-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi1979
őstag
Srácok, egy gyors kérdés, van egy Sjcam 4000+ -om, a wifis modell. Megoldható valahogy az, hogy a kamera képét "broadcastolja" az internet felé?
-
DEARevil
tag
válasz
sityupityu #13559 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Remélem az én csomagomban is benne lesz!
-
Rob\'s
csendes tag
Sziasztok sj4000+ használok éjszakai felvétel javításában kérnék tanácsot lehet kapni lámpákat (pl.ezek: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20161103023010&SearchText=Gopro+lamp ) ezek mennyire jók?Ki mit használ ötletek javaslatok?
-
válasz
Csokicsibesz #13564 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet, mert az eredeti felvételnek nagyén szép simának kéne lennie. Abban nem szabadna semmi ilyennek lennie.
Próbálj egy resetet ahogy feljebb írták. Az ISO stb értékeket állítsd automatára. -
Csokicsibesz
tag
válasz
sityupityu #13562 üzenetére
Az eredeti felvételen is megfigyelhető helyenként. A legérdekesebb az, hogy ha a felvételt a telefonról indítom el akkor sokkal rosszabb minőségű lesz a felvétel (nagyjából webkamera minőség). A beállításokon nem változtattam, tehát nem lett rosszabb minőségre átállítva. Ezt a jelenséget egyenlőre nem igazán értem (többször is kipróbáltam és mindannyiszor produkálta).
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Csokicsibesz #13561 üzenetére
Próbálj még egy gyári vissza állítást. Mert pl ha jól tudom az élességet még az ilyeneket alapon hagytam vagy is nem állítottam finomra.
Reset>(Nyelv és idő beállítása)>minőség fullhd
-
válasz
Csokicsibesz #13561 üzenetére
Tudom, hogy a youtube-ra feltöltött videó sok részletet elveszít, de én nem látok zajosodást a felvételen (nem néztem végig). A zajosodás egyébként is sötétben és beltéren szokott jelen lenni ezeknél a kameráknál, kinti fényben nem tudom, hogy milyen zajosodásra gondolsz.
Én amikor megvettem az első ilyen kamerámat pont, hogy meglepett a viszonylag jó képminősége, rosszabbra számítottam. Nekem automatán van az összes beállítás, HDR-t nem használok.szerk: Most továbbnéztem a videódat és apró szemcsék (kockák) valóban vannak a videóban, de az nem a youtube miatt van? Az eredeti felvételen is látni? Mert ha igen, akkor annak valóban nem kéne lennie.
-
Csokicsibesz
tag
válasz
sityupityu #13560 üzenetére
A kérdésem elsősorban az lenne, hogy lehetséges-e kicsit javítani a kép zajosodásán?
Vagy hiába állítgatok a kamerám, nem lesz változás.Tisztában vagyok vele, hogy ez egy olcsó kamera és ne várjak tőle DSL minőségű felvételt. De a lehetőségekhez mérten szeretném a lehető legjobb minőséget kihozni, ezért próbálok utánanézni a témának
-
válasz
Csokicsibesz #13554 üzenetére
Én nem látok semmi kirívó dolgot ebben a videóban ami nem megfelelő lenne.
-
-
DEARevil
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy sjcam 4000 kamerát, viszont edzéseket vennék fel vele és mellhám vagy hevederrel tudnám a legjobban. Használja valaki ezzel a kiegészítővel? A az igazából fontos kérdés az lenne, a kamera csomagjában az összeillesztéshez szükséges rögzítő tartozék benne van?
camera: https://edigital.hu/kalandkamera/sjcam-sj-4000-sportkamera-vizallo-tokkal-fekete-p334934
mellheveder: https://edigital.hu/sportkamera-kiegeszito/sjcam-allithato-elasztikus-mell-hevederham-sj4000-m10-sj5000-kamerakhoz-p385370Aki tud nekem segíteni, kérem tegye meg! Köszönöm előre is!
-
dzsonaj
tag
válasz
Pikachu24 #13553 üzenetére
Sony Vegas - disable resample.... napfényes időt kellene kifogni, és akkor kipróbálni.
Egyébként most töltöttel le SJ4000 WIFI-hez egy új firmware-t. augusztusi, van magyar nyelv, változtatható látószög, burst mode, és mintha kicsit jobb lenne a kép.
Aki ezt használja töltse nyugodtan....
-
Csokicsibesz
tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy SJCAM 4000 wifit (a dobozon található kóddal azonosítottam a gyártó honlapján az igazolta az eredetiségét) és a próbálgatások során úgy érzem, hogy kicsit szemcsés a kép (próbafelvétel:[link]).
Visszavettem 1080p-ről 720p-re, de igazából nincs túl nagy különbség a kettő között. Youtuben nézegettem teszt videókat, ott élesebbnek tűnt a kép, mint amit az enyém produkál.
Jelenlegi beállítások:
ISO: 200
Minőség: Finom
Fehéregyensúly: Felhős
Expozíció: +1/3
Frekvencia: 60 hzVan valami opció, hogy javítsak valamit a szemcsésedésen? Esetleg mov-ból más formátumba való konvertálás oldja meg? Igazából teljesen új vagyok a kamerák terén és ez az első akció kamerám.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
beis-compo #13552 üzenetére
Szerintem 30 fps és mozgókép mellet nem lehet eltüntetni az elmosódásokat.
-
dzsonaj
tag
Sziasztok,
a következő lenne a kérdésem: akciókamerával rögzített családi videók szerkesztésekor 1080-ban veszek fel 30 képkockával. Semmi extra szolgáltatásra nincs szükségem, néha egy videó szétvágásakor a vágás utolsó képkockából pillanatképet készítve kis időre kimerevítem a képet (beszúrom a megvágott videó részlet közé 0,5-1 mp-re, majd megy tovább a videó. Nos ilyenkor a preview-ban a kép tökéletes, de amikor a pillanatképet lemeti a könyvtárba, akkor szellemképes. Ha a previewban frame-enként léptetem, akkor tökéletes, semmiféle szellemkép nem létszik. Főleg mozgásban lévő videóknál tapasztalom. Van erre megoldás? A kamera egy SJ4000 WIFI (eredeti).Van esetleg a beállítások között valami tuti okosság (stabilizátor, esetleg HRD vagy bármi, amivel a szellemképeket ki tudok szűrni?
Amit észrevettem még, hogy amikor 60fs-vel veszek fel (ami ugye nem valódi 60 csak duplázza a képkockákat) akkor az egyik képkocka szellemképes, a másik nem....
Más is tapasztalt már ilyet?
Köszi előre is!
-
válasz
Tomasz8 #13548 üzenetére
Szerintem megéri. Simább felvételek, plusz ha szerkesztesz videókat és lassításokat csinálsz akkor baromira nem mindegy, hogy 30 vagy 60fps-ben van-e rögzítve. Ráadásul ott van még a 4000 plus-ban a gyro funkció is.
ui: Majdnem kihagytam az üzemidőt. A 4000+ majdnem kétszer annyi ideig elmegy.
-
-
Tomasz8
csendes tag
Sziasztok!
Véleményeteket/tapasztalataitokat szeretném kérni. Nagyon tetszik az SJ4000 kamera. A sima SJ4000 maximum 1080p 30fps tud videót rögzíteni. Míg az SJ4000 plus tud 2K és 1080p 60fps-be rögzíteni. Ha Én megelégszek az 1080p felvétellel akkor szerintetek megéri plusz 15-20e forintot az, hogy SJ4000 plus-t vegyek, hogy tudjak rögzíteni 60fps-ben? Mekkora lenne a két felvétel közti különbség? Előre is köszi!
-
Slownz
senior tag
Sziasztok!
Nektek is bitang halk az SJCAM SJ4000 (nem wifi változat)? Eddig arra gyanakodtam, hogy a vízálló tok miatt rossz a hang, de azt levéve is gyakorlatilag, ha nem 10cm-ről beszélek a mikrofonba, gyakorlatilag nem hallható semmi. Másnak is ilyen? Van valami megoldás erre?
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
sityupityu #13544 üzenetére
Igen, bocsi színeset írt. De jobb lenne ha küldene egy videót
-
-
d@minator
addikt
válasz
sityupityu #13541 üzenetére
Sötét felületeken színes zajpöttyök jelennek meg pár perc után. Inkább beltérben látható.
Az akku 5 vonal leesik hamar (pár perc) 2 pöttyre. Felvétel abbahagyása után felmegy 4 pöttyre. Rossz lenne az akku?
Ja és megáll 4GB-nál a wifi felvétel töltőről is ez így normális? Wifi nélkül szépen elkezdi a következő 4GB-ost. -
-
d@minator
addikt
A wifisnek van egy nagy baja. Bekapcsolt wifivel az eszköz annyira felmelegszik, hogy egy idő után kékes lesz a felvétel és iszonyú zajos. Az akku sem bírja sokáig. Szerintem ez így (majdnem) használhatatlan.
(#13539) d@minator: A fw-t benéztem. v1.6-os a 1,5"-oshoz van és nem a 2"-oshoz.
-
d@minator
addikt
v1.4-ről érdemes frissíteni v1.6-ra? (SJ4000 WIFI)
-
d@minator
addikt
Eken H9-et próbálta már valaki? A YT-on elég meggyőző de az írások tesztek alapján nem jobb az SJ4000-nél.
(#13537) Horihazi: Lehet az SD kártyád rossz?
-
Horihazi
újonc
Sziasztok! Nekem olyan gondom van az sjc4000 el, hogy kb 4-5 felvetelbol 2-3 at nem tudok lejátszani. Kiírja hogy nincs kép mikor vissza akarom nézni. Ez valami beállítás hiba? Vagy a cam rossz? Előre is köszönöm a választ.
-
válasz
trol75 #13535 üzenetére
Nem tudom pontosan, hogy mit kell ilyenkor csinálni, hülyeségeket meg nem akarok írni. Nekem még nem volt ilyen. Olvass visszább a fórumba, nem olyan rég volt hasonló problémája itt valakinek. Az biztos, hogy meg lehet oldani. Ha gyári a kamerád és stimmel a típus, és a leírtak alapján csináltál mindent akkor pedig jónak kellett volna lennie.
-
válasz
sityupityu #13533 üzenetére
Próbáltam még a U20150624V01, de ez sem ment fel.
Esetleg próbáljam még esetleg 1.1 vagy 1.2 verziót?Az eredetit ami volt rajta azt vissza tudtam rakni.
-
válasz
sityupityu #13533 üzenetére
Frissítettem a leírtak szerint, fekete képernyő fogad.
Pedig 1,5” képernyőm van wifi nélkül.Mit próbáljak még?
-
-
válasz
sityupityu #13531 üzenetére
Szerintem sima, wifi nélküli 1,5"-os kijelzős kamerám van.
Akkor ez frissíthető az általad ajánlottal.Nagyon-nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
-
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy 2015.márciusi eredeti SJ4000-as kamerám.
A rajta levő firmware az N20150409V01.Úgy nézem ez az utolsó firmware hozzá, vagy fel tudok rakni más esetleg újabbat ami működik is?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
-
Attila444
aktív tag
válasz
sityupityu #13525 üzenetére
Úgy ahogy leírtam, szobában volt, melegben, tv elé lerakva, szinte új aksival és 1080p 30fps.
2K felbontásban, vagy 60fps-el kevesebbet bír. -
válasz
sityupityu #13525 üzenetére
"Én értem"
Helyett ez akart lenni: Én nem értem
-
-
Attila444
aktív tag
-
d@minator
addikt
Köszönöm akkor már mindent tudok.
Rendeltem is egyet. Az Extreme Digitalban pont akciós most. Vettem hozzá egy 16GB-s Samsung Evo-t, mert ha jól értem az üzemidő egy powerbank(PB)-kal esetleg kitolható akár 2 órára akksicsere nélkül feltéve ha a PB bírja neki nyomni a kakaót (lehet, hogy nem).
-
Octi
aktív tag
válasz
d@minator #13516 üzenetére
Szia!
1., Mivel alapból Fat32 file rendszert használ, a file méret maximalizálva van. Ez kb 3.7 GB. A felvételt automatikusan folytatja egy új file-ban.
2., Ha 220V-ról, vagy szivargyújtóról töltöd, természetesen tud rögzíteni. Ha gépre dugod USB-n, automatikusan rákérdez, hogy háttértárként, vagy webkameraként akarod használni. Ilyenkor nem tudsz vele rögzíteni.
3., Igen
4., Nálam bő 1 órát elmegy az akksijával. Úgy számolj, hogy nagy átlagban 10 perc 1GB (1080p-ben).
5., Én nem vettem észre.
6., Nézd meg az oldalukon a funkciókat. Láthatod a készüléken aktuálisan a kamera képét, tudsz file-okat másolni a kamera és az eszköz között, lejátszhatod a kamerán lévő file-okat a készüléken, tudsz felvételt indítani és leállítani az eszközről. -
BBandigyerek
tag
válasz
sityupityu #13518 üzenetére
Pár hete, egy havertól, ő tavaly nyáron vette újonnan (boltból, nem netről).
-
d@minator
addikt
válasz
tothferenc #13517 üzenetére
Hogy van? A darabolás nem érdekel amúgy csak rögzítsen beavatkozás nélkül legalább egy órát.
Amúgy köszi a válaszokat nagyon hasznosak. -
válasz
BBandigyerek #13514 üzenetére
"Érdemes amúgy frissíteni egyáltalán?"
Mikor vetted a kamerát? Mert ha idei fw volt rajta eleve akkor nagyon nincs újdonság a legutóbbin sem.
-
válasz
tothferenc #13517 üzenetére
Nálad egy részben van akár egy 20GB-os felvétel is?
-
d@minator
addikt
Sziasztok! Pár kérdésem volna ha van itt valaki?
1. Ha jól értem folyamatosan vesz fel csak 4GB-okra darabolja, mint a telefonom?
2. Töltés közben rögzít? Gondolom csak USB-ről.
3. Olyan autós funkció van benn, hogy ha tápot kap akkor elindul a felvétel ha leállítom a kocsit azaz nem kap tápot akkor leáll a felvétel?
4. Egy akku kimerülésig mennyit rögzít azaz mekkora SD kell hozzá? Feleslegesen nem akarok nagyot venni.
5. A wifi-s jobb képminőségű?
6. Egyáltalán mit lehet csinálni a wifi-vel? Érdemes azt venni? Tudok felvételt indítani telefonról vezérelve? Gondolom ilyenkor megy a kamera wifije és fogyaszt. Sokat? -
csrobi
csendes tag
Üdv! Van egy sj4000 wifim,legújabb firmware-rel.bár kezdetek óta az a baj vele,hogy 60 fps módban sokat romlik a képminőség.olyan mintha kb kis felbontású kép lenne jól felnagyítva.sima hd-ben és full hd-ben semmi baja(mind 30 fps).ez hiba vagy 'normális?'
köszi -
BBandigyerek
tag
válasz
BBandigyerek #13513 üzenetére
Na, egy oldalon találtam egy ilyet, hogy N20150409V01, a dátum újabb, mint ami nekem volt, de gyanítom adtam a szarnak egy pofont, mert minden ugyanolyan, mint volt
de most legalább működik. Érdemes amúgy frissíteni egyáltalán?
-
BBandigyerek
tag
válasz
sityupityu #13512 üzenetére
1.5"-os a masinám, az SJ support szerint hozzá való a frissítés, FW96650A.bin fájlt szedtem le. Kicsit visszatekertem pár oldalt itt, elvileg ez való a nem wifis 1.5-es kijelzőshöz.
visszacsinálni nem lehet valahogy, originál fw-rel?
-
válasz
BBandigyerek #13511 üzenetére
Nem a 1,5"-os kijelzőshöz való frissítését tetted 2"-os kijelzős kamerára?
-
BBandigyerek
tag
Urak!
Pár kommenttel feljebb írt egy kolléga szoftverfrissítési problémáról, hasonló gondom van nekem is. Sima 4000-em van, gondoltam rápróbálok egy újabb firmware-et, mert mi baj lehet. Gyári support oldalról szedtem le a bin fájlt, ahogy az le volt írva, kivettem a kártyát, formatáltam FAT 32-be, rámásoltam a bin-t, visszatettem, töltőre rádug, na azóta elszállt a kijelző
a kamera üzemel, bekapcsolásnál, kikapcsolásnál adja a hangot, sőt, billentyűhang is van, amit amúgy kikapcsoltam, világítanak a LED-ek, még videót is csinál, de egyszerűen a kijelző baszik bekapcsolni, ha gépre dugom, ha konnektorba, kártyával, anélkül, mindegy. Nincs ezeknél valami hard reset? Garis még a masina, tudnak evvel valamit kezdeni a szervizbe? Ha nem hiszik el, hogy nem valami hackelt fw-t próbáltam rá, vagy nem basztam el valamit, és szarnak rá, akkor kezdhetek vele macskát dobálni?
Előre is köszönöm, aki reagál!
-
Attila444
aktív tag
-
SJ4000+ kamerám továbbra is kajálja az akku kikapcsolt állapotban. Nem tudok rájönni, hogy miért. Kb 7-8 nap alatt teljesen lemeríti.
-
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
sityupityu #13505 üzenetére
Inkább teló függő.
-
-
-
Triggerer
csendes újonc
válasz
sityupityu #13502 üzenetére
Nem víz alattra értettem a távolságot, szabad téren bír ennyit... utána már szakadozik. Víz alatt persze, hogy nem meg 10 centinél messzebb, túl rövid a hullámhossz...
-
válasz
Triggerer #13501 üzenetére
Valóban medencében, tengerben meg hasonló helyeken lehet csak jól használni. Bár ha zavaros vízben lemerülsz szemüveggel, akkor te sem látsz tovább a kameránál.
"A wifi egyébként kb 2-3 méterig használható..."
Érdekes amit írsz, mert nálam ahogy a felszín alá került a kamera egyből elkezdett megszakadni a jel. Különböző telefonnal és különböző kamerával is kipróbálva. Mások is már akkor mondták, hogy ez lesz a vége mielőtt még kipróbáltam volna.
-
Triggerer
csendes újonc
válasz
mrtrout83 #13499 üzenetére
Hát ilyen célra nem sportkamera lenne jó, és nem a wifi miatt... Én próbáltam ragyogó napsütésben a balatonban, a víz alatt kb 20 centi mélyen kb 15 centi volt a látótávolság, sajnos ha kevés a fény, a kamera vak és hacsak nem kivilágított ,kristálytiszta vízű akváriumban horgászol, semmit sem fogsz látni... A wifi egyébként kb 2-3 méterig használható...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest