Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
Új hozzászólás Aktív témák
-
jodován
tag
gariba kicserélték a vinyómat. eddig kezelte a hd sentinel, most ez van:
a weboldalukon nem találtam erre vonatkozó informácziót.
mi lehet vele?
Samsung HD103SJ
A merevlemez állapota ismeretlen.
A használt lemezvezérlő meghajtóprogramja (driver-e) nem teszi lehetővé a részletesebb információk felismerését. Javasolt ellenőrizni, hogy van-e a jelenleginél frissebb meghajtóprogram.Kérjük, használja a "Riport" menü "Teszt riport küldése a fejlesztőnek" opcióját. Ez segíthet, hogy több és pontosabb információ jelenhessen meg.
További információkért kérjük látogassa meg a "Hardver" és a "Támogatás -> GY.I.K." menüpontokat a www.hdsentinel.hu weboldalon. -
horvathkrisz
addikt
Én patcheltem mikor megvettem, 2 hét mulva mégis bad sectoros lett.
Szerintem futtassatok le rajtuk egy HD Tune teljes ellenőrzést. Igaz, kb 6-7 óra ,de ha van bad sector, akkor az megmutatja. Sentinel csak akkor veszi észre a hibás részt (akkor irja be a smart-ba), ha már "járt ott" az olvasófej... -
kurtuzov
senior tag
Sziasztok!
Tegnap én is vettem egy HD204UI winchestert. A matricáján a koreai jelek miatt csak sejtem, hogy 2011.02 hónapja/hetében készült. Szerintetek gyárilag patchelték a fw-t vagy azért célszerű megejteni?
Formáztam a Win 7 32bit lemezkezelőjével (NTFS, alapbeállítások), és a Totalcommanderben, Eszközkezelőben nem látom a System Volume information rejtett mappát.
Eleinte a recycle bin-t sem láttam, de az egyszer csak megjelent.
Még nem raktam rá semmit, de ~147MB foglalt terület már van a HDD-n.Mi lehet a probléma?
-
Ádyka
őstag
válasz
horvathkrisz #4441 üzenetére
Simán. Nem kényszeríthetnek, hogy ilyen labilis hdd-t használj. Vagy tán kifizetik majd neked az adatmentést?
-
Ádyka
őstag
válasz
horvathkrisz #4439 üzenetére
Huu ez aztán szépen pusztul.
Mire vársz még? Hatalmas adatvesztésre? Vissza a feladónak. -
horvathkrisz
addikt
Szinte új (pár hetes) Samsung HD204UI:
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Van nekem 2db 750 GB-os Samsung F1 hdd-m, és a legtöbb hdd figyelő program hibát jelez itt-ott. Használat közben ez nem mutatkozik, azonban féltem az adataimat, így talán jobb lenne idejében megelőzni a problémát.
Bolttal beszéltem, ahol vettem, ők azt mondták, hogy ha a hivatalos Samsung program is hibát észlel, akkor cserélik.
Ennek a programnak utánanéztem, és az van a leírásában, hogy mentsünk minden fontos adatot a program használata előtt a hdd-ről.A kérdésem az lenne, hogy ha futtatom ezt (azt hiszem HUTIL a neve), tényleg le kell-e előtte menteni az adatokat? Vagyis valaki használta már-e ezt úgy, hogy az adatokkal nem foglalkozott, és a teszt elvégzése után minden érintetlen maradt?
A hibák, amiket a hdtunepro mutat:
reallocated sector count (current: 100; worst: 100; threshold: 10; data: 15)
ultra dma crc error count (current: 100; worst: 100; threshold: 0; data: 1)Előre is köszi,
Mosqu!to -
Ádyka
őstag
Sziasztok!
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Samsung F1 1TB HD103UJ hdd. Eddig AHCI módban volt, most IDE módban van.
Mostanában elég sok hibát dob, a Win7 is már küldött hibaüzenetet lemezolvasási hibával, mentsem az adatokat, mert a merevlemez meghibásodása várható!
Hd Sentinel szerint, több gyenge szektor található a lemezen 51 és van egy hibás bad sector is, amelyet a merevlemez az önteszt során fedezett fel! Felpörgést hibák, lemezfelület vagy olvasófej hibájára utaló üzeneteket kapok sorban.
Többször előfordult, a rendszer is kifagyott, annak ellenére, hogy a win7 ssd-én van külön és csak a reset segített.
Mindezek előtt már egyszer csináltam ES Tool progival low level format-ot, minden hibát kijavított, kondíció 100%, teljesítmény 100%.
Most is futattam low level format-ot, de már a hibás bad sector-t nem tudja kijavítani, kondíció 100%, teljesítmény 79%.
Mi a teendő ilyenkor? Használjam addig a merevlemezt, amíg rosszabb nem lesz az állapota és gariztatom, vagy már ezzzel az egy hibás bad sector-ral is lehet gariztatni, mivel ez már fizikai hibára utal?
Van valami megoldás ezekre a hibákra?Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
zsocii
csendes tag
Sziasztok,
van két problémás vinyóm (vagy lehet, hogy csak velem van a baj..
Samsung Sp2514n – 2005-ös gyártás: korábban használtam, volt is vele valamilyen baj, de újraformázva működött. Most kb. 1 év után újra elővettem: bios látja, windows xp eszközkezelő is látja (megfelelően működik), de a windows intéző nem látja – ténylegesen üres. Mi lehet az oka, mit javasoltok, hogyan lehetne munkára bírni?
MIközben írom, a partition table doctor úgy néz ki újraélesztette, és most már emlékszem, ennél gyakran eltűnt a partíció - ezt mivel lehetne megakadályozni?Samsung HD400LD – 2008-as gyártás: indításkor 5-6 aprón, halkan kattan, bios látja, xp eszközkezelő nem látja, windows intéző sem látja – ténylegesen tele van.
Hogy lehetne legalább az adatokat átmásolni?Az is kérdés, hogy 2009-ben a HD400LD-re csak 1 éves bolti garanciát kaptam (nem kaptam Samsung jótállási jegyet). Ismereteim szerint a samsung a vinyókra 3 év cseregarit ad. Szerintetek jogosult vagyok ez esetben a cserére, csak nem a boltban, hanem egy samsung szervízben?
Köszönöm a segítségeteket!
-
Ádyka
őstag
Sziasztok!
HD204UI-nak nálatok mennyi az átlagos elérési ideje? Nekem baromi sok: 20-24 ms.
A dosos kis utilityvel feltoltam FAST-ra de nem sok minden változott.750-es F1 után sokkal lassabban jön be a frissen telepített win7. Az F1-nek 13-14 ms.
Lineáris adatátvitelre viszont jobb mint az F1, de rendszernek nem egy holdrakéta. Értem én, hogy 5400 vs 7200 RPM, régen is volt ez az ugrás felfelé, de most visszafelé ez elég siralmas.
-
Rage 89
csendes tag
Üdv!
Kérlek segítsetek! HD204UI vásárlás előtt állok. Adatvinyó lenne xp-s rendszer mellett. Kérdés, hogy ha a jumpert 7-8 állásra rakom, vagyis jobb szélsőre, gond nélkül tudom-e formázni xp alól mindenféle firmware patch nélkül? -
ETOM
addikt
Hello!
Van egy Samsung F3 HD502HJ vinyom asrock lapban. AHCI-ben használom, ha felrakom a drivert (AMD all in 1 driver ver: 8.631_W7_logo>>North Bridge szűrő illesztőprogram, AMD SATA AHCI illesztőprogram ezek vannak bent) akkor ha leáll win7 vagy újraindítom akkor felpörög kattan felpörög ilyet csinál csak akkor ha fent a driver ez normális így?, de gond nincs vele csak kicsit zavaró.
köszi -
kutyman
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4424 üzenetére
Az enyém alapból disabled-en volt, elég zajos volt. Beállítottam halkra, csöndbe lett. Ezután beállítottam gyorsra, nem lett hangosabb, de kicsit gyorsabb lett. A végén visszaraktam disabled-re ahogy gyárilag volt, és továbbra is csöndes maradt. A fene se érti ezt.
-
kutyman
aktív tag
válasz
horvathkrisz #4414 üzenetére
Ha vigasztal, nekem is ezt írja ki xp alatt. Viszont a HD502HJ vinyóm teljesen csendbe lett mióta az ESTOOL-lal beállítottam az AAM-et quiet-re.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
betonfelhő #4421 üzenetére
Szerintem meg a hd204ui-nak is lehetnek ilyen hibás darabjai, itt a seek hangra gondolok.
Nagyon extrém ahogy kerreg néha... -
betonfelhő
tag
válasz
horvathkrisz #4420 üzenetére
De nekem a seek hangját bőven elnyomta az alap rengés amit a a hdd pucéran kibocsájt magából. Szóval tényleg kriminális, ordenáré amit művelt. Gondolom, hogy hasonlóan ahhoz amit a témában páran már emlegettek. A hd103sj típusnak vannak zajos darabjai. Szomorú tény. Én is kifogtam, de orvosoltam is.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
betonfelhő #4419 üzenetére
Az én 2 terrás hd204ui-m is kurvára adja a seek hangot, illetve csak azt hallom a gépből semmi mást. Előtte 3db WD volt a gépben, azok nem seek-eltek, viszont a 3db 7200-es motor visított és rezonált.
Mindegy, lassan megszokom ezt a hangot... -
betonfelhő
tag
Az én 1 TB-os hd103sj vinyóm dupla olyan durván és hangosan vibrál, rezeg, zajong mint bármi, akármikor a gépben. Ocsmány idegesítő volt.
Aztán habszivacs sínekbe oktojáltam a dvd-sütő fölé. Házi gányoltam, stabilnak bizonyult. A hőmérséklet 42 fok körül alakult a samu szenzorai szerint. De a csúcs, több órás terhelés után 50 átkos fokban maximalizálódott. Non grata. Ezért a "sínt" optimálisnak vélt trimmelés és ragszalagos szerkezeti erősítés után, stabil fekvőhelyzetbe emeltem, 3 cm-rel a meghajtó fölé. Így már csak 38-39 a hő max, a zaj és a vibrálás elhanyagolható. Gány, tudom, de működik. -
veze
őstag
cooler master elite házban van, tudom nem csucskategóriás, de hütés szempontjából nagyon jó.
igaz bele van rögzítve a gyorsoldó rögzítö patebntjával amit adtak a házhoz.
nem aggodok amiatt hogy baja lenne, ban másik vinyom i samu ecogreen 1,5TB de az csendesebb ugyanebbena házban -
Kroni1
veterán
Én ha jó házam van akkor nem hallok semmit, ha szarabb akkor sose csavarozom a házba a hdd-ket, már ezer éve samsungokat használok gépépitéshez, de egyiknek se hallottam még semmilyen zavaró hangját közelről se.. Nem a házad a szar? persze ha WD-hez képest hangosabb azt te tudod, de nekem is volt 103as és semmi hangja nem volt szinte, nemhogy zavaró..
-
Kroni1
veterán
válasz
horvathkrisz #4414 üzenetére
Ennek 133-nak kéne lenni..
A Win7 alatt ugy tom nem lehet állitani ilyen modon az akusztikát mint XP-nél lehetett.
-
horvathkrisz
addikt
Ez Nektek is feltűnt, vagy csak nálam van így?
Mi az hogy ATA100???!!! -
veze
őstag
válasz
horvathkrisz #4412 üzenetére
elkezdtem rendeltetésszerüen használni egy egy terrás F3-as samsungot , hát mit mondjak..
olyan jo "wincseszteres " hangja van mint anno a maxtoroknak volt
nem kattanásra stb gondolok hanem mint amikor " dolgozik"
szoval nem csendes.. a WD-k halkabbnak tünnek..
normális ez? -
horvathkrisz
addikt
Srácok,
milyen meghajtóprogramot kell felraknom a HD204UI-nak Win7 alá hogy a HDSentinel-lel állítani tudjam a vinyó akusztikai szintjét?
A CrystalDiskInfo is azt írja róla hogy "Lemez nem érhető el"
Amúgy tudtátok hogy az akusztikai szint gyárilag a "Legkisebb teljesítmény és hangerő"-re van állítva?
-
Kvazár
őstag
-
Kroni1
veterán
Hát nekem a HD tune pro van még fent, ami nem kifejezetten olyan monitorprogi mint a sentinel, meg everest/aida is kiirja a smart-ból vett infókat, ha ezek közül a többi mind okénak mondja az összes adatot akkor szerintem semmi baja, de ha be tudod vinni a boltba ahol vetted megnézetni talán az a legbiztosabb! Nekem is volt 103-as samsungom, igaz a 3.30-as sentinel volt fent vele. azzal nézd meg esetleg ha megtalálod vhol, mert szeirntem a 3.5 ir csak hülyeséget..
-
Kvazár
őstag
Az a fura, hogy 2 gépben néztem, az egyiken fent van a HDS 2.81 és a 3.5, a másikon meg csak a 3.5. A 3.5 az 80%-ra veszi, legyen az bármelyik gép esetén, a 2.81 meg 100%-ra.
Így ugye nem tudom melyik az igaz, és azt sem, hogy kezdetek óta annak vette volna-e vagy most történ valami.
2-3 hónapja néztem ESTool-lal, azzal minden jó volt. 3.5-öt meg 2 napja próbáltam ki 1x, eddig 2.81 volt fent.Azért lenne fontos, mert a garim 1 hónap múlva lejár.
Tudnál esetleg másik progit is ajánlani a tesztelésükhöz?
Most csak az egyiket tettem vissza, de a másik is ugyan ilyen:
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Feltettem a 3.5-ös Hard Disk Sentinelt, és szerinte a HD103SI-s vinyóim (2 van) 80 %-os teljesítménnyel rendelkeznek, míg a 2.81-es szerint 100 %-osak.
Szerintetek mi lehet az eltérés oka? Mivel a 2.81 a mai napig 100%-onak mondja az új szerint meg mind a kettő 80 %-os.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Megjelent a OnePlus 13T
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest