Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- OLED TV topic
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Vajon ez mennyiért fog elkelni?
-
-
AndrewBR
senior tag
Oh, köszi!
Műhelytitok!
( Grafikus haverom és egy imádott Konica Minolta
"NASA" szintű nyomtató segítségével.
Egy ultra brutál hártya vékony, átlátszó matricán van
a felirat, szinte észre sem lehet venni.
Kismillió más technika is kivitelezhető lett volna,
jelenleg most erre esett a választásom. )Amúgy belejöttem, már alig várom
a következő SNES-paint projektet.A.
-
VitaD5
tag
válasz adalbert1 #8289 üzenetére
Hm... A PS2- t már nem gyártják. A PS2 6. generációs. A Resident Evil 4 is, de csináltak egy 7. generációs remake-et. Tehá a retro és a modern eggyek egy korban. Figyelem: Ez csak egy rosszul elsütött vicc. Nem volt benne elég élesztő.
[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
adalbert1
veterán
válasz PiciDikenz #8287 üzenetére
A képeket elnézve valaki nagyon örülhetett 93 karácsonyán. (habár belegondolva akkoriban jobban jártam a Famiclone-nal, akkori áron évek alatt nem lett volna összevásárolva annyi játék rá, mint ami alapból rajta volt ).
VitaD5: nekem onnantól retró valami, mikor már hivatalosan nem gyártják/nincs forgalomban. Persze ez egyénileg változik, mindenki máshol húzza meg a határt. -
mirci18
addikt
válasz PiciDikenz #8287 üzenetére
Hát tény ami tény elszomorító.
Egy gyűjtő jobban megérdemelte volna.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
PiciDikenz
aktív tag
Szerintem ez az 500 Ft-os sztori folytatása...
-
Rezuhu
aktív tag
Engem soha nem érdekelt, hogy mikortól számít egy konzol retro-nak.
Ez annyira szubjektív, hogy erre jó válasz szerintem nincs is.
Gyűjtőként én néhány alapszabályt fektettem le, és ezek alapján gyűjtögetek.
Mivel túl sok a játékgép, túl sok a játék, mindenre nem futja az ember pénzéből.
Az alapot 16bit-nél húztam meg, ami régebbi, azt nem gyűjtöm. Sok minden korábbi cucc elérhetetlen áron van a korábbi időszakból, nem annyira látványosak a játékok, és igen nehezek is.
A másik, hogy az aktuális generáció gépeit nem veszem meg, mert drágák hozzájuk az új játékok.
Innen kezdve viszont elég képlékeny a dolog, mert eddig csak az elterjedtebb asztali gépekre gyűjtöttem, de mostanában bejött néhány kézi konzol is.
Mivel az így fennmaradt kategóriák is igen nagy mennyiséget jelentenek, fontossági sorrendet is állítottam fel.
Persze néhány hirtelen adódó jó üzlet felrúgja a sorrendet, de az elkölthető pénzmennyiségemtől függően ezekhez az elvekhez igazodva próbálok vásárolgatni.
És hogy szükséges-e ez a gyors fejlődés, és hogy gyorsabban válnak a konzolok "retro"-vá?
A fejlődést nem lehet megállítani. Olyan dolgokat láthatunk a játékokban, amikről pl. a C64-es időszakban csak álmodtunk, és ez jó!
Az már más lapra tartozik, hogy az igazán jó játékok egyre ritkábbak lesznek, mert egyre több idő lesz egy játék fejlesztése, és egyre drágább lesz a fejlesztésük.
Nem lesz sűrűn annyi jó játék megjelenés, mint pl. az Snes időszakában volt.
És ez rossz!
De hát ez van![ Szerkesztve ]
-
VitaD5
tag
válasz AndrewBR #8284 üzenetére
Na, most már azt is tudom, hogy volt/van okker zöld is. Olyanról most olvasok először.
Amúgy, vannak olyanok, akik szabadidejük nagyrészét arra töltik, hogy olyan szinten is értsék az elektronikát, a műzsaki cikkek szerelését, hogy a régi kedvenc konzolja eredetiben "újászülessen" a konzol. Kevés példát láttam már, köztük 1-2 magyart is. Gyönyörű munkát végeztek.
[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
VitaD5
tag
Hellósztok!
Szeretném megkérdezni, hogy mit gondoltok a retróról? Szerintetek mikortól számít valami retrónak a konzolok/régi gamer PC-k közt? Ennél jobb topicot nem találtam.Az én véleményem: Ahogy egyre gyorsabban fejlődik a technika, annál gyorsabban válnak az eszközök "elavultál", bármennyire is használható lenne még pár évig, ezáltal a dolgoknak egyre kevesebb életidővel kell rendelkezniük ahhoz, hogy az átlag "retrónak" tituálja be. Magyarul: A nagy cégek versenyei egymással szemben, ahol a marketing segítségével elhitetik sikerrel a többséggel, hogy az újabb automatikusan jobb, meg belepakolnak pár felesleget, hogy neked jobb legyen azért a plusz pénzért.
(#8259) AndrewBR: Jaj, de gyönyörű lett. Újra. Életemben nem láttam még nem kifakult színű SNES-t.
[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
adalbert1
veterán
Sajnálom, hogy nem vettem észre hamarabb, így az érdekességeket már kimazsolázták (azért pár dolgot vettem én is ). Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Zeldákból vagy a Mario & Luigi-ból hány darab lehetett nekik raktáron. Illetve ezek azért drágábban is elmentek volna, még van olyan cím, amit szerintem 500 Ft-ért nem fognak eladni (pl. All Star Cheerleader).
AndrewBR: így sokat ér az egész, ha egy youtube kereséssel bármelyik gyerek megkerüli.
[ Szerkesztve ]
-
AndrewBR
senior tag
Hmmm... A mai említett DSi:
tesztelem a kicsikét, wifi bekapcsol, lépnék a "netre" -ha tudnék.
Szülői kód... mondom szupi.Még jó hogy találtam egy kis tutort. [ITT]
Múkszik!!!A.
-
adalbert1
veterán
Esetleg nem kérdezted, hogy honnan került hozzájuk ez a készlet? Nem lennék meglepve, ha ez is a hazai forgalmazó megszűnése miatt került volna piacra.
Tegnap pedig sikerült azzal szembesülni, hogy bizonyos GBA játékokban van sleep mód (pl. Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3), felébreszteni a gépet az L+R+Select kombinációval lehet. -
-
Rezuhu
aktív tag
válasz Mister_X #8275 üzenetére
Igen, mivel két másik ismerősöm számára is vásároltam (sőt a Yoshi-t is 2x)!
Az igazat megvallva sok játékból vettem volna 2-3db-ot is ennyiért (1-et játszani, 1-et fóliásan elrakni, 1-et eladni pl), de nem volt ezekből, csak ennyi (1-2-ből maradt, de azok kevésbé voltak izgalmasak a számomra).[ Szerkesztve ]
-
AndrewBR
senior tag
Én ma reggel kinéztem a két hetente
vasárnaponként megtartott régiségvásárra......videoton pong, egy-két Nes kazi...
"megtapogatáson" kívül nem kerültem velük
közelebbi kapcsolatba.Viszont volt egy 10 éves forma kis srác,
akinek volt egy dobozos PSP-je,
illetve egy fehér DSi-je játékokkal...
Az utóbbit szemtelenül olcsón vettem meg tőle.t256:
"Jelenleg új cipő kell, rövidnadrág, pólók stb."
Most jöttem haza a H és M nevű boltból... nekem is kellett már egy kis
ruhatár frissítés. Végül is üres pénztárcával jöttem haza,
a továbbiakban meggondolandó nekem is a gyűjtemény gyarapítása.A.
-
-
adalbert1
veterán
Eddig nem, de durva ára van... Kacsabácsira gondoltam, neki nőtt meg a kínálata, pont hasonló bontatlan termékekkel, mint amik ott is készleten voltak.
Ezeket a GBA játékokat múltkor beszéltük itt pont, ha még tudja is, hogy hamis, akkor nem kicsit pofátlanság. -
adalbert1
veterán
Igen, néha játszani is kell. Én azt határoztam el, hogy addig nem veszek PS4-et, amíg végig nem játszom legalább Xbox360-on a hátralévő játékok nagy részét, illetve PS3-on azokat az exkluzívokat, amiket beszereztem. Magamat ismerve addigra kijön a slim is. Viszont retro/éppen kifutó konzoloknál mindig van valami érdekesség, ami elcsábít, ez a birtoklási vágy is elég kemény függőség tud lenni.
A vatera termékfigyelőt elnézve az egyik vaterás eladó is felfedezte az elektroutlet oldalát, gyanúsan megszaporodtak nála az onnan származó termékek. -
t256
őstag
Én viszont szünetet tartok a gyűjtéssel. Jelenleg új cipő kell, rövidnadrág, pólók stb.
Végigjátszom az eddig összegyűjtött játékokat.
Mivel már van HD tévém el tudok kezdeni a PS3-ra kiadott Metal Gear játékokat.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
adalbert1
veterán
Nagyszerű, valaki rászabadult erre az üzletre az elmúlt 1-2 órában, és az összes értelmes dolgot megvette amit reggel még néztem (és ma még raktáron volt) - pl. House of the dead, Bully.
szerk.: amúgy neked grat, a zelda és a children of mana engem is érdekelt volna, a több meg szerencsére már megvan, vagy nem érdekel.
Azért történt valami örömteli is , tegnap egy AGS-101 SP új tulaja lettem, pár dobozos GBA játék társaságában.
[ Szerkesztve ]
-
Rezuhu
aktív tag
Tegnap egy jó kis üzletben vásároltam, nagy leárazás volt!
A beszerzett játékok! -
Rezuhu
aktív tag
Síri csend és hullaszag!
Senkivel nem történt semmi említésre méltó mostanában retro/konzolos témában? -
adalbert1
veterán
Mivel ma hozzájutottam egy megfelelő csavarhúzóhoz, így szétszedtem a Warioland4 GBA kazettámat. Nektek is elem nélküli kiadás van? mirci18-nak elemes kiadás, de az övéhez képest nekem a dátum és a kód is különbözik (2002 és AGB-E11-01) - igaz ahogy nézem, a kód csak az alaplap design-jára utalhat.
Ez kicsit off, de mivel ma is elégedetlen voltam 2 üzlettel is, így összefoglaltam egy írásba, hogy szerintem min kellene a hazai konzol üzleteknek változtatni.
-
t256
őstag
Hát még a Yoshi's Island-es! Nemrég Adrián barátunk kezdte el árulni a dobozos SNES gépeit. Az volt az első,a mit elvittek.
Érdekesség, hogy, amikor legutóbb voltam Nála DC játékokért, akkor megkérdeztem, hogy eladó sorban vannak-e a dobozos SNES-ek. Akkor azt mondta, hogy hosszú évek alatt gyűjtötte össze Őket és valamelyikért messzire kellett utaznia, ezért nem adja el Őket. Rá két hétre meghirdette.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Rezuhu
aktív tag
Igen-igen!
Én is egy Donkey Kong Crate-et vagy egy ilyen Mario-s gépet szeretnék a leginkább kompletten, tuti állapotban! -
Aramir
őstag
válasz Armitage #8239 üzenetére
Egy szép, komplett doboz simán megduplázhatja egy gép árát, nem sok dobozos SNES/NES gép kapható már, sok függ attól is, hogy milyen doboz, a képen látható nem túl ritka, egy Street Fighter II-es, Donkey Kongos vagy egy Mario All Staros doboz jóval ritkább mondjuk.
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
fardem
aktív tag
retek úr az első Hammerin harryért Aremitage-tól vette. megvan a régi levelezésünk, amiben kérdeztem Armit hogy hogy is volt!!
ideteszem okulásért.
"Szia!
Hát igen,nem kissé patkány az ember.Korábban lefikázott hogy,hogy merem ebay-os árhoz közeli áron hirdetni,majd még meg sem kapja(ezért volt jegelve)már itt és az ebay-on is árulja.Ráadásul még a képet is tőlem lopta.Azt már le sem merem írni hogy mennyire pofátlanul alkudozott. Ráadásul még megpróbálta beállítani magát hogy ő mekkora gyűjtő és hogy mennyi ritka és drága játéka van.
Egy dolgot viszont megtanultam,nem lesz több közös üzletünk.
Utálom az ilyen nepper keselyűket.
Szerintem jobb ha te is kerülöd.
Üdv:
Ui:Én hülye 16-ért odaadtam neki,mert azt hittem hogy gyűjteménybe lesz. "[ Szerkesztve ]
-
Armitage
tag
válasz PiciDikenz #8235 üzenetére
Meglátjuk felkerül-e néhány nap múlva valahová. Akkor mindenki okosabb lesz.
Abban viszont igazat adok hogy a doboz magában megért volna 500ft-ot.Én is adtam már el N64 üres dobozt 1500ft-ért és a vevő tette rá ezt az ajánlatot. -
PiciDikenz
aktív tag
válasz Armitage #8232 üzenetére
Én csak azt tudom mondani, amit a telefonban mondott az eladó.
Ezek szerint egy komplett, gyári tartozékokkal szerelt NES volt a dobozban, és valóban ennyiért kelt el.
Sántítani persze sántít nekem is, de egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy kamu hirdetés lenne, így igazként kezelem.... Vettem már SNES-t én is 500Ft-ért játékkal együtt -
Armitage
tag
válasz PiciDikenz #8228 üzenetére
De,vajon mi lehetett a dobozban
Ehhez nagyon tudatlannak kell lenni ennyiért valaki felrakjon egy komplett NES-t
Valami nagyon nem kerek ebben a hirdetésben vagy már ennyire csökken az iq szint .
Még az is furcsa hogy "elvitték" ,de még mindig aktív. -
AndrewBR
senior tag
-
Aramir
őstag
-
AndrewBR
senior tag
-
PiciDikenz
aktív tag
Valaki nagyon jól járt, mert annyiért kelt el, mind amennyi oda is van írva Már túl későn telefonáltam Remélem, hogy legalább valaki innen vette meg
-
PHM
addikt
válasz Cartevo #8219 üzenetére
Pedig erre rém egyszerű a magyarázat:
Ha valaki el akarja adni az összes játékát, mert mondjuk felszámolja
a gyűjteményét, a meghirdetett játékokból gyorsan kimazsolázzák
az értelmesebb/értékesebb darabokat, a maradékot meg hirdetheti
ítéletnapig. Egyszerűbb úgymond "árukapcsolni": aki a ritkaságokra
pályázik, vigye a salátát is. Ezzel szerintem csak akkor van baj,
ha az eladó csak a ritkaságok értékét veszi alapul az árkalkulációnál.
Viszont akkor meg rajta marad az áru.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Aramir
őstag
Ott sem biztos, hogy megvennék ennnyiért, erősen túlárazta szerintem:
[link]
[link]
[link]
Persze van, aki 200 meg 379 euroért hirdeti, de ők csak hirdetik, nem igazán viszik tőlük.Ja, most nézem, ezt vette meg ő: [link]
Pont ott van a sérülés a dobozon. Így viszont ne fújjanak rá a gyűjtők, hogy megvette előlük olcsón a Vaterán, mert nem is itthon szerezte be.[ Szerkesztve ]
-
Aramir
őstag
Miért PAL exkluzív? Famicomra is kijött: [link] Az egyik sárgakazimon meg is van
-
Cartevo
őstag
Elég sok helyen árulnak több kazettát egyszerre "csak együtt eladó" alapon. Attól is be lehet gőzölni.
-
Rezuhu
aktív tag
válasz AndrewBR #8216 üzenetére
"Nepper alkat" ---> emiatt van rá kibukva minden gyűjtő.
A gyűjtő így nem tudja jó áron beszerezni az adott játékot, mert ő felvásárolja és és brutál haszonnal adja tovább mindet, ami felbukkan olcsón a neten (tehát nem a gyűjteményébe veszi a játékokat).AliceWake
Igen, ez már a sokadik példány, amivel ezt játssza el, ezért is haragszik rá fardem kolléga is!
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
De ez már a sokadik Hammern', nem? Volt már neki több olyan, ami elkelt ebayen, és itthon is, csak kazi. Nem hiszem, hogy ez még mindig ugyanaz.
Viszont, az utóbbi időben előkerült egy csomó Hammerin', gondolom az emberek elkezdték eladogatni, látván, hogy drága, ami jelentősen degradálta az árszintjét. Erről nem vesz tudomást általában.[ Szerkesztve ]
Non omnis moriar.
-
Rezuhu
aktív tag
válasz PiciDikenz #8210 üzenetére
A játék több példányával is eljátszotta már, hogy 10-20 ezer forintért megvette pl a vaterán, és ide már egyből többszörös áron rakta fel.
Szerintem ezzel nem is lenne baj, ha csak az ebay-re tenné fel ennyiért, mert itt csak a gyűjtők idegeit borzolja ezzel a "gazdagodjunk meg egy játékon idehaza" hozzáállással.
Tény, hogy a játék ritka és drága, de ezt nem kellene az emberek orra alá dörgölni.
Az ebay-en amúgy is nagyobb az esély rá, hogy megveszik, nem tudom minek erőlteti a hazai eladást.[ Szerkesztve ]
-
AndrewBR
senior tag
-
AliceWake
HÁZIGAZDA
válasz PiciDikenz #8210 üzenetére
Speciel azt én sem tudom Valamit biztosan alakított, ha ilyen közmegbecsülésnek örvend.
Tényleg. Mi a sztori?Non omnis moriar.
-
AndrewBR
senior tag
Mario Sunshine...
A.
-
Mister_X
nagyúr
Természetesen. Én addig el sem merek kezdeni Dreamcastezni, amíg be nem szerzek egy CRT-t (elhozom apámtól a jól bevált "kicsi"-t), mert tudom, hogy mind az LCD monitoron, mind a HDTV-n bitang ocsmány lenne. Tapasztaltam már GameCube-bal, inkább fizetek egy SDTV-ért.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
fardem
aktív tag
retek úr újra itt!
http://hardverapro.hu/apro/hammerin_harry_nes_dobozos__teljes__pal_exclusive
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest