- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mikisys
őstag
Nekem hasonló gépemen Ubuntu van kezdettől fogva és mellé Win7-es.
Nincs problémám, a képernyő nem sötétült el sosem.Valami hardver-probléma lehet a háttérben, amit nehéz megfogni, mert ugye win-alatt működik a géped.
A Samu driverei viszont nálam nincsenek feltelepítve, mert semmire nem jók azon formában, ahogy adták a géphez. Szinte minden ütközik mindennel, lassú lesz, nincs hang, nincs kamera, nincs normális hálózati működés, stb.
Az Ubuntu CD-ről lett telepítve és semmilyen egyéb driver nem, megy tökéletesen minden és gyors a gép, nem melegszik.
Igaz, játék sincs a gépen, ami hazavághatná.
Ha Win7-et indítom, akkor állandóan firssülni akar, de nem engedem, ne kutyuljon össze nekem semmit a gépemben a frissítés.Üdv!
-
fPApi
őstag
Furcsa dolgot vettem észre a minap (samsung np350v5c):
Be van állítva, hogy 30 perc után menjen szépen aludni, amivel nincs is baj, viszont ha ez alapján alszik el, akkor folyamatosan megy utána is a ventilátor (lehet hallani), ha viszont úgy altatom, hogy rámegyek az alvás parancsra, akkor egy idő után leáll a ventilátor. Azt, hogy elalszik az első esetben is úgy látom, hogy a külső képernyőn ilyenkor nincs jel. Mi okozhatja a ventilátor működést? -
SZATA
senior tag
Hi!
Hogy lehet engedélyezni, hogy a gyári Win7-ben a user jogú felhasználóknak is menjenek a Samsung rendszerszoftverei?
Ha nem adminként lépek be, percenként jönnek különböző értesítések, hogy írjak be jelszót mindenféle Samu progik futtatásához. -
batagy
őstag
Sziasztok!
Szóval, az előbbi Samsung - Ubuntu hibától függetlenül, lenne néhány kérdésem a laptop boot beállításaival kapcsolatban. Laptop NP300E5X-S02HU.
Win8 topikban is szóba került.
1) danee91 ezt írja:
"Nekem is Samsung laptopom van, azonban én fel tudtam tenni UEFI módban Win8-at, igaz pendrive-ról..A Samsung boot választója nem jelzi külön előtaggal, hogy UEFI boot készül, egyszerűen ha UEFI Enabled, akkor abban kéne települnie, bár megfogalmazása szerint ez csak annyit jelent, hogy ebben a módban képes GPT és MBR-ről is bootolni, míg ha Disabled ez a menüpont, akkor csak Legacy Boot lehetséges(MBR)."
Ezzel a notebookkal mi ezt nem tapasztaltuk! Engedélyeztük az UEFI-t, de max ennyit találtam a BIOS-ban. A Win8 install DVD UEFI kompatibilis, miért nem UEFI módban bootolt be?
Hogyan lehet rávenni a laptopot, hogy UEFI módban bootoljon?2) A Secure Boot menüt direkt kerestük benne, de nem találtunk ilyen menüpontot. Létezik az hogy nincs benne? Vagy csak mi vagyunk bénák?
3) Harmadik kérdésem a videokártya.
Kicsit össze vagyok zavarodva. A laptopot úgy vettük, hogy Nivida GT620 van benne. De tegnap amikor a Win8 fel lett rakva, Intel HD4000-et láttam benne, ami ugye a Sandy Bridge integrált. Ez most hogy van? Mindkét VGA benne van? Vagy hova lett az Nvidia?Kösz!
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Samsung NP300E5X-S02HU laptop gondok.
Kolléga ezen laptopja most már másodszor vált használhatatlanná. A jelenség, hogy a képernyőn semmi nem jelenik meg, a VGA kimeneten sem. A vinyót és a ventit hallani ahogy felpörög, de a képernyő tök sötét. Samsung szervízben "kijavították", a hét elején kaptuk vissza. Tegnap este nekiálltunk Win8-at telepíteni, ami gond nélkül fel is ment. Utána SystemRescueCD-vel bootoltunk, hogy a partíciókat megnézzük, utána tűnt el megint a kép.
Most, immár másodjára, vissza lett víve a szervízbe, ott egyből azt az infót kérdezték, hogy nem Ubuntu lett rá telepítve... Állítólag Ubuntu display driver okozza ezt, valami regisztert kinulláz az alaplapon és nem jelenik meg semmi. Így utólag nézve, valóban ilyesmiről van szó. A SystemRescueCD bár Gentoo alapú, de lehet hogy ugyanaz a display driver van rajta.
Még a Windows telepítés előtt Parted Magic nevű CD-ről is bootoltunk, az nem okozott gondot.
Egyébként pedig OpenSUSE-t akarunk rátenni a Win8-on kívül.Más találkozott ilyen hibával?
Gyorskereséssel egy találtam egy hasonló jellegű leriportált Ubuntu hibát. Itt az UEFI-vel hozzák összefüggésbe. Ami esetleg lehet igaz is, mert mi is engedélyeztük az UEFI-t, igazából UEFI módbna akartuk a Win8-at installálni, hogy a lemez GPT-re legyen formázva, de sajnos a Samsung laptop BIOS-a elég fapadosnak tűnik, és nem sikerült elérni, hogy a DVD UEFI módban bootoljon be.
Majd még lesz pár kérdésem ezzel a notebook-kal kapcsolatban.
-
DrKable
csendes tag
nagyon szépen köszönöm! utolsó kérdés, lehet kicsit érdekes a kérdés
http://hardverapro.hu/apro/kingmax_4gb_1333mhz_modul_elado/hsz_1-50.html
egy ilyen ramot bele tudok rakni? az én utánna lelésem azt mondja h semmi akadája! de annyi kompatibilitási problemről halottam már h gondoltam jobb ha megkrdem! -
DrKable
csendes tag
szervusztok! nekem egy samsung np300e5z s07-es laptopom lenne! és az a kérdésem vele kapcsolatban h procit és video karit lehet-e benne cserélni? vagyis h az nvidia kari cserélhető-e és h a proci integrált vagy cserélhető?! nem tudtam rájönni hosszas keresgélés után sem! ha valaki tujda akkor nagyon hálás lennék! köszönöm!
-
taylor67
csendes tag
Vettem egy NP350V5C A03HU laptopot win8-al. Le akarom cserélni az oprendszert, de meglepődve tapasztaltam, hogy a biosban szinte semmit nem lehet állítani. A boot priority két választási lehetőséget ad: windows boot manager és disabled. Disabled-et választva induláskor rögtön a biosba megy. Nem lehet választani sem USB-t, sem DVD-t, sem LAN-t. Hol találok egy normális biost és hogyan tudom rátenni, ha nincs bootolási lehetőségem külső eszközről?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- Autós topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer laptop makulátlan állapotban, 2,5 év garanciával, ingyen kiegészítőkkel.
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest