Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polesz
addikt
Látom még él a slack topic
Helyes. Akinek kérdése van lökheti nekem is akár mailben is, sőt ott a legjobb. -
eddie303
őstag
válasz
Strottler
üzenetére
Fluxbox asszem /usr/sbin/startfluxbox -ra indul, de nem vagyok biztos benne, valahol keresd meg locate-el a startfluxbox parancsot, s a .xinitrc végére: exec /usr/sbin/startfluxbox . A /usr/sbin-ben nem vagyok biztos

Az alsamixer azért némítja indulásból, mert így van alapértelmezésben beállítva, mikor alsa-t fordítasz, a végén direkte figyelmeztet erre, hogy ne ijedj meg
-
Strottler
tag
A fluxbox milyen parancsra indul?
Ha a xinitrc, akkor asszem az sem működik...
k3b-t inkább csomagban, vagy forrásban érdemesebb leszedni?
Működik KDE nélkül is?
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
Strottler
üzenetére
Alsamixerben nyomj M-et, elvileg az kellene engedélyezze a hangcsatornát (M=mute). Meg ha ismeri, akkor kiírja a hangkártyáról az alsamixer, hogy mi az. Viszont nem tudom, nálam nem igazán ismerte fel az FM801-et, kellett kicsit bíbelõdjek vele. Szerintem ha összebarátkoztál már az installpkg-vel, akkor nincs amiért újrainstalláld az egész rendszert, úgyis ahogy sorban nyomod fel a csomagokat neki, sorban megcsinálja a beállításokat magának minden csomag egy shellszkripttel

az ilyen libkutyafüle.so hibákat úgy lehet javítani, hogy:
1. lépés: root-ként: updatedb
2. lépés: locate libkutyafüle.so <-- Mert lehet, hogy a lib megvan, csak éppen nincs benne a PATH-ban az elérési útja.
3. Opcionális lépés: Ha megvan, akkor linkelni kell pl. /usr/lib vagy /lib könyvtárba, pl. ugyancsak rootként: ln /usr/share/lib/libkutyafüle/lib/libkutyafüle.so /usr/lib/libkutyafüle.so
4. Ha nincs meg: Elsõ lépés: www.linuxpackages.net, s rákeresel, hogy ott van-e ilyen nevü csomag, hogy libkutyafüle. Ha igen, letöltöd, installpkg, s kész, ha nem, rágoogle-zol, onnan megkapod, hogy milyen csomagnak része, s azt is, hogy honnan lehet letölteni, ha megvan, letöltöd lehetõleg forráskódban, s lefordítod, s install, s megvan
További jó szórakozást
A pingvin legyen Veled 
-
Strottler
tag
A hangkártyám az Nforce2 alaplapi soundstorm nélkül.
Hangchip: Realtek ALC655 Rev 0. (AC97)
Azt hiszem felismeri rendesen a rendszer, csak le van tiltva valamiért a kimenõ jel. Bootoláskor ír is valami ilyesmit...
Ha belenézek az alsamixerbe, akkor az látható, hogy master <OFF> felfelé nyíllal tudom növelni a hangerõt, de a kapcsoló akkor is offon marad. Lehet, hogy ha ezt sikerülne átállítani, akkor lenne hang?
Amúgy a doksik megvannak és klasszul fut a heroes3 is...
Viszont a wvdialconf hiányol valamilyen lib....so. valamit és általában ilyen hibaüzenetek jelentkeznek több program indításakor is. Különféle libekkel... Ezeket hogyan lehet orvosolni?
Most már megvan a 2. install CD-m is. Szerinted érdemes lenne újra telepíteni ennek birtokában az egész rendszert, vagy utólag úgyis pótolható minden, ami esetleg lemaradt? Ez utóbbi megoldás szimpatikusabb, mert már van jópár mûködõ programom ill. beállításom.
Strottler -
eddie303
őstag
válasz
Strottler
üzenetére
wvdial: Bővebben: link
-
eddie303
őstag
Egyébbként, akit érdekel megkap ICQ-n 232220902 számon, Yahoo messengeren meg eddie303_2002.
-
eddie303
őstag
válasz
Strottler
üzenetére
A segítségrõl: szívesen

Hogyha más ablakkezelõt akarsz választani X-nek: van egy olyan parancs, hogy xwmconfig.
Hibaüziket mit ír ki? Connection to X-server lost blabla? Szerintem az nem baj, míg magától nem lépik ki.
Mplayer GUI felületéhez a parancs: gmplayer. Nálam legalábbis, DE elõtte le kell tölteni 1 skint hozzá, s be kell másolni az mplayer/skin könyvtáron belül (ami nálam /usr/local/share/mplayer/skin) egy default alkt-ba, azonkívül az mplayer/font könyvtárba fel kell installálni az alapértelmezett fontot, amit megint tõlük kell letölteni.
Betárcsázóprogramhoz nem tudok hozzászólni, mivel LAN-on van netem, szerintem ha nincs wvdial slackhez, akkor érdemes megpróbálni a linuxpackages.net-en. Az igazság az, hogy telefonos nethez nincs sok tapasznyalatom
Legalábbis Linux alatt csak kppp-t használtam.
Függõségeket leghamarabb úgy tudod ellenõrizni, hogy megpróbálod a programot parancssorból egy terminálablakból indítani, akkor általában elsírja minden baját, én úgy szoktam utánanézni, ha valami nem megy. Meg a wmaker menüpont se biztos, hogy pont rá mutat
wmakernek meg nem tudom, mit hol kell konfigurálni, azt se igen használtam, fluxboxot már inkább.
A doksikat, amiket felraktál a /usr/share/doc/Linux-FAQs és a /usr/share/doc/Linux-HOWTOs kt-akban kapod meg. Általában nekem hamarabb megy rágooglezni egy problémára, mint howtokban keresgélni. Milyen hangkártya? Hátha hamarabb be tudom linkelni a doksit hozzá, mint ahogy Te megkapod Howto-ban
Heroes3: imádom, nekem is megvan
leghamarabb: mkdir /mnt/loopfs
mount -o loop /a/kt/ahol/van/heroes3-blabla.iso /mnt/loopfs
Elvileg a /mnt/loopfs-ben el kell érd a tartalmát ezután. S lehetõleg X alól csináld, mert akkor lesz grafikus installered:
cd /mnt/loopfs
sh setup.sh
Lehet, hogy nem Setup.sh, hanem install.sh de ezt már megkapod
Muszály elébe az sh, mert sajna a CD-n nem futtatható másképp, mivel nincs x attribútuma.
Magyar nyelvü Slack levlistáról nem tudok, de ott a hup.hu
-
Strottler
tag
válasz
eddie303
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet! Xorgconfiggal minden simán ment, gond nélkül beállítottam az x-et. Ez az én disztróm, most már biztos!
startx-re alapból tényleg a wmaker indul, bár nem ezt jelöltem ki telepítéskor.
Viszont mikor kilépek az X-bõl, akkor hibaüzeneteket ír ki a konzolra. Ez normális dolog?
Azért még sok mindent nem értek és sok programot be kell állítanom.
Pl. az mplayer csak parancssorból mûködik. Hogyan lehet elõcsalni a vezérlõpultját? (./configure --enable-gui megvolt)
- Milyen betárcsázó program van a slakihez? Wvdial asszem nincs a CD-n...
- A legtöbb program ami a wmakerbõl indítható lenne, az nem indul el. Olyan is, amit biztosan telepítettem. Ez mitõl lehet? Valami gond van a függõségekkel? Ezt hogyan lehet ellenõrizni?
- Telepítéskor felraktam egy csomó slackware / linux segédletet kb. 8-10 Mb-nyit, ha jól emlékszem. Ezek hol találhatók? Bele kellene olvasnom, mert a hangártya sem szól még...
- letöltöttem a heroes3-at linuxhoz. Ez egy xy.iso file. Mit lehet ezzel csinálni? Valami daemon-tools féle progi kellene hozzá?
Elõre is köszi.
Ja, még valami: magyar nyelvű slaki levelező lista létezik?
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Egyébbként próbálj meg mindent ami xf86-al kezdõdött, xorg-al kezdd

-
eddie303
őstag
válasz
Strottler
üzenetére
Van xorgsetup. De pontosabban mi a baj? Szerintem LCD-nek ne adj nagyobb frissítést, mint 70 Hz, attól fekhet ki
Nekem nem ment a xorgsetup, pedig a kártyám (Guillemot Maxi Gamer Xentor (16 megás Riva TNT2)) benne van az xorgconfig adatbázisában
Soxerencsét, may the Tux be with you!
Egyébbként én is ezért bírom a slack-et, mert tiszta disztró. -
Strottler
tag
Viszont örömmel jelentem, hogy a Slaki az első disztrib, amelyiken minden gond nélkül lefordult és installálódott a pci modemem drivere, csakúgy, mint az mplayer.
Most már ha beledöglök, akkor is kicsikarom az X-et! -
Strottler
tag
A francba!!!
Úgy tûnik, hogy az elsõ CD mégsem tartamazza a grafikus rendszert! Ezt a hülyeséget! Pontosan melyik csomag a ''felelõs'' az X-ért? Mert az x könyvtárban van ilyen, hogy: X11-6.7.0 - Main X Package, de hiába telepítettem már mindent ebbõl a könyvtárból, a rendszer nem ismeri az xf86config parancsot... Úgy néz ki, hogy le kell töltenem a második CD-t is? Nem értem miért nem lehet a programokat fontossági sorrendben pakolni a CD-re. Vannak ugye ablakkezelõk, de X meg nincsen? Nem értem. Vagy valami lib file hiányozhat? startx-re indulna az xfce, de valami libatk-t nem talál...
Most mit csináljak?
Hohó, most látom a distrowatch-on, hogy a Slaki 10.0-ban nincs benne az XFree86.
Az meg hogyan lehetséges??? -
eddie303
őstag
válasz
Strottler
üzenetére
http://www.sb-software.com/sbwcc/
What does it do?
SBWcc is designed as a general purpose website downloader. It can do all of the following:
* Capture a single file from a website, or a page with all of it's images
* ''Spider'' a website and capture all of the pages on it
* Repeat-capture and number time-changing data such as WebCam's (hence the name WebCamCorder)
* Limit downloaded files based on size or content-type -
Strottler
tag
OK, akkor új kérdés...

A slaki 10.0 telepíthető csak az első CD segítségével? Mondjuk wmaker-rel, vagy fluxbox-szal? Ki szeretném próbálni, mert kissé belefáradtam a gentoo-val való gyötrődésbe. Kell egy kis változatosság... -
eddie303
őstag
válasz
Strottler
üzenetére
Hmm, ha nincs meg, tudtommal van valami deep parancs, amivel le lehet szedni egy URL-rõl mindent, ami oda van linkelve, konkrétan sajna csak Win alatt láttam, sbwcc a program neve, nekem müködött, letölti mindenestõl s elrendezi, hogy elérhesd a saját merevlemezedrõl.
-
Strottler
tag
Letölthető valahonnan EGYBEN az a könyv, ami itt található?
http://www.slackware.com/book/ -
törölt tag
nah, hát félsiker, de ufgy hogy menet közben szétbarmoltam még a működő oprencereimet is, uigyhogy a hétvégeém toldozgatás-foltozgatással telt, de kijelenthetem :
Promise FastTrak 376/678 SerialAta vezérlő LEGYŐZVE!
A munka menete:
1. fileok letölt ->rawrite-al kirni floppy image
2. Slakware Disk1-röl /rootdisks könyvtárból a 2db istall file-t rawrite-al kiíirni
3. az 1pontban leírt diskröl butulni ,majd kéri 2.és 3. lemezt.
-itt volt egy kis bibi, mert mindíg csak 2.ra találta meg a kislemezt, de megtalálta..-
4. SCSI meghajtóként felismeri a SATA disket!
5. particionálás, beállítás ->telepítés
6. amikor a kernelt kéri kislemezt -1.pointban létrehozottat- +adni!
7. majd ...... és EXIT és örülni!
DE MOST JÖN A FEKETELEVES!
a slaki ugyan fut, de Xet nem sikerült kicsikarnom az istennek se, ha a kislemezes kernelt használom....
EDDIGI SUPPORT KÖSZÖNET: h1ghland3r
''idézet h*s* forum'' -
-
törölt tag
nekem SATA merevlemezzel gyülik meg a bajom lassan 2 hete....
Promise FsatTrak vezérlő van a lopomon (376/378-as), 1db SATA HDD-vel. vadásztam egy kislemezt amiröl ha elbutulok akkor detektálja a SATA particiokat SCSI-ként eddig rendben is van, DE a bootfolyamat megáll egy pontonés kér
''VFS_ Insert root floppy disk to be loaded into RAM disk and press ENTER.''
kipróbáltam mind a 3 kislemezt de:
''Warning: unable to open and initial console.
Kernel panic: No init found. Try passing init=option to kernel.''
innen nem jutok tovább! valakinek ötlete esetleg
a bootfloppyt innen szedtem:
http://f2.pg.briefcase.yahoo.com/bc/bmatth...t%3f.dir=/Linux
-
törölt tag
válasz
eins-zwei-3
üzenetére
defaulba a Slaki a LiLo-t rakja bootmanagernek ugyhogy menni fog az XP-d is.
ha esetleg mégis ''elbarmonál'' valamit dos-os bottfloppy majd boot és fdisk /MBR ezzel visszaállítod a default bootsectort de KINYÍROD A LILO-t! -
eins-zwei-3
csendes tag
válasz
üzenetére
hali
Köszi, erre aztán tényleg nem gondoltam volna, ugyanis én is pqmagic-et használtam.
Még egy gyors kérdesem lenne: winxp mellé fog kerülni és azon filózok, hogy a linuxos fdisk megkíméli-e az MBR-t miután újraosztom a particiókat?( ill. képes lesz-e az xp bootolni, mert a slackware floppy-rol fog) -
törölt tag
válasz
eins-zwei-3
üzenetére
én is u.i jártam 1x a Slaki 10-el!
az volt a probléma hogy pQ magiccel csináltam a / és a swap partíciókat.
fdisk kiirta majd másoláskor mindenféle hibaüzi. nosza partíciók delete, linuxos fdisk-el ujra kioszt, gyorsformat majd ment minden...
-
eins-zwei-3
csendes tag
Hali
Letöltöttem a 10-es 4 iso-ját az ftp.slackware.hu-ról, kívül-belül ellenőriztem
mindegyiket az md5sum file-okkal, cd-írás után újra ellenőriztem és minden
rendben is volt de amikor az install során a tényleges telepítés elindult sorban
hibásnak jelezte a csomagokat (file corrupt, can't read stb).
Újraírható cd-t használtam bár nem hiszem, hogy ez lenne a gond, kb. ötször
írtam újra eddig. Légyszives segítsetek, ötletem sincs h mi lehet a baj
Előre is köszönöm. -
doc
nagyúr
megjelent a Slackware 10!!!!
-
taltos
senior tag
Szóval, kicsit megkésve, de _TELJES_ siker!
Ki mondta, hogy a linux bonyolult??? 
-
taltos
senior tag
válasz
proximus
üzenetére
Hááát, a 9.1-es slacki tavaj szeptemberi... Az nem mai gyerek.
Már raktam fel 2.6.6-ost, de eddig nem sok sikerrel...
Még hétfőn majd bűvészkedem vele, de nem lesz egyszerű... Ez ugye nem gentoo
Szóval írok itt össze vissza, pedig tudom, hogy meg fogom csinálni... (ez ám az optimizmus...
)
Ha lenne netem, annyi disztrót felraknék...
Pl. tuti méegyszer nekifutnék a gentoonak. KB. ezek lennének a vinyón (több partíción): slacki, freebsd, gentoo, solaris, UHU.
Mondjuk ez úgysem valósul meg...
Mivel ez a Slackis topic legnagyobb bánatomra elég kihalt, majd lehet, hogy a gentoo-s topicba leírom, hogy hogyan sikerült a kernelforg...
(azért hű maradok a slackihoz, és ide írom...
) -
proximus
senior tag
1. Szerintem ha nem túl régi slaki -ról(vagy általában régi disztri -ről) van szó, akkor működnie kell.
2. A 2.6 -os szériában benne van az ALSA, szóval ha a konfigjánál kiválasztod, akkor szépen fordul az is a többivel együtt.
3. Már egy ideje 2.6 -ost használok, és az idő előrehaladtával nagyon szépen alakul. Ezt értsd úgy hogy amik régebben voltak benne bugok, -és saját magam is találkoztam vele- folyamatosan tűnnek elfelé,
ráadásul a maradék sem vészes. Amit egyébként észre fogsz venni rögtön, az az, hogy pl. nagyon halkan dolgozik alatta a vinyo(kevesebbet kerreg) 
-
taltos
senior tag
Hali!
Nem használja valaki a Slackit 2.6.XX kernellel?
Ha bekonfigolja az ember, akkor mit kell tenni utánna az ALSA-val?
Mennyire őrül meg a rendszer, ha 2.6 van alatta? -
taltos
senior tag
Mintha kihalt volna a tábor...

-
taltos
senior tag
Halihó!
Valaki használ ATI kártyát? (linux alatt...
)
Mennyire lehet belőni linux alatt ezeket a kártyákat? -
Bgs
senior tag
Slackware altalaban: a linuxok kozul ez all a legkozelebb a BSD-hez. Ha eddig BSD-t hasznaltal akkor jo valasztas a Slackware. A distro amugy nagyon jo, en mar 10 eve hasznalom. Az egyik, ha nem a legoregebb distro a halon. Teljesen fapados, de ha pl. szervert szeretnel csinalni, akkor szerintem nincs ennel jobb alapanyag.
Egy gyors ftp forras: ftp.slackware.at. Nekem multkor 200/300 kB/s-kel jott toluk. -
taltos
senior tag
Innen vettem:
http://www.slackware.com/torrents/index.html
Ezt:
Get your Slackware 9.1 ISOs through BitTorrent here.
Please keep your finished torrent session running as long as possible! We need your help! BitTorrent depends on sharing bandwidth and does not work if there are no seeds (downloaders keeping their client open when download is complete).
You can help by re-starting a finished torrent download in order to share your bandwidth and allow others to download faster! For example: When you're going to bed or away for the weekend, start downloading an already finished torrent. The torrent will perform a quick consistency check and then offer your upload bandwidth to the download pool.
Thanks!
Slackware 9.1 Installation ISO (disc 1)
Slackware 9.1 Installation ISO (disc 2, GNOME/KDE/KDEI, /extra, /testing, live rescue disc)
Slackware 9.1 ISO disc 3 (Sources part 1, Slackware book)
Slackware 9.1 ISO disc 4 (Sources part 2, ZipSlack, /pasture)
Mellesleg az utolso CD-n mi az a ZipSlack, meg a /pastatue? -
doc
nagyúr
Most egyebkent akkor melyiket erdemesebb letolteni, a 9.0-t, vagy a 9.1-et, es 2.X gcc-t hasznalni?
9.0-t nem próbáltam, de 9.1-gyel nem volt még gondom, úgyhogy szerintem nyugodtan vágj bele, legfeljebb felteszel két gcc-t (nálam is így van, egymás mellett éldegél a 2.95 és a 3.3)
Egyebkent most csak 3 db. CD-m van itt. Erdemes kiirni a 4. cd-t? (1-2-3 akarom kiirni, mert a 3.-on asszem van valami kezikonyv is..., de erosits meg!)
maga a rendszer az első két CD-n van, a másik kettőn a forrásokat találod, de hogy kézikönyv van-e rajta, azt nem tudom, de ezt majd megnézem, mert jól hangzik. -
-
doc
nagyúr
Slackware-specifikus könyvről nem tudok, de ha jól emléXem, a piros Unix-könyv (magyarul is kapható) a Slack-re alapoz (de tényleg nem biztos)
gyors serverre sokat mondani nem tudok, mivel nekem ftp nem megy, csak http, így nincs sok választásom, az ftp.sunet.se-ről töltöttem le, nézd meg
amúgy naggyon tuti renCer, én imádom, csak szokni kell... UHU után nagyon más, mindent neked kell kézzel állítgatni, elég sok cuccot utólag kell feltenni, de legalább megismered a Linuxot kívül-belül
egy apróság: érdemes a forrásból feltett progikat (ezt amúgy checkinstall-lal csinálom, így könnyen le lehet szedni ha megunom/nem teCCik) a /usr-be tenni, mert alapban a /usr/local-ba pakolja -
taltos
senior tag
-
doc
nagyúr
Sokan mondják, hogy nem érdemes 9.1-et használni, mert a 9.0 jobb volt a gcc miatt. Álítólag elég sog helyen fordít rosszul a 9.1-ben. Ez mennyire igaz?
nekem még sosem fordított rosszul, igaz nem is az alap 3.2-t használom
ha jól emléXem, a második CD-n van 2.95-ös GCC is, nálam úgyis ez az alap fordító... meg tettem fel forrásból 3.3-t is, igazából a 3.2 szériát szokták nagyon sokan (ld. pl. mplayer) szidni -
taltos
senior tag
Ja, meg mégegy!
Írta itt valaki, hogy nem töltötte le az összes CD-t, hanem magának állította össze... Azt hogy kell? -
Bgs
senior tag
Hat az Altavista szerint (Bővebben: link) 2003.12 ota biztosan

Amugy meg nem volt vele dolgom, nem egy tul gyakori kartya. -
taltos
senior tag
Üdv!
Nem tudjátok, hogy mennyire van támogatva linux alatt a Matrox P650-es? -
&rush
csendes tag
Nagyon köszönöm a válaszodat, de ennél sokkal röhejesebb volt a hiba megoldása.
Nem lett a rendszer partició aktivvá téve.
...de azóta is történt valami.
Reinstalláltam a rendszert és azóta már nem bootol. előtte még ment a LILO boot managere, de most már csak annyi történik, hogy kiír egy ''L'' betüt és utána egy rakat kilencest!
-
Bgs
senior tag
Meg sosem installaltam HPT-re, de talan hasznat veszed nehany megjegyzesemnek:
- Teljesen mindegy, hogy RAID vagy nem RAID, ha a kontroller a normal IDE vezerlok melle van akkor a device elnevezes megy tovabb (hde, hdf, hdg, hdh, stb.) Ez igy van rendben. Nem keverendo a dolog a DOS-os C:-vel, D:-vel meg a bios 0x80/0x81 dolgaival.
- A TARGET-nel particiokat adsz meg, ha nem csinaltal ilyet akkor nem fog talalni semmit. Ez akkor is igy van, ha egy tok uj vinyot rakszbe normal IDE portra. A setup futtatasa elott hasznald az fdisk-et. A formazast mar megcsinalja a setup is.
- Kernelbol olyan kell amibe bele van forditva a HPT driver. Ha a telepitesnel lattad, akkor azt a kernel erdemes felrakni amivel a CD bootol. Ha pedig egyszer mar bebootoltal akkor fordits sajatot ...
-
&rush
csendes tag
Felélesztem poraiból ezt a Topic-ot!

Nos egy egész napos CD irás után leformáztam a vinyómat, mert ha már megvan a Slackware 9.1, akkor nosza lássuk!
A gép.
AMD XP
80 GB HDD, HPT372 RAID0 (2x40GB)
stb...
Nos a telepitő a TARGET választásnál asszonya nincs HDD-m.
Hmm? viszont az initlog azt irja, hogy HPT3xx found /w 2x Seagate Barracuda's.
Amit a RAID0 ellenére, /dev/hde és /dev/hdf-nak lát.
Miért?
Hirtelen felindulásból csinálok PQMagiccel egy 10GB-os ext2-t + 128MB swap a maradék meg NTFS. Ezt a TARGET választó fel is ismeri, de a RAID0 ellenére mindig asszongya, hogy /dev/hde1-re lesz installálva a rendszer.
Mind1, installálok.
Szépen fent is van a rendszer + LILO, reinstall ám itt meg DISK BOOT FAILURE...
Hmmm?! Ekkor leesik, hogy mindenbizonnyal rossz kernellel bootoltam az install CD-t, mert nem jól kezeli a RAID0-t.
Válasszunk másik kernelt... de itt meg nincs HPT3xx-et támogató cucc, csak a nagy gyártók termékeit képes kezelni (Adaptec, stb.)
PLEASE HELP!
Ki installált már Slackware-t HPT372 es RAID vezérlőre, ahol a vinyók RAID0-ban vannak? -
doc
nagyúr
Slackware 9.1-re fordítottam új kernelt. nem is lenne
vele semmi különösebb gond, megy babán, egy kis
problémám akadt: szegénykém megnémult.
az alap kernellel bootolva szépen betölti automatice
az snd- modulokat, az új viszont nem. Ez még nem
is baj, úgyis emu10k1-et akarok használni, viszont
a modprobe emu10k1 azt mondja, hogy No such device
(ugyanezt mondja, ha a /dev/dsp-t akarom olvasni).
Azt állítja, az ilyesmi lehet IO vagy IRQ rossz
megadás miatt, de hogy tudom paraméterezni?
próbáltam így: modprobe emu10k1 IRQ=10 IO=220,
de ezt nem fogadja el, a doksijában meg nem találtam ilyesmit.
Mi lehet a gond, és hogyan tudnám működésre bírni a hangkütyüt? -
doc
nagyúr
Nagyon csöndben vagytok mostanában... Mindenki a 9.1-et teszteli?

szerintetek érdemes várni, míg leszenvedem a 9.1-et (a 9.0 vagy egy hétig tartott...), vagy tegyem fel a 9.0-t? A honlapon olyasmit olvastam, hogy állítólag egyszerű az upgradee a régebbi verziókról, de igazából nem tudom, hogy kell-e nekem az upgrade. A plusz nyomtatási funkciókat nem használom, és mindenhol ezt emelték ki elsősorban az újítások között. Szóval szerintetek várjak a 9.1-re vagy tegyem fel a kilencest? -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Az alapok maradtak. Tehát nem gondolat kitalálós. Viszont az X-et és nagyon sok mindent újrafordítottak és teljesen más. A régihez képest ég és föld. Szerintem egy próbát megér, ha még nem kötelezted el magad egyetlen linux mellett sem. Egyébként a telepítése így megy:
1. Feltolod a slacket
2. Letöltöd a dropline-installer-t
3. Elindítod. Kérsz egy full telepítést (2-3 óra kb mire minden csomit leszed).
4. Beállítod az X-et és használod
5. Örül
-
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ha van kedved újra a slackhez, akkor nézd meg ezt az oldalt: http://www.dropline.net/gnome.
Már csak holnap leszek. Fáradt vagyok
-
Cathfaern
nagyúr
3D: nos most van 3D, de bár ne lenne
Olyan csiga lassú, hogy szoftveres emulálással is gyorsabb lenne szerintem 
Mozilla: nem tudom mi volt a baja, most már megy rendesen
Viszont attól félek, hogy megint nem lesz sokáig vendég a Slack
Megvárom míg a 9.2-es MDK kijön, és azt hiszem annyi (kivéve persze, ha addig annyira megkedvelem). igazából az a bajom a Slackware-el, hogy nem látom azt a szintű különbséget a Mandrake-hez képest, amiért megérné ennyit szórakozni vele. És nagyon hiányoznak a csomagok, hiányzik az, hogy a (szerintem) logikus dolgokat megcsinálja magától (lásd: ha egyszer beállítom neki, hogy ''RAdeon'', akkor miért nem állítja be a 3D-t?
).
Meg ráadásul kezdek rájönni arra, hogy rám az jellemző, hogy sok mindenbe belekezdek, de igazán nagyon-nagyon kevés olyan dolog van, aminek a mélyére ásom magam. Így vagyok a linuxxal is: rájöttem, hogy tényleg nagyon jó, tetszik is, érzem, látom, tapasztalom hogy jobb mint a Windows, de egyszerűen nincs kedvem/türelmem annál mélyebbre beleártani magam, mint ami pl. egy MDK konfigurálásához kell.
Szóval nem adom fel, csak rájöttem, hogy ez nem nekem való. -
Polesz
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nem tudom mi bajod a kézi mountolással, főleg, hogy gnome alatt jobb klikk és már megy is a mount.
A mozilla-t jó lenne tudni mit ír ezért egy terminálból kellene elindítanod.
A 3D problémádra valszeg az a megoldás, hogy a /etc/X11/XF86Config fáljban a a glx és DRI sorok előtt # jel van. Ezeket vedd ki és X restart. -
Cathfaern
nagyúr
magyarul azt a akarod mondani, hogy minden egyes bootoláskor be kell kézzel mountolnom?? Na jó, hogy kell az automount-ot beállítani?
Tudom, hogy te utálod, de nekem minden adat a másik part-on van, magyarul szinte bármit akarok csinálni ahhoz kell nyúlnom 
Na jó, tegyük fel, hogy a user tudja írni az hda2-t. De ez még nem oldja meg azt, hogy a Mozilla nem indul el
Sőt közben eszembe jutott, hogy a gnome terminal is errort dobott 
És egy újabb probléma, ami fontosabb az eddigieknél!
Nincs 3D!!!!

A X-be be van állítva, hogy Radeon, de hiába, egyszerűen nem működik a 3D
Próbáltam újból egy xf86config-ot, beállítottam újból, de most sem jó 
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
Verdana font-ok törölve, probléma megoldva.
Viszont szinte semmit sem tudok userként csinálni!
Mozilla nem indul el (elindul, azonnal bezárul), a hda2-re permission denied-ot ír, a mappákat csak fájlnak látom (az fstbaba kéne még írni valamit?
) Miután ezekre rájöttem, jöttem vissza root-ba, hogy leírjam, szóval még lehet, hogy más is van 
-
Cathfaern
nagyúr
Ja, és még valami: hiába állítottam át lat2-16.psfu.gz-re a fontokat, még mindig nincsenek ékezetes fájlneveim (bár most egy fokkal jobb: most már csak simán ''?''-t ír az ékezetes betűk helyére)
-
Cathfaern
nagyúr
Ehem:
Ha be van állítva a gdm-nek, hogy egy user magától bejelentkezzen, akkor elindul az egész. Mivel én ezt mindig így használom, ezért a gdm-es probléma lényegében megoldva.
Viszont, nem tudok userként elindítani a Gnome-ot
Ezt írja ki:
Cannot open font file for font Verdana 10
Az egésszel csak az a gond, hogy root-ként OK minden
-
Cathfaern
nagyúr
Újabb kérdés:
Ne tudtam megcsinálni, hogy a ntfs-es HDD-met magától bemount-olja
A FAT32-esnél OK, de az NTFS-nél nem.
Ezt írtam be neki:
/dev/hda1 /mnt/hda1 ntfs default(<=ez nem tudom mi, de mindenhol ott volt, gondoltam nem kéne kihagyni) 0 0 -
Cathfaern
nagyúr
Na szóval, most hogy működik a gnome, jöhet a winex
Ugyebár ami meg van nekem, az .rpm-es (valszeg RedHat-hoz van). Én csak úgy alanatúr megpróbáltam felrakni...és mint írtam, hiányolt egy pár fájlt.Idemásoljam, hogy miket?
(egyébként 6 MB a cucc, ha mondod, hogy hova küldjem/töltsem fel, akkor ezen ne múljon) -
Cathfaern
nagyúr
Nos most gnome-ban vagyok...tehát ez is elindult. Akkor viszont egyértelmű, hogy a gdm-el van a probléma. Már csak azt kéne tudni, hogy mi (a lelövése nem segített, eredmény ugyanaz lett, mintha ''csak úgy'' elindítanám a gépet)
-
Cathfaern
nagyúr
Nos az /var*log-ban található logfile-ban túl sok hibaüzenetet nem találtam
Amiket igen, azok itt vannak:
(WW) Open APM failed (/dev/apm_bios) (No such device)
(WW) RADEON: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
Ez akár a hiba forrása is lehetne, de a következő sorban már ez van:
(--) Chipset ATI Radeon 9000 If (AGP) found
Egyik sem tűnik úgy, hogy ez lenne a megoldás
Amit viszont furcsállok, hogy nem tölti be a TTF fontokat:
betölti a type1-et, a speedo-t, illetve valami CID-et. De TTF-et nem. És mivel Gnome alatt szinte minden betűtípust átállítottam....
Na megyek megnézem, hogy el tudom-e indítani a gnome-ot
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Helyes. Akinek kérdése van lökheti nekem is akár mailben is, sőt ott a legjobb.

A pingvin legyen Veled

Tudom, hogy te utálod, de nekem minden adat a másik part-on van, magyarul szinte bármit akarok csinálni ahhoz kell nyúlnom
)