Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- ZIDOO médialejátszók
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
khron78
őstag
válasz Armitage #16952 üzenetére
Igen, a termék hamisítás nálam a klónt jelenti.
A Famiclone nevében is benne van a klón szó, nem véletlenül.A hardver része se így van szerintem. Ez butaság, hogy vesz egy hardvert és ennyi. A hardver kialakításában szerepük van. A gyártás és az összeszerelést kapják külsős cégek.
A Nintendo-nak , mint a többi konzol gyártónak is többnyire egy azon beszállítója van és egy azon helyen szerelik is őket össze. Szinte az összes felső kategóriás kütyü pl. a Foxconnál készül. Az Apple telefonok is.
Ezeket hívják OEM gyártóknak. Megbízást kapnak a cégektől, hogy mit és hogyan szereljenek össze.
Ezért felelősséget vállalnak.
Az alkatrészek beszerzése/tervezése is így történik. Megbízás alapján készítik a gyártók a chipeket. Pl. AMD AMR stb.
Tehát a Nintendo megbízást ad, hogyan szeretné látni a termékét és hogyan szeretné azt megvalósítani.
Ez nyilván védelem alatt áll. Ha nem állna védelem alatt, akkor akárki gyárthatná a Switch-eket, Iphone-okat stb.
Manapság mindenki bérgyártásban gondolkodik. Távol-keleten gyártanak mindent. Miért van az, hogy nem lehet ezeken a helyeken fényképezni? Pont azért, hogy védjék a termékeket.
A PC az más történet. Én inkább egy Apple gépet mondanék. Hiába van benne olyan alkatrész, ami egy PC-ben is előfordulhat, attól még az egy Apple.
Az oprendszernek ehhez semmi köze.
Ami te mondasz, hogy a Nintendo vesz egy hardvert és rárak egy szoftvert ez azért még túlzásnak is erős.
Ha ez így volna, akkor a Nintendo-n kívül még x gyártó készítene Switch-et. Ebbe nem gondoltál bele?
Mi értelme lenne a Nintendo-nak, ha nem lenne innováció? Régebben mitől volt úttörő a Sega? Azért, mert megvett valakitől valamit? Ugyan már.[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
válasz Armitage #16953 üzenetére
"Burkolatot,címkét,dobozt viszonylag könnyű másolni,akár az eredetivel megegyező minőségben."
Te aztan nem vagy semmi. Szerinted a nintendo-s dobozokra milyen eljarassal viszik fel a 249 176 2-es masolas vedelmi szint? Szerintem csak a topikon belul szinte mindenki probalkozott ezzel, megse jutott senki semmire. Van aki nyomtato uzemben dolgozok, van akinek ismerose, stb, megse tudtak leutanozni a gyaritol megkulonboztethetettlen modon.
Azt a PS3-as garancia matricakat tesem gondolod komolyan. Ps2 slim-tol felfele sony-nal van egy folyadek, amit felvisznek, majd a gari matrica(ami alapbol ruggalmas anyagbol van) szillankosra torik. Szinten nem "sima matrica" az.
Szerk:
Ez a Nintendos dobozon, cimken szereplo eredetiseget jellzo cumo. Az az "arany" szin nem egyszeru festek. Leutanozhatattlan. Valosagban ha van olyan termeked amin ilyen van, teis latod, hogy az egy specko dolog...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Armitage #16949 üzenetére
Minden sorozatgyártásban előállitott Nintendo kazetta klón. Néhány eredeti fejlesztői kártyáról sokszorositották a Nintendo kazettákra a játékot. Az eredetiséget a kazetta és a cimke igazolta. A csomagolást jelentő dobozt és a kazettákat is másolják napjainkra. Nehéz kiigazodni az utángyártott és replika másolatok tengerében, hogy ezek közül melyek voltak a Nintendo engedélyével terjesztett játékok. Ugyanilyen másolatoknak tekinthetőek a VHS, CD és a DVD, meg az egyéb adathordozón forgalmazott filmek, zenék, játékok és programok. Az eredetiséget az üzlet garantálja... vagy egy picike kis matrica.
[ Szerkesztve ]
-
khron78
őstag
válasz Armitage #16949 üzenetére
Nem kell tartalmazza a gyártó saját fejlesztésű elemét, elég ha funkcionálisan tudja azt.
Telefonoknál se véletlenül vannak a formatervből kiinduló perek.Ez például úgy klón, hogy a formatervet lopták el:
[link]Szerintem klónnak hívunk minden olyan készüléket, ami egy márkás készüléket próbál utánozni több kevesebb sikerrel.
A Nintendo mini nem klón, hanem egy verzió, ugyanis az eredeti gyártó megegyezik a jelenlegi gyártóval.
A jogok egy kézben vannak. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Armitage #16891 üzenetére
Ha egy gyártó elkészíti saját termékének a klónját akkor már nem is klón?
Természetesen nem. Klón szerintem olyan termék, amik egy termék lemásolása alapján jön létre, legtöbbször az eredeti gyártó engedélye nélkül. Renault Duster szerinted klón? Attól, hogy egyes országokban ezen a néven forgalmazzák, még nem lesz az. VW bogarat Dél-Amerikában sok évig gyártották még, miután Európában már rég nem. Az se volt klón. A Kínában gyártott Merci klónok ellenben klónok, még ha rosszak is...Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Rezuhu
aktív tag
válasz Armitage #16504 üzenetére
A Ps2-n Ps1 játék lejátszásakor a visszafelé kompatibilitás is szoftveres emulálással van megoldva, mivel a Ps2 nem tartalmaz egy Ps1 hardvert magában, hanem csak szoftveresen izomból emulálja azt.
A lényeg, hogy egy gyűjtőnek az igazi élmény az adott eredeti konzolon eredeti játék futtatása (ezért gyűjt).
Az ilyen mini megoldások legalább nem a warez témakörbe tartoznak, tehát egy fokkal jobbak az egyéb emulálásnál. -
t256
őstag
válasz Armitage #16483 üzenetére
Belefutottam már a videóba. Elég tetszetős darab, egy dolgot leszámítva. A menü, vagyis annak hiánya.
Egyszerű sárga kazettás menüben választod ki a játékot. Ehhez képest az ATgames féle nagyon igényes.Ebben a boltban vajon honnan szedték elő ezt a két "sega" konzolt? A tévére köthető változat Atgames gyártmány. Ez viszont a kerülendő fajta.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #15598 üzenetére
"Ennek köszönhetően a nes csatis klón joy simán megy az eredeti gépen"
Ezt annyival egészíteném ki, hogy ha mégsem, akkor a NES joyportjait meg kell mókolni [link]
A NES gépeknél is van az a mizéria, ami az SNES gépeknél van, hogy az amerikai joypad nem megy PAL gépeken. Pont most árulok egy NES gépet amerikai joypadokkal, átalakítás után mentek a klókgép joypadjai is, előtte nem, már azt hittem hibás a gép.Én is egyfajta bekötésről tudtam. Azt tudom még esetleg elképzelni, hogy az a gyilkos joypad selejt volt, és a +5 voltos láb hozzáért egy másik lábhoz, amit a gép nem szeretett.
[ Szerkesztve ]
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #15574 üzenetére
De ez hivatalosan licenszelt ázsiai klón: [link]
Szerintem hivatalos licensz alatt nem adhattak ki akármilyen minőségetIlyen egy igazi kalóz klóngép Szétszedni nem akarom, mert rajta a gyári garimatrica, de látszik, hogy az alaplap mérete töredéke az eredetinek, és a MegaCD csatlakozó sincs meg, ha jól emlékszem ott van a régió kapcsolója.
[link][ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz Armitage #12513 üzenetére
Azért a Nintendo is elég erősen törekszik a profitjának a maximalizálására, lásd pl.: Amiibo dömping. Ami nagyon nem szimpatikus bennük, hogy pl. a Sony meg tudja csinálni, hogy legyenek cross-buy tartalmaik (pl. a PS1 címek), addig a Nintendo elvárná, hogy minden vacak Virtual Console-os címet kétszer vegyen meg az ember, ha handhelden és asztali konzolon is játszani akar vele (igaz az erősebb platformok nincsenek is emulálva 3DS-en, így max. a NES címekről beszélhetünk - számomra nagyon hiányzik egy SNES pl. 3DS-ről, sokkal nagyobb móka lenne azon játszani azokat a játékokat).
-
Aramir
őstag
Én úgy emlékszem, az volt a dvd lejátszás lényege, hogy egy lejátszó árához képest nem sokkal többért kaptál egy konzolt, ami lejátszónak is jó volt, 100 dollár környékén volt 2000-es év végén egy olcsó dvd-lejátszó (gondolom a gagyibb fajták), 299 meg a komplett konzol, de kaptál ilyen áron is dvd-lejátszót [link]
-
Rezuhu
aktív tag
Szerintem a különböző konzolokat teljesen felesleges akármilyen jelzővel illetni/beskatulyázni stb.
Ha valaki játékosként éli az életét, az keresse meg magának a neki tetsző játékokat.
Nekem minden konzolomra megvannak a kedvenc játékaim.
Ezeket gyűjtöm!
A fanboy-kodásnak, hater-kedésnek, fanyalgásnak nálam konzol téren nincsen helye.
A Nintendo és a Sega stb is a profitért gyárt/ott konzolokat/játékokat, és a Ps, Xbox stb a profit hajszolása mellett is csinált nagyon jó játékokat.
Vagy talán nem így lenne? -
adalbert1
veterán
válasz Armitage #12438 üzenetére
Én valami ilyesmire gondoltam, amibe magát a játék dobozát lehet beletenni. - Azért ennél egy kicsit olcsóbban.
-
khron78
őstag
válasz Armitage #11869 üzenetére
Nem fanyalogtam, mert gondolom nekem szólt a válaszod!
A két gépnek nem vitattam az érdemeit, miszerint azok mennyire voltak innovatívak.
Viszont, amiért nem lettek sikeresek, az pontosan annak volt köszönhető, hogy a két kiegészítő! már akkor is horror áron volt elérhető. A 32X és a Saturn között egyértelmű , hogy az utóbbi volt a jobb választás (árban nem volt nagy difi).
A Sega CD-nek meg nem volt kifutási ideje és akkora támogatottsága, hogy sikerre legyen ítélve.
Valószínűnek tartom, hogy az erős marketing is hiányzott mellőle. Itt most az európai viszonyokról beszélek.
Viszont az tény és való, hogy ezek miatt IS lett kultikus név a Sega. Rengeteg új ötlet, merész lépések, innováció. Sajnos a bukás is elsősorban ezeknek a merész húzásoknak volt köszönhető.
A lényeg, hogy az innováció nem feltétlenül jelent egyet a feltétlen sikerrel, sajnos.A Mega CD-hez visszatérve. Akkoriban még azért nem voltak annyira elterjedve a CD-k és a lejátszók.
Én 1993-ban örültem a Funai 37cm-es (nem coll!) TV-nek, amit a születésnapomra kaptam. Karácsonyra meg érkezett a Master System II, akkori áron, ha jól emlékszem 19eFt körüli összegért.
Master System, nem Megadrive!
A játékok kerültek 6-7-8eFt-ba, 576Kbyte! Még mindig SMS!
Így az ember fia örülhetett, ha egy évben kapott 2 játékot. A Mega CD-ről azt se tudtam, hogy létezik.
A Saturn-ról hallottam 2 évvel később a magyar! Sega klubtól, hogy hajrá lehet venni, csak 89999Ft-ért!!! Na, ekkor cseréltem be a Master Systemet az összes 5-6 játékommal egy Megadrive II gépre a Gömb u.-ban. 1 hónapig játékom se volt hozzá, csak nézegettem, hogy mennyire szép....
Aztán megvettem hozzá az EA Sports Madden NFL/Fifa International Soccer Double Header játékot.
Ez volt a legolcsóbb, legalsó sor 3eFt.Szóval a kis kitérőm lényege, hogy akkoriban kisebb volt a piac. A szerencsések kaptak eredeti Sega/Nintendo gépet, a többiek meg a piacról kapták a sárga kazettát. Természetesen a világnak ezen a felén... hogy Amerikában mi volt, azt nem tudom.
-
AndrewBR
senior tag
válasz Armitage #11836 üzenetére
Pont tapiztam. 10 pénz lett volna.
Beteges? Ki beszél...t256 (#11835)
Igen, az: Nem voltak bent!
Múlt nyáron volt egy patika Turbo Outrun... el is vittem.Aramir (#11834)
Megnézem! De akkor most mi a manó ez a kábel?adalbert1 (#11833)
Nekem volt mind a kettő eladós, igaz, el is vitték azonnal...
Egy idősek lehetünk akkor ha gyerekkori meghatározó élmény a
Disney délután... [link]A.
-
adalbert1
veterán
válasz Armitage #11646 üzenetére
Ja, és a végén egy valaki visz mindent.
Mindenesetre mivel eléggé csönd volt a témában az elmúlt fél órában, én írtam egy árajánlatot az eladónak, ha belemegy, akkor még mindig feloszthatjuk úgy, ahogy beszéltük.Lol, vicces ez a Zelda hirdetés, tényleg volt, aki komolyan vette?
-
Rezuhu
aktív tag
-
shinmegaten
aktív tag
válasz Armitage #11192 üzenetére
Tény, hogy ez a Samsung nem a csúcskategória csúcsmodellje, de azért az ember azt gondolná, hogy 2000 után a televíziók már normálisan feldolgozzák az analóg jelet. Egyelőre azt mondom, a probléma megoldódott és a maradék kellemetlenséget maga a TV produkálja. Illetve azt a 180-as rezisztort még bele fogom durrantani, mert nem véletlenül van az ott, szvsz.
Amúgy aljzat. Ne haragudj, beütött az OCD
[ Szerkesztve ]
-
shinmegaten
aktív tag
válasz Armitage #11187 üzenetére
Egy Scart csati van a TV hátulján és két különböző TV-n is próbáltam. Továbbá, ha nem támogatná az RGB-t akkor azoknak a lábaknak a helye hiányozna, nem? Amúgy is kétlem, hogy egy TV, amin van HDMI, kompozit, komponens, Digital In és VGA In bemenetek, pont a RGB-t ne támogatná. Legalábbis örülnék neki, ha támogatná :/
[ Szerkesztve ]
-
shinmegaten
aktív tag
válasz Armitage #11165 üzenetére
Van itthon egy CRT TV. Le fogom ellenőrizni, hogy van-e különbség az RCA és az RGB kábelem jele között. Mindenesetre valami javulásnak csak kéne lennie. A vibrálásmentes játékot még tudom tolerálni, de amikor veszek egy kábelt 2k-ért, aztán rendesen megcsinálom és akkor sem hajlandó pöpec képet adni... kiábrándító
Egyébként a komponens jel is analóg és azzal pl semmi problémája a TV-mnek. A PS2 és a Wii is tűéles, pixel-perfekt képet ad komponenssel és sehol nem látszik ilyen kép-összefésűzési (interlaced) hiba, mint amilyet az RCA mellett kaptam PS2-nél, Wii-nél, vagy SNES-nél.
-
adalbert1
veterán
válasz Armitage #10811 üzenetére
Tényleg ahhoz tartozik , az egyik alatt nincs ott, és az sokkal lazább is (köszönöm az infót, szerintem egy napig nézhettem volna, mire rájövök). Elméletileg hétfőn hozzájutok egy másik kontrollerhez, ami kívülről van ramaty állapotban, remélhetőleg annak jobb a belseje (pl. a trigger gomb és ez is), és akkor a kettőből össze tudok rakni egy jót.
szerk.: nem vagyok Star Wars rajongó, de ez a Rouge Squadron II egy nagyon eltalált hangulatú játék, valami hasonlót fejleszthetnének frissebb generációkra is.
[ Szerkesztve ]
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #10761 üzenetére
Szarból nem lehet várat építeni Úgy látom ezt nyomtatta ki az illető: [link]
Ez fotópapíron sem lett volna sokkal szebb, azok a kis betűk a 300dpi-s szkennelt képeken elég vackok szoktak lenni sajnos, vázlat minőséggel még vacakabb lenne szerintem. Illetve úgy látom, sima fénymásoló papírra nyomtatta, vagy valami hasonlóra, azon minden minőség szarul néz ki, minimum fotópapírra kellett volna nyomtatni.[ Szerkesztve ]
-
Rezuhu
aktív tag
válasz Armitage #10701 üzenetére
Az is Ntsc-s volt?
Pal-ban megvan az is, de elfért volna az Ntsc verzió is a polcon...
Mondta a srác, hogy a Nintendo-s dolgokat nagyon gyorsan elkapkodták....
Állítólag patent állapotban volt neki elég sok menő cucc (DKC, Mortal részek stb).
Na mondom, remélem jó helyre kerültek azok is!
Aztán ki tudja... -
Aramir
őstag
válasz Armitage #10186 üzenetére
"Azt már mondanom se kell hogy az egész műveletett a szabadban végezd."
Na, mondjuk ez a másik előnye a krémes megoldásnak, én simán a szobámban csinálom, és semmi kellemetlen gáz nem keletkezik és rossz szaga sincs.
Egyébként durva foltosodást egy átlagos besárgult darab fehérítése után nem tapasztaltam, csak az a kínai Polystation kitudja miféle anyagból készült burkolata adja meg magát nagyon lassanhttp://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #10157 üzenetére
Holnap majd megpróbálom vastagabban kenni a trutyit, remélem előbb-utóbb egyszínű lesz, és ami már gyári színű, az nem lesz világosabb, a sötétebb részeknek meg majd kell még egy plusz menet maximum. Ahogy kinézett, annál minden jobb, még az enyhe márvány szín is
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #10153 üzenetére
Na, hát mára ennyi, éjjelre azért nem merem ott hagyni a lámpát őrizetlenül, bár bírta a foglalat.
Holnap megint bekenem, aztán délelőtt kirakom az erkélyre a napra, hátha lesz elég napsütés hozzá, aztán lámpázom majd. Gondoltam amúgy, hogy nem 3 óra alatt fog eltűnni az elmúlt kb. 15 év nyoma De látszik, hogy elkezdődött a folyamat.http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #10146 üzenetére
Hát igen, pont ezért próbálkozom a krémes megoldással, egy decit kevertem be kb. ennek a fele megmaradt miután bekentem a polystation burkolatát. Amúgy nem sok változást látok így másfél óra elteltével, de ez a gép ugye baromira el van színeződve, és a blogban is azt írta a tag arra a régi pong gépre, hogy valami 24 óra kellett neki, a többire elég volt pár óra is. Max több lépésben csinálom meg.
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #10044 üzenetére
Aha, hát ez szívás, de mondjuk a doboz amúgy sem hibátlan már, és még mindig jobban néz ki, mint előtte.
Amúgy youtube-on láttam olyan megoldást is, hogy hajszárítóval felmelegítette aztán könnyen leszedte a matricát az illető, a hátramaradt ragacsot meg valami lötyivel szedte le: [link]
Nem tudom kartondobozon működne-e a dolog, sosem próbáltam még így leszedni ragasztószalagot/matricát.http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
AndrewBR
senior tag
válasz Armitage #10055 üzenetére
"Lefoglalta" én nekem egy hét után pedig nem volt jó érzésem
hogy még mindig ott a cucc becsomagolva, megcímezve feladás nélkül.Ilyen vagyok, első és utolsó alkalom volt.
Nem tudtad? A múltkor te is így vettél egy csomó hulladékot,
igénytelenül csomagolva, tele hibával...
étkezési utalványban kifizetve.A.
-
AndrewBR
senior tag
válasz Armitage #10042 üzenetére
Én már találkoztam olyan ragasztószalaggal
ami a hosszú évek során szimplán "leszáradt",
nyomot sem hagyott maga után mikor leszedtem,
könnyen elengedte magát, igaz, a doboz gyári
színét megtartotta, körülötte pedig a fakult szín
elég kontrasztos volt.Napi story: megvettek postai úton egy
SMD klónt. A srácnak ez volt a harmadik vásárlása
tőlem. Nem volt annyi pénze hogy egybe kifizesse,
ezért elküldött foglalónak egy összeget, 2e fennmaradt,
pár nap és küldi-írta. Mondom ok, de őszintén nem szeretek ülni a
cuccokon. Írtam neki pár nap múlva hogy felteszem neki
inkább, úgyis csak kerülgetem, írta hogy okés, pár nap és küldi
változatlanul.Ma megkapta, erre előáll egy banán storyval:
Megérkezett a játék de az adapterével nem működik ezért vennie kellett
hozzá 2200 ft-ért egy hozzá való újat továbbá a tv kábele sem a megfelelő
típusú amivel rendesen átmegy a jel . Szerinte egyezzünk ki abban az összegben
amit küldött.Erre én:
Szerintem meg ne szórakozzunk egymással.
Elmagyaráztam hogy semmi baj nincs a géppel,
(azt hitte nem próbálok ki egy gépet mielőtt eladom?)
érdekes, nálam tökéletesen működött. Kértem ettől nagyobb szegénységi
bizonyítványt ne állítson ki 2000.- Ft-ra.
Szívességet tettem neki, bízva benne, amit megpróbált
kihasználni, csak én sem most jöttem le a falvédőről.
Jeleztem: Többször ezt nem fogom kérni, személyesen is el tudom ezt magyarázni, de az egyikőnknek sem lesz kifizetődő.... hétfő délig legyen a cash a számlán. Ez volt kora délután.18:00 előtt meg is jött az összeg. Érdekes....
Summa: Ennyit a bizalomról.
A.
-
PHM
addikt
válasz Armitage #8766 üzenetére
Imitt-amott még előfordul a kínai piacokon, de néha feltűnik 1-1 példány
a bolhapiacon is. Mondjuk ez utóbbiak jó eséllyel működés képtelenek,
de kis szerencsével javíthatók.Más:
Mostanában láttam pár olyan kínai konzolt, ami afféle Wii koppintás
akar lenni. Ilyenje nincs valakinek Budapesten?
Nagyon megnéznék egyet, de csak ezért nem akarok venni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Aramir
őstag
válasz Armitage #8760 üzenetére
A meghajtó lehet döglött, de lehet csak a floppy-lemez szar már, mindenesetre ezekben szabvány pc-s meghajtó szokott lenni, szerintem könnyen cserélhető, ha van is, nagy baja nem lehet.
Lehet azt is tud, de inkább fordítva használják Romokat betölteni, aztán játszani velük, korai kalózkodós cucc lényegében.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- Xbox One X 1TB 2db kontroller + játék jótállás cégtől
- Ultimate előfizetés akár 2100 Ft/hó áron? Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Ps5 fat lemezes,gari 2025-03-21 ELADVA,értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest