kikapcsolod a GPS-t, a WiFi-t, stb.), de az AZ1 jelentősen hamarabb merül, mert csak 640mAh-s akkuja van.Már csak az kellene, hogy legyen végre jó idő, és mehessünk motorozni, és akkor végre csinálhatnék értelmes videót, azonos beállítássokkal!
-
válasz
Geresics #3056 üzenetére
Thanks, belemélyedek majd kicsit jobban, itt a melóban csak felületesen tudtam áttekerni. Egyébként gondolom akkor sokat melóztál a három kamera anyagaival, van valami véleményed? Nem baj ha szubjektív.
AS50 egyébként eléggé hiánycikk lett mindenhol, az egyik boltban (márkakereskedő) azt mondták hogy a Sonynak gondjai vannak a Zeissel, valami zűr van a gyártás körül, ezért lehet hogy hiány lesz most egy darabig. 70-ért amúgy bármikor tudnék venni, mert azért 1-1db van itt-ott, de azt sokallom érte.
AZ1 amúgy hol helyezkedik el képminőség ügyileg az AS50, AS200 vonalon? Mert ebből van még jó ajánlat a T-nél (remote-al együtt ~60eFt).
Egyébként a körítés nekem majdnem mindegy, nem kell gps, se vízálósság, se egyéb sallang. Légifelvételekhez használnám 90%-ban a kamerát ahol a DR és a detail a legfontosabb, de főképp a DR. A legtöbb kameránál irtó csúnya tud lenni hogy az ég szinte ki van égve a talaj pedig tök sötét, nálam meg az összes videón ilyen "kompozíció" lenne ugye
-
Geresics
addikt
Összevágtam az első videót, amin mindhárom (AZ1, AS200, AS50) kamera képe szerepel.
Persze balf@szok voltunk, és nem állítottuk be a dolgokat:
- AZ1: 1080@30, MP4, 170° (Steady OFF)
- AS50 és AS200: 1080@30, MP4, 120° (Steady ON)Videó: S01E05 Szezonnyitó gurulás és motoros nap
Volt szerencsénk részt venni a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület szervezésében 2016 május 21-én megrendezett "V. Szezonnyitó Gurulás és Motoros nap" eseményén! Remek volt a hangulat, jól éreztük magunkat!
(TANULSÁG A VÉGÉN!)
A felvonulás útvonalát megtalálod itt:
https://goo.gl/maps/yMVPomjkABF2 -
kellerman
tag
Sikerült jobb helyet találnom a mikrofonnak sisakon belül. A szélzaj már minimális, ami hallatszik az inkább már csak a motor ( blokk) hangja. A kipufogó gyári így a hangja már nem nagyon jön ki itt 120 km/h körül.
Az első videóban még a régi helyen, a másodikban már az új helyen a mikrofon, ráadásul a másodikban kb 20-al gyorsabban is gurulok. -
zozohoho45
tag
Sziasztok!
Itt a mai termés a köldökzsinóros külső mikrofonnal készített tesztről. Elég ígéretes, de nagyon kényelmetlen az összedrótozott állapot. Most készülök egy sisakban telepített külső mikrofonos tesztre. Eredmény hamarosan.
[link]Szép napot!
-
DigitXT
félisten
több detailt látok helyenként, főleg a távoli dolgoknál
Viszont ez inkább a kamera fókuszán múlik, amit nem mindig ugyanoda tekernek gyárilag. Sőt. Elég nagy szórása lehet, magától, vagy melegtől elállítódhat, stb. Jellemzően túl közelre élesek, az ilyen nagyon távoli dolgokra "végtelen" fókusszal kellene lőni, de az meg igen távol áll a(z ismert) "action-selfie" megközelítéstől...#3052: pillanatragasztót semmiképpen se, a kulcsszó: neutrális
-
Geresics
addikt
A közelmúltban vettünk cimborámnak egy AS200V-t, és egy AS50-et is. Eddig 2 napot forgattunk le vele, de még nem volt időm összevágni az anyagot, mert a törött AZ1-em szervizelem. Talán jövő hét végére lesz belőle videó, de gondolom addig nem akarsz várni... (Motorozáshoz használtuk mindhárom kamerát...)
-
Várom hogy legyen raktáron a T-nél AS50, közben olvasgatom a review-kat, és egyre bizonytalanabb vagyok
Az AS50 és az AS200V között nem bírok dönteni. Az AS200-ban van ugye GPS, cseppálló maga a ház is, van mikrofonbemenet, de a beépített mic. is jobb mint az AS50-ben. Az AS50-nek gagyibb a háza, van viszont BT lehetőség is a wifi mellett (kisebb fogyasztás, és remote power on), az LCD menüje szebb, gyorsabb, jobb a víz alatti hozzá járó ház (sokkal), és 13eFt-vel olcsóbb is.
Namost GPS nem kell, víz alá nem vinném, BT se mozgat annyira. Tehát tulképpen ami bármelyik típus erőssége a másikhoz képest, az engem pont nem vonz annyira (hacsak nem a 13kHUF
). Innét meg a minőség kéne hogy döntsön. Megnéztem pár review-t, a MarkHawkCam össze is hasonlította a két kamerát, szerintük szinte tök ugyanolyanok képminőség tekintetében. Viszont ahogy nézem a sampleket, az AS200-nál én több detailt látok helyenként, főleg a távoli dolgoknál (hegyek csipkéje, messzi fák, kövek, stb..). De hogy ezt mennyire venném észre két egymás után megnézett video között, a felől kétségeim vannak.
Van esetleg valakinek a jelenlevők közül tapasztalata az AS50-el, úgy, hogy használt már AS200V-t is?
-
kellerman
tag
válasz
Horváth Istv #3042 üzenetére
Sajna nem vált be. A mikrofonokat a szellőzőbe raktam belülről, eddig sima szivacs volt előtte, de ezzel is ugyan olyan. Más helyet kell nekik keresnem.
Gondoltam ilyenre is, hogy az adót elrakni a kipufogó környékére a vevőt meg a sisakra a power bankról kapna az is töltést és nem kellene vezetékkel bajlódni.
[link] -
Telekom webshopban 54eFt az AS50. Nem tudja valaki hogy ezt ténylegesen meg is lehetett venni ennyiért, és tényleg elfogyott? Vagy csak amolyan placeholder termék? Sokszor volt már náluk, hogy ugyanezzel a szöveggel (elfogyott, de várható) kint volt jó áron egy-egy termék, de senki nem hallott olyanról aki valójában kapott is belőle, aztán később le is szedték
-
kellerman
tag
válasz
Horváth Istv #3040 üzenetére
-
Horváth Istv
tag
válasz
kellerman #3039 üzenetére
Szerintem , a szélzajjal , nem tudsz mit kezdeni , csak ha külsö mikrofont teszel . Nálam közelebb van a kamera a motorhoz , ezért több motorhang halható , de így is zavarnak a mellék hangok...Érdemes lenne tán vagy zenét alá tenni , vagy hang felvevőröl külön motor hang felvételt alá keverni , mert a folyamatos súgás , eléggé elveszi a motorozás hangulatát...
-
kellerman
tag
Átraktam a kamerát a sisak tetejéről oldalra, mert mindig szétkenődött a lencsén egy bogár, itt eddig nem volt ilyen problémám. tartottam tőle, hogy a magas plexi nagyon be fog lógni a képbe de nem . Már csak a szélzaj szűrést kell jobban megoldanom.
Érdekes hogy a két videó minőségében milyen nagy különbség lett YT-on, pedig egyforma minőségben vettem fel. Az első kb 400 Mb a második 1GB körül van, a nagyobb méretet jobban tömöríti? Mintha az árnyékos részeken lenne rosszabb a kép.
-
-
Geresics
addikt
Szerk.:
(#3035) Kroni1
Az lesz. Már péntek este neki is álltam, de egyelőre elkeserítő a helyzet: az AZ1 lencséje 45-65eFt között mozog, ami még viccnek is rossz!
Az AS100V-nél is hasonló a helyzet, de oda jó a GoPro régebbi változatának a lencséje, amit már 2500Ft-ért lehet kapni!
Most próbálom kideríteni, hogy az AZ1 lencse mivel csereszabatos. Ha mákom van, akkor az újabb GoPro lencséje jó lesz, az már 4500Ft-tól kapható! -
DigitXT
félisten
válasz
Geresics #3033 üzenetére
Sajna annyi. Hülyebolt leakciózott egy darabot 55K-ra, aztán pingvineztek.
(Bár azt mondták, a kiállított darabot oda tudják adni: az nem kellett.)
De úgy tudom, másnak sikerült a topikban 65K-ért lőnie szintén akciósat...
Nos ezek szerint tényleg akció volt. (Az AS50 se váltotta be a reményeket,
már ami az olcsóságot illeti, így nem volt különösebb árletörő hatása sem.) -
Geresics
addikt
válasz
Horváth Istv #3029 üzenetére
Nem bonyolult. Rátettem a motorra, majd 2 perc múlva megmozdítottam a motort, a kamera pedig pont a lencséjére esett, persze tok nélkül...
Az AS20-nak van mikrofon bemenete, és csak a Steady Shot ON mellett skálázza a FullHD-t, ugye?
-
DigitXT
félisten
válasz
Horváth Istv #3029 üzenetére
-
Geresics
addikt
Sikerült összetörnöm az AZ1 lencséjét.
Mennyi a reális ára az AS200-nak? Árukeresőn, árgépen 80-85eFt-tól kezdődnek, de az nagyon sok szerintem...Szerk.:
Ha van valakinek eladó AS200-asa, ne féljen közölni velem! -
XP NINJA
őstag
Sziasztok! A Sony akciókamera terén is szériaszám alapján nézi a garanciát? Most nézem hogy az AZ1VR-em számlájára csak a kamera számát irták fel, a távirányitóét nem. Vajon garanciás lehet?
-
Geresics
addikt
Ez azért lehet, mert a típus végén a "VR" a távirányítós szettet jelenti!
Ezt keresed: Live Remote Control with Wi-Fi® for Action Cam: RM-LVR2 -
nrk
tag
Sziasztok, tudtok nekem segíteni, hogy SONY HDR-AZ1VR kamerához távirányítót hol tudok vásárolni? Kerestem itt fórumon vissza pár oldalt de nem találtam, google se sokat segít általában csak olyat dobál ahol kamera és távirányító egyben eladó. Köszi.
-
Kroni1
veterán
válasz
Geresics #3018 üzenetére
Az AS200 elég jó cucc, sztem ne várd az utódját egyenlőre, leeht egy darabig nem fogják lecserélni, mert ebben az árban még más gyártók körében nincs nagyon ellenfele sem, akkor meg minek. Áttervezhetnék a bekapcsologombot, esetleg előre tegyenek LED-et, de mást nem igazán tudnék mondani, hogy mit változtatnék rajta, a képminőség sztem több mint elég.
Sisak: Itt ebben a tesztben elég jól leirják és elmondják a vidiben a lényeget szerintem: AFX FX41
Annyit hozzátennék, hogy a szélzajból én sokkal többre számítottam, az én plexim mögött meglepően alig hangosabb mint a Caberg VOX. A fül alatt valóban jön egy kicsit a levegő, de nagyon jól szellőzik, és mivel hosszutávon mindig füldugóval megyek szerintem nem fog zavarni a szélzaj. Az árához képest sztem nem rossz cucc, sőt. A bélés könnyen kiszedhető, olyan anyag mint a legtöbb sisakban, azaz finom, de ha beleizzadok akkor nem a legkellemesebb. Csak egy-két prémium sisakban találkoztam olyannal ami talán gyorsabban szárad, és kevésbé dörzsöli ki bőrt gyakori fel-le vételkor, de ilyet azért nem lehet elvárni tőle, még a Schubert sisakom sem volt jobb ebből a szempontból. Amúgy RMCMotornál most akciósan 54e körül van.. -
Geresics
addikt
A srác amúgy tényleg ügyes, de itt a videónál picit azt éreztem, hogy megmutatja milyen a "mindent bele" csomag.
Amíg a SONY AZ1-et használom, addig nekem nem kell optikai kábel, mert van a tetején jól látható piros fény!
Nagyon szeretnék egy AS200V-t, de úgy döntöttem, hogy már "csakazértis" megvárom az utódmodellt, pedig az sem biztos, hogy idén jön!Mik a tapasztalataid eddig az AFX 41DS-sel kapcsolatban? Mióta használod? Milyen sebességgel? Stb. Kérlek írj róla "feleslegesen sok" infót, mert el kell adnom az Acerbis Active Graffix bukóm mérethiba miatt, és vagy egy ugyan ilyet veszek nagyobb méretbe, vagy akkor már inkább egy AFX 41DS-t...
-
Kroni1
veterán
válasz
Geresics #3011 üzenetére
Nagyon ügyes ez a srác, rendesen tele is rakja a sisakját mindenféle szarsággal!
Amúgy ahogy nézem, én pont ilyen szinte új AFX FX41-es sisakot vettem meg most havertól 25e-ért, csak az enyém fehér színű.. De egyenlőre nagyon tetszik, remek sisak!
Az az optikai kábel a kamerához rohadj jó ötlet volt a haverjától! Te ilyenre nem gondoltál?!
-
Rakman
tag
válasz
Horváth Istv #3014 üzenetére
Azért kérdeztem, mert itt a fórumon elhangzott olyan vélemény is, hogy volt, akinek nem működött így...
-
Rakman
tag
Van valakinek tapasztalata az AS200 powerbank-kal való használatáról?
-
-
Geresics
addikt
Új akiket érdekel, hogy hogyan lehet frankón rögzíteni a kamerát, és/vagy szeretnének egy megoldást a nem látható piros visszajelzőre, azoknak ajánlom figyelmébe ezt a videót 8:03-tól!
Türelmetlenebbeknek: kamera-bemutatás 8:03-tól, rögzítés 10:15-től, piros LED 11:45-től (12:30-tól), utána hangrögzítés, kommunikáció, stb... -
Ferdzsoo
addikt
Srácok ez a xavcs formátum beteg. 22 perc videó 7.5 giga.
Ha leveszem a videóformátumot mennyit romlik a kép érezhető a különbség? Van valahol összehasonlítás? -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #2986 üzenetére
Fun videó: balra AS200, jobbra AS20, ha szemben ülnek a TV-vel...
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudom, hogy volt szó a különbségekről, de konkrétan képminőségbeliről nem olvastam. Szóval ha nem fontos a mikrofon bemenet és a gps hiánya sem szempont, hanem inkább az időtállóság és a képminőség, akkor AS50 vagy AS200 lehet a nyerőbb?
-
DigitXT
félisten
válasz
runner 125 #3006 üzenetére
Tápegység. A hangminőség érdekében ilyen a kialakítása. De szerintem ahhoz,
hogy felvedd a kipufogó hangját, akármilyen mikrofon jó, nincs szükséged erre... -
Geresics
addikt
válasz
runner 125 #3004 üzenetére
Hát ez eléggé rohadtdrága!
Ha ennyit szánnék rá, akkor már itthon lehet venni 10eFt-ért Audio-Technica ATR3350, vagy külföldről hozatnék 6m-es vezetékkel (!) rendelkező Movo LV1-et, és akkor aztán bárhova kialakíthatod magadnak a mikrofont!
Ezen a videón az ATR3350-ről beszélnek épp... -
runner 125
nagyúr
Noh, bepróbálok kinti forumos javaslatokra egy ilyen mikrofont: Edutige ETM-001. Több külföldi motoros használja GoPro-kkal, elégedett vele mindenki.
-
Geresics
addikt
válasz
Horváth Istv #3001 üzenetére
...vagy, ha nincs szükséged mikrofon-bemenetre, GPS-re, és cseppálló kialakításra, akkor AS50!
-
Horváth Istv
tag
válasz
XP NINJA #3000 üzenetére
Vegyél egy AS200-ast , és nem kell többet válogatni ! Szerintem , jó darabig nem mutatnak nagy dolgot , amiért érdemes lenne váltani...Persze a jövőt , én sem ismerem
De az biztos , hogy ez , egy sportkamera keretein belül , minden célra felhasznállható képet rögzít már !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest