Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihulino
tag
Áfa nélkül, garancia nélkül és 15 ronggyal könnyebben pedig ott vannak a kínai oldalak
A webcamera funkció, hogy működik Win7-en? Hogy lehet feltelepíteni annak?
-
menyhartlevi
aktív tag
válasz
menyhartlevi #5186 üzenetére
Valaki?
-
maj-viktor
őstag
https://www.facebook.com/SJ4000HUN/posts/1489635614618956
Sziasztok! Aki RAKTÁR-ról magyar boltból, magyar ÁFA-val, garanciával szeretne vásárolni SJ4000-es kamerát, annak most egy akció keretében a www.electropoint.hu egy -5%-os kupon akcióval kedveskedik, ha a megrendelés megjegyzés rovatába beírjátok ezt: "facebook.com/SJ4000HUN"! A kupon a "Sportkamera" kategóriára érvényes, melybe beletartozik az SJCAM SJ4000-es kamera, az SJCAM SJ4000 WiFi-s kamera és minden tartozék (monopod, fejpánt, hám, akku, stb)! Érdemes kihasználni! (A WiFi-s változatból most kaptak 20-30db-ot, de gyorsan fogy! Érdemes mihamarabb lecsapni rá)
http://electropoint.hu/termekek/sport-kozlekedes/sportkamerak/ -
nrk
tag
válasz
YoSzabee #5194 üzenetére
Kevésnek kevés biza... :\
Annak jó lehet akinek van egy sj kamerája, mert ugye ahhoz annyi kiegészítő van, hogy 5 kamerát is feltudsz fogatni egyszerre. Bennem erősödik a gondolat, hogy veszek egyet, bár kíváncsi lennék egy olyan felvételre is, ahol a kamera össze vissza rázódik, hogy ott mennyire esik vagy éppen nem esik szét a kép.
-
YoSzabee
tag
válasz
Papa-Het #5193 üzenetére
Nemrossz. Hozza a GoPro minőséget szerintem.
De azt tudjátok hogy mit adnak alapból a kamerához?
Nevetséges : Egy csere hátlapot, 2db tapadós rögzítést egy J alakù cuccot, meg a hajlított és egyenes rögzítőt, és egy adatkábelt.
Szerintem ez még egy alapfelhasználónak is kevés.
De ez csak az én véleményem. -
Papa-Het
aktív tag
Véééégre!
Videóteszt a GoPro Hero belépőmodelljével! (van éjszakai/esti felvétel is) - sehol sem esik szét a kép-
-
stickermajom
addikt
válasz
Real_Necro #5188 üzenetére
Sportolás közben viszonylag kevés autós töltő akad a környéken, akár a hegyen, akár bármerre. Egy 5 perces felvonózás alatt meg a powerbank se segít sokat. Ezért sajnos nálam is dealbreaker a nem cserélhető akksi..
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Real_Necro #5190 üzenetére
valószínűleg nem 1-2 év lesz, mire tönkremegy
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Real_Necro #5188 üzenetére
szerintem ő arra gondolt ez alatt, amikor kaput lesz az akksi
-
kistrojak
csendes tag
válasz
Real_Necro #5184 üzenetére
Oké hogy jobb az ár, de vedd figyelembe ha lemerül a beépített akku akkor megszívtad.
-
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg a régebbi és az SJCAM-es kamera képminősége között van különbség? (firmwire miatt)
-
settenkex
tag
válasz
Real_Necro #5184 üzenetére
Hú, ez nagyon jó ár mindkettőre, talán már túl jó is... =-O
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Real_Necro #5177 üzenetére
utána néztem, 10 méterig vízálló és 2 méterig elméletig dobálhatod (törésálló lenne?) ha jól értelmezem. de azt hogy 360°-ban lát, azt még mindig nem tudom hogy hogy? elvégre a speed dome és egyéb dome kamerák is úgy látnak akkora fokot, hogy forgatható a kamera benne konzollal...
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Real_Necro #5171 üzenetére
Ez inkább drónra való kamera, felküldeni az éterbe aztán onnét látképet készíteni vele.
-
Jeti46
csendes tag
válasz
Real_Necro #5174 üzenetére
bazzzz
akkor én basztam el,h sima csicskapostával küldettem,h olcsóbb legyen
-
maj-viktor
őstag
Más! Jobban a topikba tartozó szösszenet!
Múlthéten konzultáltam az electropoint-osokkal!És várhatóan még a héten előállnak / előállunk egy kis "akcióval" / kuponnal, mellyel olcsóbban megvehető lesz az SJ4000-es és SJ4000-es WiFi kamera és tartozékok azonnal - raktárról! Magyar shopból, garanciával, magyar 27%-os (elszámolható) ÁFA-val...
Szóval esetleg aki tőlük akarja megvenni érdemes várni pár napot és tud spórolni vele majd! -
Jeti46
csendes tag
szevasztok!
szept.23án megrendeltem a Foxoffertől az sjcam-os sj4000-et..25én már írták is ,h shipped....de azóta semmi
kinek hány nap alatt jött meg tőlük?vagy mi a pöcs van?vagy ne fossak,jönni fog? -
-
settenkex
tag
válasz
maj-viktor #5168 üzenetére
360? Azt hogy? Kétoldalt van kamera vagy a lencse közepén tükör van? mert akkor sportkamerának érdekes, de nem túl praktikus... (ahogy utalsz rá) effektre viszont jó
-
maj-viktor
őstag
Polaroid után Kodak-ék is kiadtak egy "sportkamerát"... a világ első 360fokos kamerájaként hirdetve...
Kodak Pixpro SP360
-
Papa-Het
aktív tag
A GoPro Hero és Hero4 Silverről egy teszt, és kicsomagoló videó, magyarul!
Szifonék tesztelték.
-
Boonen007
őstag
Sima nem wifis SJ4000-re van valami új frissítés az újra brandelt szoftver óta?
-
kistrojak
csendes tag
http://metropolitanmonkey.com/sj4000/sj4000-firmware/
W20140918V02 - Ez nem újabb?
-
spy14
csendes tag
A wifis verzióhoz van új firmware elvileg. 0915, ezt írta a foxoffer:
Please download the firmware from below link:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/22493212/firmware/SJ4000WIFI/SJCAM_SJ4000_WIFI0915.zipFirmware Update Instructions
Format the MicroSD Card
Copy the firmware file(s) (.bin) onto the root of the MicroSD Card
Connect the camera with charger, the camera will be upgraded automatically
After the firmware update is completed be sure to delete the files or you will be prompted to upgrade againKérdeztem, hogy mi változott, ha válaszolnak megírom.
Az enyémen még W20140811V01 van, majd este rápróbálom, ha hazaérek.
-
Zozzer888
addikt
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Boonen007 #5158 üzenetére
Van benne quick capture, ez egy újítás lesz (ha jól tudom, mert eddig be kellett állítani a kamerán), hero4 black/silver és Hero
Ez az alap HERO értékei:
720p 60fps 2:30
720p SuperView 60fps 2:30Quick capture: "Press once to record video, press and hold for two seconds to capture Time Lapse photos" - Tehát, ha 1x lenyomod videózol, ha 2 mp-ig tartod nyomva akkor meg time lapse megy, gondolom az alap beállításokkal (ami a mp-et illeti)
Szenzor:
Gondolom igen, de fingom sincs erről. Ebben nem vagyok otthon. -
Boonen007
őstag
válasz
Papa-Het #5154 üzenetére
Vajon meddig bírhatja 720p-ben 30fps-el? Nekem ez főleg edzéshez kell és annyiban jobb lenne a GoPro, hogy van benne quick capture mód, ami egyszerűbb mint bekapcsolni megvárni elindítani a felvételt... Edzés közben erre nincs idő.
Az a jobb ha minél nagyobb a szám a szenzor méretnél?
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Boonen007 #5153 üzenetére
sj4000-ben 900mAH van.... szóval több. még a hero 3 white-nál is több, abban "csak" 1050. szenzor nyilván jobb lehet gondolom, annyi hogy nem 12 mpixes fényképet tudsz vele készíteni, csak 5mpixet. A hero 3 WE-het képest is jobb abban, hogy az 1080-at ultra wide-ban veszi fel. tappancsot adnak hozzá, amibe bele tudod csúsztatni a tokot, illetve azt a ragacsot, amivel rögzíted meg egy skeleton hátlapot, ami nem vízálló természetesen, de a vízálló alapból rajta van. de szerintem az összes sj kiegészítő jó hozzá, mert nem változtattak semmin. annyi hogy integrálva van a kamera a házba és nem cserélhető az akksi.
[link] itt van összehasonlító vidi is, igaz a BE+-szal... 2-3 hét és szerintem lesz több videó is. -
kalatika
csendes tag
válasz
nagysandor79 #5145 üzenetére
-
Boonen007
őstag
Off topic, de valaki tudja milyen kapacitású akkumulátora a GOPRO Heronak?
-
Ipadipad
tag
válasz
bemutató video : [link]
-
JoinR
őstag
Leírás alapján nem rossz. Úgy látom nincs TFT kijelző (csak felül vmi állapotjelző), de van 720p/60FPS, 1130-as akksi és youtube videók se rettentenek el. Mikrofon bemenetet nem is említettem még
-
nagysandor79
aktív tag
válasz
stickermajom #5146 üzenetére
bocsi egy db 3-as lemaradt 33.333ft
-
stickermajom
addikt
válasz
3 rongy? Már csak a poén kedvéért is szerzek egyet
-
nagysandor79
aktív tag
sziasztok. ma voltam a lidl-be . és a jövőheti akció keretében lesz . silvercrest "márkájú" full hd-s sportkamera. 3333ft. vajon ez melyik kamerának a koppintása?vagy honnan lehetne róla több infót szerezni?
-
mihulino
tag
hali
lehet amatőr kérdés, de a webcamera felkínálás, az csak andro v ios tableteknél szuperál? Win7-tel nem lehet valahogy összeismertetni?
Illetve a wifis verziónál másnál is produkál olyat az app, hogy ha átváltanál fénykép funkcióra elfeketedik?
/ ha kilépsz az appból, az istenért nem akar újra rákapaszkodni a kamerára?! -
Papa-Het
aktív tag
válasz
Real_Necro #5141 üzenetére
szerkesztő programmal biztos lehet valami mókolni rajta
egyébként én nagyon várom már a teszt videókat, nem várok csodát ennyiért, de azért azt elvárom (ha lehet így fogalmaznom) hogy a hero 3 white edition minőséget hozza azért. -
Papa-Het
aktív tag
válasz
Real_Necro #5140 üzenetére
Teljesen áron viszont ugyanannyi...
De kérdés a postaköltség. Mert az itthoniak ingyé viszik, a szlovák 2-7 nap ha jól értem. Kár hogy nincs angol nyelv... tán még érteném is
bár néha még jól jön a kevéske orosztudásom
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #5140 üzenetére
Azt azért sajnálom, hogy fullhd-ban csak 30fps-t tud... Most nézegetem a 120fps-el készült slow motion vidiket. Látványosak...
-
Papa-Het
aktív tag
Itt már be van árazva az összes október 5-től elérhető új Hero kamera (4 black, silver, new hero). 43e forintra hozták ki a Hero (belépő modell árát). Jól saccoltam a csúcsmodell árát, de öröm látni, hogy a többit lejjebb vitték valamivel.
-
Daninet4
csendes tag
Sziasztok!
Én is a foxofferől rendeltem egy sj4000 wifi. Múlthéten megjött a vámos papír, elküldtem mindent ami kellett hozzá. Ma meg jött a kamerás csomag, rajta a csekkel, postásnak nem kellett semmit fizetnem. A csekken csak a fizetendő áfa mértéke van, a kezelési költség nincs rajta. Most akkor elfelejtette a postás kérni az 1500huf-ot ? Meg a másik kérdésem ti is olyan vámos csekket kaptatok aminek hiányzik a bal oldali feladóvény része?
Minden esetre elég érdekes számomra ez az egész.
Köszönöm előre a válaszaitokat. -
Kovi1987
tag
Üdv ismét mindenkinek!
Egy korábbi fórumozó bemutatta, hogyan készített mágneses talpat a kamerához.
Bemutatnám a saját, elég primitív megoldásomat: [link]Elkészítés:
1: szereztem egy ehhez hasonló, de kisebb, körülbelül 55 mm átmérőjű mágnest: [link]
Mivel az egész gumi bevonatos, ezért külön felületvédelemre nincs szükség, NEM BÁNTJA AZ AUTÓ FÉNYEZÉSÉT!2: flexel le lett vágva róla a tőcsavar
3: ragasztottam rá egy ilyen talpat: [link]
Onboard videót még nem tudtam készíteni, de fogok és megosztom majd a tapasztalataimat.
-
festool
csendes tag
Ha laptopról töltöm a kamerát akkor hogy lehet közben felvételt készíteni?Mert nekem vagy mass storage vagy pedig webcam-ot lehet választani a menüben.Ha autós módra állítom szintén csak ez van.Hálózatból és autó töltőn keresztül minden ok.
-
nrk
tag
válasz
szabieable #5130 üzenetére
-
szabieable
aktív tag
Pedig valahogy így van, nézz egy egyszerűbb példát, csinálj a kamerával egy full hd képet, meg a legkisebb felbontáson. A fullHd-t méretezd át vga-ra és tedd egymás mellé a két képet
Ilyenkor közbejönnek a különböző resize algoritmusok amik kiszámolják a részleteket de a gyakorlati tapasztalat azt mutatta eddig minden esetben, hogy a nagyobb felbontásból készült downscale szebb eredményt produkál mint a natív felbontás. Ne menjünk bele jobban az átlagolás és számolás miértjébe, biztos találni ezernyi tankönyvet ami matematikailag alátámasztja
-
JoinR
őstag
válasz
lolcopterlol #5127 üzenetére
Szerintem meg nem lesz más, mert a GPU nemhogy 4k minőségből, hanem paraméterek alapján számolja ki az adott pixelre a színeket. Így a 4k-ról felvett 4 pixel átlaga éppen az a pixel lesz, amit a FullHD-nál is kapunk.
Na befejeztem az offot, hagyjatok hülyén meghalni, ha nincs igazam -
Elbandi
aktív tag
egy kicsit teszteltem a sj4000-et:
5 seces timelapse kepfelvetellel 1:50 percig birta full toltessel. most fut a 20seces teszt.ti le tudjatok tolteni a gopro studiot? nekem a download gombra nem tortenik semmi...
-
YoSzabee
tag
Sziasztok!
Én is most egy SJ4000 vétel előtt állok.
Egyetlen egy problémám lenne: SJ4000-en be lehet-e lőni azokat az értékeket színben, mint ami a GoPronak van (hardweresen, nem utómunkával)?
Vagy az csak a Protune-al lehetséges a GoPro-n?
Ha ezt megválaszolná nekem valaki, akkor megköszönném. -
JoinR
őstag
válasz
szabieable #5114 üzenetére
Ezt továbbra sem értem. Most ne videófelvételről legyen szó, hanem egy sokkal sterilebb példáról: Fraps-szel felveszek egy gameplay jelenetet. FullHD-ban ha veszteségmentesen felveszem, ott lesz minden képkockán 1920x1080 db pontos pixel az adott színével. Ha ezt megcsinálom 4k-ban is és lejátszom 1920x1080-on, hogy a tökömbe lesz szebb a kép?? Alapból az 1920x1080 talán nem pont azokat a színeket mutatta, mint amit lekonvertálva kapunk a 4k-ból? Miért nem, rosszul számol a VGA vagy mivan?
-
Ipadipad
tag
ma láttam auchen ujságba "QILIVE" akció kamerát 55 környékén
erröl valakinek valami véleménye esetleg ? -
settenkex
tag
Tudom, off, de ezt a kis játékszert láttátok már?
Polaroid CUBEA méretei miatt érdekes...
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Real_Necro #5118 üzenetére
mert nem tudom, hogy ha soka goprozok akkor az offnak számít-e, vagy sem
-
Real_Necro
veterán
válasz
Papa-Het #5117 üzenetére
Nem tudom miért írsz folyamatosan off-ba, szerintem ez nyugodtan lehet ON téma.
A pixelesedés érdekes, nekem valami miatt AVS-el renderelésnél jött elő pár lassított részletnél. Pár részlet újra vágása után meg tudtam szüntetni. Gyorsabb mozgásnál viszont még nem teszteltem, bár sajnos most nincs nálam a kam.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
stickermajom #5113 üzenetére
lehet, csak nekem a pixeles felvétellel van igazából bajom az sj-nél... ha az nem lenne akkor jó lenne. mert még mindig előnyösebb a Hero ebből a szempontból, mert sajnos amiket néztem felvételek - nyerseket is - azoknál pixelesedik a felvétel... ha a nyersnél nem is látványosan, de látszik.
-
mm89
őstag
válasz
szabieable #5114 üzenetére
Oké, így ahogy leírtam már egész logikusan hangzik. Bár szerintem nagyító nélkül nem látsz különbséget
Legalábbis én a 82 cm -es tv-men 3 méterről biztos nem -
Real_Necro
veterán
válasz
stickermajom #5113 üzenetére
Ha a low-cost verzió este szebb képet produkál, valamint 5MP-es képeket lehet vele lőni kicsivel többért, már megér egy próbát. Szerintem.
Szabieable:
Már ha le tudja játszani a 4K-t.
-
szabieable
aktív tag
-
mm89
őstag
Pontosan itt akadok le én is. Nem értem
Az persze igaz, hogy ha 4K ban rögzítek és azt konvertálom FHD-ba, akkor szebb lesz, ez oké, de ha nyers 4K-t jelenítek meg egy FHD tv-n, az akkor is csak 1920x1080 lesz, hiába volt előtte 3840x2160. Vagy itt is közbejön az ami a konvertálásnál is? Hogy nagyobb a mintavételezés, vagy mi -
nrk
tag
Nyilván nem yt-on kell 4k-s videókat nézegetni mivel egy lekonvertált videóról beszélünk. Én személy szerint mindent 720-ba nézek, mert fölötte yt-on szerintem nem érdemes, nincs akkor minőségbeli különbség, amennyit a falusi netemmel várni kellene a betöltésre.
Viszont ha egy nyers videót nézel a gépeden egy 4k-s videót, ami nincs lekonvertálva az is sokkalta szebb lesz mint a sima 1080p, de szerintem egyről akarunk mi beszélni csak körbe írjuk táncoljuk egymást.
De ne offoljuk tovább a topicot mert majd jól megkapjuk, hogy ne itt, ne most, ha van még valami hozzáfűzni való vagy kedv a csevej folytatására szívesen folytatom privátban, úgy is munkahelyen vagyok ráérek...
-
Pompi
nagyúr
Két külön dologról beszélünk szerintem.
Más dolog, hogy érdemes lehet 4K-ban rögzíteni és azt 1080 sorosra konvertálni, így a nagyobb mintavételezés miatt élesebb az 1080-as kép, mint ha eredetileg 1080-ba rögzítettük volna. Ez mindig is így volt, anno már akkor is érdemes volt HD-ba rögzíteni, hogy ha DVD vagy más SD formátum volt a cél, mert jobb volt az eredmény.Viszont egy youtube videót 1080-as megjelenítőn 4k-ra állítani az nem fog szebb képet eredményezni. Itt van két 100%-os crop a gopro videóból egy 1080-as monitoron lementve, nem látni különbséget:
-
nrk
tag
Attól, hogy az adott kijelződ csak fhd felbontással rendelkezik látszik a különbség, jóval részletesebb. Nézd meg az alábbi videókat, elmagyarázza megmutogatja mi miért hogyan merre.
4K VS HD: Side By Side Comparisons
Why Does 4K Look Better on 1080p Monitors -
mm89
őstag
Gondolom a válasz nekem jött.
Hmm, nem úgy van, hogy ha a tv-m max full hd-t tud, akkor arra hiába küldök rá 4k -s videót, akkor is csak 1920x1080 pixel lesz a képen?
Ráadásul a videókat/ filmeket nem 20cm-ről szokás nézni..
Persze ha a jövőre gondolunk és azért veszünk fel most 4k-ban mert tudjuk, hogy pár év múlva már bőven elérhetőek lesznek a mostani csúcs tv-k (2-3 m átmérő, 4K felbontás), akkor megértem a dolgot. -
nrk
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akkumulátor
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest