- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolok
csendes tag
Hello!
Segítségre lenne szükségem...
Van egy ASUS M3N78 alaplaom. AM2/AM2+ elvileg a proci foglalata.
De a CPU support list írja hogy AM3 as procival kompatibilis.
Ez a proci: Athlon IIX4 640(ADX640WFK42GM),3.0GHz,512KB,rev.C3,95W,SocketAM3
de va negy másik proci, amely: AMD Athlon II X4 645 processzor (AM2+/AM3), de ez nincs a support listában.Kérdés melyiket vegyem?
Köszi:
Kolok -
leviske
veterán
Még egy pár kép az AM3+-os MSI-ről.
Plusz, ha jól gondolom, már volt szó róla, de úgy tűnik esélyes, hogy fizikailag mégse lehet majd az AM3-ba beilleszteni az AM3+-os procikat. Pedig reménykedtem egy kicsit, hogy csak BIOS függvénye lesz a dolog.
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #946 üzenetére
Az eSATA extrának számít még mindig az elforgatott SATA-t pedig sok esetben csak akkor rakják fel, ha a legfelső x16-os PCI-E 16x slot-ban lévő kártya bezavarhat a kábeleknek.
A 880G-sek nyilván azért szándékosan egyszerűbbek mert az extrákat a 890GX-es alaplaphoz tartogatták a gyártók. Bár látszólag ezeknél sem vetettek be mindent. Mondjuk az IGP-s cuccok legjobb esetben is csak a mainstream közepén-tetején helyezkedtek illetve helyezkednek el. Amennyiben csak a 980G-t fogja engedni az AMD az AM3+ mellé akkor szvsz esetleg lehet majd számítani jobban felszerelt modellekre is.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #945 üzenetére
Az átlag embernek bőven elég egy Brazos platformos gép (mondjuk azt sem értem azokról miért spórolta le szinte mindenki az eSATA-t...). Aki már játszani akar, az is meg tud építeni egy jó gépet mATX alapon. De ettől még nem kellene a fullATX lapoknak sok szempontból butábbnak lennie, mint a kicsiknek.
Nekem alapvetően csak tartalékként kellene az IGP, illetve mivel csak analog monitoraim vannak. Ugyanis az újagg VGA-kon már csak egy analog kimenet van, szóval használnom kell az IGP-t is, ha mind a két monitort használni akarom.
Ami még érdekes számomra, hogy a 880G-s lapok még szánalmasabb felépítésűek, mint a 890GX-esek. Azokon miért nem lehet elforgatott SATA csatlakozó, miért kell rájuk több PCI... Mintha visszafelé fejlődne az ipar.
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #944 üzenetére
Gondolom azoknak akiknek kevesebb a pénzük illetve kisebbek az igényeik.
A GX elhagyása -140MHz illetve a CF támogatás megvonása. Nem fog hozni semmi újat mert már egy jó ideje nem fejlesztik ezt a vonalat. A Fusion-okra koncentrálnak inkább. Gondolom azért nem kukázták már most mert még vannak olyanok akiknek ez is elég lehet majd. Megpróbálják lefedni mindenki igényeit. Mondjuk akinek fontos a CPU, de abszolút nem számít a grafikus teljesítmény annak jó választás lehet.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #943 üzenetére
Igazából ez az egyetlen lap, aminek csak egy hibája van. Amivel még együtt is tudnék élni. De pl az AsRock megoldásai iszonyat elbaltázottak. Komolyan nam éertem kinek tervezték a lapjaikat. Az MSI meg csak mATX-ben gyárt 890GX-es lapot...
A sima G-k nem, de azoknál nincs 8+8 sem. 790/890GX-nél viszont van, és mivel ehhez az összes gyártó tartja magát, és mind a chipset korlátozásaira hivatkozik, egyértelmű, hogy nem alaplap-tervezési probléma. Anno az nV meg tudta oldani, a gyártók úgy is építették a lapjaikat.
Mondjuk ha a GX elhagyása azt jelenti, hogy nem lesz ez az idióta PCI-E routing, akkor még üdvözölni is tudom. Viszont ha az IGP-s chipset lényegében semmi előrelépést nem jelent (és nem csak IGP teljesítményben), akkor semmi értelme az egésznek.
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #942 üzenetére
Ja, hogy ezen nincs eSATA.
990GX-ről egyelőre nem tudok, de szerintem nem lesz. Eredetileg a 980G sem volt tervebem tudtommal, de végül mégis úgy döntöttek, hogy a Fusion-ok mellett marad az eddig IGP is. Gyakorlatilag 980G=880G. Itt még 880G-nek írják de már átnevezték 980G-re azóta.
Szerintem az alaplap gyártók konfigurálhatják akár 16+1-re is, nem biztos, hogy kötelező előírás lenne a 8+8 kiosztás. Sőt tudtommal a sima G-s chipkészletek hivatalosan nem is támogatják a CF-et, így ezeknél talán sanszosabb lehet a 16+1 mint a GX-es társaiknál. A roadmap-en is 1x16-ot írnak hozzá.
-
törölt tag
válasz
Oliverda #941 üzenetére
Valóban ez van legközelebb az értelmes felépítéshez. Csak azt nem értem a Giga miért csak az alsóbb kategóriás lapjaira képes eSATA-t rakni... Ennek alapvetően csak ennyi a baja.
Kicsit nem figyelem most a fejleményeket. 990GX nem is lesz?
mATX kieseik, azokon nincs elég csatlakozó. Az AMD egyébként veszi végre a fáradtságot, és megoldja a 8+8 mellett a 16+1-et is ugyan azzal a chipsettel? -
Oliverda
félisten
-
Peterson_
addikt
válasz
#65675776 #932 üzenetére
Dehogyis
Úgy próbálkozom, hogy feldobok egy másik bios frissítést(állítólag jobb finomhangolást tesz lehetővé), új hűtés megy majd a CPU-ra, meg a tápot is le szeretném cserélni, egy kevésbé...hogy is mondjam. Gané darabra
Még messze van a gép attól amit szeretnék,de 40k-ból erre futotta
Ezeket amúgy is meg szeretném tenni, és ha már így is úgy is, akkor végigzongoráztam minden lehetőséget.
Viszont,ha már itt tartunk, erre talán tud valaki magyarázatot:A cool 'n' Quiet funkció aktiválva van a biosban, és amíg nem piszkáltam az órajelet, addig ment is.
Azota alapon megy, megint, de nem teszi magát takarékra, ha nyugalmi állapotban van a gép. -
Peterson_
addikt
válasz
#65675776 #928 üzenetére
Elolvastam kedves moderátor úr, de a lehetséges okok nem feltétlenül fedik le az én esetemet.
Mivel ez egy specifikus fórum, és egy AM3-as processzorról van szó, érdeklődhetek.
- egy hirdetés mégsem arra való-
mindegy, majd kísérletezek magam.
Azért köszönöm a válaszokat! -
Peterson_
addikt
De senki nem mondott olyat,hogy úgy vettem, hogy nem oldható fel benne a két mag.
Meg olvastam,aki tőle vett két magost, aztán magosította.(állítólag)
Én megkérdeztem tőle, ott a topikban,de nem válaszolt, annyira meg azért nem létfontosságú,hogy a nyakára járjak.
De gondolom arra gondoltál,hogy mivel mindegyiket teszteli, azt amit fel tud oldani,azt elve x4-ként árul.
Csak gondoltam, mégis itt vannak a szakik, megkérdezem -
Cadal
őstag
válasz
Peterson_ #925 üzenetére
Ha HERR Z-től vetted úgy, hogy nem oldható fel benne a plusz mag (tehát sima 2 magosként), akkor tuti hogy nem fog menni az unlock. HERR Z épp ezért próbálja ki az összes nála megforduló procit.
A táp kérdésben szerintem nem a táp a korlátozó tényező, gondolj csak bele, ha egy eredeti négymagosat vettél volna akkor be sem indulna a géped?u.i.: bazz befost@m az aláírásodon...
-
Peterson_
addikt
Először is köszönöm a választ.
Nos, ha a ventilátorra gondolsz, az nyolc pinesről megy, igen.(vagy itt most nem tudom,hogy milyen csatlakozásra gondolsz, külön tápcsatlakozó?)
a processzort egyébként HERR Z kollégától vettem, 3 év garival,dobozosan, jóval áron alul.
Lehet,hogy épp azért, mert kitesztelte, hogy a jolly joker elmarad.
Nem mintha gondom lenne vele, sem fogyasztással,sem teljesítmény szempontjából.
Csak ha fennáll a lehetőség, ki ne akarna plusz két magot? -
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok egészen biztos benne,hogy jó helyre írok-e vagy sem, csak a cím alapján.
Szóval a helyzet az, hogy van egy AMD phenom II X2 550-es procim(nem BE)
és egy AsrockN68C-s UCC szuper alsó kategóriás alaplapom.A kérdésem a következő lenne:
Próbálkoztam a magfeloldással, ugye a lap, meg a bios is lehetővé teszi.
Amikor rámegyek az opcióra a biosban, a gép újraindul, aztán csak bios kisütéssel tudok újra életet lehelni bele.
Egy frissítést már kapott a bios(bár alapjában véve a lap sem olyan régi gyártmány, ha jól tudom).
Szimplán a a procival nem nyertem ezen a téren hangszórót, vagy a lap túl gyenge?
a tápegység teljesítménye, minősége befolyásolja ezt a dolgot?(szintén frenetikus M-tech 450Wattos-viszont legalább csendes, böhöm alsó ventis,meg elvileg túlfesz/leégés védelmes)Előre is köszönöm!
-
Oliverda
félisten
-
törölt tag
-
LucaToni
tag
Szerintem felesleges még AM3 ra váltani mert még 1-2 játék használja ki a 3 magot
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Franklin #915 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz, megmondanád te hogyan integrálnál egy APU-t a prociba hogy ne cserélj foglalatot? Ha megtudnád mondani már rég az Intelnél vagy az AMD-nél dolgoznál, de nem érdemes így dobálózni a kijelentésekkel, mondjuk az Intel eltúlozta a foglalat cserét de az AMD-re nem lehet panasz.
-
sagvary
aktív tag
válasz
memphis_19 #910 üzenetére
Tehát, ha AM3-as lapot vennék, akkor késöbb újabb laphoz való procit használhatok? Ez is valami, az Intel gonoszabb.
-
memphis_19
tag
Az AM2-es(vagy AM2+) lapok ellenben kompatilisek lehetnek az AM3-as procikkal is.
Például nekem van egy GIGA m57SLI-s4 lapom(AM2) és támogatja az AM3-as cpu-kat is akár néhány 4 magost is. Persze korlátozottam(alacsonyabb HT sebességen) ami kisebb csökkentést okoz a teljesítményben.
Irj ha van valami kérdésed. -
sagvary
aktív tag
Nem világos, hogy ha AM3-as alaplapot veszek, akkor milyen procik rakhatók bele. Van valami konpatibilitás a korábbi procikkal?
-
memphis_19
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az ASUS M4N98td EVO lapról?
Ha valakinek van légyszi irjon észrevételt tapasztalatot.
Hamarosan tervezem egy AM3-lap vételét, a jelenlegi AM2 helyett, mert van egy Phenom II X2 550BE-m és fel szeretném oldani a magokat, ehhez kellene egy újabb lap. Meg még egy elvárásom van SLI. Ezért korlátozottak a lap típusok.
Az SLI-t nem szeretném hanyagolni mert nem rég sikerült összeraknom.Köszi.
-
Oliverda
félisten
Megjelent a v3.2.1540.75 WHQL-es RAID/AHCI driver SB7xx és SB8xx déli hidakhoz.
Win7-hez innen letölthető.
Egyelőre nincs changelog így nem tudni, hogy milyen változtatásokat hozott.
-
krisztiánzen
csendes tag
szia egy kérdés:
melyik AM3-as lapot ajánlod vételre 15-20k körül (apróban) amivel lehet kicsit tuningolni (magfeloldás is) csak egy vga-slot van benne, nincs túlcsicsázva (occó). Athlon II x2 v. x3 menne benne, 2x2g ram +hd4850
pls helpÜdv krisz
-
Sziasztok. Sajnos amd-s vonalon manapság nem vagyok képben, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy egy am2+/am3 foglalatú lapba, ez lenne: Gigabyte GA-MA78LM-S2
Elmegy-e egy régi am2-es Athlon x2 3600+ proci. A segítségeteket előre is köszönöm! -
leviske
veterán
A fuad megint az AMD marketingosztályának képzeli magát, vagy tényleg jön a 900-as chipset széria?
Elvégre is a Hudson-D1 és Hudson D3-nak tényleg valamiféle nevet kéne találni, de úgy gondoltam, hogy elég lesz a 800-as szérián belül maradni. Bár mondjuk aztán elkélhet a Bulldozer alá egy PCIE3.0-val, USB3.0-val és Hudson déli híddal frissített RD890, amit mondjuk tényleg nem feltétlenül lenne szerencsés 890FX-nek keresztelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest