Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strottler
tag
válasz
eddie303
üzenetére
Kipróbáltam majdnem az összes ablakkezelõt és nekem is az xfce jött be leginkább. Tök jó, hogy az egyik munkafelületbõl áthúzod az ablakot a másikba. Cak azt nem tudom mire jó, de klassz.
Viszont ezzel is ugyanaz a problémám, mint az összes többivel: a terminalban olyan kicsik a betûk, hogy alig tudom elolvasni. Hogyan lehetne ezt felnagyítani? A hangkártyára adott tipped segített, de azóta újrainstalláltam és most már nincs alsamixer sem...
Pedig az alsa telepítve van. Alsaconfigra fel is ismeri a hangkártyát? Engedélyeznem kellett volna a hotplug eszközöket? Ez bekavarhat?
Egyébként mindenkinek kellemes salakozást kívánok, én sajnos egy hétig most nem tudok bíbelõdni vele, mert holnap délben indulok nyaralni Bulgáriába. A pingvin legyen veletek! -
Strottler
tag
A fluxbox milyen parancsra indul?
Ha a xinitrc, akkor asszem az sem működik...
k3b-t inkább csomagban, vagy forrásban érdemesebb leszedni?
Működik KDE nélkül is?
[Szerkesztve] -
Strottler
tag
A hangkártyám az Nforce2 alaplapi soundstorm nélkül.
Hangchip: Realtek ALC655 Rev 0. (AC97)
Azt hiszem felismeri rendesen a rendszer, csak le van tiltva valamiért a kimenõ jel. Bootoláskor ír is valami ilyesmit...
Ha belenézek az alsamixerbe, akkor az látható, hogy master <OFF> felfelé nyíllal tudom növelni a hangerõt, de a kapcsoló akkor is offon marad. Lehet, hogy ha ezt sikerülne átállítani, akkor lenne hang?
Amúgy a doksik megvannak és klasszul fut a heroes3 is...
Viszont a wvdialconf hiányol valamilyen lib....so. valamit és általában ilyen hibaüzenetek jelentkeznek több program indításakor is. Különféle libekkel... Ezeket hogyan lehet orvosolni?
Most már megvan a 2. install CD-m is. Szerinted érdemes lenne újra telepíteni ennek birtokában az egész rendszert, vagy utólag úgyis pótolható minden, ami esetleg lemaradt? Ez utóbbi megoldás szimpatikusabb, mert már van jópár mûködõ programom ill. beállításom.
Strottler -
Strottler
tag
válasz
eddie303
üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségedet! Xorgconfiggal minden simán ment, gond nélkül beállítottam az x-et. Ez az én disztróm, most már biztos!
startx-re alapból tényleg a wmaker indul, bár nem ezt jelöltem ki telepítéskor.
Viszont mikor kilépek az X-bõl, akkor hibaüzeneteket ír ki a konzolra. Ez normális dolog?
Azért még sok mindent nem értek és sok programot be kell állítanom.
Pl. az mplayer csak parancssorból mûködik. Hogyan lehet elõcsalni a vezérlõpultját? (./configure --enable-gui megvolt)
- Milyen betárcsázó program van a slakihez? Wvdial asszem nincs a CD-n...
- A legtöbb program ami a wmakerbõl indítható lenne, az nem indul el. Olyan is, amit biztosan telepítettem. Ez mitõl lehet? Valami gond van a függõségekkel? Ezt hogyan lehet ellenõrizni?
- Telepítéskor felraktam egy csomó slackware / linux segédletet kb. 8-10 Mb-nyit, ha jól emlékszem. Ezek hol találhatók? Bele kellene olvasnom, mert a hangártya sem szól még...
- letöltöttem a heroes3-at linuxhoz. Ez egy xy.iso file. Mit lehet ezzel csinálni? Valami daemon-tools féle progi kellene hozzá?
Elõre is köszi.
Ja, még valami: magyar nyelvű slaki levelező lista létezik?
[Szerkesztve] -
Strottler
tag
Viszont örömmel jelentem, hogy a Slaki az első disztrib, amelyiken minden gond nélkül lefordult és installálódott a pci modemem drivere, csakúgy, mint az mplayer.
Most már ha beledöglök, akkor is kicsikarom az X-et! -
Strottler
tag
A francba!!!
Úgy tûnik, hogy az elsõ CD mégsem tartamazza a grafikus rendszert! Ezt a hülyeséget! Pontosan melyik csomag a ''felelõs'' az X-ért? Mert az x könyvtárban van ilyen, hogy: X11-6.7.0 - Main X Package, de hiába telepítettem már mindent ebbõl a könyvtárból, a rendszer nem ismeri az xf86config parancsot... Úgy néz ki, hogy le kell töltenem a második CD-t is? Nem értem miért nem lehet a programokat fontossági sorrendben pakolni a CD-re. Vannak ugye ablakkezelõk, de X meg nincsen? Nem értem. Vagy valami lib file hiányozhat? startx-re indulna az xfce, de valami libatk-t nem talál...
Most mit csináljak?
Hohó, most látom a distrowatch-on, hogy a Slaki 10.0-ban nincs benne az XFree86.
Az meg hogyan lehetséges??? -
Strottler
tag
OK, akkor új kérdés...

A slaki 10.0 telepíthető csak az első CD segítségével? Mondjuk wmaker-rel, vagy fluxbox-szal? Ki szeretném próbálni, mert kissé belefáradtam a gentoo-val való gyötrődésbe. Kell egy kis változatosság... -
Strottler
tag
Letölthető valahonnan EGYBEN az a könyv, ami itt található?
http://www.slackware.com/book/
Új hozzászólás Aktív témák
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung kuponkunyeráló
- Mikrotik routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 12.22
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Viszont ezzel is ugyanaz a problémám, mint az összes többivel: a terminalban olyan kicsik a betûk, hogy alig tudom elolvasni. Hogyan lehetne ezt felnagyítani? A hangkártyára adott tipped segített, de azóta újrainstalláltam és most már nincs alsamixer sem...
Pedig az alsa telepítve van. Alsaconfigra fel is ismeri a hangkártyát? Engedélyeznem kellett volna a hotplug eszközöket? Ez bekavarhat?