Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS notebook topic
- Hobby elektronika
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
seger
addikt
válasz
DarkWhite #3299 üzenetére
Samsung.com lap alján sw update
Elvileg mennie kellene
-
DarkWhite
újonc
Szia köszönöm a programot.
Sajnos nem segített,
DE lehet hogy csak azért mert én rontottam el valamit ezért leírom egész pontosan mi is a helyzet: Windows 7 van a laptopon (az eredeti amit hozzá adtak) és a linknél windows 8 -ra írja a softvereket az oldal. Én így is elindítottam a telepítőt, de azt írja hogy nincs a SAMSUNG-nak fenntartott lemez partíció. Mit csináljak? Keressek más programot? Hogy lehet létre hozni a Samsung számára lemez partíciót?
-
draco31
veterán
Hello!
Samsung NP300E5X lapost hoztak hozzá, hogy valamit csináljak vele. A jelenség az, hogy még az akku töltést sem jelzi, bekapcsolásra nem reagál. A töltő oké, a csatlakozó is, mert szétszedtem és a forrasztási pontokon rámértem. Valami ötlet, mi üthetett belé?
-
lala42
őstag
válasz
diegorusso #3289 üzenetére
Szerintem nem. Ha működik, akkor jó az. Felesleges pénzkidobás.
-
diegorusso
újonc
Sziasztok!
Van egy régi Samsung R522-es notebookom
CPU: Pentium T4200(2GHz)
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 398MHz (6-6-6-18)A gép még mindig nagyon jól megy, igaz nehéz dolgokra már nem használom.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e benn RAM-ot cserélni, ha igen milyet?Megköszönöm,ha valaki tud valami jót mondani.
üdv.
-
seger
addikt
válasz
DarkWhite #3287 üzenetére
Ez a hozzászólásom szerintem neked is segít!
-
DarkWhite
újonc
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem egy Samsung RV511-S01HU notebookal kapcsolatba. Voltam olyan béna hogy nem mentettem le a driver-eket hozzá és utána leformáztam az összes meghajtót.
Valaki eltudná küldeni nekem a drivereket? Próbáltam internetről letölteni többet is, de a netkártyát így sem sikerült működésre bírnom. Előre is köszönöm a segítséget.
-
biega
aktív tag
Samsung NP350V5C notebookomba szeretnék egy SSD-t tenni és a meglévő HDD-t áttenném egy beépítő keretbe a DVD egység helyére.
Melyik típusú beépítő keret kompatibilis, amit érdemes lenne megvenni? -
lala42
őstag
1. HDD ki.
2. Win8,1 lemez be.
3. Gép bottól a lemezről.
4. Számitógép javítását választani.
5. Speciális beállítások, vagy javítás.
6. UEFI frimware javítás.
7. Hagyni restartolni és belép a BIOS-ba.
Ott már be lehet állítani mindent. -
seger
addikt
Vedd ki a hdd-t, törölj minden particiot. De ne csinálj rá utána egyáltalán. Legyen teljesen üres mint egy vasdarab....
Tedd vissza, így boot-ol dvd-ről. Ujraindulás után már nem baj ha nem akar dvd-ről bootolni, de ez nem baj, neked úgy is a hdd boot lesz a lényeg onnantól.. -
lala42
őstag
Nem jó. Ez sem müxik. A másik az R528-asnál igen. Már végig zongoráztam az összes lehetségeset. Az a baj, hogy win 10 volt rajta. Nos ez UEFI-vel mehetett fel. Most a tulaj win7-et kér. (alap operációs rendszere volt). de nem bootol a dvd-ről. Van 1 boot menü, de onnan sem. Ezért kellene a BIOS-ba bemenni.
-
lala42
őstag
Hali!
Van 1 Samsung np270 e5e laptop. Semmilyen billentyüparancsal nem tudok belépni a BIOS-ba. Reseteltem is a BIOS-t, a memória slot meletti forrasztásokkal 1-2-3-4 ebből az 1-2 a BIOS reset. De még így sem. Van valakinek ötlete, vagy tud valaki olyat, hogy mivel lehet belépni? A google nem a barátom.Amit ott írnak az nem vezetett eredményre.
Valami okosság kellene.
Köszi. -
Csorbi
addikt
Ha valakit érdekel, ma kicseréltem egy NP370R5E-S03HU modellben a gyári Atheros AR5B225-ös WLAN+BT modult egy Intel 7260HMW-re (Dual-band Wi-Fi, 867 MHz AC + BT). Tökéletesen működik. Az eddigi szaros 72 mbps WiFi kapcsolat máris 867MHz-en repül egy Asus RT-AC66U routerrel.
-
n42
tag
Sziasztok, van egy np530u3c notim, s az volna a gondom, hogy a Hálózati portját sehogyan nem tudom működésre bírni! Valakinek van valamilyen ötlete, hogy mirt? Win8 alatt működött, Windows 10 alatt azt sem látja, hogy van olyan neki, de még ismeretlen hárdvert sem jelez.
-
baaka
tag
Sziasztok!
Szeretném újratelepíteni a windowsomat np370 notimon. Előtelepített windows 8 volt rajta amikor vásároltam és azóta csak frissítve lett egészen 10-ig. ÍGY néz most ki a vinyó.Le lehet gyalulni mindent vagy van valami particó amit rajtahagyjak? -
regvoltrossz
aktív tag
Laptopom melynek típusa NP300V3A-S06SE megkapta a 1067-es frissítést. Ezzel nem is lenne gond, csakhogy eddig jóformán észre sem vettem, hogy van ventillátor is a gépben, most azonban már telepítéskor is felpörgött párszor iszonyat erővel. Csak neteztem ma a laposon és némelyik oldalnál, mint például a Mindigtv és a hozzá kapcsolódó mindignyer oldalain majd megőrül a venti, és persze forró is a levegő amit oldalt kifúj. Ha eddig nem csinált ilyet (azaz nem melegedett hirtelen ami a ventit ekkora fordulatra készteti), akkor most a 1067-re frissítéssel miért történik ez?
-
seger
addikt
válasz
DeltaPower #3257 üzenetére
Örülnék ha egy ilyen gép a kezem közé kerülne egyszer...
-
Adam8199
tag
http://www.samsung.com/hu/support/skp/htg/9960#none
Gondolom ha a leírás alapján csinálom nagy kárt nem tehetek benne.
-
seger
addikt
válasz
DeltaPower #3255 üzenetére
De hogy teszi tönkre? Téglásítani lehet bios frissítéskor! De hogy egy telepítéskor?!?!?!?!?????
Nem hiszem!!!
Ahhoz írnia kéne biosba... attól hogy ramba tölt meg file-okat ír a lemezre, tuti nem teszi tönkre.....Ezért nem tudom elhinni! Valami részletesebben mit hogy tesz nönkre? Én ezzel foglalkozok nem kis ideje, de nem hallottam még ilyenről.
-
DeltaPower
addikt
A régi linux telepítőknek volt egy olyan bugja hogy totál kinyírták az uefi-t, be se bootolt utána a gép. De nemcsak linuxal fordult elő, mert némelyik "XY edition" windows telepítőben is használtak linuxos boot loadert, sőt aszem a Win8 RC telepítőjénél is volt ilyen gond. Anno nálam is járt egy gép amit így téglásítottak.
-
seger
addikt
válasz
DeltaPower #3253 üzenetére
Téglásítani egy win7 telepítővel????
Ezt részleteznéd?? Elképzelni sem tudom!!!
-
seger
addikt
válasz
DeltaPower #3249 üzenetére
Miért kéne az uefi-t kikapcsolni?
Inkább töröljön minden particiot és telepítsen. Ha nem megy akkor egy másik telepítőlemezt!
-
Adam8199
tag
De sehogyse tudok belépni biosba akármint nyomok f2,f9, del egyikkel se lép be csak elindul a telepítés dvd-ről.
http://www.samsung.com/hu/support/skp/htg/9960#noneA link alapján kezdtem el csinálni.Azonban már a második lépésnél elakadok.
-
DeltaPower
addikt
-
Adam8199
tag
Bocsi a dupláért!
http://keptarhely.eu/view.php?file=20161201v01ko3a3w.jpeg
http://keptarhely.eu/view.php?file=20161201v01k52lz.jpeg
Itt mindent formázzak le?
-
Adam8199
tag
válasz
DeltaPower #3246 üzenetére
A recovery partíciókat is formázzam le?Az a baj már magába a biosba se enged belépni mert mikor nyomom az f2-t folyton ki-be kapcsol a laptop.Ha berakom a lemezt akkor nem indul újra azonban a biosba így se tudok belépni.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Adam8199 #3245 üzenetére
Le kell törölni az összes partíciót amíg tök üres nem lesz a vinyó, utána a Win7 telepítővel újra létrehozni őket. Előtte (ez fontos!) az UEFI beállításokat ellenőrizd a biosban.
Másik megoldásként árakhatod másik gépbe a vinyót és valami erre szolgáló programmal konvertálod GPT-ről MBR-re. -
Adam8199
tag
Üdv adott egy np300e5c-a02hu laptop.A gondom az lenne hogy,megpróbáltam win7-et rárakni odáig eljutok hogy,berakom a lemezt majd mikor leformázom a partíciót kiírja hogy nem gpt partíció ezért nem tudom telepíteni ha pedig kiveszem a lemezt a laptop ki-be kapcsolgat.Továbbá a biosba se enged belépni.Tudnátok nekem ebben segíteni mit rontok el?
-
monkyx
tag
válasz
szaboi6512 #3223 üzenetére
Szia érdeklődnék hogy tudsz e segíteni vinyó bedöglött egy np300e5c gépben és nincs recovery particio a gép azota csak ki be kapcsolgat
-
monkyx
tag
Sziasztok np300e5c laptop vinyó csere óta csak ki be kapcsol valakinek van valami ötlete fontos és sürgős lenne
-
seger
addikt
válasz
olloczky #3235 üzenetére
SW Update-et használj, ne aida-t!
-
olloczky
senior tag
Sziasztok
Egy NP30E5Z-A01HU típusú notebook wifijével van gond. Egy intel centrino wireless-n 130 típusú wifi adapter található benne, ami igazából bluetooth adapter?! Mindegy, feltettem a drivert és ugyanúgy nem jó a wifi. Az eszközkezelőben is sárga felkiáltójel van. OS: win 7 ultimate x32
üdv
ad 1: a lan működik
-
seger
addikt
válasz
Stockbauer79 #3229 üzenetére
Általába a 8-as driver jo hozzá ha nics 10hez
-
szaboi6512
őstag
válasz
Samsung NP300E5C-S04HU Erre simán felment
-
DeltaPower
addikt
válasz
S02HU-n nekem az van, de én win8.1-ről frissítettem, szóval nem tudom mennyi drivert használ a win10 sajátjaiból és mennyit örökölt a 8.1-től.
-
Stockbauer79
tag
Üdv.
Np300e5z-s08hu-ra fel tudok húzni win10-et? Illetve hogy driverileg támogatott-e. Kereső nem segített.
Köszönöm a válasz(oka)t!
-
Rendeske
tag
Köszi Seger!
Közben megoldódott és tényleg egy driver okozta problémát..
Más: Miközben törölgettem egy két dolgot leszedtem a samsung settings progit is amivel ugye a beállításokat tudjuk kalibrálni. Az a problémám, hogy nekem ez a progi nem nagyon jön be valaki nem tud valami alternatívát amivel betudom állítani a laptopom pl: FN billentyű parancsok(fényerő/bill. szabályzó most nem működik) touchpad, monitor fényerő stb.. Mint pl a Windows Doctor ha ismeritek, az egy tök jó progi szerintem, szóval valami ilyesmi kellene csak laptop kalibrálásra.
Valakinek valami ötlet?
-
Rendeske
tag
Sziasztok!
Tippeket várok! Olyan problémám van, hogy a notebookom(Samsung NP900) állandóan ledob a wifiről. Az Invitel Alcatel routeréhez kéne kapcsolódnia, azaz kapcsolódik is csak folyamatosan ledobál/megszakad. A többi lakónak nincs ilyen problémája.
Mi lehet a gond? Szoftveresen tudom ezt valahogy orvosolni?
-
cettlee
őstag
válasz
szaboi6512 #3223 üzenetére
és ez nem fogja legyalulni a D meghajtot?
-
cettlee
őstag
hali
van egy belassult samsung notebook és szeretném a windows-t ujrarakni. D meghajtora átmentettem mindent amit szeretnék megtartani. Pendriveos bootolás lehetőséget nem találtam a biosban. Mi a menete a gyári win ujratelepitésének?
-
törölt tag
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy az NP300V5A szériás gépekbe milyen magas az optikai meghajtó? Merevlemezt szeretnék betenni a helyére.
Köszönöm!
-
jorden06
senior tag
Sziasztok,
Szeretnek egy uj akksit adni az NP900-X3E notimnak, de lehetoleg elkerulve a gyari 50k-s ertekhatart. Hol ajanljatok elvegeztetni ezt a kis szervizt?
-
törölt tag
Sziasztok!
RAM-ot szeretnék cserélni, és egy SSD-t beépíteni a Samsung notimba. Csak bepattintom őket a helyükre, vagy kell valamit BIOS-ban is állítani?
-
Csorbi
addikt
válasz
sirszevenap #3214 üzenetére
Béke poraira.
-
Csorbi
addikt
válasz
sirszevenap #3212 üzenetére
Persze. Nézd meg egy működő gépben, HDSentinellel. Illetve nézd meg a rajta lévő partíciókat is, lehet hogy ott nem kerek valami. Célszerű lenne minden partíciót gyalulni rajta.
-
sirszevenap
addikt
No akkor részletezem a helyzetet. Minden beállítást kipróbáltam. (ACHI disabled,enabled | Secure boot minden variációja, fastboot stb)
Eljutottam párszor oda, hogy sikerült particionálnom , de amikor formázni akartam lefagyott. Ez volt UEFI-be. A másik fajta (Nem eufi
nem tudom mi a neve) megoldással sikerült formáznom is viszont a telepítő megállt.
Sokadik próbálkozás után már nem jutok sehová, mivel amikor bebootolt csak egy kék képernyő fogad és az egér mozog. Itt kéne lennie a nyelvkiválasztónak de nincs, nem történik semmi. Átraktam az én Dell laptopomba és ugyan ez. Mikor visszaraktam az ssd-met és megpróbáltam ugyan így, semmi gond nem volt minden rendjén ment.
Elképzelhető, hogy a hdd megadta magát?
-
Csorbi
addikt
válasz
sirszevenap #3210 üzenetére
Milyen BIOS beállításaid vannak pontosan, részletezve a boot-ra és a háttértárra vonatkozó beállításokat? Illetve mit szeretnél elindítani?
-
szamoxi
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy meglehetősen idegesítő probléma, hátha valaki tud valamit segíteni. Samsung np270e5e, windows újratelepítése után, nem tudok se belépni a biosba, se boot sorrendet állítani, se semmit. Állandóan csak azt az üzenetet írogatja, hogy az összes boot lehetőséget kipróbálta de nem talált semmit, bármilyen gomb megnyomására újraindul...HDDről nem bootol, Pendriveról nem bootol, biosba nem tudok belépni semmivel, se f2,f4,f10,esc blabla stbstb. Olvastam, hogy tán gyári hiba, de hátha valaki szembesült ezzel a problémával és tud segíteni, hogy mégis mivel tudnám elővarázsolni a biost?
-
d@vee
őstag
válasz
sirszevenap #3203 üzenetére
Nekem sem megy a fényerő, pedig felraktam mindent ami kellett. Lehet csak win7 alatt megy. De hátha jön valaki, aki meg tudja mondani.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok. Adott egy Samsung NP370R5E-S01HU laptop. Minden fn munkció működik, kivéve a fényerő. Tehát fn+ f2/f3. Mit tudok ilyenkor tenni?
-
d@vee
őstag
válasz
sylvia_1988 #3200 üzenetére
"A power gombbal kikapcsoltam, hogy ne kelljen megvárni, míg betölti a rendszert"
Áhh a tipikus gépelb*szós lustaságHány tápot láttam én már elszállni emiatt...meg vga-t, ram-ot, hdd-t...
Két táp az én kezem alatt égett ki
Mikor valaki újra akarja rakni a gépét, csak elfelejti melyik bill. hozza be a boot-menüt(vag a gép nem írja ki, nálam is van néha, mikor rosszat nyomogatok elsőnek) ezért legalább kétszer újraindítja, a fennt idézett módszerrel. -
regvoltrossz
aktív tag
válasz
sylvia_1988 #3200 üzenetére
Pedig ram hibának tűnik elsőre..De persze a proci is szórakozhat, meg a vga is
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 26
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- War Thunder - MMO Combat Game
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Lexus, Toyota topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest