- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Attila444 #14081 üzenetére
Szerintem meg nem. Olvastam már korábban is a tesztjeiteket és kb egyik sem stimmelt nálam. Ugyanúgy és ugyanolyan körülmények között teszteltem a kamerákat mint ti, de sosem jöttek ki olyan eredmények. Több különböző zsír új akkukat használtam a tesztre és mégsem. Kameraból is többfélét. Pl SJ4000plusz-nál és M10plusz-nál is több mint 180 perceket írtatok ha jól emlékszem, míg nálam max 150 percek jöttek ki szobahőmérsékleten koromsötétben is.
Egyik általam tesztelt kameránál sem jött ki olyan érték mint amit ide belinlelgettél.
Szerk: természetesen nálam is 1080/30fps-nél volt minegyik.
-
Skillet
addikt
válasz
Attila444 #13989 üzenetére
Köszönöm nektek.
Igen, gyanús, hogy hamisat árulnak (faszacuccok).
Extremshop oldalát néztem most. Ott az új sj4000 van, 2"-os kijelzővel. Míg a bestbyte-nál 1.5"-os kijelzőjű kamerákat árulnak, a leírás szerint.
Akkor érdemesebb az újabbat venni?
Van más -előnyös- különbség a régi és az új típus között? -
kippedli
tag
válasz
Attila444 #13810 üzenetére
Most néztem ezt a videód és az sj7-nek nagyon hasonló a képe a lamaxéhoz viszont az általad készített előző videok egyikében nagyon rossznak, sötétnek tűnik az sj6. Az sj7 full hdban látványosan szebb videókat csinál. Csak én látom így vagy valóban ekkora a különbség?
-
szuper94
tag
válasz
Attila444 #13798 üzenetére
De sajnos valamiért ugrál de szerintem szoftveres hiba lehet, fejjel lefele volt a kamera és a kamerában volt beállítva a forgatás (szerintem itt lehet valami hiba). Legfrissebb szoftver van mindegyik kamerán full hd 60 fps bekapcsolt gyro és wdr ezeken kívül minden autómatára van állítva.
-
-
-
HUNPSP
aktív tag
válasz
Attila444 #13751 üzenetére
Most megnéztem, az enyémnek sem középen van a hangszóró hanem a lefele gombnál, kis szellőző az akku mellett, és nincs számsor.
A V1-V2 közti különbségekről tudni még bármi egyebet? Érdemes lenne inkább leváltanom nekem is egy nagyobb kijelzősre? Lenne bármiben javulás? (képminőség, hardveresen többet tud, stb.) - kerestem a neten, de nem nagyon van infó róla, konkrétan semmi."The older version (version 1) has different hardware and LCD screen (typically sold before April 2014). Only v1 firmware works with this camera." - Igazából ezt sem értem, hiszen nekem a legújabb fw felment, ki is írja a verziószámot, de semmi különbség nincs szvsz, lehet hogy a V1-en nem is módosít semmit egy friss fw sem? Más a menü, meg minden, de nem láttam eddig javulást.
-
-
stracker06
aktív tag
válasz
Attila444 #13698 üzenetére
Az Adobe Premiere Pro CC 2014-ben milyen formátumban szoktad elmenteni a szerkesztett videót? (Én konkrétan egy 30fps-sel felvett 720P-s videón tesztelem a szoftvert, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy milyen formátumba mentsem ahhoz, hogy ne legyen minőségromlás, viszont fájl mérete se nőjön az eredeti duplájára. A videózásban egyelőre semmi tapasztalatom sincs, előre is köszönöm szépen a segítséget.
)
-
MacGyver98
csendes tag
válasz
Attila444 #13666 üzenetére
Hát, ennek így nem örülök, ezt nem tudtam előre, őszintén szólva ez az új keret nem olyan jó, nehéz beletenni a kamerát mert szét kell feszíteni, és nem is lehet felcsíptetni bárhova.
De egy valamit mondjatok már meg nekem! Hogyan kell használni azt a két hevederdarabot? Arra hogy fogatom fel a kamerát, és hova? -
-
-
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #13449 üzenetére
Esetleg az SJCAM SJ6 LEGEND 4K WIFI"
https://www.facebook.com/SJ4000HUN/posts/1738883119694203
&
"SJCAM SJ7 STAR 4K WIFI"?
https://www.facebook.com/SJ4000HUN/posts/1738876826361499 -
rushty
őstag
válasz
Attila444 #13141 üzenetére
microSD-t is?
A formázása milyen fájlrendszert készít?
(Úgy volt, ahogy a tipp, nincs meg rajta minden felvétel, kivéve az utolsót.)
Az melyik beállítás, hogy töltőn ne induljon el a felvétel?, így fel sem ismeri a win. Tehát külön ki kell szednem a kártyát... (első alkalommal viszont felismerte) A kamera gyári visszaállításán gondolkozom.
Mennyit bírnak az ilyen kártya-kiszedések? Végtelen, vagy összeszedhető fizikai sérülés? Mire kell ügyelni? -
-
rayoliviero
veterán
válasz
Attila444 #12947 üzenetére
A Wayteq-ről az emberek jó része hallott, annak van neve. Az Eustock is pont velük szervizeltet, gondolom, hogy okkal.
Ettől függetlenül azt is el tudom képzelni, hogy az egyéb helyekre szóló garancia többet ér a Wayteqestől, mert gyorsabbak lehetnek vagy könnyebben kicserélik egy újra a kamerát. Ezzel kapcsoltban nincs tapasztalatom.
De tapasztalat hiányában jobban bízok a számomra ismert szervizben, mint az ismeretlenben.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Attila444 #12945 üzenetére
Garanciális probléma esetén nem fogja senki sehova küldözgetni a kamerát, hanem megjavítják, vagy ha ez nem lehetséges, akkor kapsz helyette egy másikat, legalábbis nálam ez így szokott kinézni.
Ez pont a lényeg, ha a Wayteq-hez szól a gari, akkor nekik legalább van nevük. Úgy vagyok vele, hogy nem mindegy ki áll neki javítani.
A sufni GSM-ben vásárolt telóra is van garancia természetesen, amivel sokszor az ember kitörölheti a fenekét.
-
válasz
Attila444 #12896 üzenetére
Igen, tudom, hogy kb ugyanaz mint az SJ4000+. Emlékeztem is, hogy az baromi sokáig bírja.
Közben megvan a saját mért eredményem. Nem tudja azt mint ami a tesztben van, nekem 158 percet bírt ki 1080/30fps-el! De számomra az több mint tökéletes, nem gondoltam volna. Ezzel az eredménnyel agyba-főbe veri az előző sima SJ4000 wifimet. Brutális különbség.
-
fape
senior tag
válasz
Attila444 #12513 üzenetére
Köszi. ChangeLog alapján amiket írtál az már a 1.1-ben is benne volt. De "érzésre" 1.1 -> 1.2 váltásnál is javultak?
Apropó: Tudja valaki mi a különbség az SJCAM Zone és az SJCAM HD androidos app között? (kinézetre és verzió számra ugyan az a kettő)
-
-
-
-
-
válasz
Attila444 #11845 üzenetére
Annak is gázos a fehéregyensúlya? Mert a 4000+ -nak nagyon az volt. Ha nem teljesen vette a fényes képet akkor nem korrigált és motornál éppen ez okozta a gondot. Ég kiégve, mert félig az utat láttam. Le se szrta a kamera a túl sok fényt az égen.
A 140 perc max felbontáson értendő a tesztben leírt beállításokkal? Mert az jó lenne, bár a 4K szerintem is sok, főleg ha nem is "valós".Más: A 4000+-nak van egy nagy hibája. Ha a felvétel úgy ér véget, hogy mondjuk kiszakad az akku a helyéről, ergo nem lemerül, akkor a teljes felvétel elvész. Programmal vissza lehet nyerni egy villódzó össze vissza hangos valamit, de a felvétel utolsó pár perce, ezzel a pillanat ahol valamiért megszakadt az áramellátás egyszerűen elvész. Pedig mennyire jó lett volna látni a dolgot.
-
-
válasz
Attila444 #11837 üzenetére
Köszi a tesztet! Számomra kiderült egy nagyon fontos dolog és az döntő. A 4000+ üzemideje kiemelkedik, ami az én felhasználási körömben fontos. Ha a következő generációk csak kicsivel gyengébbek akkor az lesz, ha ilyen 5000 wifi szintet hoznak akkor ismét 4000+ lesz.
5000 elite nem tudom mit megy, de a 4k't csak 24fps-el tudja, kellene egy 30. -
OccsE
aktív tag
válasz
Attila444 #11837 üzenetére
Koszi az osszehasonlitast (a tobbiek neveben is
Bar nem neztem meg vegig az osszes videot.... egy hang osszehasonlitas meg jo lett volna....(Meglepo, hogy a (talan) legdragabb 5000+ mennyire fako... illetve az ejszakai, arenas videonal nem tudja megjeleniteni a haz oldalfalan a negyzetracsokat!)
-
-
válasz
Attila444 #11662 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett
Nekem is ez az érzésem. Csak nem tudom hogyan tudnánk közös nevezőre jutni. Mit szólnál ehhez: Itt érdemes megjegyezni, hogy jópár magyar WEBbolt is árulja az eredetit, de akadnak klónok, és hamisítványok is.
+Erre javítottam a szöveget, és kicsit belenyúltam itt, ott:[link] -
-
válasz
Attila444 #11648 üzenetére
Mégis melyiknek? Pl. A Wayteq-nek? Az vicces lenne, hiszen nyár óta ők a hivatalos forgalmazók. Vagyis amit a magyar boltokban Wayteq SJ4000-ként árulnak az valójában egy SJCAM SJ4000.
" képminősége még ideális körülmények mellett sem tökéletes, elsősorban a színvisszaadással és a zajosodással kapcsolatos problémák miatt. Viszont az is igaz, hogy durva hibákkal, tehát hullámzással, pixelesedéssel, a kép szétesésével nem kell számolni, ráadásul még viszonylag kevés fény esetén is értékelhető végeredményt kapunk."Alcor HD WiFi teszt
Aztán pár hónap múlva az SJ4000 tesztelésekor:
"A kép minőségére sok panasz nem lehet, legalábbis, ha ideálisak a külső körülmények. A színvisszaadás nem hibátlan, emiatt a végeredmény olykor egy kicsit természetellenes, de egyáltalán nem vészes a dolog."Az egyik mégis "tetszett" plecsnit kapott, pedig nüansznyi difi van a kettő között (Ugyanaz a DSP, ugyanaz az optika!). A PH! tesztelők (pl. konkrétan elefant) gyakran nézi inkább a ráírt matricát (vagy partnert!), és aszerint ír le olyan dolgokat, hogy kilóg a lóláb. Itt van pl. a Megfizethető androidos játékgép és médialejátszó teszt. Ordít róla, hogy érdekében ált nem lehúzni akkora ordas hibákat vonultatott fel a lejátszó.
-
-
-
GeryGreyhoun
tag
válasz
Attila444 #11214 üzenetére
Én a sima töltős szetthez járó tapadókoronggal is felraktam oldalablakra, és meghajtottam kicsit autópályán, szépen a helyén maradt
https://greyvshop.hu/blog/2014/12/12/video-extrem-tapadasteszten-az-sj4000-autos-tapadokorongja/
-
krumplista
tag
válasz
Attila444 #10747 üzenetére
Már kérdezték tőlem többen is, de csak annyit csinálok, hogy a kamerán felhősre van állítva a fehéregyensúly MINDIG!
Ezért nem értem, mit kell bohóckodni automata beállítással, meg várni csoda FW frissítést, hogy attól majd jó lesz, aztán nem kapcsol be a gép, nem javul semmi, azt se tudni mit változtattak stb. -
krumplista
tag
válasz
Attila444 #10744 üzenetére
Nem szoktam számolni, de nagy általánosságban ahány perc, annyi óra. Ebben benne van a videók végignézése (gyorsítottan persze. Az Alpok túrán 2,5 óra nyers videó volt felvéve úgy, hogy csak akkor kapcsoltam be a kamerát, ahol érdemes volt. Abból kell max. 10-15 percet összehozni, hogy ne legyen unalmas.), nem használható/unalmas rész kivágása, zenék keresése hosszasan, aztán inkább mégis másik zenék keresése, majd ütemre vágás (szükség esetén a zenét is megvagdosva).
Az utómunka nálam csak vágást jelent, nem csinálok a felvételekkel semmit (fehéregyensúly, vagy bármi ilyesmi variálás). -
Yack
csendes tag
válasz
Attila444 #10722 üzenetére
Köszi. Így már értem.
Van egy kb, 1 éves SJ4000 a családban ( eredeti!?), most vettem egyet magamnak a eustock-tol. Én szemre nem érzékelek különbséget a felvételek minősége között. Nekem amatőr sportvideók készítésénél a felvétel élessége a fő szempont. Ennek mind a két kamera megfelel. -
bepi81
tag
válasz
Attila444 #10528 üzenetére
1. Ha valami "nem sikerült túl jól", azt elcseszték tervezésnél. Nem is ez a gond vele, hanem, hogy eddig a majdnem fél tucatnyi FW-frissítéssel sem "tudták" megoldani a WB-problémát, így, pedig erősen korlátolt az értelme az 5000+ modellnek. Pénzvisszafizetés szóba sem jöhet, hiszen "EZ ilyen" mondattal elintézik, Ti, tulajok, pedig beletörődtök. Hiába az Ambarella chip, meg a képesség, hogy magas fps-sel tudsz videókat rögzíteni, ha a felvétel színei zavaróak a szem számára.
Ez a hiba nem jellemző sem a sima 5000, sem az 5000 wifi modellre, ráadásul, azok olcsóbbak is.2. Vásároltál már valaha az eustock-tól? Ha nem, akkor mégis, tapasztalat hiányában, miért kételkedsz benne? Mi okod van rá? Ami eddig hibás termék volt, azt szó nélkül cserélték. Nem volt félremagyarázás, cserélték újra. Pont. Ha ez neked nem példás ügyfélkezelés, akkor nem tudom, mi lehet az...Az, hogy ők élnek az EU által adott jogaikkal a működésükre vonatkozóan, egy dolog.
3. Töviről hegyire elolvastam az SJ5000-rel kapcsolatos írásokat itt, a fórumon, azok alapján formáltam róla véleményt. Az 5000+-ról egy értelmes és jó minőségű videó sincs. Vagy azt írták, hogy WB-hibás, vagy azt, hogy lefagyott, kikapcsolt, túlságosan melegszik, keveset bír az aksija, stb... Tele-tele elégedetlenséggel, amit senki sem várt egy legalább 50.000Ft-os, kvázi koppincs ketyerétől. A várakozások szintén olvashatók a topicban! Tökéletes bizonyíték ez a modell arra, hogy az adatlap nem minden.
4. Sajnos, azt kell mondjam, hogy az SJCAM is "kínai" termék. Messze van a hibátlantól. Itt, most annak fényében írom ezt, hogy az SJCAM egy fake GoPro, kvázi noname kategória, feltörekvő cég, melynek megfizethető árú, de vállalható minőségű termékei vannak.
Van jelenleg kb 1 típusa, ami ár/érték arányban tényleg jó, ez az 5000 és 5000 wifi. Ezeknél súlyos kompromisszumot nem kell kötni (kivéve a wifis változat rövid akku üzemideje - na, tessék!, tehát, marad a sima 5000, de abban meg nincs wifi... pff...), legalábbis, a képminőség terén nem. A többi típus, viszont épp a képminőség (WB hiba) terén kényszeríti a használóját kompromisszumra és ezt egy feltörekvő cég nem engedhetné meg magának, mert így nyomott áron sem lesz igazi alternatívája az eredeti gyártóknak.Persze, én aláírom azt is, hogy az SJ4000-nél belefér a tűréshatárba (és megszokható) - az árra való tekintettel -, hogy vannak kisebb hibái a készüléknek, de az 5000+ modellnél ugyanezt a hibát nem szabadott volna megismételni a 2x ára miatt...
-
maj-viktor
őstag
válasz
Attila444 #10528 üzenetére
Engem most tiltottak pár napra a fórumból... ha "leírhatnám a dolgokat", akkor valszeg örökre! Itt ez a módi... aki szót emel más ellen (bizonyítékokkal - érvekkel) instant BAN! (szemben azzal aki bizonyíték nélkül állít valamit)
most épp nem itteni SJ4000-es hsz-em miatt, de hasonló "személyeskedés miatt" (no comment)
Nekem már bőven elvették itt a kedvemet, hogy bárkinek is "segítsek"...
-
kismikis
tag
válasz
Attila444 #10520 üzenetére
Egyszerű történet, az Eustock jelen van a fórumon, elérhetőek, a többiek nincsenek itt. Robbantottak az áraikkal, uralni fogják a piacot és valószínűleg már most sok-sok kamerát adnak el, jóval többet, mint a tehetetlenül figyelő versenytársak.
Gondolom más nem is adott el ennyi kamerát ilyen rövid idő alatt. A nagy számú értékesítésből arányosan több lehet a hibás termék.
Amúgy ki küldött? -
axlfsi
veterán
válasz
Attila444 #10508 üzenetére
Én (is) vettem, de nem melegszik, nem lötyög a tokban és nem is kapcsol ki.
A képekkel valóban gond van, de a cég végtelenül korrekt módon, azonnal és szó nélkül cseréli a készüléket egy újra.
Futár jön, már azonnal hozza a csere gépet és viszi a hibásat.Példaértékű!
Szerintem is csak egy jó kis ingyen reklámot adtál most nekik ezzel a hype-pal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DOOM - The Dark Ages
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged