Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Kindle
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Everest / AIDA64 topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LordVenom
tag
válasz PiciDikenz #17128 üzenetére
Van...fészbúk. Retro Konzol közösség. Igaz, az utóbbi időben sok az adás-vétel, de ugyanúgy funkcionál fórumként is és nagy az aktivitás.
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #16568 üzenetére
Kicsit fura a zsugorfólia, meg a doboz, de valószínűleg eredeti.
Túl szép és ezért tűnik repronak -
shinmegaten
aktív tag
Azt hiszem az utolsó képen lévő férfi állításával kell egyetértsek, miszerint "WHOA!"
A repro kazik romja azt hiszem egymásba ágyazott rom szokott lenni, általában huzalozva is van, mert a vásárolható romok lábain kivezethető infó nem egyezik meg a különféle kazik által elvártakkal és ezért át kell őket vezetni. Laikusként mondom, de párszor utána olvastam már és nekem ez jött le. Persze inkább légy óvatos. PCB kód, vagy valami alapján biztos vissza lehet keresni egy netes adatbázisban.
-
PHM
addikt
A fólia, a kazetta és a nyák is eredeti szerintem.
Gratula a vételhez.
Pár éve én is nézegettem, de a 100 dolláros ár túl volt az
anyagi lehetőségeimen.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz PiciDikenz #16553 üzenetére
Ééés már meg is érkezett, sokkal korábban, mint ahogy gondoltam volna
Ti mit gondoltok róla? Engem meggyőzött az eredetiségét illetően. El sem hiszem, hogy végre egy ekkora legenda is a gyűjteményem tagja lehet Egyedül a fólia a dobozon gyanús, nem tudom elhinni, hogy az tényleg az eredeti lenne, de ki tudja végülis...
A képeket imgur-ről linkelem, bocsi, másnak is mutattam a képeket, és így egyszerűbb, mint feltöltögetni ide is.
-
jbr87
csendes tag
válasz PiciDikenz #16555 üzenetére
Meggyőztél, előbb kéne beszerezzem a flash kártyákat és csak utána a dobozos kincseket.
A raspberry megoldás nekem nem tetszik. Van most is egy régi pc-m ami emulátor masinaként üzemel egy 72es crt tv-vel és arcade stickkel, de az se az igazi. Az arcade cuccokat nagyon jó hogy így tudtam pótolni, főleg azokat amikkel még kiskoromban találkoztam a Nyugati pályaudvarnál lévő játékterembe. Tudjátok abban ami az aluljáró szinten volt, konkrétan oda épült a Westend. Bocsi kicsit elkalandoztam, szóval jó ez az emulátor gép de nekem nem tudta visszaadni azt a hangulatot amit egy rendes 8/16 bites konzol adott, meg se közelítette sajnos. Biztos velem van a baj.
Mindenesetre ne tessék félre érteni, úgysem adom fel ilyen könnyen, túl régóta halogatom ezt a dolgot hogy a genyó árak eltántorítsanak. Csak azt bánom hogy eladogattam a korábbi masináimat, ha meglenne minden most egy tök jó kis alapom lenne.
Változatlanul kérlek ajánljatok jó flash kártyát Mega Drive-hoz. Olyan amúgy létezik ami kezel sd vagy micro-sd kártyát? Na az piszok jó lenne. Tudjátok olyan mint amilyen a Ds-hez van. -
PandaMonium
őstag
válasz PiciDikenz #16381 üzenetére
Óriási +1. Majd ha értelmes áron kapható lesz akkor elgondolkodom rajta. Addig meg legfeljebb veszek egy igazi SNES-t és eBay-ről hozzá játékokat vagy maradok az emulátornál.
What I cannot create, I do not understand
-
ayo
veterán
Itthon a legnagyobb hiéna a forgalmazó, aki 2x áron adja azt a terméket, amit a világ többi részén normális áron lehet beszerezni. Én nagyon szerettem volna egyet, de ez az ár már az olcsóbb ebay-es hiéna árával egyenlő...kapják be.
http://jateknaplo.blog.hu
-
Johnb*
csendes tag
Igen, ha szerencséd van és az első előrendelők között vagy akkor van némi esélyed....De kíváncsi vagyok....Ugyanis a NES mini is 20E körül lett volna kapható ( ha van elég a készleten) Mostmár 40-60E Forint a portálokon itthon. Kérdem én ha a SNES mini eleve 44 E-ről indul, s majd várhatóan kipörög akkor mennyi lesz a hiénáknál ?!
-
Rezuhu
aktív tag
válasz PiciDikenz #16374 üzenetére
Itt egy teljes Chrono Trigger és egy Final Fantasy III!
Hajrá! -
PiciDikenz
aktív tag
válasz PiciDikenz #16229 üzenetére
Egy kis update a témában. Szereztem EU dugós tápot ami direkt arra lett kitalálva, hogy USA SNES-t müködtessük itt Európában, de sajnos ezzel is csíkos a kép és "mocorog" is. Tekintve, hogy 0 elektronikai ismeretem van, az alaplapon pedig nincs látható sérülés, teljesen elakadtam a témában Kár lenne érte, nem akarom kukázni a gépet.
-
válasz PiciDikenz #16250 üzenetére
Na igen, egy időbe PS1-re is szereztem be olyan játékot is ami egyáltalán nem is érdekelt, csak azért mert olcsó volt, vagy géppel adták, esetleg pakkba más játékokkal.
Ma már próbálom csak a lényeget venni, de ez se mindig úgy jön össze. -
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #16231 üzenetére
Mondjuk, akkor valószínűleg nem működne a gép sem, így ez hülye ötlet volt részemről.
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #16229 üzenetére
Biztosítékot megmérted? Ránézésre csak a folyasztószer van ott.
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz PiciDikenz #16226 üzenetére
Na, szétszedtem a gépet, de szerintem a chipeknek semmi baja így ránézésre. Persze nyilván nem ránézésre kell működnie, de látható sérülés / korrózió nincs rajtuk. Felteszek pár képet, hátha valakinek élesebb a szeme az ilyesmihez. Egyedül az kapta el a tekintetem, hogy a "Soc 1.5A" feliratú gondolom én biztosíték szerűség elég ramatyul fest, de lehet, hogy ha azzal baj lenne, akkor be se kapcsolna egyáltalán.
Kitisztítottam a kazetta slotot, de semmi változás, ugyanúgy csíkos és "mocorog" a kép. Egyre jobban a transzformátorra gyanakszom, megpróbálok majd EU dugós tápot szerezni ami meghajtja a gépet, hátha azzal jobb lesz.
-
PHM
addikt
válasz PiciDikenz #16222 üzenetére
Az EU-J SNES 9V AC táppal megy, míg az USA konzol 10V DC
táppal rendelkezik. Elméletileg jó lenne bele a MD I-es tápja,
csak a dugó nem passzol bele. Elképzelhető, hogy az eredeti
adapter szűrése nem túl jó 50 Hz-en, eredetileg ugyanis 60 Hz-re
lett méretezve. Én anno 230/110V-os átalakító hiányában
egy Atari Jaguar tápegységére barkácsoltamaz USA SNES
tápkábelét, azzal tökéletesen működött.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #16222 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom. Esetleg ha van egy multimétered, nézd meg az adapter leadja-e a megfelelő feszültséget, ha a trafóról működteted.
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #16220 üzenetére
Szerintem:
1. próbáld más játékkal, vagy koszosak a gép és/vagy a kazetta érintkezői
2. a gép hibás
3. a trafóval van gond, próbáld EU táppalAz NTSC Famicom Retrogaming kábel, amivel használod, tuti jó. Nekem is van Sega-hoz és gyönyörű képet ad. Nagyon minőségi cucc.
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #16216 üzenetére
Ez a TV bementének rossz képfeldolgozása miatt is lehet. Egy másik hagyományos TV-n megérne egy próbát. SCART RGB jel esetén az direktben kerül a képkimenetre, talán az RGB feldolgozás kikapcsolása vagy SCART to RCA átalakitóval értékelhetőbb videójelet kapnál csikozodás és rángások nélkül. Videókimenet miatt még nem láttam ilyen csikokat, de egy hibás kazettától (vagy kazetta érzékeléstől) tud a grafikai Chip artifect-es képet adni miközben a játék látszólag rendesen megy. Lehet, hogy a gép nem hibás csak hibásan olvassa a kazettákat. Végső esetben én is az RF kimenet használatát ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
tsu
tag
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #16048 üzenetére
Oda van írva, hogy direkt hagyták ott a figyelem felhívása végett.
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15951 üzenetére
A facebook-on éppen most írják, hogy van egy bolt, ahol normál áron lehet még venni belőle..
Nem érdemes érte többet fizetni mint amennyibe valójában kerül..----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15948 üzenetére
Nekem is jobb az RGB Scart. Most is RCA - Scart átalakitóval használom a NES és Famiclone gépeimet.
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15942 üzenetére
Mivel mostanság egy hivatalos SNES Mini konzolra talán még hosszú évekig várhatnánk, ezért szerintem a videójáték gyüjteményem következő darabja egy SNES konzol lehet. Super Star Wars trilógia és a Castlevania Dracula X Rondo Of Blood játékok nálam az alapfelszereltség része lenne. SNES még több jó cimet jelentene nekem, mert SEGA konzolon igazán csak az Aladdin és a Sonic egy-két része fogott meg (na jó ott van még a Streets of Rage 1-2-3 és a Splatterhouse).
[ Szerkesztve ]
-
Goldwin
aktív tag
válasz PiciDikenz #15900 üzenetére
Maximálisan egyetértek veled.
Az a feltételezés, hogy a Nintendo szándékosan tartja vissza a Nintendo Entertainment System: NES Classic Edition konzol készleteit, teljes mértékben irreális.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
törölt tag
A Nintendo a SEGA kisérleteinek fényében akár egy nagy készlettel is indithatott volna. Mindenkinek jutott volna elég készlet és nem az aukciós oldalakról kéne gépet vadászgatni. Nem volt akadályoztatva az AMD videókártya kihozatala miatt mint a nagy konzolgyártóknál. Egyszerűen nem voltak biztosak előre, hogy nem jutnak-e a SEGA sorsára. Azokat a SEGA kis konzolokat fele ennyiért sem viszik annyira, pedig tudásban jobbak és több játékot is kináltak. A januári készlet ennél nagyobbnak igérkezik. Akkor most miért is van készlethiány még mindig és ekkora várakozási idő, és kifutott termék jelőlések sok online üzletben? A jővő év elején majd kiderül. Aztán lehet felültem a kósza híreknek és ennyi.
-
PHM
addikt
Szerintem is inkább az lehet a háttérben, hogy rosszul mérték fel, azaz
alábecsülték az igényeket és ezért keveset gyártattak le első körben.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
energy4ever
addikt
Teljesen igazad van. Gyartjak a konzolt, ahogy kesz egy raklap viszi is a szallito. Nem hallmozzak oket, teljes keszlethiany van!
Aremelesrol ense tudok. Boltoknak se eri meg emelni, mert elfordulnak a vasarlok az olcsobb iranyba! -
válasz PiciDikenz #15858 üzenetére
Bizony-bizony.
2 gép jön 2 táppal, majd cserélgetem az adaptert 2-3 óránként. -
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #15838 üzenetére
Elöltöltős mind a kettő. Itt a 50-60Hz-re gondoltam elsősorban.
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15823 üzenetére
Köszi...
Most fog indulni a SNES projekt.
Sega projektnek ezzel gyakorlatilag vége, még majd kisebb finomítások lesznek rajta, de készen van.
Snes projekt a következő aminek szerintem napokon belül neki is állok.
Hasonló lesz a Sega-hoz. (elvileg)[ Szerkesztve ]
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15804 üzenetére
Tök rendesek, mert 5%-ot engedtek belőle
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15813 üzenetére
Én csak hazai forrásból tudok keresgélni és rendelni, vagyis lassan már itthonról is nehézkesen. Nem nagy gond, még négy-öt játékot kell még megtalálnom és megvennem.
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15808 üzenetére
Ne aggódj, itthon ennyit nem adnak ki, kivéve a gyűjtők, de azok meg képben vannak, hogy lesz még bőven 20-ért
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15804 üzenetére
magyar boltok... még a Korvin konzol is 45 körül adja.
Hamarosan jön a következő szállítmány, itthon szerintem rajtuk fog maradnihttp://jateknaplo.blog.hu
-
RexMaximus
senior tag
válasz PiciDikenz #15795 üzenetére
Nem biztos, hogy veletlen. Apple is ezt a modellt hasznalja egyes cuccok ertekesitesenel.
Mert ennek a bigyulanak a legyartasa nem kerul sokba, a technologiaban sincs semmi specko, szoval biztos nem ez a szuk keresztmetszet.
-
RexMaximus
senior tag
válasz PiciDikenz #15792 üzenetére
szerintem csak trollkodik
-
adalbert1
veterán
válasz PiciDikenz #15792 üzenetére
Lol, szerintem ezt az árat viccből írhatta ki, miért venné meg valaki tőle, ha ott vannak felette 289 euro-ért is ajánlatok. Mondjuk tényleg vicces még 3 eurot elkérni a szállításért egy 15k-s terméknél (amin tippre 149xx euro haszna van).
-
adalbert1
veterán
válasz PiciDikenz #15783 üzenetére
Igen, nálam is itt van az eredeti NES a kedvenc játékaimmal, de ez egy sokkal kényelmesebb mód lett volna.
Nem igazán értem a Nintendo-t, hogy miért nem dobott piacra több konzolt, mondjuk egy 10-20 euroval magasabb áron, a vásárlók nagy része annyiért is megvette volna, így meg inkább a másodlagos piacon teszik zsebre mások a nagyobb profitot helyettük.
Arról nem is beszélve, hogy az N-nek már annyi hülye, egyáltalán nem vásárlóbarát húzása volt, szerintem rengeteg vásárló beléjük vetett bizalmát erodálták folytonosan, és most még ezzel is tetézték.
A linked is azt bizonyítja, hogy rengeteg ember agyát felb.szták ezzel a húzással, hosszú távon szerintem ez még visszaüthet nekik (én pl. már elkezdtem azon gondolkozni, hogy ezentúl max. használt N gépeket és játékokat veszek majd, így max. közvetve látnak tőlem pénzt, ha az, akitől vettem szintén N cuccra költi majd a pénzt). -
törölt tag
válasz PiciDikenz #15778 üzenetére
Monitorom van és kis TV-m, ezek mellé nem kell még egy kijelző. USB hálozati gyors töltő is elég neki, csakhát nem minden háztartásban van felesleges darab.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15766 üzenetére
Ez van most, de normális keretek között mindennek meg van a maga ára. Lehetőség szerint mindkét félnek lehet olyan érzése, hogy jó üzletet kötött. Az eladó is a pénzénél maradhat és az én hobbim miatt sem kell a házra hitelt felvenni. A gyüjtemények további gyarapodása sok véráldozatott követelhet ilyen kriminális viszonyok között.
-
energy4ever
addikt
válasz PiciDikenz #15666 üzenetére
Nem a kijelzo ketfele osztasa a lenyeg, hanem a portolas. Ujra megkell irni mindent elolrol.
Mas:
Amugy szerintem ez is VR kepes konzol lesz. A leszedheto "kontrollerek" lenyege az is egyben, hogy lekapod, beletolod a konzolt egy VR headset-be, es fogod a kezedben a 2 kontrollert...
-
darkmore
tag
válasz PiciDikenz #15653 üzenetére
Érdekes koncepció, de azé a külcsín:
https://www.youtube.com/watch?v=b1wzQNzttSk
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15628 üzenetére
Én a kábelezésre próbáltam meg utalni, miszerint az RCA-Scart kábelen lehet nem keletkezne ez a képhiba. Scart jelet vagy három féle értelmezés szerint használtak a videótechnikában. Van a Scart kompozit videó, ami valamivel jobb képet ad mint az RCA Kompozit (sárga) videó jel minősége. Scart RGB videó jel, ami a TV direkt bemenetére csatlakoztatva RGB / YP b P r videójelet adott a teljes elérhető szintérrel és a legjobb képminőséggel. Voltak egyéb jellegű szabványok a videójátékok és Set-Top boxok, meg az S-VHS videómagnók igényei szerint, ami a lábkiosztásra és a jelutak írányára volt hatással (7-11-15 lábak kiosztása, ami a szineket befolyásolta kedvezőtlenül). Nálad is valami hasonló gubanc lehet. Egy in-out RCA-Scart kábel videó jelet lehet ha nem is a legtökéletesebb minőségben, de megfelelően felskálázhat a készülék képhibák nélkül.
-
törölt tag
válasz PiciDikenz #15624 üzenetére
RCA - Scart videókábelen megy a Samsung 37cm-es hagyományos TV-re a kép meg a hang. Duck Hunt és Wild Gunman is játszhatóak lettek, mert az LCD monitoron nem mentek ezek a lövöldés játékok, ezért vettem meg ezt a kis TV-t.
[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
A SCART csatlakozóban megtalálható a kompozit videó, és az RGB jel is.
A kompozit videó jel a videó dekóderbe megy, onnét a képjel RGB jelként
megy a következő fokozatba. Ha eleve RGB jelet adsz a tévének,
az nem megy át a videó dekóderen, hanem közvetlenül a képalkotó
fokozatra jut. (Régen ez a képcső meghajtó fokozatát jelentette, ezért
a tévé mindig színes képet adott, függetlenül attól, hogy ismerte-e a
készülék az adott normát.)
A mai lapos tévéknél ez nyilván másképp működik.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PiciDikenz
aktív tag
csináltam egy [videót] erről a sávosodós - mocorgós dologról az NTSC konzol RGB kábellel direkt a TV-be való bekötésekor, hátha így jobb, mintha megpróbálnám körülírni
Reméltem, hogy majd az upscaler megoldja ezt, de gyakorlatilag csak rontott rajta, mert ugyanazzal a kábellel az upscalerrel kép sincs, csak hang
-
PHM
addikt
válasz PiciDikenz #15619 üzenetére
Ha SCART kábelen fekete-fehér az NTSC konzol képe,
gyaníthatóan nem ismeri a tévéd az NTSC szabványt.
Ettől függetlenül az upscaler sem áll a helyzet magaslatán.
Egy másik, modernebb tévén azért még ki kellene próbálni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15617 üzenetére
tudom hogy nem megoldás, de csak tesztként nézted sima rca-val? majd este utána nézek, hátha írnak vmit a neten vhol.
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15614 üzenetére
érdekes, nekem eredeti kábelek vannak hozzá és azzal tolom az upscaler cuccot egy dell monitorra és minden rendben van. vagy más kábelt néznék meg vagy más kijelzőt
-
ayo
veterán
-
Armitage
tag
válasz PiciDikenz #15571 üzenetére
"NES-től felfele lévő klóngéppel még nem is találkoztam, nem is tudtam, hogy léteznek, szóval azok nem tudom milyenek... "
[ Szerkesztve ]
-
Goldwin
aktív tag
válasz PiciDikenz #15566 üzenetére
Töröltettem. Nem akartam vitát generálni.
-
Salmi
tag
válasz PiciDikenz #15542 üzenetére
Köszi a tippet. Feltettem a hirdetést, igaz nem hiszem, hogy aki ezt a topikot olvassa, az mind bogarássza a hirdetéseket is... Itt hatásosabb megkérdezni, úgy gondolom.
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15530 üzenetére
nekem egy ilyen van:
bőven jó mindenre. én monitorom 2 hdmi kimenetes, így egyik a pc a másik pedig egy elosztó a konzoloknak, amin ez is van. képileg rendben van, input lagot nem éreztem pl donkey kongánál vagy olyasmi játéknál ahol nagyon számít, szóval 10K körüli árát bőven megérte
-
adalbert1
veterán
válasz PiciDikenz #15528 üzenetére
Én MD II-höz vettem RGB kábelt (igaz nem tőlük, de szintén valami UK eladótól, szintén ilyen 10-12 font körüli áron), azzal elégedett vagyok, a régi kábelhez képest bőven látható a különbség.
Én mindenképpen kíváncis lennék a tapasztalataidra, mert SNES kábel téren elég nagy a homály nálam (egyszer pl. próbáltam a GC RGB kábelével, de ott talán csak nagyon sötét kép jött be, amin semmit nem tudtam jól kivenni - talán más a két kábel bekötése?), illetve, hogy egy ilyen upscaler is mennyire éri meg a gyakorlatban (gondolom akkor ez RGB-ből HDMI-t csinálna)? -
PiciDikenz
aktív tag
válasz PiciDikenz #15527 üzenetére
Na végülis berendeltem egy szett kábelt a két SNES-hez és megfejeltem egy PS RGB kábellel, plusz rendeltem upscalert is ebayről, kíváncsi leszek majd, hogy milyen lesz.... Ha megérkeznek a cuccok írok majd róluk pár sort, vagy egy blogbejegyzést...
-
mirci18
addikt
válasz PiciDikenz #15499 üzenetére
Hajnalban hála a kisfiamnak (mivel nem aludt) én is tátott szájjal néztem.
S alig várom 2020-at.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Rezuhu
aktív tag
válasz PiciDikenz #15379 üzenetére
-
aya
addikt
válasz PiciDikenz #15377 üzenetére
Kb 30 japán dobozos játékom van snesre, dkc trilogy pl, mind japán only, van rajtuk 101, 102 illetv 103% save
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
aya
addikt
válasz PiciDikenz #15373 üzenetére
Japán dobozosban van angol felírat, nekem is az van.
Amcsi gépből ki a két kártyablokkoló műanyag darab és már megy is.[ Szerkesztve ]
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
Rezuhu
aktív tag
válasz PiciDikenz #15371 üzenetére
Nekem a FF III és a nagy dobozos Super Metroid már megvan, viszont hiányzik még pár drágább játék az olcsóbbak mellett...
Chrono Trigger, Lufia I-II, FF II, BoF I-II, és az Earthbound!
Igen, ez egy drága hobbi (nekem mind kompletten kell... ). -
Rezuhu
aktív tag
válasz PiciDikenz #15369 üzenetére
Én szeretek inkább egyben megvenni játékokat kompletten, bár szoktam hiányosan is beszerezni, ha a beszerzendő cucc jó állapotú, és kiegészítve is jól jövök ki a végére pénzügyileg.
A pénzügyi részét te tudod eldönteni, hogy mi az ami megfelel, és mennyit ér neked.
Ami biztos, a komplett verzió általában lényegesen drágább.
A CT-hez kell lennie két plakátnak/térképnek, csak ezekkel teljes a játék.
Csak a teljes játék az igazi érték (legalább is nálam). -
mirci18
addikt
válasz PiciDikenz #15361 üzenetére
Ha cégtől jön gift feliratú csomag Kínából vagy éppen Usából akkor nagyon átnézik magánszemélynél talán megúszod.
Minden attól függ hogy a röntgenen mit látnak és az is hogy mekkora a csomag.
A vámosok főleg az elektronikai kütyükre utaznak tablet telefon stb de az ördög nem alszik.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15361 üzenetére
Nagyon egyszerű, minden ilyennél bekérik a paypal számládat és ennyi (nekem volt amikor meg is nézték a terméket, hogy mi és hogy jó e az ára, de csak azért mert az visszaküldés volt)
A lényeg, hogy ezért kell 30 usd alatt ráírni és gift, persze azt is megfoghatják, de kisebb az esélye és kockázatos. Trükközni persze lehet v hazudni, de ha akarnak akkor úgy is el tudnak kapni
[ Szerkesztve ]
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15357 üzenetére
Az mit jelent, hogy nincs benne a gép?
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15355 üzenetére
vámolnak jaja, ha nem írja rá hanem mondjuk 25 dollár GIFT jelzés, akkor ki lehet kerülni, csak kicsit jobban kell izgulni
-
shinmegaten
aktív tag
válasz PiciDikenz #15342 üzenetére
Köszönöm. Igen, ez a kompromisszum része. A menüsor tételei grafikák, nem pedig szövegek (értsd: a játék átvezetőinek feliratai szövegként szerepelnek a kódban, ami szerkeszthető; a menüelemek viszont képek, amihez Photoshop kell minimum). Mivel a játék 320 x 240-es felbontással működik, így nehéz kigazdálkodni, hogy mutatós legyen a betűkészlet ÉS olvasható is ÉS még hű is maradjon az eredeti grafikához, amennyire csak lehet. De lehet, megnézem, mit tudok még belőle kihozni. Az is fontos, hogy ne legyenek kicsik a betűk, mert akkor ki olvassa el őket?
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15342 üzenetére
Az Angol nem számolt ékezettel.
-
energy4ever
addikt
válasz PiciDikenz #15337 üzenetére
Ezek a dolgok nemis azoknal van kitalalva akik ebbe a topikba jarnak. Hanem annak a generacionak akik nem talalkoztak elobe ezekkel a konzolokkal. Letoltik az emulatort. es eszreveszik, hogy az erintos dolog nem bejovos. Ezert megveszik hozza ezt a cuccot.
-
Zigur
senior tag
válasz PiciDikenz #15324 üzenetére
Én is így vagyok ezzel, nyilván sokan vannak akik magyarul akarnak játszani, és az hogy akad aki ingyen és örömmel magyarítja a játékokat, azt én is becsülöm.
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #15318 üzenetére
Van egy kis utánhúzás mozgásnál, de nem vészes.
PS1-nél tapasztaltam ilyet. Messziről nézve bőven jobb választás, mint az alap verzió. 16 bitnél még jobb a helyzet. -
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #15315 üzenetére
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15308 üzenetére
Köszi az infókat.
Logikája már ezzel összeáll.
Már csak a konkrét adat cserét kell kideríteni.
Lassan meg lesz ez fejtve (részemről is)----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15306 üzenetére
Igen, de nem vagyok jó angolos, és gondoltam hátha valaki érti, hogy pontosan mi zajlik el abban a Chip-ben.
Sok oldalt végig nyálaztam már, de egyikem túl érthető.----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
mirci18
addikt
válasz PiciDikenz #15276 üzenetére
Én is vettem már limitált metallicás guitar hero gitárt 1300 ft-ért.
Amit utána eladtam 8000 ft-ért.Sokszor beszéltük már hogy a legtöbb ember nincs tisztában a konzolok és a hozzá tartozó játékok árával.
Van aki nem rest neten böngészni de van aki csak túl akar adni rajta.Sajnos van a másik véglet aki pedig irreálisan drágán akarja a cuccát eladni,
Mostanában találok 5 e ft-os gameboy-okat amennyit nem ér de kitartóan árulják a vaterán őket.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15264 üzenetére
pontosan, ezért írtam én is a 10-15-öt mert NOE és még csak nem is dobozos. egy szép angol kiadás akár 50-100 között is el tud menni ha teljes, viszont a csak kazikat ebayen is bőven 20K v alatta is be lehet szerezni
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15229 üzenetére
Pokémon Red and Blue, Dr Mario... és aszem ennyi. Akkoriban nem voltak menők a HD újra-kiadások évente, meg hát eleve GB kompatibilis volt
[ Szerkesztve ]
-
Aramir
őstag
válasz PiciDikenz #15170 üzenetére
Azért GB-ra jóval kevesebb ilyen multicart kazi kapható, ennek megfelelően az áruk is magasabb, szerintem a kazi többet ér, mint az alapgép Pár éve a hasonló kazikat 3-4000-ért/db elkapkodták tőlem, most is van fent kettő a Vaterán 6000/db áron (más kérdés, hogy ennyiért úgy látom nem viszik), nem nálam, én már nem adnám el ezeket, maradna gyűjteményben.
mirci18, ezeken a kazikon van kb 10-15 különböző játék, a többi csak ismétlődés apró módosításokkal, pl másik pályán kezd a játék, és a játékok is kisebbek legtöbbször, esetleg 1-2 komolyabb szokott rajta lenni, gondolom az akkori megoldásokkal ennyi fért rá De azért voltak próbálkozások, hogy több is ráférjen
[ Szerkesztve ]
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
mirci18
addikt
válasz PiciDikenz #15152 üzenetére
Köszi a választ lehet benne valami mert a wikipedián is valami 10 érmét írtak ehhez a pályához de nem volt időm teljesen lefordítani a szöveget.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15093 üzenetére
én még nem láttam olyat, amit nem lehetne megkülönböztetni, most hogy vonalkód ide vagy oda, az arany Nintendo logó egyedi, de szerintem mindenki ezen tényleg addig izgul, amíg nem látott pár reprót a saját kezében.
A másik, hogy haszon legyen rajta, de ne a kamu dobozon, mert szerintem az emberek többsége drágábban adja, ha van hozzá bármi plusz, de OK elfogadom, a bolt az egy kivétel..
Mint trend mert tényleg egyre többször találkozom ilyennel teljesen elronthatja az egész piacot (ez már eléggé ki volt itt is beszélve szerintem) hiába nem veszem meg, létezik és igény van rá valami okból, Az meg hogy nem veszem meg vagy nem foglalkozom vele nem old meg semmit, de persze azt a legegyszerűbb mondani-csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Rezuhu
aktív tag
válasz PiciDikenz #15093 üzenetére
Melyik az az üzlet, amit kötelező megkötni?
Ha nem tetszik az ár, akkor nem veszed meg!
Ennyi. -
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15091 üzenetére
Engem nem mozgat hogy van-e rajta vonalkód v sem, csak ne legyen az a trend hogy ezzel drágítják a csupasz kazikat.
Meg mondjuk nem értem az igényt sem, hogy miért jobb egy gagyi nem eredeti dobozért pluszba fizetni...http://jateknaplo.blog.hu
-
Aramir
őstag
válasz PiciDikenz #15079 üzenetére
WD40 leszedte a nagyját nem kis melóval, a maradékot meg tisztítóköves szivaccsal leszedtem pikkpakk. Sajna a zacsi menthetetlen volt, a gumitalpak gyakorlatilag elfolytak, a burkolaton már csak a kétoldalú ragasztó volt rajta, szerencsére anno egy törött burkolatról lekaptam ezeket, mielőtt kidobtam azt, így most tudom pótolni.
A burkolat jelenleg világosodik az erkélyen
A tisztítókövet amúgy másnak is javaslom, tök jól leszedi a gépek, joypadok, stb. burkolatára felkenődött cuccokat: [link]http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15073 üzenetére
Volt jó pár Sega átírat is, de többségben NES átiratok voltak..
De én a Sega-t javaslom, persze a youtube és a keresett játékok eldöntik.
Ha Mario akkor Nintetndo, ha Sonic akkor Sega..----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
energy4ever
addikt
válasz PiciDikenz #15060 üzenetére
Plusz a ket gepnek sincs koze egymashoz.
Az esetleges sega feliratot leszamitva. -
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15053 üzenetére
itt a piros részen végig volt cellux, elsőként lehúztam, majd a ragasztómaradványokat 2-3x befújtam és törlőkendővel párszor átmentem rajta:
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15051 üzenetére
nem és a kartonra szerencsére ártalmatlan. nagyon szép lett, utána még a ragasztót kicsit dörzsölni-kaparni kellett, de most már szép sima lett, mintha nem is lett volna ott semmi.
egyedül az újfajta dobozokon pl.: limited wii u és 3ds-eken vettem észre hogy nem jó a cucc, mert ott szinte csak a felületre rakták a festéket és simán lepereg, szerencsére a retro cuccoknál ilyen gond nincs
-
khron78
őstag
válasz PiciDikenz #15043 üzenetére
Jó rá a label off, csak többet kell rá fújni és tovább várni. Ugye a ragasztót oldja, a cellux alá meg csak oldalról szivárog be.
-
ayo
veterán
válasz PiciDikenz #15043 üzenetére
label off nem jó rá, hajszárítót mondják, de nagyon óvatosan kell csinálni - nekem még nem sikerült
[ Szerkesztve ]
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15026 üzenetére
Ez a szép az én kártyámban...
Nem SD kártyás és nem csak rányomsz a load gombra, hanem meghagytam az eredeti rendszerét és működését.
Egyszer csak 1 játék, persze az az amit te rátöltesz.
Amúgy köszi, én is büszke vagyok rá...----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15023 üzenetére
Úgy fejlesztettem ki a kártyát mint az eredetit ahogyan készítették, annyi különbséggel, hogy újraírható a memória.
Tehát egy az egyben eredeti játékkal játszom.
Amúgy eredetiben is megvannak a játékok, én már azokat jóval korábban még e felfújt retro mizéria előtt beszereztem, legalább is azokat amik nagy kedvencek voltak.
El is adtam 80 darabot még korábban, mert sok volt a felesleges kazi.
Ha játszani akarok valamivel bedugom a saját kártyám, és játszok, fillérekből, és nem számok több pénzt a feleslegesen porosodó címekre..
Ami meg nagy kedvenc azt úgy is megveszi az ember...felfoghatjuk úgy is, hogy kipróbálom elsőnek azt a játékot amit mindenképp meg akarok venni..
Most például az MKII UNLIMITED-re vagyok rákattanva..
Azt sajnos nem lehet megvenni, csak elkészíteni..
Ja de azt hiszem egyet árulnak az ebay-on...[ Szerkesztve ]
-
don_peter
senior tag
válasz PiciDikenz #15019 üzenetére
Én hála égnek még sikeresen kimaszkoltam a Neo-Geo gyűjteményem.
Az összes konzol megvan amit kiadtak és persze amit nem az is
A játékok már más kérdés, de azt szinte lehetetlen is begyűjteni mindent annyi van és olyan drágák.
DPTP Sega Flash projektemmel meg a játékok gyakorlatilag megvannak, még majd egy 32X-et valahogy begyűjtök aztán azt is megnézem flash ügyileg, ha kell fejlesztek hozzá egy kártyát és arról is le lesz a gond.
Kb ennyi is ami érdekel úgy igazán..----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
samy 207
csendes tag
válasz PiciDikenz #15002 üzenetére
köszönöm
az ujjam leszakadt meg nem tom,hogy hányszor kellett átvinnem de megcsináltam -
samy 207
csendes tag
válasz PiciDikenz #14994 üzenetére
-
energy4ever
addikt
válasz PiciDikenz #14989 üzenetére
Bontattlan dolgoknal az zavart, hogy nem ntitottam ki oket, de akartam veluk jatszani. Mar azon voltam, hogy mindenbol veszek bontattlant, meg hasznaltat is.
-
shinmegaten
aktív tag
válasz PiciDikenz #14827 üzenetére
-
shinmegaten
aktív tag
válasz PiciDikenz #14823 üzenetére
Hát igen
Nekem jobbára SNES dobozaim vannak és unalmas perceimben csak forgatom őket, mert nem tudom, hogy melyik a hivatalos "gerinc", ami, ha egyfelé néz, akkor többé kevésbé egységes alakot ölt. A válasz igazából az, hogy egyik sem, mert ahány játék, annyi dobozdizájn, de én azért folytatom ezt a szélmalomharcot -
aya
addikt
válasz PiciDikenz #14796 üzenetére
45w van baráti áron, conrad stb.
snes nes genesis -t el kell hogy vigye, meg az n64 -et is.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz PiciDikenz #14796 üzenetére
200 dolcsi az gondolom csak kazi akkor már inkább a cc kicsivel többért de kompletten Vámmentesen jó buli az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Kindle
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- iPhone topik