Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASRock lapok általában
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED monitor topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
Nem védeni akarom az "electropoint-osokat", de az eddig az egyik legnormálisabb magyar forgalmazóknak tűnnek...
(így talán tőlem egy ilyen komment elfogadható itt a törzsolvasóknak, hogy én nem az 1hsz-es ma regelt vagyok - pláne ebben a topikba)Én személyszerint még jobban utánajárok, mielőtt nagyon ajánlgatom bárkinek is... (lehet majd rájuk írok - elmegyek személyesen "megnézni a kínálatukat - raktárkészletüket", ha sok időm lesz!)
Külföld esetén továbbra is ezeket bizonyítottan erdetit küldenek és tudom ajánlani:
foxoffer - banggood - geekbuying
(viszont utóbbi 2-nél vigyázz, mert a kamu-t is árulják alacsonyabb áron... óvatosan továbbra is, ha eredeti SJ4000-et akarsz.. ha jó a másolat másolata, akkor kár foglalkoznod vele! Bár én továbbra sem ajánlom! Ez a topik továbbra is az "eredeti SJ4000"-ről szól és ahhoz tudunk tippeket - tanácsokat írni, ahogy facse-n is)[ Szerkesztve ]
-
Az a vicc benne (már ha a fenti userek tényleg szándékosan reklámoznak), hogy nem is nagyon lenne erre szükségük, a legolcsóbb itthoni forrás, nem virtuális bolt, adnak számlát, jogilag is érvényesíthető garit kapsz, tudják hogy létezik hamisítvány, kerülik, stb..
Szóval nem tudom hova tenni a dolgot, ha sokáig így folytatják akkor a super-cheap-cityhez fogok irányítani inkább mindenkit
[ Szerkesztve ]
-
Micuicu
csendes tag
Direkt visszafogtam magam és nem írtam ki mit tudtam meg ma tőlük, nehogy megint le "electropointosozanak"
-
KeMa
csendes tag
Most már nekem is gyanús, hogy minden napra jut egy egykommentes elektropoint-reklám
[ Szerkesztve ]
-
Pompi
nagyúr
Kezd már kicsit gyanús lenni ez a sok 1 hozzászólásos újonc az electropoint hypeolásával...
-
Igen az, illetve arra jó, valamint persze TV outnak, már feltéve persze hogy valaki analóg bemenetes TV-re akarja rákötni.
Az FPV-zők azért használnak amúgy analógot, mert olcsóbbak és könnyebbek illetve kevesebbet zabálnak a fedélzeten levő elektronikák, amik az analóg jelet rádión továbbítják a földi monitorra/videószemüvegre.
-
exac
csendes tag
No srácok én is megvettem az SJ4000-et és örömmel jelentem, hogy sikerült eredeti, tökéletesen működő SJ4000-et venni, úgy hogy van hozzá 1 év magyar garancia, nem kellett rá várni, még csak meg sem kellett rendelnem, csak besétáltam a boltba és kértem a polcról egyet.
Volt minden színben (én mindenképp feketét akartam) és még magyar kézikönyvet is adtak hozzá. Cégként vettem és rendes ÁFA-s számlát kaptam, így végülis 25 750 Ft + ÁFA volt a cucc. Van minden tartozékuk is raktáron, úgyhogy én kértem még egy pótakksit is, de megyek vissza holnap mellhevedeerért
Ha valakit érdekel, náluk vettem:
http://electropoint.hu/termek/sportkamerak-sportkamera-sjcam-sj4000/Amúgy egy kérdésem is van. Mi az a FPV mód, mire jó és hogyan lehet bekapcsolni. Ez lenne a modellrepülőknél használt FirstPersonView? Milyen felbontással jön át PAL? NTSC?
Üdv,
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4790 üzenetére
Kepstabilizator hianya mennyire jatszhat kozre a felvetel kozben ezekert?(elmosodas, pixel, vagy csak bitrata es utomunka?) Mivel az a remegest tompitja ha jol tudom, de cafolj ha nem igy van.
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
-
P3tyka
csendes tag
Hali!
Megint nem fértem a bőrömbe és vissza csattogtam az electropointba kis kiegészítőért és szóltak, hogy nemsoká lesz wifi változat. Tudom, valószínű 5000-en kérdezték már, de van valahol valami teszt? Nekem nagyon bejött az alap sj4k és lehet vennék tőlük egy wifi változatot, de előtte azért utánanéznék a dolgoknak (nem vagyok lámi, de azért egy techguru se). Ok írták az oldalukon, hogy tesztelték, de azért jobb lenne, ha több helyről is infozhatnék, mielőtt kiadok zsét...
Előre is kösz!
-
maj-viktor
őstag
válasz
Papa-Het #4788 üzenetére
Mivel 2 különböző emberke - 2 külön VÁGOTT videója! Azaz nem a nyers felvételek... nemtudhatod milyen bitrátával töltötte fel az egyik, mint a másik, így nem a legjobb "teszösszehasonlítás"... Abban sem lehetsz biztos, hogy mind2 "eredeti SJ4000-el készült", lehet, hogy az egyik-másik SJ4000-SD28-al...
Meg az egyik (első) 1080p-be töltötte fel (valszeg magasabbb bitrátával is vágta össze a kész videót), míg a másik 720p-be, így valszeg alacsonyabb is bitráta... plusz köztudott ugyebár, hogy a Youtube alapból nagyon lerontja a képminőséget, mintha a gépen néznéd a kész összevágott videódat vimeo.com kevésbé... viszont az összes videómegosztó ilyen.. leront a képminőségből! Közvetlen fájlfeltöltés esetén tárhelyre / átküldve tudod ismersnek az EREDETI öszevágott videót képminőségét átadni.... youtube / vimeo-val nem! De átlag usernek megteszi a tecső!
-
maj-viktor
őstag
válasz
Daninet4 #4786 üzenetére
Múlthéten nem volt raktáron nekik... Így valszeg akkor rendelted, amikor éppenhogy kaptak, vagy csak Pre-Order-t előrendelést adtál le... azóta lett már sokhelyen raktáron, így foxoffernél is... dolgozzák fel folyamatosan a rendeléseket ilyenkor... ahogy sorrrakerülsz - kapsz TN számot! Addig türelem, ez akár 1-2hét is lehet...
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4780 üzenetére
Egyszerűen nem értem a képminőség közti különbséget.
https://www.youtube.com/watch?v=ZtS_nSHphUo
https://www.youtube.com/watch?v=EoYA0D5ASME
Ég és föld az 1 vs. 2 felvétel. A második szétesik a kép, pixeles és mosódik össze-vissza. Nem értem. Pedig mozgásban van a kamera, nem rögzített helyen van és csak egy adott pontot rögzít. Ezt a fajta felvételbeli különbséget mi okozhatja? Mert a második alapján nagyon nem győzött meg, mintha túl éles lenne és emiatt olyan szemcsés nekem... szóval sz@r a képminőség...
-
szabieable
aktív tag
-
Daninet4
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy más is rendelt mostanában foxoffer-től. Az lenne a kérdésem nektek, hogy áll a rendelési státusz? Én múlthéten szerdán rendeltem meg a wifis kamot, ki is fizettem egyszerre és azóta sem kaptam tracking numberet. Nem kértem extra szállítási módot, de mivel 20$ feletti elvileg küldeniük kéne.
-
Papa-Het
aktív tag
SJ4000 wifi teszt, nem fake!
https://www.youtube.com/watch?v=JjxxXhUNORI
Elég jól megy.
-
Micuicu
csendes tag
válasz
-Mosquito- #4783 üzenetére
Azt hittem, ilyen csak a mi családunkban fordul elő
-
-Mosquito-
őstag
Két hete készült a videó,úgy hogy a fólia rajta maradt a lencse előtt.
[link]
-
szabieable
aktív tag
válasz
maj-viktor #4780 üzenetére
rcfórumon a srác aki írta, hogy dolgozik a custom firmwaren nem jelentkezett azóta, pedig beígért egy 720p@45 beállítást
perpill úgy vagyok, hogy a megmaradt külső tokomat meghackelem, hogy tokon keresztül is lehessen tölteni és kikötöm a power gombot az 58mm-es előtét felfekvése érdekében. Illetve in progress a külső mikrofon bekötése is.
Igazából nulla videós tudással simán jó dolgokat ki lehet hozni vele [link] -
maj-viktor
őstag
dx-nél (BTW amúgy senkinek sem ajánlom ezt a shopot)
megjelent valami sj5000 néven...
https://www.youtube.com/watch?v=TEB7KM6UJjs
https://www.dx.com/p/amkov-sj5000-14-0-mp-2-3-cmos-1080p-full-hd-wifi-outdoor-sports-digital-video-camera-black-339612De van egy sejtésem, ez sem az amire ti vártatok... SJ-s kam név alatt... úgynézki nagyon kapós név / brand lett ez az "SJ"... mindenki ezzel adja ki az akciókameráit...
A 90$-os ára sem nyerő... ahhoz képest, hogy ti itt mindenféle 240-480fps-es lassításokról, meg GoPro-ba használt Umbrella chipről beszéltetek SJ5000 esetén... itt szó sincs erről, csupán a LCD nélküliség, de WiFi megléte a 170fokos kam mellé... egyszóval egy jelenlegi GoPro klón...
Ám egy 240-480fps-es lassítást én is elfogadnék ilyen áron, vagy minimálisan magasan, de mégse egy GoPro áráért...
Mondjuk egyet elfogadnék legalább egy teszt erejéig, hogy összehasoníthassam a "valódi" SJ4000-el, hogy képminőségben elmarad-e nagyon, vagy hozz egy SJ4000 szintet!
Mert azért arról nem lesz vita szerintem itt, hogy képminőség szempontjából:
GoPro ---> SJ4000 (a valódi) ---> SD28 (kamu SJ4000) a sorrend
és az árak is így alakulnak valahogy, viszont kompromiszummal és ár/érték aránnyal toronymagasan az SJ4000 nyer!
GoPro ára: ~100E?
SJ4000: ~nettó 100$ körül (magyar 30-40E Ft)
SD28: ~nettó 60-70$ körül? (magyar: ~25-30E Ft)Ez kb. olyan próbálkozásnak tűnik, mint az SD28 vagy a múltkor linkelt "nagy LCD-s" SJ5000
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4778 üzenetére
Tudom mi a fat32...
csak a hozzaszolasok alapjan nem tudtam eligazodni
Alibaban lattam egy fainat, majd holnap belinkelem egy kicsit csamcsogni rajta
-
maj-viktor
őstag
válasz
Papa-Het #4777 üzenetére
Őszintén nekem ilyen problémám még nem volt, mivel gyakorlatilag használom a 3perces tördelést, és úgy ilyen 350-450MB-os darabokat csinál talán!?
4GB felettit még sosem csináltam sztem, asszem most is volt egy hosszabb folyamatos felvételem, de azt is 3,9GB-nál én nyomtam le manuálisan, így nem igazán tudnék érdembe most válaszolni, lehet lesz itt okosabb, aki már kipróbálta...Ez a 4GB-os korlát a fájlrendszerből adódik, ez ilyen alap számtech ismeret... wikipedia - fájlrendszerek...
Szóval jómagam, mivel nem volt ilyen problémám még, nem mentem bele mélyebben, de majd ha lesz időm csinálok "ilyen tesztet is"...
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4776 üzenetére
Elorendeles
persze... jo par hsz-el fentebb irta tan valaki hogy majd lesz nekik, minta mar van csak le kell tesztelniuk mielott forgalmazzak. Nekem ez remlik
Vagy ha nem birok varni fel evet a wifisre, akkor lesz a sima
egyedul a mem kartya kezeleset nem ertettem. Hiaba olvastam vissza par hszt az istennek nem jottem ra. 32 gigat kezel max, de mi van ezzel a fat32 es fajlrendszerrel?? Max 4 gigat kezel, de mit? Ezt nem ertettem, illetve nem tudtam kihamozni hogy most beleteszem a 32ot vagy 16ot es egyszerre csak 4 giganyi adatot kepes rogziteni? Utani ujat kezd mondjuk chapter2 neven es igy tovabb... Vagy jo felvett 4 gigat es nem adok ki uj utasitast neki, akkor elorol kezdi es felul irja?
Illetve, a felvetelt mivel inditom el, es allitom le ha akarom?
lehet idiota oerdes es mar leirtatok parszor, bocsanat. ( a helyesirasi hibakert pedig sorry, telorol irok - apropo tapatalkba hogy tudom ezt a forumot hozzadni? Ez utobbi OFF bocs)
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz
Davodkaaa #4775 üzenetére
Aham... ami nincs is nekik... De ezért miért kellett ide regisztrálnod 0hsz-esként... hogy ilyen idióta kamu állítással gyere!? Komolyan nem értelek... mint annó a mobilx-et védő 0hsz emberkék... No comment - röhej kategória!
Mondták / írták 1-2hét múlva lesz wifis... akkor minek az ilyen hülye csúsztatás!?
Nincs is a kínálatukba, akkor hogy rendelted meg!? Jajjj ne fárasszál mááár!
Valami 10-12éves hülyegyerek lehetsz, akinek pénze sincs rá... Pfff(#4772) Papa-Het
Hát neee is... várd meg a teszteket!
Én pl. alapból sosem szoktam "első generációs" dolgokat venni... megvárom míg kiforr az egész technológia - szoftver!
Pl. tabletből 2.gen-em van, ipod-ból 4.genItt az SJ4000-nél annó ha nem is az elsők között voltam a magyar megrendelők között, de az első nagyobb hullámba voltam... kb. most tarthatunk a negyedik hullámnál sztem (harmadik mondjuk, akik nyáron rendelték meg, második, akik nyár előtt, első meg az aki az elején - év elején, én ~2-3.hullámos vagyok, május eleji)
Most a wifi-nél ahogy írtam, ha nemis a legeslegeslegelső magyar rendelő vagyok, de mondjuk top10-be befutok szerintem! (már úton van), itt eddig 1 valaki jelentkezett, hogy már "birtokolja"... Én már kicsit túlságosan is SJ fanatikus vagyok, így belefér... összekapartam annyi pénzt, így első "komolyabb" magyar tesztelő leszek, ebben biztos vagyok... Én ha így első vásárló lennék egy fél évet - 1évet biztos várnék még, hogy lássuk mit tud... mit a "gyerekbetegségei", stb. ezek javíthatóak-e, javítja-e a gyártó, stb.
Ahogy ez történt / történik a sima SJ4000 esetén, ott azért szerintem ahhoz képest, hogy "noname" cucc, sok márkás gyártó megirigyelhetné a támogatottságát mindenszempontból... fw, meg ami közösség mögé állt és "tesztelik" nemzetközi szinten...Pont ez is a sikerének a titka, hogy van mögötte álló közösség - támogatás, akik kivesézik minden szempontból, mint itt magyarba pl. mi - itt PHfórumon, SJ4000Hungary FaceBook oldalon!
fb.com/SJ4000HUN[ Szerkesztve ]
-
Davodkaaa
csendes tag
Hello
Nekem most érkezett meg electropointtól a wifis sj4000.
Igazit küldenek ! Az már biztos -
alfagyuri
tag
Köszi.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4749 üzenetére
Néztem összehasonlító videókat a GoPro Hero3+ BE-vel szemben. Hát egyedül ezzel a 3+ sorozattal nem képes versenyezni, de a sima 3-at veri. A white ott egy az egyben a hero2 csak "újracsomagolva" a silver sem sokkal jobb, csak pár dologban. Előny a WIFI... és valóban, ahogy írtad ott is fellelhető 2-3 mp csúszás.
No, ők sem hibátlanok. A képminőségen látok olyat hogy hidegebb és élesebb a felvételt mint a Hero3-nál (nem e 3+ mert az brutál, és kb a háromszor annyiba is kerül), a másik kicsivel tompább és melegebb színű. Bár utólag úgy szerkeszted ahogy akarod.
Nagyon sok összehasonlító videónál negatívumként hozzák a GoPro árát, hogy csak a nevet fizeted meg. Érdekes pl az App is hozzá, letöltöttem, megnézem milyen. WIFI-vel meg sem tudom nézni például a nap legjobb fényképét, videóját, csak akkor ha bekapcsolom a 3G-t neki, mint internetet... ez felejtős...
Ár/értékben és ebben a kategóriában az SJ4000 tűnik a legjobb választásnak, de még várok továbbra is wifire, ami biztosan működjön, mert kiforratlan dologra nem adok.
-
alfagyuri
tag
Sziasztok!
super_cheap_city -től a kamerát a postás hozza vagy valami futárszolgálat?
-
Pompi
nagyúr
válasz
stickermajom #4769 üzenetére
Nem, nem vettem kioktatásnak, semmi gond
Majd jobban belefolyok ebbe az fw témába, ha bejelentkezek, mint tulaj -
stickermajom
addikt
Nem akartalak kioktatni, ha igy hangzott elnezest. Nekem sem 100%-s ez a verzioszam kovetes, de az utobbi 1-2 het alapjan valahogy ugy nezhet ki ahogy emlitettem.
Szoval a lenyeg, hogy akik eddig 0729V02-t hasznaltak, nem fontos nekik a 3 sec-es fenykepezes, de az uj menut szeretnek nyugodtan rakjak fel a 0819-es firmware-t, mert nincs semmifele gomb csere problema. -
Pompi
nagyúr
válasz
stickermajom #4767 üzenetére
Én nem vagyok teljesen képben, csak pár napja olvasgatom a topikot érdeklődés szintjén, csak pont belefutottam a témába azért mertem linkelni amit pár napja láttam. Azt, hogy melyik kiadásra milyen verziójú fw stb. még nem vágom, szóval mea culpa.
-
stickermajom
addikt
Keveredes van akkor itt. Legujabb SJCAM brandesre rarakva a 0819-et valoban lehet problema (eszkoz hijan ebben nem tudok nyilatkozni), de az uj kijelzoskent ismert elozo verziora rarakva nincs ilyen.
A megoldasban amit linkeltel pedig az SJCAM branddell erkezett 0806 forditott gombjait javitani hivatott 0809 verzio talalhato..[ Szerkesztve ]
-
Pompi
nagyúr
válasz
stickermajom #4764 üzenetére
-
stickermajom
addikt
válasz
nincskedvem #4763 üzenetére
Felcserelodtek a gombok? Ez uj, nekem nem tunt fel. Forrast tudnal adni?
[ Szerkesztve ]
-
nincskedvem
aktív tag
-
stickermajom
addikt
válasz
nincskedvem #4760 üzenetére
N20140819V01
Ebben van az uj design, 3mp-es time-lapse nelkul.
-
kistrojak
csendes tag
Elvileg azért mert a tied nem SJCAM brand.
Itt találod a legfrissebb FW-ket: https://m.app.box.com/view_shared/1lup1xp1bp6dgckvu687/p_2383541679
-
nincskedvem
aktív tag
Üdv! Frissitettem az új kijelzős kamerámat, innen. A menüben írja,hogy az van fent tehát : N2014110729V02, de olvastam itt a topicban,hogy megváltozott a logo,és a menü is más lett. Nos nekem semmi változás nem tűnt fel. Valami ötlet?
-
Micuicu
csendes tag
válasz
Gergőke88 #4758 üzenetére
Annyi közöm van hozzájuk, hogy onnan van a kamerám.
Nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt a fórumot, mert egy csomó olyan kérdésre kaptam választ, ami engem is érdekelt, sőt volt olyan is, ami addig, amíg itt nem olvastam eszembe se jutott.
Most éppen egy agydinamós töltőn gondolkodom... Pár ezer forintért már lehet venni, de az egyik ismerősöm egy ezresből rakott össze magának. Mi kerékpártúrákra járunk, a múltkor már végighallgattam egy kiselőadást ettől az ismerősömtől, milyen agydinamó, milyen akksit, mennyi A-t...Hát nekem mondhatja, mert csak ennyit értettem belőle:bla-bla-bla Engem csak az érdekel, hogy tölti-e vagy se. Elméletileg tölti, mert 1A akksit tölt.
Esetleg valaki használ ilyet a kamerájához? -
dani88
tag
Nem kamu. A maximális bitráta 25 MBit/s. De nem tudhatod, hogy épp mennyivel szeretne írni a kártyára. Bizonyára bufferel is, mivel van 1GB belső memóriája, szóval lassabb kártya sem lehet gond neki. Egyébként a Class annyit jelent, hogy minimum X MB/s lehet a sebessége. Nem egységes a sebesség. Néhol gyorsabb, néhol lassabb.
-
Micuicu
csendes tag
válasz
maj-viktor #4753 üzenetére
Ezt nem értik meg soka, hogy nem mindig az olcsó az olcsóbb....
Röhej, de én már a gyerekeim ruháit is külföldről rendelem - hétfőn fizetek, pénteken már abban megy a bölcsibe - de ezen kamerán nem éri meg spórolni, többe kerül visszaküldeni... -
maj-viktor
őstag
válasz
Micuicu #4752 üzenetére
Talán mert amikor nyílt a fórum.. év elején csak külföldről volt beszerezhető!
Azóta vannak bőven történések a kam körül.. pl. a másolás... SD28, de magyar forgalmazók is megjelentek ugyebár... köztük pl. a mobilx melyről kiderült, hogy SD28-at árulnak...és pl. az általad említett electropoint, mely a leírt tapasztalatok alapján valóban a legkorrektebb boltnak tűnik.... ugyebár korrekt ár - ÁFA-s számla, garancia, stb.Általában / tapasztalataim (mint az SJ4000Hungary FaceBook adminja - ottani megkeresésekből is azt látom), mindenki olcsón akar kijönni... csak azt nem látják, hogy olcsó húsnak híg a leve... ~100$ az átlag ár, de mindenki a ~60$-os megoldásokat keresi... (aminek az eredménye, hogy hamis SJ4000-et, SD28-at kap), továbbiakba nem tudják megérteni, hogy ami EU-n kívülről jön, arra még rájön az ÁFA +27% és vámkezelési költség, így a nettó ~100$ bruttó ~140$ lesz már! ami barátok között is ~32-34E Ft!
És nem csak a 12-14éves korosztály.. felnőtt, nálam jóval idősebb emberek sem értenek a "szép szóból"...
Csoróság van... mindenki "ingyen akar mindent"... vagy legalábbis minél olcsóbban kijönni! -
Micuicu
csendes tag
Már egy ideje olvasom ezt a fórumot, de már nem bírtam tovább hozzászólás nélkül. Nem értem, miért variáltok azon, hogy kinél, milyen garanciával vegyétek meg a kamerát, ha egyszer van magyar forgalmazó, magyar garanciával, tartozékokkal stb. Electropoint. Be mehetsz az üzletbe és vehetsz egyet, megfogdoshatod, nézegetheted és a lényeg, visszaviheted...és komolyan úton van a WIFI-s verzió
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4749 üzenetére
Haha
Valahogy most én is azt csinálom, amit te leírtál az első bekezdésedben.
Egyébként valóban nem rossz ár érte, te is láthattad a tesztvideóban hogy annyira nem rossz. De írják is, hogy ez csak egyfajta bemutató, hogy mire lehet/kell használni ezeket a kamerákat. Kérdés, hogy kiegészítők mennyire kaphatók hozzá, szerviz stb... bár a garanciát könnyebb lehet elvileg érvényesíteni.
Közben megtaláltam a wifis verzióját:
http://www.qilive.com/en/node/273 óra a remote key, sajnos a látószögről egy szót sem ír a tehcnikai leírásban. De elég érdekes, hogy óra egy az egyben egy kijelző, és lényegében azon állítgatod a dolgokat. A felhasználói útmutatóban látni lehet a kamera hátlapját, semmi LCD kijelző, szóval egy az egyben a remote keyre vagy hagyatkozva. Érdekes lehet ha betojikVan benne magyar leírás, wow!
Illetve a tartozékok kompatibilitása esetleg más termékekkel... az mondjuk előny lenne.
Valahogy én hiányolom a pici, analóg kijelzőt az előlapról az SJ4000-ről, nem zavaró folyton forgatni a kamerát, ha változtatni akarsz a felvételen? Pl, ha víz alatt vagy mondjuk tengerben, aztán forgatni? Jó-jó tudom, ki lehet vágni utána...
[ Szerkesztve ]
-
Emdzsí
csendes tag
Igazából ez abból a szempontból érdekes, ha valakinek megjön a friss sj4000, és gyorsan ki szeretné próbálni mint én, és a fiók mélyéről előkerül némi micro sd, jó régi class2-es, azzal is el fog ketyegni. A 16gb-os class10-es nem olyan drága, és cserébe más gyorsabb készülékbe is használható, szóval érdemes azt venni szerintem. És ki tudja, ha kijön a 4k SJ5000 abba majd kellhet
-
maj-viktor
őstag
válasz
Papa-Het #4748 üzenetére
Láttam - olvastam ezt a cikket is...
Mielőtt belekezdtem ebbe az egész akciókamerák tesztelgetésébe, eléggé körüljártam a témát / piacot / árakat (mind belföld - mind külföld esetén)Auchan-ba is nézegettem ez a saját márkás Quilive-ot teljesen jó is az ára... 30-35E Ft körül vesztegetik típusától függően... egyedül a kisebb látószöggel nem voltam kibékülve, így leírás alapján!
(lopják a szlogenemet... "szegény ember GoPro-ja"... :'( xD)
[ Szerkesztve ]
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4738 üzenetére
http://index.hu/tech/2014/08/18/jo_vasar_a_szegeny_ember_gopproja/
Az Index társulata is írt egy tesztet, igaz ez az Auchan (régen Cora) saját márkás akciókamerája. Régebbi cikk, ez sem rossz. Van tán Wifis is belőle, én még nem találtam rá.
http://www.qilive.com/sites/default/files/content/fiche_technique/pdf/camcorderforsport-q.2755-ficheproduit.pdf
Sokkal kisebb a látószöge, és a fényképezéshez a kamerafelbontás is csak 5mpix
-
Emdzsí
csendes tag
válasz
maj-viktor #4745 üzenetére
Az eredmény maxell class2 kártya esetén
riting speed: 5.00 MByte/s
Reading speed: 11.7 MByte/s -
JoinR
őstag
válasz
maj-viktor #4745 üzenetére
Nem neked írtam (szándékosan nem válaszként írtam a hsz-t), hanem általánosságban, csak eszembejutott a témáról.
-
maj-viktor
őstag
Ahogy ezt már korábban írtuk - kiveséztük... Class 4 is jó neki! De inkább Class 10-et ajánlunk!
Szóval nincs itt semmi hype-olás... Class4-et ugyanúgy ajánljuk, mint a Class10-et... csak az árbeli különbség nem szokott olyan orbitálisan nagy lenni, hogy ne inkább a Class10-et vegye az ember![ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Kicsit túl van hype-olva szerintem a Class10. Egy jó minőségű Class6 sem (érezhetően) rosszabb, mivel más módszer szerint van mérve a Class10. Röviden: a Class10 sebessége csak akkor van garantálva, hogyha egybefüggő területen történik az adatírás/olvasás, viszont egy Class6-nak bármelyik részről bármelyikre tudnia kell Class6 sebességgel írni/olvasni. Lényegesebb, hogy ne noname kártya legyen, bár nekem a full noname 16-os (Class10) is kiválóan megfelel eddig.
-
Emdzsí
csendes tag
válasz
maj-viktor #4741 üzenetére
Kösz, majd tesztelem.
-
Emdzsí
csendes tag
Na hát a megoldás a a gép 1.6mbs-al ír, és a class 2 meg 2mbs-ra képes, ha nagyon biztosra akarok menni akkor is elég a class4-es. Javítsatok ki ha valamit nagyon benéztem.
-
maj-viktor
őstag
A class csak annyit jelöl, hogy minimum mennyivel ír az adott kártya...
Class 2 esetén 2MB / sec, ami 16MegaBit/sec
(mivel 1megaBYTE az 8megaBIT... és a videó bitrátát, ahogy a neve is mutatja bitbe mérik... jelen esetbe ~15k Mbit)De amúgy h2testw-vel teszteld le mennyivel képes írni a gép az adott kártyát!
Továbbra is a Class 10 is az ajánlott kategória![ Szerkesztve ]
-
Emdzsí
csendes tag
Hogy lehet hogy Maxell sdhc 4Gb class 2-es kártyával simán megy a kis gép full HD-ban,
Exif adatok szerint tényleg HD, bitráta 15922kbps. Lehet csak kamu hogy kell a class 10-es kártya, ill felesleges?.
A leírásban sem szerepel, hogy milyen sebességű kártya kell, csak annyi hogy max 32gb-os lehet.
-
JoinR
őstag
A felső sárga LED elég erős amúgy, szemből én úgy szoktam megállapítani, hogy vesz-e, hogy felé tartom az ujjam, és a visszavert fényből is meg lehet mondani simán, hogy villog-e.
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz
Papa-Het #4736 üzenetére
Azért írtam, mert ha visszaolvasol a sok újonc sértésnek veszi, ha nem úgy válaszolok neki, ahogy elvárja... hanem flegmán - lekezelően! OKKAL! (mivel amit kérdez ott van fenn az összefoglalóba, és képtelen olvasni)
Te már alapból olyan kérdéseket tettél fel, ami specifikusabb, így "értelmesebb komment / kérdés lett", mint az olyan vérpistikék, akik heti 2-3x felbukannak és megkérdik melyik a "legjobb beállítás" és egyéb agyzsibbasztó kérdések - kommentek!
Szóval újabb válaszok a felmerült kérdéseidre...
AZ SJ4000 - SD28 - mobilx témát inkább hagyjuk... szóra sem érdemes - no comment az egész reagálásuk... de ha visszaolvastál, akkor ezt láttad!Az én SJ4000 WiFi-m úton van, de ez még sokára lesz a kezembe!
Most egy hasonló kam van a kezembe tesztelés szempontjából... SJ3000 Wifi, erről gyorsba annyit tudok nyilatkozni, mármint a wifi funkciójáról, hogy mobilon - tableton felraktam a progit rá, amivel nézhető az élőkép!
Mobilon mintha kicsit akadt volna és nagyobb volt a "lag"... ~2mp-es (azaz a képkésleltetés), míg tableton max 0,5mp-es ami nem volt annyira zavaró...Teszt eszközök:
mobil: JIAYU G2S (dual proci - 1GB RAM)
tablet: Samsung Galaxy Tab2 7.0 (dual proci - 512? MB RAM)
volt... így a tippem inkább az, hogy a mobilom nagyon be van lakva és azért laggolt jobban! De ám, ilyen 0,5-1mpes késleltetés tapasztalható egyéb teszt videón is... GoPro esetén is!Így lesz SJ3000 WiFi teszt és SJ4000 WiFi teszt is, ha kezembe lesz...
(ahogy az SJ4000-ről is írtam / teszteltem annó...)
http://junkieeeboy.blog.hu/2014/05/20/sj4000_gopro_clone
c[link]A visszajelző LED, összesen 3van rajta ha jól emlékszem... az LCD mellett hátul 2db, és a tetején 1db... ha be van kapcsolva, akkor 1 hátsó & 1 felülse világít... ha felveszel, akkor 1hátsó & 1 felső villog!
(HA JÓL EMLÉKSZEM... ezt most csak emlékezetből írom)
A harmadik hátsó LCD meletti LED, az talán csak a töltést jelzi... pirosan világít, a másik hátsó az kék, a felső bekapcsológomb melletti meg sárga... azaz felvételkor felül a sárga villog és hátul a kék is villog! Így láthatod, hogy felvesz-e... illetve bekapcsolt LCD esetén látod az élőképet!Árakról... mindenki annyiért veszi / adja, amennyiért megéri neki!
Az elmosódásról... tapasztalataim szerint, ha megfelelően - erősen van rögzítve... legyen az autós felvétel vagy sisakos - motoros, úgy tökéletes... ha már kicsit rezeg, akkor "szar"... de ez egy GoPro esetén is így van!
Röviden összegezve: van amiben ez a jó, van amibe a GoPro... de ár/érték arányba ez veri a GoPro-t...
GoPro-ba van fasza lassítás és WiFi, ennek az SJ4000-nek meg van sok tartozéka gyárilag & LCD-je -
-Mosquito-
őstag
válasz
maj-viktor #4734 üzenetére
Okosabb lettem..
Pont ezek a kérdések/válaszok érdekeltek.
Itthoni Wifisre majd benevezek,lehet drágább (biztos) de esetleges gariztatás szempontjából könnyebb,gördülékenyebb a menet.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
maj-viktor #4734 üzenetére
Nem veszem leoltásnak, miért venném?
Olvastam a fészbúk csoportot, illetve láttam egy csókát aki osztotta az észt hogy melyik a hamis és melyik nem... (ők is forgalmaznak, csak SD28 a kódneve) ebbe most nem akarok belemenni. Aki ismeri Sencsen (Shenzen- Hong Kong) az tudja, hogy a világ egyik legnagyobb reexport állomása...
Igaziból nekem a WIFI-s izgatja a fantáziámat, de nagyon mivel látom hogy mit veszek vele. Nézegettem videókat róla, (volt köztük ami ide is be volt linkelve) nem annyira gyorsan reagál a mobilon a kép amit az eszköz "lát", de majd gondolom jobb lesz ez ha a verziókat majd frissítgetik, aztán a kommunikáción javít.
Írtad hogy villog egy visszajelző link, de az nem a hátulján van bal oldalt? Kék meg sárga talán, egymás alatt. Illetve van a tetején, a bekapcs gomb mellett. Mert az elején én nem láttam ilyet, hogy jelezne hogy "OK veszek"
A kiegészítőkkel kapcsolatban egy gondolat. Van ez az digitalwen (http://www.digitalweb.hu/SJ4000-akciokamera-/-Gyartoi-eredeti-modell) cég, elég komolyan felháborítónak tartom azt, hogy a monopodot (csak magát a botot) 3,5 ezerért árulja, de konzol nélkül, a konzol hozzá másik annyi. Még így is olcsóbb mint a GoPro-hoz, de milyen már az? Veszek egy telefont újonnan, de vegyem meg hozzá külön a töltőt... na mindegy.
A GoPro stúdió: letöltöttem, működik, a lényeg az, hogy a mappa amiből szerkeszteni kívánod a videódat, NE LEGYEN ÉKEZETES (hülye angol ugye...) iPhone 4-el felvett videót tudtam szerkeszteni vele, hang az nem volt, rá kell még jönnöm miért. Nagyon fain beépített effektjei vannak, gépigénye nem egy hasravágós, de jó ha van alá gyors processzora az embernek.
Megvárom a WIFI-s tesztedet, mert még azt nagyon újnak gondolom, lehet még nincs kiforrva. Várok még vele, addig meg tanulmányozom a videókat és az írásokat.
A videófelvétellel kapcsolatban csak annyi észrevételem és kérdésem lenne, hogy nem mosódik el nagyon? Néztem SJ4000-es bicajos videót, hát... össze-vissza rázkódott és mosódott az egész felvétel. Nyilván utómunkával jó ki lehet hozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Cymby
tag
Üdv.
Ma megérkezett az electropoint-tól a garanciában cserélt kamerám. Az ügyintézés gyors volt, korrekten intéztek mindet, kérdésekre hamar válaszoltak, csak ajánlani tudom őket. Garanciában cserélték a készüléket ráadásul egy új SJCAM brandelt verziót kaptam. Várom hogy vihessem tesztre ezt a verziót, ahogy nézem szoftveresen is más mint a korábbi kamera.
-
maj-viktor
őstag
válasz
Papa-Het #4731 üzenetére
Akkor így gyorsba!
Végre egy olyan "semmiből betoppant emberke", aki legalább részbe visszaolvasott és azért nagy vonalakba képbe van! Így kell ezt, ezért tőlem most nem "leoltást kapsz", amit sokan annak vesznek tőlem, amikor válaszolok, mivel képtelenek pár - pár tíz - pár száz kommentet visszaolvasni / összefoglalót értelmezni! De te igen - szóval gratula! De eskü! (már annak örülni kell itt, ha valaki tud olvasni / visszaolvasni / értelmezni)Szóval a kérdésekre a válaszok sorba:
- sajnos előfordulnak gyári hibás darabok kb. 80%-ba OK, a maradék 20%-ba előfordulnak fura hibák - hibajelenségek, a maradékot lehet visszaküldeni "gariztatni"... (~4-5E Ft-os tétel visszaposta mínusz)
(itt leírt és saját tapasztalatokat összegezve írom ezt!)
De amúgy nagyon jó kis kam! De egy ilyen eset benne van a pakliba!
(márkás cuccnál is, jó ott talán "csak" 90% az esély)
- Az SJ4000 Wifi-ről! Friss a cucc... augusztus elején jelent meg és az aktuális raktárkészletet fel is vásárolták rögtön minden webshopból... azóta lett új készlet, szinte mindenhol újból kapható... az általad linkelt geekbuying az egyik ilyen legmegbízhatóbb webshop... de vigyázz, ahogy a banggood, így a geek is árulja az olcsóbb kamu SJ4000 WiFi-t! AZ EREDETI WIFI-s SJCAM logós! és nettó ~110-120$-ért kapható!
- Jelenleg egy SJ3000 Wifi-s van nálam tesztelés céljából, azon nagyon baró a +wifi funkció!
(kipróbáltam mobilon és tableten is - majd lesz teszt videó, stb.)
Az SJ4000 WiFi verzióból, itt eddig 1 valaki jelentkezett be, hogy megrendelte és már meg is kapta (mivel futárral kérte), így magyar véleményt tőle lehetne kapni! Én is megrendeltem már, szerencsére sikeresen kuponnal sikerült még nekem is nettó 100$-os ár körül beszereznem, most nettó ~115$-ért kapható (foxoffer)
- Hogy a kamera vesz vagy nem vesz, arról egy LED jelez neked... pontosabban villog, ha vesz! (mint a GoPro-nál is), de amúgy az LCD-jén látod, hogy megy-e a "REC"
- .mov - igen - videoprogik megeszik... (a gopro programja állítólag nemfeltétlenül... én azt nem próbáltam - nem tudom, csak itt panaszkodtak páran)
- Én szoktam ismerősöknek behozni, de csak 1-1db-okat, nem vagyok nagy tételű berendelő! Azt is árába, +áfafizetés, vámkezelési behozatal díjért, ismerősnek ennyiért "ingyen" segítek mindenbe! ismeretlen-nek "plusz pár ezer ft-os díjért"Gondolom ez érthető...
Jelenleg SJ4000-el van nagyobb tapasztalatunk minden téren... mind minőség, mind teszt, mind "behozatal szempontjából"... a wifis verzió még túl friss! (de ahogy írtam pl. már én is berendeltem a saját darabomat, de ~1hó szállítással kell számolni)
Ám továbbá, most pl. pont van egy felesleges plusz SJ4000-es darabom azonnal (akár ma - holnapi átadással - postával), ha érdekel, persze "felárral"... PM-be megtalálsz... további kiegészítőkkel együtt nálam AZONNAL!
Sok újonc majd oszt, hogy drága, stb.
Most sokan ajnározásnak veszik majd, de cserébe a "legjobb embertől" kapod meg, és bármi problémád van, segítek - tudok segíteni, hamár oszlopos tagja vagyok ennek a fórumtémának és a főadminja az SJ4000 Hungary FaceBook közösségnek! (igen, ez most nagyképűen hangzik - tudom, de leszarom!)
http://hardverapro.hu/apro/1080p_fullhd_sport_camera_akcio_kamera_vizallo_gopro_clone_
&
http://hardverapro.hu/apro/gopro_sj4000_kiegeszitok_-_tartozekok_ham_monopod_fejp
(én nem is szeretem itt "hirdetni magamat", aki tudja, az úgyis keres engem.. látja hogy jelen vagyok itt / apró-n)Én nem erőltetek semmit - sohasem erőltettem! Akinek megéri a nyugalom, az fizet többet, aki meg spórolni akar és van ideje, megrendeli külföldről ~1hó szállítással! Minden le van írva...
[ Szerkesztve ]
-
KeMa
csendes tag
Valaki korábban írta, hogy lefogy neki az akkuja a kamerában, kikapcsolt állapotban.
Nos, körülbelül egy hét állás után kapcsoltam be az enyémet, és alig tudtam volna elindítani a felvételt, már kapcsolt is ki, annyira lefogyott. Szóval a probléma nálam is fennáll.
-
Papa-Het
aktív tag
Szasztok! Tegnap kezdtem el olvasgatni a fórumot, mert igazából én a GoPro hero 3 white edition-ben gondolkoztam (csak a wifi és a remote control miatt, és az előlapi kijelző) mert az még elég kedvező áron van. Olyan 70k körül van az alapgép (nincs remote sajnos) de van wifi+iOS app és jól használható. DE aztán megláttam, illetve rátaláltam hogy hogy van egy az sj4000 klón. Nagyon jó kis videókat lehet találni, ha normálisan van beállítva és nem akad a felvétel, mert pár sj4000 vs gopro ... verzióval összehasonlító videón nagyon pici akadást láttam a felvétel közben, de ez igazából csak ha nagyon szőrszál hasogató akarok lenni. A gugli számtalan oldalt földob ha beírom az "SJ4000 WIFI" kifejezést, csak éppen nem tudom hogy melyik az eredeti. (Mivel visszaolvastam és nem csak belecsapok a lecsóba, így emlékszem pár trükkre
)
http://www.geekbuying.com/item/SJCAM-Original-SJ4000-WiFi-Novatek-1080P-1-5-Inch-170-Degree-A-Wide-Angle-Outdoor-Sports-Home-Security-HD-DV-CAR-DVR---Black-331502.html
Ez már Wifis és tetszik. Ha jól rémlik akkor tán lehetett kérni hogy rajta legyen-e az SJCAM logó vagy sem.
Összességében kérdezem, (mint egy átlag júzer) használható kamera? Mennyire szokott szarakodni? Illetve szemből, hogy látod hogy "forog a kamera" vagy sem, mivel indikátor nincs az előlapon.
Nekem ez ami idegen egy kicsit, hogy nem látom mikor vesz. Illetve próbált már valaki WIFI-s verzsönt? Van egy jó app hozzá ( iTunes store-ban találtam, illetve youtube videók között) iSmart DV, Minden SPCA6330 alapú kamerával kommunikál. Nem próbáltam, mert nincs!
De a videón működött. Illetve mivel láttam hogy .mov formátumban vesz föl, bármilyen videó-vágó szerkesztővel lehet vagdosni a videót?
Pl. a GoPro stúdióval is (mert ahogy láttam számtalan funkcióval van felvértezve, de lehet a többi vágó program is)? Tudom, sokan most azt gondolják, akkor vegyél GoProt...
Vennék, hanem sajnálnám rá a 130ezer forintot (hero3+ black edition) és még a jó pár tízezret a különböző kiegészítőkre.
Még visszatérve a WIFI-s verzióra, érdemes lenne hozzá kipróbálni egy GoPro remote key-t, hogy vajon kommunikál-e.
Apropó, valaki nem foglalkozik itt a fórumon behozatallal? Mert töröm a fejem hogy vegyek-e vagy sem, de távol keletről nem szívesen. Dolgoztam olyan cégnél akik onnan rendeltek és... hát... nem minden esetben sikerült eltalálni azt amit kértek
Bocsánat ha sok hülyeséget és általánosságot hordtam össze. Azért ne anyázzatok le
Köszi!
-
vasii
senior tag
Beszéltem az electropointtal, akit érdekel:
- 2-3 hét mulva lesz kaphato a wifis cam (VALOSZINULEG)
- bevezeto ára netto 32450 huf -
maj-viktor
őstag
válasz
GabeszCRF #4722 üzenetére
(szarkazmus kezdete)
Neked nem rosszabb... te nyugodtan vedd meg az SD28-at...
(szarkazmus vége)De amúgy tudom, hogy mindenki lusta olvasni és kérdezni egyszerűbb és tisztába vagyok vele, hogy rengeteg hozzászólás van! De ezért készült egy összefoglaló pl., aki jobban belemerül, az elolvassa az összes hsz-t is (ahogy én is tettem annó és azóta is figyelemmel kísérem a fórumot)... ha meg "leszarja" megveszi az sd28-at és örül neki! Szerintem te inkább ez a kategória vagy! Te nem látsz majd különbséget... így vedd azt! (ezt most komolyan írom!)
[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
-
-
GabeszCRF
újonc
válasz
maj-viktor #4721 üzenetére
40 és nem számítógép billentyűzet előtt, nőttem fel! De köszönöm a válaszodat. Tudom, aki nem boldogul rendesen egy fórumon, fel se jelentkezzen.
[ Szerkesztve ]
-
GabeszCRF
újonc
Sziasztok!
Olvasom sok helyen, hogy az SD28 az hamisított SJ4000, írják, hogy kell megkülönböztetni.
A paraméterei a leírásokban azonosak. De azt nem senki nem írja, hogy az SD28 az rosszabb -e képminőségben, vagy másban. Azt értem, hogy az aksi, tok, stb nem kompatibilis.
De a felvétel minősége is rosszabb-e? Valakinek tapasztalat?
A másik kérdés, hogy szabadtéri gyors mozgású sport felvétel céljából (motokrossz) mik a legjobb beállítások?köszönöm a válaszokat!
-
kisda
aktív tag
Nekem a kezdetek kezdeti sj4000 van, rápróbáltam a minden verzióra való legfrissebbet, hát fehér képen, meg üdvözlő hangon kívül mást nem látok...
[ Szerkesztve ]
-
sjkamerajo
újonc
Valaki linkelné az N20140809V01 Frimwaret? SEGÍTSETEK PLS!
-
Ultraviolet
tag
azt teszteltem most, hogy ha iso auto, akkor a Sharpness normal legyen.
iso 100, akkor Sharpness strong
Quality mindegy mire állítottam nincs változás és HDR is mindegy min van
ezt monitor fénynél a billentyűt videóztam.
bios: N20140819V01más tesztet és képet videót is megnézek mástól.
-
nbence94
tag
válasz
RunTimeError #4713 üzenetére
nem tipikus sérülésnyom, de egyszerűen kiderítheted: bő alkoholos ablaktörlővel alaposan törölgesd át a lencsét, és utána még a hozzá kapott mikroszálassal is menj rajta végig. ha ezután is jelentkezik, akkor valami olyan szennyeződés/sérülés/akármi amin nem tudsz segíteni
-
Elbandi
aktív tag
Udv!
Egy ilyenem van:
SC01 Waterproof SJ4000 1080p HD 1.5"LCD Action Sports Camcorder Camera Video CamAzt irja hogy ez eredeti. N20140806V1-es fw-vel jott, felrakram a N20140819V01 verziot. De valami gond van vele, mert a gombok osszecserelodtek: a legomb lett az OK, a felgomb meg a le. az ok gomb meg nem csinal semmit. most akkor a kamera szar/nemeredeti vagy az fw lett szar?
Ilyen zipben jott: SJCAM_SJ4000_firmware_20140820.zip (md5: 23e19c228d00879ec69ec1e8b7b19ee2)
-
RunTimeError
tag
Ma videóztam, és amikor visszanéztem a felvételeket egy foltot láttam rajtuk, azt hittem valami kosz maradhatott a lencsén, de nem úgy néz ki. Karcolást nem látok rajta kívülről :/ Lehet hogy megsérült a lencsém?
A képeken szerintem elég jól kivehető, a kép közepétől balra fent egy fekete csík látható.
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz
hetesipeter #4711 üzenetére
Összefoglaló, pár hozzászólás visszafele, nyitott szem:
Ha itthon szeretnéd megvenni, akkor meg kell várnod míg Electropoint felrakja a webáruházába.
Ha ezek az ajánlatok nem tetszenek és a következő kérdés az lesz, hogy ezt meg ezt találtad, szerintünk eredetiek e, akkor a hiba nem a mi készülékünkben lesz...
[ Szerkesztve ]
-
hetesipeter
csendes tag
Valaki tudna ajánlani sj4000-et wifiset, eredetit? Hol tudok venni olcsón, és mennyiért?
Előre is köszönöm!
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #4709 üzenetére
Mintha korábban nem lett volna logo a kamerában való töltéskor. Most egy szép nagy darab világít töltés alatt.
-
Real_Necro
veterán
válasz
ZomborDenes #4708 üzenetére
Fényképeken minden dátumozás hülyén néz ki. Mi a fenének rá? Csak elcsúfítja a képet. Én kikapcsoltam, exif adatokban úgy is benne van mikor készült.
Teszteltem most én is az új firmwaret. Az élesség még mindig fordítva van, de lehet fordítva is értelmezik. Strong-nál homályosodik, soft-nál éles, de szemcsésedik. Szvsz nekem a normál tetszik legjobban. WB-t is néztem, Auto kékes, Tungsten megfelelő felhős meg napos időben is, Cloudy sárgás. Szóval maradt a régi beállítás.
-
ZomborDenes
csendes tag
Én is felraktam az "új" firmware-t és lehet én vagyok hülye, de benti felvételeknél sokkal jobban kezeli az Auto az ISO-t. Nekem benti felvételeknél elég szemcsés volt az előző rendszerrel, most sokkal jobb. A fényképek is élesebbek lettek szerintem. Az új design kifejezetten tetszik, kivéve a fényképeken a piros dátum, az nekem kicsit gagyinak tűnik, de üsse kő. Köszi a linket!
-
kalatika
csendes tag
SJ4000 törésteszt: [link]
-
sjkamerajo
újonc
Sziasztok! Tudnátok Nekem segíteni? Ezt csinálja a kamerám: https://www.youtube.com/watch?v=2Haf-NwNdx8 (hang a háttérben , csipogás) arra rájöttem hogy felvétel közben a microsd kártya csinálja ezt a hangot, hogy tudnám orvosolni? uj kártya? mert ez elég régi, nemtudom class hanyas.
plussz, szükségem lenne a N20140809V01 számú frimwarere! eltudnátok nekem linkelni, mert ráraktam egy másikat és a N20140809V01 jobb volt
Előre is köszi a segítséget!
-
AttilaN
tag
válasz
Real_Necro #4703 üzenetére
Felraktam én is és működik. Kár szerintem a második betöltőképernyőt erőltetni az SJCAM logó után. Többit majd meglátom.
-
Boonen007
őstag
válasz
Real_Necro #4703 üzenetére
De te most melyiket raktad fel? Felraktam amelyiket írtad, de nekem semmi sem változott. Linkelnéd a letöltési linket?Megvan, nem rossz az új design, de vajon a Sharpnessel mi a helyzet fordított még?
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #4702 üzenetére
No fel is raktam az új Firmware-t. Tökéletesen megy, új menü, sjcam logo, kicsit más kinézet. Holnap napfényben kicsit tesztelgetem majd. Nincs 3sec fotónál, újra 5sec a legkisebb. Beltérben lámpafénynél a fehéregyensúly még mindig rossz, sárga minden...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Boonen007 #4701 üzenetére
Most nézem az utolsó elvileg mindegyikre jó. Egyébként németül mellé van írva:
Régi kijelzőshöz/nyákoshoz
Nur altes LCD/PCB – Juni 2014
Download (Version 20140616V1)Új kijelzőshöz/nyákoshoz
Nur neues LCD/PCB – Juli
Download (Version N2014110729V02)Augusztusban kiadott típusokhoz (gondolom ezek az SJCAM felirattal ellátottak)
Firmware nur für Cams ab N20140806V01 (Defekter Link)
Download (Version N20140809V01)Minden típushoz, de 3mp-es Time Lapse nélkül, valamint új design (ez gondolom a menüre értendő, de mindjárt le is tesztelem)
Neue Firmware für alle (Leider keine 3 Sekunden Time Lapse – Neues Design)
Download (Version N20140819V01)