Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Milyen processzort vegyek?
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesus
senior tag
-
Cheesus
senior tag
Most lehet full hülyeséget kérdezek, de a PS2-es kontroller illetve memóriakártya jó a PS1-be?
Megjött ma a csomag, és ki kellene azért egészíteni ha nem lennének jók bele
(Ha hazaértem meg lesz egy kép a "gyűjteményemről") -
szarvasbogár
aktív tag
válasz
PiciDikenz #10192 üzenetére
Vicces az állapotnál a used némelyik kopott gyűröttnél meg like new
-
PiciDikenz
aktív tag
-
Aramir
őstag
válasz
Armitage #10186 üzenetére
"Azt már mondanom se kell hogy az egész műveletett a szabadban végezd."
Na, mondjuk ez a másik előnye a krémes megoldásnak, én simán a szobámban csinálom, és semmi kellemetlen gáz nem keletkezik és rossz szaga sincs.
Egyébként durva foltosodást egy átlagos besárgult darab fehérítése után nem tapasztaltam, csak az a kínai Polystation kitudja miféle anyagból készült burkolata adja meg magát nagyon lassan -
adalbert1
veterán
Ismét lesz retro video- és kvarcjáték kiállítás.
-
Armitage
tag
válasz
khron78 #10169 üzenetére
Igyekeztem kihozni belőle amit lehetett.
Az általam használt módszernél kötelező a gumikesztyű,mert ebben a koncentrációban nem csak a bőrt fehéríti,hanem komoly égést is okozhat.Ezt tapasztalatból tudom.
A szag nem veszélyes ha nem hajolsz rá közvetlenül.
Aztán kell egy üveg edény aminek átlátszó teteje is van hogy mindenhol egyformán érje a napfény.
Azt már mondanom se kell hogy az egész műveletett a szabadban végezd.
A fehérítés után a kész darabot bő tiszta vízzel át kell mosni majd áttörölni és hagyni hogy megszáradjon.
Ha nem száraz előfordulhat hogy még mindig megmarja a kezet.Lényegében meg kell várni míg teljesen elbomlik a peroxid.
Röviden ennyi. -
AndrewBR
senior tag
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz
energy4ever #10173 üzenetére
Igen az más tészta tudom
az én véleményem is az, hogy inkább pár ritka játék mint egy ilyesmi gép. Szerintem nem érnek ezek ennyit. Aztán lehet, hogy igen. Azért 130 rudiért egy ps3?hmmmm... Viszont befektetésnek jó ki tudja mennyit fog érni évek múlva
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz
A gombnyomás erősségét pont az Xbox classic / ps2 korszakban vezették be, a Dualshock 2 is ezzel villantott nagyot anno, hogy minden gombja érzékeli elég pontosan, hogy mennyire nyomod
Jópofa dolog, pláne autós játékokban, így nem csak a padlógáz / satufék módszer événysesülhetett
-
Petreszku
senior tag
válasz
Szia!
Nekem nem érné meg, de ez magán vélemény.
Inkább vennék egy két komolyabb snes/n64 címet. -
Cheesus
senior tag
válasz
Köszi az infót
Szerintem neked kell eldöntened. hogy megér-e Neked ennyit, hisz nem a mi pénztárcánkból tűnik el ez a pénz hanem a tiedből
A saját véleményem az, hogy amit leírtál hogy mit tud azok jópofa dolgok, de nem hiszem hogy egy-két alkalmon kívül "használnád is" ezeket a funkciókat. Én ennyi pénzt másra is el tudnék költeni, retro tartalmon belül is. -
energy4ever
addikt
válasz
Cheesus #10164 üzenetére
A Debug Kit-eken nem lehet jatekot irni. Ezek tesztelesre vannak. Gyarilag viszik alltalaban meg az irott jatekokat is. Regio fuggetlenek, vagy kapcsolhato a regiojuk. Ps3mon pl julso volinyora is felpakolhatoak a jatekok, es onnan is viszi. Par hasznos dolgot is belehet rajtuk kapcsolni, pl Fps szamlalot, stb-t.
Az xbox debig kit-emen pl van egy program amivel a kontrollert lehet tesztelni, hogy mennyire mukodik. Hat baszus en nem tudtam, hogy a triggerjein kivul, tudja a gep melyik gombot milyen erosen nyomjuk le. Barmelyik gombjat 2 tizedesig kitudja jellezni, milyen erosen van lenyomva.Vegul egyebbkent senki nem irtaa le, hogy szerinte ezek a gepek megerik-e. Valakinek valami otlet, melyik mennyit erhet?
szarvasbogár:
A katana az mas. Az tervezoi, nem tesztelo. Azzal megtervezed a jatekokat. Ezzel csak teszteled. Egyik konzol, masik pc-konzol hibrid. -
szarvasbogár
aktív tag
válasz
energy4ever #10163 üzenetére
Nem olcsók ezek az előzetes gépek egy dreamcast katana 200k ért volt fent
Aki megteheti annak jó buli én akkor már inkább valami nagyon ritka komplett snes (vagy amit nagyon gyűjt)cuccot vennék egy vampires Kiss vagy egy jó megaman x3
vagy egy chrono trigger
ez utóbbi még úgy ahogy elérhető rajta is van a listámon rendesen
-
Aramir
őstag
Hát, napsütés nulla, köd van, de kipróbálom így mennyire működik a fehérítés
-
Cheesus
senior tag
válasz
energy4ever #10163 üzenetére
Én nem értek nagyon hozzá, de a Debug Kit az ami még a tényleges konzol elött adnak oda a fejlesztőknek, hogy azon írják meg a játékokat nem
Azon kívül hogy kevés van belőle, mi indokolja ezt az árat?
-
energy4ever
addikt
válasz
Cheesus #10162 üzenetére
Petreszku, Cheesus:
Igen, annak en is sokallom az arat. A tobbirol meg nem tudom. Szemely szerint kiadnek ertuk tobbet is kelletenel, de azert hatar felett vannak rendesen. Vagy nem!?
Elvakitja az arerzekemet a konzolok gyujtese.
Atvettem a sractol aki ezeket is arulja, egy xbox classic debug kit-et. Teljesen mukodokepes, hibatlan kulsovel. Szoval nem zsakbamacskat arul.Ezt mar en fenykepeztem. Valoban szep allapotban van.
Szoval szerintetek a 2db ps mennyit erhet?
-
Cheesus
senior tag
válasz
energy4ever #10160 üzenetére
A Pokemonos felé szokott tűnni olyan 14-16ezer Ft magasságban is, 35-öt énse adnék érte személy szerint.
-
Petreszku
senior tag
válasz
energy4ever #10160 üzenetére
Szia!
A N64 biztos, hogy nem ér annyit.
-
energy4ever
addikt
Szerintetek valamelyik megeri az arat?
Bar ezek nem annyira retro gepek:
Debug Station for Playstation2 60.000Ft kep
Debug kit PS3/ test 130.000Ft kep.Ez viszont mar retrobb:
Pokemon edition N64(ehhez jar tapkabel, kontroller, es video kabel) 35.000Ft kep.
Megbizhato magyar tulajtol lennenek, raadasul kiprobalhatoak.
A kepek csak google-bol vannak, nem azok a peldanyok lennenek! Csak azert linkeltem azokat, hogy latszodjon mikrol is lenne szo.
-
Aramir
őstag
-
Aramir
őstag
válasz
Armitage #10153 üzenetére
Na, hát mára ennyi, éjjelre azért nem merem ott hagyni a lámpát őrizetlenül, bár bírta a foglalat.
Holnap megint bekenem, aztán délelőtt kirakom az erkélyre a napra, hátha lesz elég napsütés hozzá, aztán lámpázom majd. Gondoltam amúgy, hogy nem 3 óra alatt fog eltűnni az elmúlt kb. 15 év nyomaDe látszik, hogy elkezdődött a folyamat.
-
-
Aramir
őstag
válasz
Armitage #10146 üzenetére
Hát igen, pont ezért próbálkozom a krémes megoldással, egy decit kevertem be kb. ennek a fele megmaradt miután bekentem a polystation burkolatát. Amúgy nem sok változást látok így másfél óra elteltével, de ez a gép ugye baromira el van színeződve, és a blogban is azt írta a tag arra a régi pong gépre, hogy valami 24 óra kellett neki, a többire elég volt pár óra is. Max több lépésben csinálom meg.
-
Armitage
tag
válasz
Aramir #10145 üzenetére
Tiszta 35%-os hidrogénperoxid.
A célra készített akvárium szerűség csurig töltve.
Majd ebben elsüllyesztve,napos időtől függően 6-8 órára.
A foltosodás abból adódik ha nem egyenletes fedi az agyag.
Ezért nem igazán tetszett a krémes,fóliás megoldás.
Az általam használt módszernek egy "hibája" van hogy sok anyagot igényel és egy nagyobb darab után cserélni kell az egészet.
Sokat veszít az erejéből.A MegaPc khron78-tól van
és ilyen lett.
Akad még itt pár érdekesség a szekrényben.
-
Aramir
őstag
válasz
PiciDikenz #10137 üzenetére
Úgy döntöttem óránként lekapcsolom majd egy negyed órára.
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz
Aramir #10135 üzenetére
Kíváncsi vagyok az eredményre, épp a SNES csavarhúzómra várok, hogy neki tudjak fogni én is a fehérítésnek
Viszont azt a lámpát ne hagyd akkor nagyon magára, nyilván van egy kis biztonsági tartalék a foglalat anyagában, de elképzelhető, hogy hamar olvadni fog ott valami, de ne legyen igazam
-
Aramir
őstag
válasz
energy4ever #10128 üzenetére
-
Aramir
őstag
válasz
AndrewBR #10129 üzenetére
Uh, ez festett, nem? Ennyire nem volt fehér az SNES tudtommal
Amúgy ja, hidrogénperoxid - vanish oxi action kombóval próbálkozom.
Ez volt a piacos próbagép annak idején, elég sokat volt napon szegény, párszor már javítottam, pupos kondi, eldurrant feszültségszabályzó, eltörött\elhajlott lábak, stb., de a mai napig működik, a szívemhez nőt márGondoltam rendbe rakom, és ez lesz életem első fehérítős próbája is egyben, remélem bírja majd a lámpa foglalata, 75 wattos az izzó, a foglalatra meg max 60 wattot írtak
-
aya
addikt
Közben megtaláltam a választ a kérdésemre, megoldom innentől.
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz
Cheesus #10122 üzenetére
Köszi
annak idején metroiddal együtt bukkantam rá a szekrény mélyen innentől egymás mellett a helyük
nagydobozos pc szerintem volt bőven. Vagyis sokat láttam belőle médiában de még tecsóban is. Igaz az nem olyan nagyon régen volt tehát annyira nem retro ha jól emlékszem warcraft3 idejében. Az is nagydobisan volt meg (amíg ki nem lett dobva)
-
Johnb*
csendes tag
válasz
szarvasbogár #10121 üzenetére
Samus
-
Cheesus
senior tag
válasz
szarvasbogár #10121 üzenetére
Nagyon jól néz ki
Csak azért érdeklődtem, mert ahhoz képet hogy néha a retro kazikból (legalábbis a jobbakból) hiány van itthol, nagydobozos PC játékot még ritkábban látni (vagy csak rosszul/rossz helyen keresem)
-
Cheesus
senior tag
Talán még beletartozik a retróba, valaki gyűjt innen esetleg régi nagydobozos PC játékokat is?
-
Aramir
őstag
válasz
szarvasbogár #10117 üzenetére
Köszi
-
PHM
addikt
válasz
sz.balazs.95 #10108 üzenetére
"Viszont le merem fogadni, hogy nektek összeadva nincs annyi mobil eszközötök (mobil, pda, pna, palmtop, stb.) mint nekem!"
Erre azért ne vegyél mérget.
Igaz, sem N-gage, sem PSP nincs a tulajdonomban,
de így sincs elég ujjam a handheldek megszámolásához.
(Imádom a hordozható kütyüket, s a GBA SP a kedvenc.) -
adalbert1
veterán
válasz
AliceWake #10112 üzenetére
Ez jó hír, mert pl. Contra csak usa és jpn kiadásban volt, a probotector nem tetszik (battle city viszont ha jól tudom csak jpn-ben).
Nézelődtem most egy kicsit, és eléggé ledöbbentem, hogy olx-en ilyen 30-50k közötti dobozos NES árakkal találkoztam, kíváncsi vagyok, hogy el tudják-e majd adni ennyiért. -
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz
adalbert1 #10109 üzenetére
A top loader USA verzió, egyébként is van egy csomó NTSC kazim, mert a játszós gépemben kipiszkáltam a lock out chipet, szépen visz mindent. Nem vettem észre problémát a frekvenciával, szépen futnak a különböző régiós gamek.
Elvileg van még olasz/spanyol/valamilyen gép is, az olasz kazikat szintén csak a függetlenített gépeim vitték. Amikor aktuális volt, utánanéztem, de vannak lyukak a memóriamodulban a kérdéskört illetően
-
ArtentoRedas
tag
válasz
sz.balazs.95 #10108 üzenetére
Ugye, hogy nem fájt.
Szép.
Gratulálok! -
-
adalbert1
veterán
válasz
AliceWake #10103 üzenetére
Jól néz ki mindenkinek a gyűjteménye!
Az a top loader NES az amerikai vagy a japán változat?
Illetve van még egy kis kavar a fejemben NES/famicom téren, régiókból akkor az alábbiak vannak?72 pines cartridgek: PAL-A, PAL-B (itthon ez az elterjedt), USA - itt ha kiiktatjuk a lockout chip-et, akkor azon a gépen már mind látható? Itt nincs gond esetleg az 50/60Hz-ből, ahhoz nem kell valami barkácsolás?
60 pines: JPN - a lockout chip-et kiiktatva converterrel ez is tud mindent fogadni, illetve másik irányba konverterrel a japán kazetták is lejátszhatóak már függetlenített NES-ekben?
Illetve ha jól olvastam a top loader változatok gyárilag függetlenek.
Igen, ismét elkapott a NES birtkolási vágy.
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #10099 üzenetére
Én is így vagyok vele, egyelőre csak lapítok, az ilyen gyűjtemények mellett maximum a humoros kategória fődíját vihetném
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo switch OLED
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest