Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• eddie303

őstag

válasz Strottler #291 üzenetére

A segítségrõl: szívesen :)

Hogyha más ablakkezelõt akarsz választani X-nek: van egy olyan parancs, hogy xwmconfig.

Hibaüziket mit ír ki? Connection to X-server lost blabla? Szerintem az nem baj, míg magától nem lépik ki.
    Mplayer GUI felületéhez a parancs: gmplayer. Nálam legalábbis, DE elõtte le kell tölteni 1 skint hozzá, s be kell másolni az mplayer/skin könyvtáron belül (ami nálam /usr/local/share/mplayer/skin) egy default alkt-ba, azonkívül az mplayer/font könyvtárba fel kell installálni az alapértelmezett fontot, amit megint tõlük kell letölteni.
    Betárcsázóprogramhoz nem tudok hozzászólni, mivel LAN-on van netem, szerintem ha nincs wvdial slackhez, akkor érdemes megpróbálni a linuxpackages.net-en. Az igazság az, hogy telefonos nethez nincs sok tapasznyalatom :) Legalábbis Linux alatt csak kppp-t használtam.

Függõségeket leghamarabb úgy tudod ellenõrizni, hogy megpróbálod a programot parancssorból egy terminálablakból indítani, akkor általában elsírja minden baját, én úgy szoktam utánanézni, ha valami nem megy. Meg a wmaker menüpont se biztos, hogy pont rá mutat :) wmakernek meg nem tudom, mit hol kell konfigurálni, azt se igen használtam, fluxboxot már inkább.
    A doksikat, amiket felraktál a /usr/share/doc/Linux-FAQs és a /usr/share/doc/Linux-HOWTOs kt-akban kapod meg. Általában nekem hamarabb megy rágooglezni egy problémára, mint howtokban keresgélni. Milyen hangkártya? Hátha hamarabb be tudom linkelni a doksit hozzá, mint ahogy Te megkapod Howto-ban :)
    Heroes3: imádom, nekem is megvan :)
    leghamarabb: mkdir /mnt/loopfs
    mount -o loop /a/kt/ahol/van/heroes3-blabla.iso /mnt/loopfs
    Elvileg a /mnt/loopfs-ben el kell érd a tartalmát ezután. S lehetõleg X alól csináld, mert akkor lesz grafikus installered:
    cd /mnt/loopfs
    sh setup.sh
    Lehet, hogy nem Setup.sh, hanem install.sh de ezt már megkapod :) Muszály elébe az sh, mert sajna a CD-n nem futtatható másképp, mivel nincs x attribútuma.
    Magyar nyelvü Slack levlistáról nem tudok, de ott a hup.hu :)

Új hozzászólás Aktív témák