Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• &rush

csendes tag

válasz Bgs #233 üzenetére

Nagyon köszönöm a válaszodat, de ennél sokkal röhejesebb volt a hiba megoldása.
    Nem lett a rendszer partició aktivvá téve. :DDD

...de azóta is történt valami.
    Reinstalláltam a rendszert és azóta már nem bootol. előtte még ment a LILO boot managere, de most már csak annyi történik, hogy kiír egy ''L'' betüt és utána egy rakat kilencest! :O

• &rush

csendes tag

Felélesztem poraiból ezt a Topic-ot! :D

Nos egy egész napos CD irás után leformáztam a vinyómat, mert ha már megvan a Slackware 9.1, akkor nosza lássuk!

A gép.
    AMD XP
    80 GB HDD, HPT372 RAID0 (2x40GB)
    stb...

Nos a telepitő a TARGET választásnál asszonya nincs HDD-m.
    Hmm? viszont az initlog azt irja, hogy HPT3xx found /w 2x Seagate Barracuda's.
    Amit a RAID0 ellenére, /dev/hde és /dev/hdf-nak lát. :((
    Miért?

Hirtelen felindulásból csinálok PQMagiccel egy 10GB-os ext2-t + 128MB swap a maradék meg NTFS. Ezt a TARGET választó fel is ismeri, de a RAID0 ellenére mindig asszongya, hogy /dev/hde1-re lesz installálva a rendszer.
    Mind1, installálok.
    Szépen fent is van a rendszer + LILO, reinstall ám itt meg DISK BOOT FAILURE...
    Hmmm?! Ekkor leesik, hogy mindenbizonnyal rossz kernellel bootoltam az install CD-t, mert nem jól kezeli a RAID0-t.
    Válasszunk másik kernelt... de itt meg nincs HPT3xx-et támogató cucc, csak a nagy gyártók termékeit képes kezelni (Adaptec, stb.)

PLEASE HELP!

Ki installált már Slackware-t HPT372 es RAID vezérlőre, ahol a vinyók RAID0-ban vannak?

Új hozzászólás Aktív témák