Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• odiepapa2

tag

Sziasztok,

már egy ideje olvasgatom a fórumot, mert elgondolkodtam azon, hogy veszek egy actioncam-et. Egyelőre a sony mellett tettem le a voksomat a képstabilizátor miatt, de a fórumot olvasva kicsit elbizonytalanodtam. Jó a képstabilizátor, de lecsökkenti a látószöget 170-ről 120-ra, ezáltal eltűnik a konkurenciával szembeni előnye, mindemellett kisebb a kép és elvész a sebességérzet (ahogy a go-kart felvételeken is látszódott).

Meglehetősen sok videót nézegettem az elmúlt időben, főleg a privát emberek által készített videókat és nem a reklámanyagokat, hogy el tudjam dönteni, hogy az AS50-es elég-e nekem, vagy válasszam AS200-ast. Viszont YT videók alapján nehéz eldönteni, melyik milyen minőségű videót készít, mert feltöltéskor általában veszít a minőségén a képanyag. Motorozós, autózós felvételeket kerestem.

A horvátországi motoros AS200-as videó sokkal részletgazdagabbnak tűnik nekem, annak ellenére, hogy 1080-as felvétel. Részletgazdagabb, jobbak a színek. Ennek ellenére nem találtam igazán ütős full HD-s AS50-sel készült képanyagot, ami meglepett.

Abszolút hobbista vagyok, nem szakmabeli, viszont csak a szememnek hiszek, ezért kérnék tanácsot Tőletek. A felhasználási terület is hobbi lenne, bringához és autókázáshoz használnám külső illetve belső felvételekre, esetleg évente 1-1 alkalommal nyaralásnál illetve pályán való motorozásnál.

Pro es Kontra:
    AS50-es ára abszolút meggyőző, hiszen nem mindennap használnám, max hobbi célra. A feltöltött videókon életlenebbnek "összefolytabbnak" láttam a vonalakat, részeteket.

AS200-as képét szebbnek láttam, de az ára húzósabb mint az 50-esnek és nem biztos hogy befektetnék 100.000 forintért (plusz kiegészítők) egy hobbi kamerába.

Van-e esetleg valakinek olyan nem YT-os videója az AS50-esről, ami meg tudna győzni abban, hogy elég nekem az 50-es a 200 helyett.

Bocsi a hosszú gondolatmenetért, véleményeteket előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák